2014 / 2015 Gelini Olacak Olanlar , Sohbete Buyrun , Dilerim yalnız değilimdir....

az kaldı iftara demek isterdim ama çook var canım :26: ımmm patlıcan salatası yap nereden cıktı dersen ben yapıcam aynı salata olsun dedim sirkeli sirkeli

ay evet hala çok var daha iftara... bir çorba yaparım, bir de köfte ve patates püresi olabilir.. bir de salata.. patlıcan salatası süper olurdu da , oyalıyor ya, zaten 6 da çıkıyorum işten..

fena çarptı hepimizi.. tatil olmasa da en azından yarım gün olsa ramazanda... öğle arası olmasın, 2 de çıkalı mesela DD

Canım ben olsam kira vermeden her iki aileye de yakın olan evde oturmak isterdim. Hatta bu benim için harika olurdu diyebilirim
Ama tabi ailelere yakın olmak çok da iyi değilmiş, yeni evlenenler öyle söylüyor.

cevap verdiğin için teşekkür ederim canım:)

ben de senin gibi düşünüyorum ama nişanlım kiraya çıkmak taraftarı... kafam çok karışık... kiraya çıkarsak eğer kiramızın %80 inin kayın validem karşılayacakmış. Kayınvalidem seçimi bize bıraktı, ister orda ister kirada siz bilirsiniz diye.

Peki neden nişanlın öyle istiyor tatlım? İşine falan mı yakın kiraya oturacağınız ev?

Kızlar sevgilinizin/nişanlınızın ailesinin maddi durumu nasıl ?

Ya sevgilimin annesi de babası da memur eve çift maaş giriyor ama aşırı çok borçları var

Hatta şimdi sevgilime sürekli baskı yapıyorlar sana para göndermicez işe gir diye

Sevgilimin kardeşi de abim ne de olsa seneye mezun olacak ben özel okulda okumak istiyorum diyor (abisinin okul uzattığından ailenin haberi yok)

Yani abi mezun olur olmaz abiye tüm maddi desteği kesmeyi düşünüyolar hatta şimdi bile maddi desteği kesmeyi düşünüyolar

Ben de dedim abin mezun olunca biz evleneceğiz düğün masrafı olacak niye bunu hesaba katmıyorsunuz dedim

Ben mezun olana kadar evlenemezsiniz dedi

Ben kızın 5 sene üni okumasını mı bekleyeceğim evlenmek için?

Kira verilmeyecek olan ev kimin evi canım?

Canım benim cok gecmis olsun

Canım kesinlikle kendi evin..

Haklısın canım dedigin gibi yaparsın o zaman menü gayet güzel birde soguk içecek ohhh

Canım ben olsam kira vermeden her iki aileye de yakın olan evde oturmak isterdim. Hatta bu benim için harika olurdu diyebilirim
Ama tabi ailelere yakın olmak çok da iyi değilmiş, yeni evlenenler öyle söylüyor.

Peki neden nişanlın öyle istiyor tatlım? İşine falan mı yakın kiraya oturacağınız ev?

Aslında olayın tamamını anlatayım...

kayınvalidemin iki evi var: birinde kendi oturuyor diğerinde ise kiracı var şuan. iki evin arası 5 dakikalık yürüme mesafesinde.

kendi oturdugu ev kiracı olan eve göre daha büyük bir ev.

biz evlenirsek oraya otururuz diye düşünmüşler. bana sordular ben de saolsunlar siz bilirsiniz dedim. bu zamanda ev bulup da laf etsem terbiyesizlik olurdu.

şuan oturdukları evden toplu taşımaya epey yürümek gerekiyor, nişanlım da bu durumun benim için zor olacağını düşünüyor.

bir de yeni evliliyiz, gece geç geliriz laf eden olur iki aileye de çok yakın olmak huzurumuzu kaçırır mı diye düşünmüğyor değilim...

kayınvalidem eğer kiraya çıkarsak: şuan kirada olan evin gelirini siz alırsınız demiş nişanlıma.

durum böyle:44:

İki durum da avantajlı görünüyor ya ne güzel kayınvalidenin 2 evi varmış size teklif ediyor oturun diye iyiymiş valla.. Benim kv nüversitede okuyan oğluna harçlık göndermeyi çok görüyo

22 yaşındasın bizden para alıyosun utanmıyor musun diyor oğluna

Ulen madem okutmucan sen bu oğlanı niye doğurdun

Canım nişanlın çevresini tanıyor demek ki o böyle diyorsa ve kiranızda ödenecekse öyle yapın :44:

Canım o zaman artılarını eksilerini iyice düşünüp karar verin. Ben açıkçası gece geç geldim diye laf eden insanları hiç takmam, kime ne? Evli insanlara karışmak kimin haddine ayrıca? Bi de ben bu para işin girince biraz korkuyorum açıkçası, hiç sorununuz yoktur mükemmel anlaşıyorsunuzdur, kirayı size vermek istemişlerdir hiç lafım yok, ne mutlu size maşallah hatta. Ama ya yarın bi gün bişey olursa bi tatsızlık çıkarsa? Evlerinde oturursanız, oğlumun hakkı olur ama kira olursa parasını biz verdik derler. Derler demek yanlış oldu, diyebilirler, risk sadece. Kendin için düşünme bu söylediklerimi ne olur yanlış anlama beni de. Dışardan konuşan olsa kapatırsın kapını ama aile içinde kaş eğilse canın sıkılır. Nacizane fikrimdi umarım anlatabilmişimdir canım.

iki tarafın da artıları eksileri var.

kayınvalide oğluna çok düşkün bunu düşününce kiraya gideyim diyorum huzur herşeyden önemli..

diğer yandan da bu zamanda hem kira ödeyip hem para biriktirmek çok zor, yarın öbür gün kadın artık veremiyorum derse gırtlağına yapışamam.

düşünerek içinden çıkamadım da bir de size danışayım dedim.

eksik olmasınlar canım, daha iyileri de sizlerin olsun...

meraba kızlar, ben de 2014 İzmir geliniyim Allah nasip ederse fakat daha tarih belli değil çünkü nişanlım okuyor. ocakta mezun olmasını bekliyoruz ondan sonra iş bulursak ona göre de evlenmek için tarih belirleyeceğiz.

Yaşamadan bilemezsin galiba canım, acaba size evi verirlerse (kira ödenmeyecek olanı) sonradan lafını ederler mi ki?

......

Ben mezun olana kadar evlenemezsiniz dedi

Ben kızın 5 sene üni okumasını mı bekleyeceğim evlenmek için?

Kızlar bu yazdığıma bir şey söyleyebilir misiniz, ben bu meseleyi kafaya takmakla haklı mıyım sizce

haklısın tabiki de peki sevgilin bişey demedi mi kardeşine ve sana okulu bitirince evlenicez dedi mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…