- 6 Mart 2014
- 2.801
- 3.152
- 168
- Konu Sahibi aycaaaaaaa
-
- #32.221
günaydın güzel anneler hepimizin kadir gecesi hayırlara vesile olsun inşallah dualarda unutmayalım birbirimizi,bu aradaa benim de hafiften belime ağrılar girmaye başladı cuma kontrılümüz var dua ediyorum oğlum o güne kadar sabretsin diye
uzun oldu ne demek ayy.Ellerine sağlık üşenmeden bizim için de yazmışsın.çok teşekkürler.dikkate alcam hepsini canımm
kızlar bebeğe bişey verecek misiniz hastanede ben zem zem götürüyorum bir de hurma koyduk göğsüme sürülecek biraz.maden suyu falan vermeyi düşünen var mı.bir de dün yeni 40 ı çıkmış arkadaşım toz rezeneyi önerdi.mama gibi bi toz soyla karıştırıp içirdi bebeğe.Almanyadan getirtmiş.duyan bilen var mı.sanada vercem mutlaka dedi.
Rüya gördüm , doktorum beni ameliyat edicekti , yeşil giysiler giyiliyor ya enfeksiyon kapmayalım dşye onlardan giymişim, sonra 8 yıl önce vefat etmiş olan babam geldi , hadi kızım abdestini al hazırlan dedi, yarım yamala bi abdest aldım...bu nasıl bi rüya...benüde de kan pıhtılaşması var planlı sezeryan olması gerekiyor , ölcek miyim ben ya...
uzun oldu ne demek ayy.Ellerine sağlık üşenmeden bizim için de yazmışsın.çok teşekkürler.dikkate alcam hepsini canımm
kızlar bebeğe bişey verecek misiniz hastanede ben zem zem götürüyorum bir de hurma koyduk göğsüme sürülecek biraz.maden suyu falan vermeyi düşünen var mı.bir de dün yeni 40 ı çıkmış arkadaşım toz rezeneyi önerdi.mama gibi bi toz soyla karıştırıp içirdi bebeğe.Almanyadan getirtmiş.duyan bilen var mı.sanada vercem mutlaka dedi.
ben de 27-33. haftalar arası hiç kilo almamaıştım ama bebiş 700 gr almıştı.doktorum senin yemenle alakası yok o senden beslenir dedi.benim de içim rahatladı çünkü o haftalar çok iştahsızdım :)arkadaşlar şimdi okudum da son ayda daha fazla kilo alınıyormus. benim 34. haftada bebek 2600 du. iki haftada 600 gr almışt, ben de 1.5 kilo almıstım. şimdi ise 2 haftadır hiç kilo almadım. bebek gelişmişmidir yine...
Selam kizlar dun gece 22. 10 saat itibariyle kizimi normal dogumla dunyaya getirdim.37 arti 3 te 2 720 gram dogdu. Sukur ikimizde iyiyiz.evimizdeyiz. darisi basiniza arkadaslar...
Vallahi benim doktorum mu pimpirikli dicem ama 2 aydır her kan tahlilinde biraz daha düştü degerlerkadın da ne yapsın verdi iğneyi
Napalım bebislerimiz icin hersey.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Arkadaşlar bebeğim epidural normal doğumla dünyaya geldi. Saat 18.10 da. 9 da hastaneye gelmiştik. 2.900 doğdu
İnşallah ayrıntıları paylaşırım, ama şiddetle tavsiye ederim benim zaten 2. doğumum epiduralle. lütfen korkmayın doğumdan. hepinizin güzel dilekleri için teşekkür ederim.
Kızlar ben az önce dışarı çıktım gezmeyeizmirdeyim ben foruma gezmeye gttim gitmez olaydım çıkmaz olaydım , ne yürüyebildim ne nefes alabildim , bi yandan benim oğlan aşağı baskı yapıyor adım attıkça canım yandı , wc ihtiyacım oldu sıra vardı wcde giremedim , kasıldım kaldım , aylardan sonra bi dışarı çıkmama izin verdiydi doktorum ama dışarı çıkılcak haftaları çoktan geçmişim, haşatım çıktı eve kendimi zor attım, sinirimden ağlıycaktım...
Tüm hamileliğim boyunca hep yemek yerken sorun yaşadım.Halen iştahım kapalı.Hatta bugün istifra ettim.Bir türlü düzgün beslenemedim.Moralim çok bozuk.Aç gezdiğim günler çok fazla.Çok üzgünüm çok
Burdan beslenme düzeninden bahseden arkadaşları okuyunca daha da vizdanım szılıyor.Bebeğime iyi bakamıyorum diye düşünüyorum.
Ben haketmiyorum galiba bu bebeği
Kızlar biliyorsunuz ki hamileliğimin başından beri yatmaktayım, doktorum geçen hafta daha yeni çıkmama izin verdi , şimdiye kadsr hep yattım ve halen evişi vs yapamıyorum yasak...benim sorunum şu ki annem kv den nefret eder, ama çaktırmaz kvye ,benim kv ile aram saygı çerçevesindedir, kv de bana saygılı durur...şimdi ana çoğunlukla eşim baktı , yemeğimi yaptı , evi temizledi elinden geldiğince , çok iyi bi eşim var ve onu çok seviyorum, üzülmesine dayanamam...ama eşimin izni bitti ve işe başladı bana bakması için annemi çağırdık, o da sağolsun hemen geldi ama durum şu ki annem kendisi kaç gün burda kaldıysa kv nin de o kadar burda kalmasını istiyor, kv eğer buraya gelip bana bakmazsa annem kendini kullanılmış hissedecekmiş, öyle diyor...ama kv hasta , bacağında siyatik var oturup kalkamıyormuş bile telde öyle söylüyor, bu arada annem ve kv ile başka şehirlerdeyiz..kv gelmicem demiyor ama onun bu halini bile bile nasıl çağırayım ki sırf annemin inadından...belki de kv çok hasta değil bilemiyorum onu görmediğim için telde konuşuyoruz sadece, annem kvnin numara yaptığını hasta olmadığını söylüyor...işin kötüsü ben bunu hamileliğim boyunca çektim, ne zaman anneme ihtiyacım olsa kvnin de gelmesini aynı süre kadar bana bakmasını istedi, oysaki ben annemle daha rahat hissediyorum , kv ile rahat değilim, bunu anneme söyledim, o bana senin gibi bakamaz dedim ama olmuyor, çok alınıp güceniyorum anneme ama üzülmesin diye çaktırmıyorum, kv de de annem kadar olmasa da yıl içinde geldi baktı bana , zorla veya istekle bilemiyorum ama bana ikisi de zorla geliyomuş bakıyomuş gibi geldi hep , yük olnuş gibi hissettim, eşime anlatamadım, gelmesin kimse dedim hep eşime ama eşim çok evhamlı evde yalnız kalamazsın dedi, hep çağırmak zorunda kaldım annemi arkasından da kv mi , hep geldiler sağolsunlar ama ben çok rahatsızım bu konuda...şimdi annem yanımda ve bayramın 2.günü gidecek, kv gelsin diyor ama kv hastta nasıl gel derim, offfff, ne yapcam ben????????
Tansiyonumu ölçeyim dedim 12/8.5 küçüğü normalden yüksek tansiyon aleti yarı otomatik ne yapsam bilemedim esim de görevde
İyi geceler arkadaşlar bende ağustos annesiyim ama genelde sizi takip ediyorum pek yazmıyorum. Sizlere bi sorum olacak ben 37+ 2 deyim bebeğim 2.750 gr ve bugün cati muaynem vardı doktorum bebek küçük o olduğu icin bugün muayene etmedi cumartesi gününe tekrar randevu verdi.bu arada özel bi hastanede devam ediyorum takiplerime.. Aklıma takıldı ha bugün ha cumartesi ne fark eder diye düşünüyorum. Acaba ayriyeten muayne ücreti almak için mi boyle yaptı anlamadim.
Arkadaşım dün eğitime gittim çokta yararını gördüm.bu kremi 35.haftada başlayın sürmeye dedi ama uygun emzirme şeklini gösterdi böyle emzirseniz ucuna bişey olmaz dedi.diyelim ki sol memeni emecek,sol koluna hafif dik şekilde yatırıyormuşsun,sol elinle bacaklarını hatta poposuna kadar kavrayın dedi.sağ elinlede baş parmak hariç dört parmağını memenin altına sokup kaldır memeni dedi.sağ baş parmağın memenin üstünde oluyo zaten onunlada bebek memende uyumca yüzüne dokunun uyandırın dedi.memede en fazla yarım saat tutun dedi,uyutmayın yutkunarak emmesini sağlayın dedi özellikle ilk 5 gün.
Sütün bol olması için önceden yeme içmenin pek bir önemi yokmuş,bol bol emzirmeye çalışın sütünüz yoksa bile elektrikli pompayla sağmaya çalışın ki gelsin dedi.emzirme zamanı ISIRGAN otu yemek yapın,kaynatın için,aktardan kurusunu demleyip için dedi.birde hurma yiyin dedi. Haa birde ağustos annesi olacaksınız bebeği emzirirken üzerine aman terlemiş fakan diyip battaniye örtmeyin,hatta vücudunuza bastırıp emzirdiğiniz için sıcaklar bebek o yüZden üzerini açın,inceltin kıtafeti öyle emzirin dedi,ilk günler bebek çok su kaybetmesin,sarılık riski artardedi.ayy uzun oldu kusura ıbakmayın.
Canım muhtemelen anneni dert ettin babanı bu yüzden gördün. Bilinçaltı rüyası olsa gerek. Üzülme.
Biliyorum durumun zor, benim hamileliğimin başından beri annem de kayınvalidem de aynı şehirdeler ama annem biraz daha uzakta oturuyor.
Kv sağolsun annem gibi. Herşeyle ilgilendi, her kontrolümde sordu. Ama beni düşündüğü için ama bebeği düşündüğü için farketmez neticede beni mutlu etti.
Annem temizliğe kadın çağırıyor olmama rağmen, ona sadece ben işe gidiyorum kadın evde yalnız kalmasın sen gel başında dur dememe rağmen en az 2 kez beni yarı yolda bıraktı. Birinde evde değilim dedi, birinde ben bugün duaya gidicem dedi vs. Bazen anneleri anlamıyorum. Biz de anne olucaz acaba bizde mi böyle şeyler yapıcaz.
Daha bu sabah konuştum demir takviyesi için iğnelere başladım tabii can acısıyla insan biraz da duygusal oluyor annemi aramak istedim. Sancıların başlayınca ararsın di mi, sahi senin doğum ne zaman olacaktı dedi. Neyse en azından doğumuma gelecek öyle anladım.
Aslında aramız böyle değildi ama ben evlenince annem nedense hergün kv ile gezip tozduğumu onu kendime yeni anne yaptığımı düşünüyor. Kıskanıyor onu.
Kayınvalidem de doğumdan sonra bende kalmanı isterim ama annen rahat gelip gidemez kadını üzmeyelim, sen istersen evinde kal ben sana gelirim dedi.
Şimdi hangisi daha çok hakediyor ilgilenilmeyi. Ne de olsa annemiz ama işte, üzmemek kırmamak lazım. Biz kırılsak da olsun, evladımızdan yüzümüz gülsün inşallah arkadaşım.
Annene açık bir dille kv ni evde istemediğini, eğer kendisine de gelmek zor geliyorsa bakııcı tutacağını söyle. Bana el baksın madem öyle de. Ajitasyon belki işe yararAllah kolaylık versin canım. Anlıyorum ama seni
Doktora geldim acil sezeryana girdi önce tansiyon ölçümü yapıldı ya 14/9 bıktım ya canım sıkılıyor...bebeğimin hareketleri yavaşladi artık ağlamak istiyorum ..musallat oldu bu tansiyon bana ne yapacağım ya off moral sıfır
Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .
Valla ne bileyim belki de sen iyisini yapmışındır. Ben çok sıkıldım şeker ölç biç olayından ama işte önceden de şeker hastası olunca diken gibi batıyorum doktorların gözüne... Yarın sonuçlara bakacağız ne olmuş? Ama elimden geleni yaptım diye düşünüyorum. Ömrümün en sıkı diyetini yaptım hamilelikte özellikle son 3 ayda... Canımın istediğini yerim sanıyordum, ne safmışım ama! Her yediğim fazla şeyde vicdan azabı oldu birde...
Yarın sorayım bende, geçen gittiğimde hiç soru soramadan kaçtı doktor. Bu sefer doğumu filan konuşayım, bakalım ne diyecekler? :44:
Canım ya Allah korusun. Savaşın ortasında yoklukta mı doğum yapacaksın? Doktorun biliyor, hastanen biliyor durumunu ona göre hazırlanacaklar hiç birşey olmaz merak etme. Babacığını doğum yaklaştığı için görmüşündür. Seni oralardan gözetip kollar merak etme. Hayırlısıyla şu bayramı atlattık mı yeterli bence. Strese sokma kendini ne olur. Çok zahmetli bir gebelik geçirdin, çok az bir yol kaldı Allahın izniyle. Başaracağız
Hayırlara çıksın rüyan canım sıkıntıdan görmüşsündür bu tarz bir rüya hepimiz yavrularımızla sağ salim çıkacağız inşallah
canım evine haftada bir temizlikçi al.. yemekleride eşin yapsın, az fazla fazla yapsın birkaç öğün yersiniz. ama tabi başka ihtiyaçlarında oluyorsa bilemem
Ne kadsr çok aynı durumda olduğumuz varmış ben de bi tek benim sanıyodum , biz evlatlarımıza yapmayalım bunları , çok haklısın canım , inşallah lohusalığımızda insaflı olurlar , iyi geçiririz inşallah...canııımmmm beni en çok üzen konu bu.benim annem de abime çok düşkündür.ama o da tüm emeklerini avcuna verdi annemin gelinden yana olup anneme demediğini bırakmadı.ilk doğumumda annem sadece 4 gün yanımda kaldı.sonrasında kayınvalidem geldi diye gitti.çok zordu o zamanlarım.kv hasta bakmaktan aciz.yatıp uyuyan bi tip.çok ağladım lohusalığım berbattı diye yazmıştım burayada.şimdi ödüm kopuyor aynı şey olacak diye.benim eşim de Allahım razı olsun tek yardımcım.hastayken bile op baktı bana.üstelik annemle aynı şehirdeyiz.kv ayrı şehirde.bu sefer eşime dedim ultimatom koyacak 20 gün sen 20 gün sen diyecek annemle kvye.40 ım çıkana kadar yalnız kalmak istemiyorum bu sefer.tabii ilk 20 gün annem kalsın istiyorum.daha geçen istanbula kardeşimin yanına keyfi 20 gün giiti.ama bana gelince yerimi yadırgıyorum.rahat edemiyorum.gene gelirim falan diyip gider.gelince ceketini bile çıkarmaz bebeği göriim gideyim der.offf offf aynı dertten muzdaribiz yani.inşallah ben kızımı doğumundaa yalnız bırakmıcam..
bence bir kız evladın annesini EN ÇOK ARADIĞI AN doğum yaptığı zaman.
Hayırdır inşallah.. Rüyada ölü görmek ölmek anlamına gelmez canım benim.. Biz de böyle yakın bir ölmüş kişiyi görene o kişi dua istiyor ya da kendi adına bi hayır yapılmasını istiyor derler. Bugün Kadir gecesi babana bol dua et ve olmazsa bi fakire bi şey ver onun hayrınA..
Konu kayinvalide ve anneden açılınca duramadim ilk çocuğum da yasadiklarim geldi aklıma kayinvalidemle annem gecinemiyordu ve gorusmuyorlardi doğum yaklastikca beni stres aldı ikisini nasıl idare edicem diye annem her işimi yapıyordu hamilelegim boyunca yalnız bırakmadı halen daha da parçasıdır benim için kendini. Kayinvalidem ne yardım etti ne torununa birsey aldı ama sıra 40 gün bakmaya gelince bilmis kesildi ben bakicam 40 gün dedi ben de gerek yok zahmet etmeyin annem bakacak dedim çünkü art niyetle söylediğini annemin gelmemesi için yaptığını alıyordum. O zaman 20 gün sen 20 gün annem baksın dedim onu da kabul etmedi ve baya zor günlerdi benim annem dogumum göremedi bu inatlasma yüzünden çok kinlenmistim. Ve annemle aramızda bozulan sonra 20 gün baktı ve bıraktı gitti beni kayinvalidem o kadar yalnız kaldım ki eşim de pek olaylara dahil olmadı. Şimdi 2. Çocuğum a hamileyim annem yine yanımda temizligime herseyime koşuyor. Ve ben kayinvalidemle gorusmuyorum bu sefer de onlar goremesin inatlasma değil mi. Bazen günah mi diye üzülüyorum ama kayinvalidem bana çok yaptı hakediyor diye düşünüyor
Rüya gördüm , doktorum beni ameliyat edicekti , yeşil giysiler giyiliyor ya enfeksiyon kapmayalım dşye onlardan giymişim, sonra 8 yıl önce vefat etmiş olan babam geldi , hadi kızım abdestini al hazırlan dedi, yarım yamala bi abdest aldım...bu nasıl bi rüya...benüde de kan pıhtılaşması var planlı sezeryan olması gerekiyor , ölcek miyim ben ya...
doktor kontrollerinde bir sorun oldu mu hiç ? bebeğinin kilosu çok düşük yada gelişimi çok geri vs.. Allah korusun öyle bişey duymadım senden. herşey yolunda bence sıkma kendini
Insallah cansum:) dogur bakalim bizim oglana senin kizi alalim :)test yaptirdinmi kac cikti?
Doktora geldim acil sezeryana girdi önce tansiyon ölçümü yapıldı ya 14/9 bıktım ya canım sıkılıyor...bebeğimin hareketleri yavaşladi artık ağlamak istiyorum ..musallat oldu bu tansiyon bana ne yapacağım ya off moral sıfır
Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .[/QUO
Tansiyon ilacı kullanıyormusun benimde tansiyon problemim vardı büyüğü 14.9 lara kadar çıkıyordu tansiyon ilacından sonra sıkıntım yok.
ilki sezeryan oldu buda sezeryan sağlıklı olalaımda ikimizde ameliyat korkusu sardı beni .ilkindede belden aağıdan olmuştum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?