2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlarr bebişlerden topuk kanını ne zaman alınır nasıl bişey maliyeti ne kadar.?? benim sağlık ocağım bununla ilgili sana ilerde bilgi vereceğim dedi ben eylül annesiyimde anlamadığım sanki işin içinde bi sıkıntı varmış gibi söyledi yani sanki istemezsen böyle bir testi yaptırma dezavantajı da var diyecek gibiydi????*zorunlu heryer yaptırıyorsa niye böyle seninle konuşacağız gibisinden dedi anlamadım_???

arkadaşıma katılıyorum.benim ilk doğumum mecburi genel anestezi ile sezeryan.kötü de değildi üstelik gayet de rahattım fiziksel açıdan.bu da mecburen sezeryan olacak.yok sonrası zor,yok kesiyoloar,yok süt sıkıntısı.herşeyin ayrı problemi var normal doğum yapan arkadaşlarımda da ne sıkıntılar gördüm hala çekiyolar ama hiç buraya yazıp da kötülemedim.herkesi anlayışlı olmaya davet ediyorum.isteyen istediği doğum şeklini seçsin ama bir diğerini kötü lanse etmesin lütfen.. bebeklerimizi sağlıkla kucaığımza alalım inşallah yeter.

Limon içmiştim canım faydası oldu sanırım hemen düştü ...

Limon içmiştim canım faydası oldu sanırım hemen düştü ...

Canim bende bunu merak ediyorum işte biz içiyoruz düşüyor ya iyi mi kötü mü bilemedim. ..Dün aksama kadar hastanedeydim nst öğleden sonraya kaldı ay bi limon olsa diye öldüm resmen eve gelince başımın ağırlığı gitti. Acaba cantamda limonlu su mu taşısam ne:)) bendede hep bişey edince düşünüyor düzenli olarak yapsam mı acaba?

Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .

Haklısın ben de düşündüm içsem mi içmesem mi diye bi an , sonra korktum bebeğe bişii olursa diye o an içiverdim,önemli olan düşmesi diye düşündüm , doktora sormak lazım alında...

arkadaşlar şimdi benim özel sağlık sigortam var eşten dolayı ama bebek olunca nasıl olacak o ilk muyenelerine benim özel sağlık sigortamla mı gideceğim yoksa bebeğin ayrı özel sağlık sigortasımı yapılacak bi süre benim sigortamla muayene olabilir mi??? hemen bebek için sağlık sigortası gerekiyorsa şimdiden araştırmalı ya da başlatmalımıyım ????

Haklısın ben de düşündüm içsem mi içmesem mi diye bi an , sonra korktum bebeğe bişii olursa diye o an içiverdim,önemli olan düşmesi diye düşündüm , doktora sormak lazım alında...

Aman içelim bence ilaç kullanmak zorunda olsak onla inecek bu değişik bir durum müdahalesi illa ya ilaç ya bu şekil...en azından inebiliyor şükür. .

Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .

Eşinin şirketi sana özel sigorta yaptiysa muhtemelen bebeğe de yapacaktir. Bende esimden dolayı özel sigortaliyim bebek doğar doğmaz şirketi ona da yapiyor ama o süreç uzarsa da ödemeyi biz yapiyoruz sonra şirketi bize geri ödeme yapıyor. Aslında bunu en iyi eşin şirketiyle konuşarak netleştirebilir.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:

bence de senin doktorun fikri mantıklı ama bana son kontorlde dr dediki 37-38 doğum için ideal o yüzden bol yürüyüş yap... hakkımızda hayırlısı olsun inşallah ya..

Kontrole diye geldim hastaneye yatirdilar suu azligi ve gelisme geriliginden. Yarimn dogum diyolar daha 35 haftayim ama 3 hafta geri gozukuyo.dua edin daha kucuk

Kontrole diye geldim hastaneye yatirdilar suu azligi ve gelisme geriliginden. Yarimn dogum diyolar daha 35 haftayim ama 3 hafta geri gozukuyo.dua edin daha kucuk

canım geçmiş olsun sakin ol.benim de gelişme geriliği çıktı tansiyonum yükselmişti biraz cumartesi benim de belli olacak ne olacağı kilosu ne kadar allah yardımcın olsun inşallah sağ salim alırsın kucağına

sağolasın:)) canım sorayım hemen

arkadaşlar sürekli başka birsoru çıkıyor yaa şimdi eşim dedi ki süt parası diye bişey varmış ziraatten çekiliyormuş onu nasıl halledeceğiz???
ikinci soru bu çocuk eşlerden birinin üzerine geçiriliyormuş..ben öğretmenim bebek kim daha avantajlıysa onun üzerine geçirilsin demiş arkadaşı şimdi ben öğretmenim ilerde daha mı avantajlı olur??? bebeğin eşlerden birinin üzerine geçirildiğini de ilk kez duydumm

Canım bebek dogunca ilk 14 gün zaten sigortalı da olsa bir hastalığı oldugunda karşılamıyorlar. Eğer esinin şirketi bebeği de sigorta edecekse 14 gün icinde başvuru formu ile dogum belgesi ve tc kimliğini sigorta şirketine gönderiyorsun. Ama bebek doğduğunda yapılan bazı rutin seyler var. Kontrol test gibi. Onlar senin analık poliçe tutarından ödenecek bebek sigorta edilmese bile. Bunu da Hastane ile bastan konuşmak lazım. Bir de en önemlisi özel saglık sigortası ile doğuracaklara ileteyim : bebek doğar doğmaz pudralayip bir battaniye hediye ile sana getiriyorlar. Buna da bebek servisi ya da bebek paketleme diyorlar. Iste bunu hiçbir sigorta şirketi karşılamıyor. Bunun bedeli de bazı buyuk hastanelerde epey fazla 1000 tl falan. Iste bunun icin de hastane ile basta pazarlık etmek gerek. Yoksa taburcu olurken çatır çatır alıyorlar bu tutarı.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

canım topuk kanı doğdukları gün ve doğumdan 4-5 gün sonra olmak üzere her bebekten iki kez alınır.alınması çok önemli ve zorunludur.eğer aile aldırmak istemezse imza atar fakat bu çocuk istismarına girer. sosyal hizmetler rahat birakmaz.b u tiroid hormonlarına ve fenilketonuri isminde bir hastaliga bakilir bu da anne sutune alerjisi olan bebekleri tespit eder eğer bilinmeden anne sutue devam edilirse bebekte zeka geriliği oluşur. ilk kan hastanede ikincisi sağlık ocaginda alınır. ücretsizedir

Canım ablam ili yıl önce ilk çocuğunu genel anesteziyle yaptı ben yanındaydım hiç öyle korlulacak dayanılmaz bir ağrım olmadı dedi ki iki üç saate kendini toparladı iki hafta önce ikinci çocuğunu doğurdu bundada sipinal sezeryan oldu çok rahattı bir ik saat içinde açıkmışım yemek peşinde koşuyordum sunumu yesem bunumu yesem diye hayal kuruyodum diyor:)altı saat içinde de taburcu olup çıkabilecek durumdaymış.her ikisindede süt çok azda olsa gelmiş sonraki günler sebile döndüm diyor:)kısacası allahın izniyle korkulacak hiçbişey yok için rahat olsun:)

Herhalde asgari geçim indirimi icin cocuğu birinin üzerine geçirmeyi kastediyorlardir. Avantajı da kimin kurumu şirketi sorunsuz oduyorsa cocuğu o bildirsin. Bildirenin tutarı biraz artacak bebekten dolayı.

Süt parası da bak söyle :

Süt Parası Almak İçin Gerekli Bilgiler, İstenen Belgeler / Evraklar:

Süt Parası Nereden Alınır?

Süt parası doğum izni rapor tarihi bittikten sonra Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından PTT Bank a adınıza yatırılmak suretiyle ödenir. Kimlik Belgenizle PTT Bank şubelerine başvurmanız yeterlidir. Sosyal Güvenlik Kurumuna şahsen başvuru şart olmamakla birlikte internet üzerinden hastane bildirimlerin uzun sürmesi sebebiyle genellikle Sosyal Güvenlik Kurumuna gidilir.

Süt Parası Nasıl Alınır?

120 gün kısa vadeli sigorta kolları primi ödenmiş olmak şartıyla sigortalı iseniz kendiniz , eşiniz sigortalıysa eşiniz süt parası alabilir. Süt parası genel olarak doğum izni parasıyla birlikte ödenir.

SGK ya giderken yanınızda getirmeniz gereken belgeler:

- Evlilik Cüzdanı Fotokopisi,
- Doğum Belgesi,
- Vizite Kağıdı,
- Hastane tarafından Rapor, Doğum Belgesi bilgileriniz işyerinizden çalışma durumu bilgileriniz SGK sistemine işlenmiş olmalıdır. Elinizde varsa bu belgelerin 1 nüshasını yanınızda bulundurmanız yerinde olacaktır.

Süt parası da 2014 icin 103 lira imiş.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:

o parayı memur olan da mi alıyor canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…