- Konu Sahibi aycaaaaaaa
-
- #32.481
Arkadaşlar şu ana kadar hep tartışıldı konuşuldu , normal doğum mu sezeryan mı diye...sanırım artık herkes her iki şekilde de artıları eksileri biliyor , artık sezeryanı daha fazla kötülemeyelim nolur...burda benim gibi mecburi sezeryan olmak zorunda olanlar var ve her sezeryan hakkında kötü bişii okudukça korkum çoğalıyor, rica ediyorum sizden artık sezeryanla ilgili kötü şeyler yazmayın lütfen...
Limon içmiştim canım faydası oldu sanırım hemen düştü ...Canım işte bilmiyorum bakacak doktor o almaktan yana olmadı hastaneye yatırıp 38 i bekletecek valla bilmiyorum benim doktor normalde Sezeryanda annede ya da bebekte sorun yoksa 39.haftada alıyor...hiç konuşmadık ya bana sadece normal doğum yapamazsın dedi ki zaten istemiyordum ama yinede insan yapabilir miyim diye düşünüyordu o ortadan kalktı. .spinal istiyorum ama tansiyonu etkiler mi filan konuşmadık. .haftaya gideceğim bakalım hayırlısı ben hep 39 da olur diye bekliyordum hayırlısı olsun bakalım
Haa dün okudum ama çok kötüydum yazamadım tansiyon çıkmış senin acaba acile gitmeden önce birşey içmiş miydin limon düşmeden önce kendiliğinden mi 11 7 oldu.
Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .
Limon içmiştim canım faydası oldu sanırım hemen düştü ...
Canim bende bunu merak ediyorum işte biz içiyoruz düşüyor ya iyi mi kötü mü bilemedim. ..Dün aksama kadar hastanedeydim nst öğleden sonraya kaldı ay bi limon olsa diye öldüm resmen eve gelince başımın ağırlığı gitti. Acaba cantamda limonlu su mu taşısam ne:)) bendede hep bişey edince düşünüyor düzenli olarak yapsam mı acaba?
Haklısın ben de düşündüm içsem mi içmesem mi diye bi an , sonra korktum bebeğe bişii olursa diye o an içiverdim,önemli olan düşmesi diye düşündüm , doktora sormak lazım alında...
arkadaşlar şimdi benim özel sağlık sigortam var eşten dolayı ama bebek olunca nasıl olacak o ilk muyenelerine benim özel sağlık sigortamla mı gideceğim yoksa bebeğin ayrı özel sağlık sigortasımı yapılacak bi süre benim sigortamla muayene olabilir mi??? hemen bebek için sağlık sigortası gerekiyorsa şimdiden araştırmalı ya da başlatmalımıyım ????
Vardır bir bildikleri doktorum bana sağlıklı bebeği ne kadar çok icerde tutarak kar dedi. 1 ay önceden alınsa çokta iyi değil içerde tamamlasin herseyi, benimki 37.haftada alınabilir bakacağız çok üzülüyorum az daha kalabilirdi diye. .
kızlar aranızda idrar yolu enfeksiyonu için purınol antinbiyotik kullanan var mı?
Kontrole diye geldim hastaneye yatirdilar suu azligi ve gelisme geriliginden. Yarimn dogum diyolar daha 35 haftayim ama 3 hafta geri gozukuyo.dua edin daha kucuk
Kontrole diye geldim hastaneye yatirdilar suu azligi ve gelisme geriliginden. Yarimn dogum diyolar daha 35 haftayim ama 3 hafta geri gozukuyo.dua edin daha kucuk
Eşinin şirketi sana özel sigorta yaptiysa muhtemelen bebeğe de yapacaktir. Bende esimden dolayı özel sigortaliyim bebek doğar doğmaz şirketi ona da yapiyor ama o süreç uzarsa da ödemeyi biz yapiyoruz sonra şirketi bize geri ödeme yapıyor. Aslında bunu en iyi eşin şirketiyle konuşarak netleştirebilir.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
arkadaşlar şimdi benim özel sağlık sigortam var eşten dolayı ama bebek olunca nasıl olacak o ilk muyenelerine benim özel sağlık sigortamla mı gideceğim yoksa bebeğin ayrı özel sağlık sigortasımı yapılacak bi süre benim sigortamla muayene olabilir mi??? hemen bebek için sağlık sigortası gerekiyorsa şimdiden araştırmalı ya da başlatmalımıyım ????
kızlarr bebişlerden topuk kanını ne zaman alınır nasıl bişey maliyeti ne kadar.?? benim sağlık ocağım bununla ilgili sana ilerde bilgi vereceğim dedi ben eylül annesiyimde anlamadığım sanki işin içinde bi sıkıntı varmış gibi söyledi yani sanki istemezsen böyle bir testi yaptırma dezavantajı da var diyecek gibiydi????*zorunlu heryer yaptırıyorsa niye böyle seninle konuşacağız gibisinden dedi anlamadım_???
Arkadaşlar şu ana kadar hep tartışıldı konuşuldu , normal doğum mu sezeryan mı diye...sanırım artık herkes her iki şekilde de artıları eksileri biliyor , artık sezeryanı daha fazla kötülemeyelim nolur...burda benim gibi mecburi sezeryan olmak zorunda olanlar var ve her sezeryan hakkında kötü bişii okudukça korkum çoğalıyor, rica ediyorum sizden artık sezeryanla ilgili kötü şeyler yazmayın lütfen...
arkadaşlar sürekli başka birsoru çıkıyor yaa şimdi eşim dedi ki süt parası diye bişey varmış ziraatten çekiliyormuş onu nasıl halledeceğiz???
ikinci soru bu çocuk eşlerden birinin üzerine geçiriliyormuş..ben öğretmenim bebek kim daha avantajlıysa onun üzerine geçirilsin demiş arkadaşı şimdi ben öğretmenim ilerde daha mı avantajlı olur??? bebeğin eşlerden birinin üzerine geçirildiğini de ilk kez duydumm
Herhalde asgari geçim indirimi icin cocuğu birinin üzerine geçirmeyi kastediyorlardir. Avantajı da kimin kurumu şirketi sorunsuz oduyorsa cocuğu o bildirsin. Bildirenin tutarı biraz artacak bebekten dolayı.
Süt parası da bak söyle :
Süt Parası Almak İçin Gerekli Bilgiler, İstenen Belgeler / Evraklar:
Süt Parası Nereden Alınır?
Süt parası doğum izni rapor tarihi bittikten sonra Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından PTT Bank a adınıza yatırılmak suretiyle ödenir. Kimlik Belgenizle PTT Bank şubelerine başvurmanız yeterlidir. Sosyal Güvenlik Kurumuna şahsen başvuru şart olmamakla birlikte internet üzerinden hastane bildirimlerin uzun sürmesi sebebiyle genellikle Sosyal Güvenlik Kurumuna gidilir.
Süt Parası Nasıl Alınır?
120 gün kısa vadeli sigorta kolları primi ödenmiş olmak şartıyla sigortalı iseniz kendiniz , eşiniz sigortalıysa eşiniz süt parası alabilir. Süt parası genel olarak doğum izni parasıyla birlikte ödenir.
SGK ya giderken yanınızda getirmeniz gereken belgeler:
- Evlilik Cüzdanı Fotokopisi,
- Doğum Belgesi,
- Vizite Kağıdı,
- Hastane tarafından Rapor, Doğum Belgesi bilgileriniz işyerinizden çalışma durumu bilgileriniz SGK sistemine işlenmiş olmalıdır. Elinizde varsa bu belgelerin 1 nüshasını yanınızda bulundurmanız yerinde olacaktır.
Süt parası da 2014 icin 103 lira imiş.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?