- Konu Sahibi aycaaaaaaa
-
- #32.561
15/9 çıktı tansiyonum şuan normal bakalim yarin sabah 24 saatlik idrar toplamasi yapmaya baslicaklar bakalim.ne dicek
Sonunda taburcu oldum kizlar 24 saatlik idrar sonucum guzel cikti preeklemsi degilsin dedi doktor gebelige bagli yuksek tansiyon hastasisin dedi tuzsuz yiyorum ve ilac kullaniyorum kontrol altinda tutmaya calis tansiyonu dedi bugun yine nstye girdim agri cikti yine korktum tabi karnin acmi dediler ac dedim biseyler ye tekrar yapalim dedi doktor bu sefer cikmadi şükürler olsun sizinde aklinizda olsun acken nstye girmeyin .her hafta gidip kan idrar testi vericem nst ye giricem dayanabildigimiz yere kadar gideriz insallah
çooook sağol canım ya uzun uzun anlatmışsın ama ben ÖĞRETMENİM .. ÖĞRETMENLER SÜT PARASI ALAMIYORMUŞ DOĞUM YARDIMI ALIYORLARMIŞ SANIRIM ÖYLE Mİ??Herhalde asgari geçim indirimi icin cocuğu birinin üzerine geçirmeyi kastediyorlardir. Avantajı da kimin kurumu şirketi sorunsuz oduyorsa cocuğu o bildirsin. Bildirenin tutarı biraz artacak bebekten dolayı.
Süt parası da bak söyle :
Süt Parası Almak İçin Gerekli Bilgiler, İstenen Belgeler / Evraklar:
Süt Parası Nereden Alınır?
Süt parası doğum izni rapor tarihi bittikten sonra Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından PTT Bank a adınıza yatırılmak suretiyle ödenir. Kimlik Belgenizle PTT Bank şubelerine başvurmanız yeterlidir. Sosyal Güvenlik Kurumuna şahsen başvuru şart olmamakla birlikte internet üzerinden hastane bildirimlerin uzun sürmesi sebebiyle genellikle Sosyal Güvenlik Kurumuna gidilir.
Süt Parası Nasıl Alınır?
120 gün kısa vadeli sigorta kolları primi ödenmiş olmak şartıyla sigortalı iseniz kendiniz , eşiniz sigortalıysa eşiniz süt parası alabilir. Süt parası genel olarak doğum izni parasıyla birlikte ödenir.
SGK ya giderken yanınızda getirmeniz gereken belgeler:
- Evlilik Cüzdanı Fotokopisi,
- Doğum Belgesi,
- Vizite Kağıdı,
- Hastane tarafından Rapor, Doğum Belgesi bilgileriniz işyerinizden çalışma durumu bilgileriniz SGK sistemine işlenmiş olmalıdır. Elinizde varsa bu belgelerin 1 nüshasını yanınızda bulundurmanız yerinde olacaktır.
Süt parası da 2014 icin 103 lira imiş.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
çooook sağol canım ya uzun uzun anlatmışsın ama ben ÖĞRETMENİM .. ÖĞRETMENLER SÜT PARASI ALAMIYORMUŞ DOĞUM YARDIMI ALIYORLARMIŞ SANIRIM ÖYLE Mİ??
nşallah iyi çıkar tahlillerin canım Allah yardımcın olsum..15/9 çıktı tansiyonum şuan normal bakalim yarin sabah 24 saatlik idrar toplamasi yapmaya baslicaklar bakalim.ne dicek
Sonunda taburcu oldum kizlar 24 saatlik idrar sonucum guzel cikti preeklemsi degilsin dedi doktor gebelige bagli yuksek tansiyon hastasisin dedi tuzsuz yiyorum ve ilac kullaniyorum kontrol altinda tutmaya calis tansiyonu dedi bugun yine nstye girdim agri cikti yine korktum tabi karnin acmi dediler ac dedim biseyler ye tekrar yapalim dedi doktor bu sefer cikmadi şükürler olsun sizinde aklinizda olsun acken nstye girmeyin .her hafta gidip kan idrar testi vericem nst ye giricem dayanabildigimiz yere kadar gideriz insallah
süt iznimiz 2 saat diye biliyorum canım, ama emin değilim, bizim müdür vermiyor süt izni öğleden sonra emzir diyor malesef...
kızlar hayırlı günler olsun hepinize
bugün nst için doktora gittim. bi tane ağrı çıktı. iki saat sonra karnımı doyurup tekrar bağlanmamı istediler. ve yine bir ağrım çıkınca suyun gelebilir hemen hastaneye yatırmalıyız dedi. sezeryanla alma ihtimalini, küveze konacağını söyledi. bebeğimin kilosu 2.330. haftasına göre zayıfmış
sonra ikinci bir hastaneye emin olmak için gittim. orda da ufak çağlı sancılar çıkınca yatıralım dediler. ama ben çok mecbur olmadıkça yatmak istemediğimi belirtip eve geldim. çünkü hissettiğim farklı bir sancı yok. sadece kasılma hissediyorum. acaba ben mi bilemiyorum sancıyı anlamadım. moralim bozuk. sıklaşırsa acile gitmemi istediler. sancı geciktirici ve bebeğin ciğerleri için iğne vurmaları gerektiğini söylediler. ve ben şuan evdeyim büyük bir huzursuzlukla
Canim sen şimdi ankarada misin ? Geçen annemlere gittim dedin şuanda nerdesin canım ya. .Bir iki sancıyla su mu gelirmiş nst fotosunu koysana yanındaysa...
Ayrıca senin bebişin en başından ileri kilodaydi yanlış ölçüm vardır..senle aynı tarih seninki baya ilerdeydi..
Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .
kendi doktorum tayin çıkmadan önceki yaşadığım ilde kaldı canım. şu an mecburiyetten farklı doktorlara muayene oluyorum. böyle şaşkınlık olmasının en büyük sebebide bu. geçmişi bilmedikleri için hepsi farklı bi görüş atıyor. 35 haftam bitti evet. ama bebek 33 hafta görünüyo dedi. inan çok şaşkın bi haldeyim ne yapacağımı kime inanacağımı bilemedim
Canım sana bişii sorcam , bugün eşim şu koldan pompalı dijital tansiyon aletinden aldı , sende de var ya onlardan , dijital olduğu için güvnemiyorum...doğru ölçüyor mu?? Nasıl memnun musun sen??
Evet farklıymış canım , bizimki koldan şişiyo ama tuşa basıyosun kendi şişiriyo kolu, ama mantık aynı yine de doğrudur sanırım , geçen tansiyonum çıkınca acile gittik orda bu bizim aldığımız tuşlu olanla ölçtüler.
15/9 çıktı tansiyonum şuan normal bakalim yarin sabah 24 saatlik idrar toplamasi yapmaya baslicaklar bakalim.ne dicek
Canım bebek dogunca ilk 14 gün zaten sigortalı da olsa bir hastalığı oldugunda karşılamıyorlar. Eğer esinin şirketi bebeği de sigorta edecekse 14 gün icinde başvuru formu ile dogum belgesi ve tc kimliğini sigorta şirketine gönderiyorsun. Ama bebek doğduğunda yapılan bazı rutin seyler var. Kontrol test gibi. Onlar senin analık poliçe tutarından ödenecek bebek sigorta edilmese bile. Bunu da Hastane ile bastan konuşmak lazım. Bir de en önemlisi özel saglık sigortası ile doğuracaklara ileteyim : bebek doğar doğmaz pudralayip bir battaniye hediye ile sana getiriyorlar. Buna da bebek servisi ya da bebek paketleme diyorlar. Iste bunu hiçbir sigorta şirketi karşılamıyor. Bunun bedeli de bazı buyuk hastanelerde epey fazla 1000 tl falan. Iste bunun icin de hastane ile basta pazarlık etmek gerek. Yoksa taburcu olurken çatır çatır alıyorlar bu tutarı.
çooook sağol canım ya uzun uzun anlatmışsın ama ben ÖĞRETMENİM .. ÖĞRETMENLER SÜT PARASI ALAMIYORMUŞ DOĞUM YARDIMI ALIYORLARMIŞ SANIRIM ÖYLE Mİ??
bizim müdür ayarlayacaktı bana göre dersleri.Çok rahat bi insan sorun çıkarcağını zannetmiyorum.bizimki tam gun eğitim.sabah 8.30 dan 2.30 a kadar.bir de öğle arası var.bakalım hayırlısı..
"buzlar ülkesi" şuan tel.im şarjda yarım saat sonra falan nst resmini koysam bakar mısın?bugün ilçedeki devlet hastanesine gittim.her şey çok yavaş ilerlediğinden doktor çıkmıştı.düşün ultrason kontrolü ve nst için 3 saat bekledim.
canım aletten alete değişiklik gösterebilir.ben de bugün devlete gittim erindiğimden,1-2 hafta geri dedi.20 günde 400 gr almış oluyo diğer doktorumun ölçüm sonucuna göre.ama devletteki doktor rahatlattı beni,alettten alete fark gösterebilir dedi.birebir budur diyemem dedi.zaten hem küçük bi ilçe hem de devlet hastanesi olduğu için çok güvenmiyorum k,losuna.10 gün sonra kendi doktoruma rendavum var.bakalım orada kaç çıkacak.
benmkide omron'un dijital,.düğmeye basıyosun koldan ölçüyor.samsundaki devlet hastanesinde dahiliyedeki doktor da aynı aletle ölçmüştü.ben de o yüzden bundan aldım.Doğru ölçüyor diye düşünüyoruym.bugün aslında hastanede ölçtürdüm ölçen kişi 9 a 5 dedi.Hiç inanasım gelmedi.çünkü bir lkeresinde 9-6 olmuştu gözlerim kararmaya başlamış çok yorgun hissetmiştim kendimi.Halbuki hastanede gayet iyyidim.ölçerken de çok sıkıp acıttığı içinde bir daha ölçün demedim hiç.
İyi maşallah gözün Aydın.. Allah hepimizi beterinden esirgesin inşallah..
ARKADAŞIM SAĞOL ŞİMDİ BEBEK DOĞDU 14 GÜN İÇİNDE BEBEĞE NE MASRAF YAPILIRSA YAPILSIN benim poliçemden mi karşılanacak benim ayakta edavi ücretimde bitmiş oluyor artık ya yani cepten karşılanacak hep diyorsun( bide o paketleme dediğin ne ya bu hani gelin evden çıkarken para allırlar ya onun gibi bişey mi anlamadım hediye adı altında zorla para mı alıyorlar??? biz bunu engellemek için ne yapabiliriz a bu çok önemliymiş zaten hastaneye çok paralar ödedim şimdiye kadar tüp bebektwen dolayı ((
Çok sagol canim sicaklar tansiyon mahvetti bizi Allah beterinden korusunnşallah iyi çıkar tahlillerin canım Allah yardımcın olsum..
Çok sevindimmcanım iyi olmana şu tansiyon illeti çoğumuzun derdi oldu ,böyle sıcaklarda hamilelik geçirmek ne zormuş,Allah hepimize yardım etsin inşallah...
bizim müdür ayarlayacaktı bana göre dersleri.Çok rahat bi insan sorun çıkarcağını zannetmiyorum.bizimki tam gun eğitim.sabah 8.30 dan 2.30 a kadar.bir de öğle arası var.bakalım hayırlısı..
"buzlar ülkesi" şuan tel.im şarjda yarım saat sonra falan nst resmini koysam bakar mısın?bugün ilçedeki devlet hastanesine gittim.her şey çok yavaş ilerlediğinden doktor çıkmıştı.düşün ultrason kontrolü ve nst için 3 saat bekledim.
canım aletten alete değişiklik gösterebilir.ben de bugün devlete gittim erindiğimden,1-2 hafta geri dedi.20 günde 400 gr almış oluyo diğer doktorumun ölçüm sonucuna göre.ama devletteki doktor rahatlattı beni,alettten alete fark gösterebilir dedi.birebir budur diyemem dedi.zaten hem küçük bi ilçe hem de devlet hastanesi olduğu için çok güvenmiyorum k,losuna.10 gün sonra kendi doktoruma rendavum var.bakalım orada kaç çıkacak.
benmkide omron'un dijital,.düğmeye basıyosun koldan ölçüyor.samsundaki devlet hastanesinde dahiliyedeki doktor da aynı aletle ölçmüştü.ben de o yüzden bundan aldım.Doğru ölçüyor diye düşünüyoruym.bugün aslında hastanede ölçtürdüm ölçen kişi 9 a 5 dedi.Hiç inanasım gelmedi.çünkü bir lkeresinde 9-6 olmuştu gözlerim kararmaya başlamış çok yorgun hissetmiştim kendimi.Halbuki hastanede gayet iyyidim.ölçerken de çok sıkıp acıttığı içinde bir daha ölçün demedim hiç.
Benim yine yüksek çıktı anlamıyorum hiçte kötü hissetmiyordum kendimi ben sanirim 37.haftada doğum yapacam korkuyorum Allah korusun anlamıyorumda daha yüksek olursa diye sanırım benimki anneminki gibi yalnız o bütün Hamileliği boyunca çekmiş ben yaklaşık bir buçuk aydır böyleyim. ..Sabah uyanınca 12/7 12/8 filan sonra hoba ne oluyor yahu. .
Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?