- Konu Sahibi aycaaaaaaa
-
- #35.001
Mrb canim biz de bugun 38+0 olduk ve kizim da donmedi hala son kontrolumde dr riskli bi sezeryan olacak dedi çünkü benimkinin ayaklari da yan taraftaymis dr bu yuzden riskli ve tehlikeli olacak dedi ben de biraz uzuldum açıkçası ya dogum sirasinda bi sey olursa bebegime diye. Genel anestezi önerdi bana dr . Açıkçası ne yapacagimi da bilemiyorum yeni bi dr a da bu saatten sonra da dr degistirmeye cesaret de edemiyorum senin sezeryan nasil olacak biseyler dedi mi dr bu konudaKızlar uzun bi aradan snra merhaba Tlfndan girdiğim için sürekli sayfa güncellemesi yapılmamış tlfnlara daha sanırım o yüzdenn gıremıyrm bir türlü B'nde 37+6 yım bebişim halen dönmedi dönmeyen var mı acaba benim kız gibisalı son kontrol olcak snra doktorum dönmez ise sezeryana alalım dedi bu arada doğum yapan arkadaşlarım olmuş bayag bişeyler kaçırmışım hepinizi tebrik ediyorum Rabbim evlâtlarınızı sizlere hayırlı kılsın
ben ilk çocuğumu 41. haftada doğurdum.normal doğum olacak diye bekledik açılma çok azdı sancı yoktu.birden sabah şaaarrr diye suyum geldi.hastaneye gittik doktor suni sancı veririm akşama kadar çekersin ama bu iş büyük ihtimal sezaryana döner rahim duvarın kalın dedi.ben de beklemedim ve hemen sezaryana girdim.üst sınırda boy ve kiloya sahip üstelik dünyalar güzeli bir kızım oldu.şu an 6 yaşında her yönden yaşıtlarından önde gidiyor.yani korkulacak bir şey yok.sağlıkla hayırlısıyla alırsın inşallah yakında kucağınaBen bugun yine dogurmadim ve moralim cok bozuk bebegim orda ne yapar ne eder bu kadar niye icerde tutuyprlar anlamiyorum artik sexeryan istiyicem qaliba bugun 40+1olduk .cok korkuyorum nolur dua edin benimde bebegim sagsalim kollarima gesin.artik aglamackrizine giricem 41 hafta tehlikeli diye duymusdum bebegimi Rabbim korusun nolur artik gelsin mis kokulu ibrahimim..
Canim 36+2de belimden baslayip kasiklarima ve de karnimin tamamina yayilan ve dakikada bir gelen agrilar cektim.4saat surdu.nst de sancilar cok sikti ve 80leri buldu.ebe boyle giderse acilabilirsin dedi ama gecti.biraz bekle dakikalari tut bol su ic.Merhaba arkadaşlar iki gündür yarım saate bir şiddetli kasık ve bel ağrısı çekiyorum 38+3 günüm .doğurmayıp bu ağrıları çeken varmı .bide yalancı sancı olabilir mi salı günü sezaryanım var o zamana kadar beklemeye korkuyorum. Buarada ben telefondan yazıyorum telefondan yazamıyan arkadaşlar yazamayışının herhangibi bir programla ilgisi olabilir. yazmak için beklemeyin sorunun nedenini yönetime sorun bence.
Cevap verdiğin için teşekkür ederim canım.evde yalnızım eşim işte bişey olursa diye korkuyodum.bu akşam neyseki annem gelecek.hayırlışıyla bebişlerimizi kucağımıza alsaydık iyiydiCanim 36+2de belimden baslayip kasiklarima ve de karnimin tamamina yayilan ve dakikada bir gelen agrilar cektim.4saat surdu.nst de sancilar cok sikti ve 80leri buldu.ebe boyle giderse acilabilirsin dedi ama gec.ti.biraz bekle dakikalari tut bol su ic.
hmm aklımızda bulunsun ..
hakikaten iyi hazırlanmışsın ben bunların hiçbirini bilmiyordum :) senin kaçıncı haftan şuan?
Cok yararli oldu bu bilgiler, bende bilmiyordum. İnsallah seninde istedigin gibi olur... Hepimiz saglikla alalim bebisleri kucagimiza
Teşekkürler içim rahatladı. Evet erkek bebek. Aslında epeydir söylüyor ama mühim değil deyip geçiyordu. Dun çok uzerinde durdu birde son zamanlar olunca daha bir korkar oldum bakalım artık. Rabbim hala doguramayan biz Ağustos annelerinide bebeklerini sağ salim kucaklarina almayı nasip etsin....Canim korkma.hareketlerini takip et.nst ye baglan sik sik.bu hafta geir bence.
Canim son gun bile inen varmis.benimki de hafif girmis ama dogumluk degil.hos ben sezaryen olucam ama yine de hep sorarim dra.
Canim ben sana soyle anlatayi.bobrek buyumesi demek bobrek kanalinin daralmasi sonucu bobrekten suzulen idrarin orda birikerek bobregi sisirmesi deme.benim kizim bovregimin uzerine yatinca bobregim buyudu ve iceri stent taktilar.boylece kanali genislettiler.fakat stent dustu su an korumasiz bicimde dogumu bekliyorum.amaaa is bebeklerde farkli.ozellikle erkek bebeklerde anne karninda cok sik olur.yeterince idrar yapadigi icin,pipisinun ucu dar olunca vs.hic jkorkma kendiliginden duzeliyo.sen onu emzirdikce acilcak kanal.en gec 2yasa kadar tamamen duzeliyo.benim durum ile kiyaslama benimki bebege bagli ve uzerinde 6kiloluk baski var bovregimin bu yuzden stent takildi
slm kızlar bende bugün kontrolüm vardı 37+3 deyiz çatı muayenesi yapmak istedi ama biraz zor geçti benden ötürü o kadar gerildim ki doktorun elini tutmaya kalktım çok kötü bir tecrübeydi zaten evlendikten sonrada 7 ay vajinismustum doktor böle olursa normal doğum yapamayacağımı bebeğimi tehlikeye atacağımı söyledi yani normal doğum yapabilecek durumum varken yapamıcam haftaya kadar süre verdi düşün gel dedi ama ihtimaller çok üzdü beni sizce ne yapmalıyım annem ve eşim madem böle sezeryan ol diyolar açıkçası bende kendime güvenmiyorum offfff
Serçem CNm korkma haIr olunca gelecekBen bugun yine dogurmadim ve moralim cok bozuk bebegim orda ne yapar ne eder bu kadar niye icerde tutuyprlar anlamiyorum artik sexeryan istiyicem qaliba bugun 40+1olduk .cok korkuyorum nolur dua edin benimde bebegim sagsalim kollarima gesin.artik aglamackrizine giricem 41 hafta tehlikeli diye duymusdum bebegimi Rabbim korusun nolur artik gelsin mis kokulu ibrahimim..
Tabiki normal doğumla daha çabuk toparlar vücut , bundan sonrası sana kalmış.
Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .
sardunyamcim bu konuyla ilgili.cook konusuldu ..mutlaka duydugumuz bicok kotu hikaye bizi korkutuyo ama tercihe bagli sezeryan diye biseyi benim cok aklim almio..adi ustunde biri normal dogum biri sezeryan ameliyati..simdi sen hic bi mecburiyetin yokken sirf korkuyosun diye kendini biguzel kestirceksin..yapmayin nolur..normal dogum sancilari we umidiyle hastaneye gidip doktor keyfiyetine mecbur sanip sezryan olmus we yillardir da bunun manen sıkİntisini cekmis biri olarak boyle okudukca uzuluyorum..keske firsatim olsaydida normal yapabilseydim..epidural normal dogumu dusun eger cokk korkuosan..
ben kasını aldırırken bıle tepınen bırıydım,ancak normal dogum yaptım,ertesı gun ayakta ıdım,rahat hareket edebılıyor,islerımı kendım gorebılıyordum,olumlu dusnun,bılıncaltınıza olumsuzluk yuklemeyın,bol yuruyus hareket,pılates topuyla egzersız,nefes teknıklerı bunları bol bol yapın,doguma hazırlanın
kızlar ya neden normal doğum için ısrar ediyorsunuz anlamıyorum vajinusmus diyorsun bak doğumda bide senle uğraşacak doktorlar...sen uyu güzelce onlarda rahat rahat işlerini yapsınlar...Allah izin verirse uyandığında kucağında olacak inşallah ömür boyu da kucağında olacak ben susayım dedim hep ama hemen kollarıma alayım diye diretmenin ne anlamı varki yani sezeryanda herşey daha kontrollü oluyor bir sürü komplikasyon olmadan bebeği beş dakikada çıkarıyorlar oldu bitti asıl bebek için iyi olan bu riski az çünki...yok ters geldi yok yok kordon dolandı yok yok sıkıştı yok herşey kontrollü oluyor birde çatı muayenesinden korkup kendini kasanlar hele bir daha düşünsünler... ben tüp bebek yaptırdım doktor inanın hergün elini soktu afedersiniz ama öyle oldu ben çok rahatımdır hiç kasmam yani sonra opu oldum anesteziyle uyuttular uyandım hiç bir şey olmadı valla sonra transfer yaptılar yani canlı canlı o kadar uzun bir demir sokuyorlar ki içeriye ben o sırada espri yapıyordum doktora yani o kadar rahattım bu psikolojik bişey demekki siz genç kızken duyduğumuz bir sürü saçma şeylerden kötü etkilendiniz ve kasıyorsunuz kendinizi demek ki...bu psikoloji çabuk geçmez ama böyle psikolojiler içinde sezeryan var işte:)))slm kızlar bende bugün kontrolüm vardı 37+3 deyiz çatı muayenesi yapmak istedi ama biraz zor geçti benden ötürü o kadar gerildim ki doktorun elini tutmaya kalktım çok kötü bir tecrübeydi zaten evlendikten sonrada 7 ay vajinismustum doktor böle olursa normal doğum yapamayacağımı bebeğimi tehlikeye atacağımı söyledi yani normal doğum yapabilecek durumum varken yapamıcam haftaya kadar süre verdi düşün gel dedi ama ihtimaller çok üzdü beni sizce ne yapmalıyım annem ve eşim madem böle sezeryan ol diyolar açıkçası bende kendime güvenmiyorum offfff
3250 canım ama psikolojim çok kötü kv hergün bizde annem surat asma kızım diyo ama hastanede tsrtıştık o yüzden napsam sıcaklık göstermek istemiyorum dilerim siz yaşamayın bu psikolojiyi intiharı bile düşündüm her günNe guzel, hayirli ugurlu olsunkac kilo dogdu nasil oldu dogum?
Canım benim hakkında hayırlsı olsun inşallah.. Açıkcası benim de moralim bozuk. Ben de bugün 38+5 inşallah ama dünkü kontrolde bebek çok az aşağı inmiş dedi Dr. Geçen ay doğum yapan bi arkadaşım40+1 de normal doğum yaptı ve onun bebeği 37 küsürlerde aşağı inmeye başlamıştıBen bugun yine dogurmadim ve moralim cok bozuk bebegim orda ne yapar ne eder bu kadar niye icerde tutuyprlar anlamiyorum artik sexeryan istiyicem qaliba bugun 40+1olduk .cok korkuyorum nolur dua edin benimde bebegim sagsalim kollarima gesin.artik aglamackrizine giricem 41 hafta tehlikeli diye duymusdum bebegimi Rabbim korusun nolur artik gelsin mis kokulu ibrahimim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?