- 14 Ekim 2009
- 681
- 80
- 123
- Konu Sahibi aycaaaaaaa
-
- #14.901
kızlarrrrrr testimin sonucu cıktııııııııııııııııııı
:)
allahıma şükürler olsun
nur topu gibi sağlıklı bir oğlum olacak
sonuçlar çok iyi cıktı :)
şükürler olsun
Bnm oglumun adi poyraz cok memnunum masaallh cok akilli enerjisi yuksek cok da neseli bir cocuk ama buluta guzl az olan bir isim cocuklarimiz her ismi ozel yapiyolar cunku onlar ozel kizimada mira koyucam bakalim o nasil olack ama size tavsiuem hic gergin olmayin bebegin kisiligini etkiliyor grcekten bn oglumda cok mutlu bir hamillelik yasadim cunku tupbebekleolmusti cok beklemiatik hic bisey uzemedi agzim kulaklarimda gecti dokuz ay simdi oglumda gulen neseli bircocuk kardesimde cok stresli bir hamileik grcrdi cocugu catik kasli jetseye mizildanan bi cocuk
inşallah Allah gönlüne göre versin canım
içim kıpır kıpırçok mutlıuyum 2 gündr bebeğimi öyle güzel hissediyorum ki ayy içimden ağlamak zıplamak geliyo...Rabbim herkese yaşatsın inşallah çok güzelmiş..çok şükür Allahım...
ekledim cnm..
bursada hangi hastane ve dr.a gidiyorsun?
aslında mantıklı çok ta şık duruyorlar 1 yaşına kadar yatabilecek boyutta olanı alınsa 1 yaşından sonrada bebek hem kendi odasına geçer hemde oda hazırlanmış olur. çok beğendim :)
Günaydın çok kararsizim ben de karyola besiklerde cekmeceler olması beni cezbediyor ama park yataklar da hafif arabada da chicconun yeni çıkardığı travel sistem var hafif ve rahat onu almayı düşünüyoruz[/QUOTE
biz biraz çok geziyoruz park yatağı götürebilirim diye düşünmüştüm.
merhaba bu siteye bakmanızı tavsiye ederim ben yatak odasına yanıma bu beşiklerden almayı düşünüyorum hem şık hem hesaplı http://www.babytech.com.tr/urunler.aspx?TABLE=urunler&ID=18&RELID=0
evet canım gayet güzel duruyor.
hayırlı sabahlar herkese......
günaydın, park yatak benimde var ama normal karyolada yatıyor kızım park yatak mecbur kaldığında kullanabileceğin bir yatak sonuçta plastik ağırlıklı sağlıklı olduğunu düşünmüyorum ben park yatağı yatılı gideceğim yere giderken götürüyorum arabanın bagajında fazla yer kaplamıyor. bebek arabasıda küçükken normal bebek arabası aldım tam yatıyor diye ama ağır ve çok yer kapladı bagajda 7. aydan itibaren baston almak zorunda kaldım çok pratik hatta uçakla giderken bile yada otobus yolculuğunda bile sorun olmadan götürülüyor. şşimdi bu ikisi bir arada olan tam yatan bastonlar varmış onardan araştırıp bulmak lazım 2 tane alınacağına 2 fiyata tek ama kullanışlı almak lazım bnce ben pişman oldum açıkçası çok araştırmadığıma
canım bizde çok geziyoruz arabımızda yok şimdilik..bende o yüzden giderken götürürüm diye düşündüm ilk etapta yanımızda olacağı için küçük birşey
alsam diye düşündüm..arabada şuanda ağır hantallar çok pahalı ama işte kullanım sanırım biraz zor oluyor..o dedğiniz arabaları bulsak daha iyi olacak..
1000 küsürden fazla arabada :)
Aminnnnn cnm hepimizin gönlüne göre versin Rabbim :) sen cinsiyetini hala öğrenemedinmi bebişin :)
BEN ANNE OLMASAYDIM EĞER
Topuksuz ayakkabılarla da şık olunabileceğini bilmeyecektim.
Hamileliğim esnasında 80'li kilolara kadar çıkıp kendi çapımda ilk defa bir alanda rekorumu kıramayacaktım.
O küçücük ellerle renkli kartonlardan yapılmış bir kâğıt parçasının bu kadar değerli olabileceğini öğrenemeyecektim.
Kan yapsın diye danadili haşlayıp üzerine yumurta kırıp ağzının tadına da uysun diye çikolatalı pudingle karıştırmak gibi yaratıcılığın sınırlarını zorlayan tarifler keşfedemeyecektim hiç.
Su almak için elimde kumanda ile buzdolabını açtığımda kumandayı buzdolabına koyacak kadar ya da evden çıkarken telsiz telefonu çantama atacak kadar kendimden geçmeyecektim.
Birinin canı yandığında ötekinin bu acıyı hissedebilmesinin sadece ikiz kardeşlerde olduğunu sanacaktım.
Sabahın köründe gözü kapalı mutfağa kadar gidip, süt ısıtıp yine gözü kapalı dönme yeteneğini kazanamayacaktım.
Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak için insanüstü bir uğraşa asla girmeyecektim.
Bir insanın gaz çıkarması beni bu kadar mutlu edemeyecekti.
Büyüdüğünde arkadaşlarınla birlikte partilerde Süper Anne olarak eğlenmeyi hayal edemeyecektim.
Babanla belki daha az kavga edecek ama sevginin evlat denilen başka bir boyutuna giremeyecektik.
Sevginin böylesine karşılıksız olanını hiç tadamayacaktım.
Telaşsız sevişmenin hayalini kuramayacaktım.
Annemi bu kadar çok sevdiğimi anlamayacaktım.
Annesinden zorla ayırdılar diye "Uçan Fil Dumbo!" çizgi filminde böğürerek ağlamayacaktım.
Geceleri kesintisiz uyuyacak, hafta sonunda sabahları istediğim saatte kalkacaktım ama uyandığımda yanağıma konmuş minik ellerin sıcaklığı ısıtmayacaktı yüreğimi.
Çantamda sürekli bisküvi, ıslak mendil, bir adet oyuncak, düşer bir yerin kanar diye ayıcıklı yara bandı taşımayacaktım.
Acıyı geçiren öpücüğün gücüne inanmayacaktım.
38,5 derece ateş beni de yakıp kavurmayacaktı.
Yağmur sonrası çamurlu sularda zıplamanın aaafine varamayacak, sen bir lokma daha fazla yiyesin diye kalabalığın ortasında kafamda peçete dansı yapmayacaktım.
Sen olmasaydın eğer yaşamın karmaşıklığını unutup tekrar basit yaşamayı öğrenemeyecektim.
Sen olmasaydın eğer ben asla "anne" olmayacaktım.
Bir çocuk doğduğu anda, bir anne doğarmış... Bu lafın doğruluğuna inanmayacaktım!
Fotoğraf: ANNEYİM BEN
BEN ANNE OLMASAYDIM EĞER
Topuksuz ayakkabılarla da şık olunabileceğini bilmeyecektim.
Hamileliğim esnasında 80'li kilolara kadar çıkıp kendi çapımda ilk defa bir alanda rekorumu kıramayacaktım.
O küçücük ellerle renkli kartonlardan yapılmış bir kâğıt parçasının bu kadar değerli olabileceğini öğrenemeyecektim.
Kan yapsın diye danadili haşlayıp üzerine yumurta kırıp ağzının tadına da uysun diye çikolatalı pudingle karıştırmak gibi yaratıcılığın sınırlarını zorlayan tarifler keşfedemeyecektim hiç.
Su almak için elimde kumanda ile buzdolabını açtığımda kumandayı buzdolabına koyacak kadar ya da evden çıkarken telsiz telefonu çantama atacak kadar kendimden geçmeyecektim.
Birinin canı yandığında ötekinin bu acıyı hissedebilmesinin sadece ikiz kardeşlerde olduğunu sanacaktım.
Sabahın köründe gözü kapalı mutfağa kadar gidip, süt ısıtıp yine gözü kapalı dönme yeteneğini kazanamayacaktım.
Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak için insanüstü bir uğraşa asla girmeyecektim.
Bir insanın gaz çıkarması beni bu kadar mutlu edemeyecekti.
Büyüdüğünde arkadaşlarınla birlikte partilerde Süper Anne olarak eğlenmeyi hayal edemeyecektim.
Babanla belki daha az kavga edecek ama sevginin evlat denilen başka bir boyutuna giremeyecektik.
Sevginin böylesine karşılıksız olanını hiç tadamayacaktım.
Telaşsız sevişmenin hayalini kuramayacaktım.
Annemi bu kadar çok sevdiğimi anlamayacaktım.
Annesinden zorla ayırdılar diye "Uçan Fil Dumbo!" çizgi filminde böğürerek ağlamayacaktım.
Geceleri kesintisiz uyuyacak, hafta sonunda sabahları istediğim saatte kalkacaktım ama uyandığımda yanağıma konmuş minik ellerin sıcaklığı ısıtmayacaktı yüreğimi.
Çantamda sürekli bisküvi, ıslak mendil, bir adet oyuncak, düşer bir yerin kanar diye ayıcıklı yara bandı taşımayacaktım.
Acıyı geçiren öpücüğün gücüne inanmayacaktım.
38,5 derece ateş beni de yakıp kavurmayacaktı.
Yağmur sonrası çamurlu sularda zıplamanın aaafine varamayacak, sen bir lokma daha fazla yiyesin diye kalabalığın ortasında kafamda peçete dansı yapmayacaktım.
Sen olmasaydın eğer yaşamın karmaşıklığını unutup tekrar basit yaşamayı öğrenemeyecektim.
Sen olmasaydın eğer ben asla "anne" olmayacaktım.
Bir çocuk doğduğu anda, bir anne doğarmış... Bu lafın doğruluğuna inanmayacaktım!
ben bu yazıyı her okuduğumda ağlıyorum..
kim yazdıysa yüreğine sağlık muhteşem olmuş..
her anne kendini görüyordur eminim..
İYİ Kİ ANNE OLMUŞUM
ALLAH OLMAYAN HERKESE HAYIRLI SAĞLIKLI VERSİN ..
Canım sana birşey sorayım,
Şimdi benim ikili testim 1/6900 çıktı.
Dörtlü testim 1/300 çıkmış.
Doktorum dedi ki tüm ölçümler aslında normal, biz ikili teste daha çok güveniyoruz ama öte yandan ille de içim rahat etsin istiyorsanız harmony testi öneririm dedi.
Ben arada kaldım. Az bir para da değil. 2.düzey ultrasonografide herşey normal çıkarsa içim rahat etsin yaptırmayayım mı yoksa ne yapayım.
İnternetten biraz araştırdım yüksek risklerde sonuç alınırmış ama düşük risklerde bu test de amniyosentez kadar kesin değilmiş.
Benim azıcık aklım karıştı.
Genel olarak da fikri olan var mı ?
canım bizde ikili yapıldı ama biliyorsun ikili testen sonrasını bazı doktorlar yapmıyor benimkide yapılmadı..
ama dörtlü test zaten kesin sonuç vermiyor mu?düşük risklerde tam sonuç alınmıyor diyorsun çok kafa karıştırıcı..
yani oda iyiyse daha neden endişe duyuyorsun ki..ben olsam o testi yaptırmazdım
yarama bastınnnn yokkk öğrenemedim7 Nisanda öğreneceğim inşallah.Şimdilik sadece etrafımdaki meraklıların tahminleriyle idare ediyorum kimi kız olacak diyor,kimi erkek zaten başka alternatif yok
oyyyy kiyamamm sana bn ya üzülme cnm bnde 16+2 de öğrenmiştim ayrica eyrafa bkma sen onlar dha cok yaniltiyo insani :)
Allah biliyor ya içimde endişe yok aslında. Çünkü 4 lü test ikiliye göre daha az geçerli. Doktorum da söyledi. Üstelik iki ve dörtdün de değeri eşiğin üzerinde. Harmony denen de 2000 gibi bir rakam üstelik muhtemelen de sokağa atılacak bir para. Evladımın rızkından gidecek.
Yaptırmayacağım sanırım. Evladıma zarar veremem şu dakikadan sonra. Rabbimden ne gelirse kabulum.
canım mesela ikili testi yapılırken kan alınıyor ya işte o zaman diyorlar
kan alınmadan diğer ölçümlerin bir önemi yok diye..bir prof. dediki asıl ölçüm önemli kan değeri kiminin düşüyor kiminin geç düşüyor
filan dedi benim kuzenımin eşinde ris çıktı aslında ölçümler iyiydi ense kalınlıgı, burun vs.ama kan değerleriyle değerlendirince kötü oldu
amniyosentez yapıldı ki doktor söyledi bence ölçüm iyi ama yaptır istersen yaptırdı sonuç birşey çıkmadı...
Allah esirgesin sonuçlar iyiymiş boşyere hem maddi hemde manevi dökülüp saçılmaya gerek yok
evet canım ya sorma her kafadan bir ses çıkıyor.Benim içime erkekmiş gibi doğuyor.Bakalım ne olacak sağlıklı eli ayağı düzgün olsun da ister erkek ister kız olsun senin bebişin cinsiyeti ne?
ekledim cnm..
bursada hangi hastane ve dr.a gidiyorsun?
genelde anneler hissedermis erkek hissediyosan olabilir hm zaten erkek senesi bu sene :) bnmde erkek cnm
oyy maşallah Allah tamamına erdirsin oğluşunu canım.Evet bu sene erkek senesi gerçekten bizde bozmayız bu durumu inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?