- 15 Şubat 2013
- 203
- 32
- 68
- Konu Sahibi aycaaaaaaa
-
- #14.981
canım ilk bebeğinizse çok normal
benim eşimde ilk hamileliğimde soğuktu istemiyor sanırım diye üzülrdüm..
ama erkekler gerçekten görünce anlamaya başlıyorlar..
bu hamileliğimde ise eşim ben den daha hevesli :))
hergün karnımı sever öper
bıraksam neler alırdı şimdiye kadar..
ultrason günlerini sayar...
ve çok büyük mutluluk olduğunu hemen bi tane daha istediğini söylüyor
ben de avucunu yala diyorum
ben hala hissedemiyorum kızımıdoktor 2 haftaya ancak hissedersin dedi.uykucu bir kız bence babası gibi hareketi sevmiyor galiba..
inşalah yakın zamanda hissederim
ben hala hissedemiyorum kızımıdoktor 2 haftaya ancak hissedersin dedi.uykucu bir kız bence babası gibi hareketi sevmiyor galiba..
inşalah yakın zamanda hissederim
Cici bir yazı okumuştum sizinle de paylaşayım. Genel olarak haftalarımız 17-21 arası gördüğüm kadarıyla;
BEBEĞİN GÜNCESİ
17 hafta yaşındayım; anneciğim kendini görebildiği ayna denen bir şeye bakıyor, karnının büyüdüğünü söylüyor, kasıkları ağrıyormuş ve çok terliyormuş. Tabi ben önceki yaşlarıma göre daha hızlı kilo aldığımdan anneciğimde kilo alıyor. Cildimin altında yağ depoluyorum artık, kalbimle günde 30 litre kan pompalıyorum, ben de çok yoruluyorum, bazen de korkuyorum, geçen gün birisi ince uzun bir boruyla suyumdan çaldı, sonradan öğrendim ki, doktor benim suyumu test edecek, benim sağlıklı olup olmadığıma bakacakmış.
18 hafta yaşındayım; anneciğim geceleri uyuyamıyor, ben onu incitmek istemiyorum ama ben de burada sıkılıyorum ve o benimle konuşmuyor. Heeeeyyyy neden benimle konuşmuyorsun sen? Ama ben seni seviyorum. Annemin tansiyon denen şeyi düşmüş, ani hareketler yapıp, ayağa kalkmaması gerekiyormuş. Artık 210 gr. oldum anneme daha çok benziyorum. Bir de bağırsaklarım mekonyum denen bir şey yapıyor, o çok gereksiz bir şey
19 hafta yaşımdayım; anneciğimle babacığım doktorda bir alete bakıp benim hareketlerimi seyrettiler. Ama ben büyüdüğüm için anneciğimin beli ağrıyormuş, buna çok üzüldüm. O da topuklu ayakkabılar giymemeliymiş babam öyle diyor, neden giyiyor ki. Biz de tekrar doktora gittik. Anneciğimin kalçaları ve memeleri büyüdüğü için çatlaklar oluşuyor, çatlak olduğundan dolayı da kaşıntı oluyormuş, doktor dedi ki bol sıvı almamız gerekiyormuş, bir de çatlak kremi kullanmalıymışız. Eğer cildimiz kurumazsa çatlak olmazmış. Benim çatlaklarım yok ama her yanım o tüylerle kaplandı bu da yetmezmiş gibi annemin sürdüğü çatlak kremi gibi bir şeyi o küçük ressamlar her yerime sürüyor. Bunun adı vernix imiş. Bu beni sudan korumak içinmiş, ukala küçük ressam dedi ki, biraz daha bu suyun içinde kalırsam buruş buruş olacakmışım.
20 hafta yaşıma girdiğimde beni şaşırtan başımın üzerinde çıkan saçlar oldu, onlara alışamadım bir türlü. Bu aralar karnım guruldamaya başladı, şu tatlı parmaktan mı acaba ne dersiniz? Kemiklerim çok güçlü olduğu için hareket edebiliyorum, bir de anneciğimin sesini duyduğumda o da beni duyabilsin diye bağırıyorum ama duymuyor, ben de onu tekmeliyorum böylece benimle konuşuyor. Ona boyumun 25 cm. kilomun 340 gr. olduğunu söyledim. Annem aynanın karşısında kendi kendine konuşuyor zaman ne kadar çabuk geçiyor, karnım epey büyüdü diyor herhalde benim onun göbek deliğiyle aynı hizada olduğumu fark etti, her yaşımda bir cm. yukarı çıkacağım, göbeğinden geçen o çizgi koyulaşmaya başladı, ama doğumdan sonra tamamen kaybolacakmış. Biz çok sağlıklıyız; anneciğim gereksiz kalori almıyor, iyi besleniyor.
21 hafta yaşındayım; bir keresinde ben çok yaramazlık yapıyordum sonra tanımadığım bazı sesler duydum, çok güzeldi, sessizce dinledim, anneciğim babacığıma galiba senin gibi sanatçı olacak, Vivaldiyi çok seviyor dedi, o sesin adı müzikimiş, Vivaldiyi tanımıyorum ama, artık annemle hep müzik dinliyoruz, müzik dinlemeyi çok seviyorum, bazen dinlerken uyuyorum, annemde mutlu oluyor. Anneciğimin ayak ve ayak bilekleri benim büyümemden dolayı şiştiği için hep dinleniyoruz. Babam dedi ki eğer yüzünde ve ellerinde şişme olursa doktora gitmemiz gerekirmiş. Kalbim çok çalışıyor, sürekli kan pompalıyorum ama yine de bu aralar yavaş büyüyorum, sadece 400gram oldum.
Çok beğendim ya..Hafta sonu evde baş dönemsi vs, biraz canım sıkkındı ondan tansiyonum düştü herhalde demiştim bende :) Hiç hamilelik belirtisi göstermemiş bir insan olarak sevindim buna
Ewet ilk bizim bakalım inşallah öyle olur ya üzülüyo insan gerçekten :/ sizin ikinci yolda ucuncununde yolu acik anlasilan :) nasip olursa bizde istiyoruz dewami gelir herhalde
bakalım canım :)) hayırlısı biraz ara verdikten sonra olabilir tabi :))
Arkadaslar merhaba..biraz motalim bozuldu henuz daha yolun basindayim ama 5.5 kg almisim..oyle abartili yemiyorum ama nasil boyle kilo almisim anlayamadim.bakiyrum okuyorum kimse bukadr kilo almamis;(((
Nerede yanlis yapiyrum???duyet yapma ihtimalimde yok ya yavruma zarar verirsem diye;((off bi akil verin lutfen
Canim bende cok uyuyorum elimde olmadan ;(( durekli uyku halindeyim ama bi yerlerde yanlis yaptigim muhtemel;((Ben 6 kilo aldim, bende asiri yemiyorum ama aldim, dr bana da fazla almissin dedi.midem bulanmadgi icin ve cok uyudugum icin almis olabilecegimi dusunuyor dr um
cnm ben de 3 kilo almisim nasil? Dr bi yorum yapmadi..Ben 6 kilo aldim, bende asiri yemiyorum ama aldim, dr bana da fazla almissin dedi.midem bulanmadgi icin ve cok uyudugum icin almis olabilecegimi dusunuyor dr um
eee napalim evde bos bos takilioz is de yapmıyoruz gec uyaniyorun ustune ogleden sonra uyuyorum oglen uyumamamissam yemekten sonra uyuyakaliyorum :)Canim bende cok uyuyorum elimde olmadan ;(( durekli uyku halindeyim ama bi yerlerde yanlis yaptigim muhtemel;((
İnsan az çok yaşadıklarını biliyor ama bebeğin hissettiklerini tahmin dahi olsa görebilmek beni mutlu ediyor :)
Çok kötü belirtiler yaşayanların yanında şanslısın aslında. Ama bulantı bile bu kadar mutlu eder mi insanı :) baş dönmesi ondanmış diye sevineceğini herhalde rüyanda görsen inanamazsın :)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
detaylı ultrason 19.haftada yapılabilir mi?
yoksa 20+ mı olması gerekiyor..ya ben çok karişiğim ne yapacam bilmiyorum
Merhabalar,
Detaylı ultrason 18den itibaren yapılıyor diye biliyorum fakat bebeğin kalp gelişimini 20+ haftadan sonra daha net görebiliyorlarmış, o yüzden benim doktorum da 21. ya da 22. hafta gel dedi.
Canım sana birşey sorayım,
Şimdi benim ikili testim 1/6900 çıktı.
Dörtlü testim 1/300 çıkmış.
Doktorum dedi ki tüm ölçümler aslında normal, biz ikili teste daha çok güveniyoruz ama öte yandan ille de içim rahat etsin istiyorsanız harmony testi öneririm dedi.
Ben arada kaldım. Az bir para da değil. 2.düzey ultrasonografide herşey normal çıkarsa içim rahat etsin yaptırmayayım mı yoksa ne yapayım.
İnternetten biraz araştırdım yüksek risklerde sonuç alınırmış ama düşük risklerde bu test de amniyosentez kadar kesin değilmiş.
Benim azıcık aklım karıştı.
Genel olarak da fikri olan var mı ?
İnsan az çok yaşadıklarını biliyor ama bebeğin hissettiklerini tahmin dahi olsa görebilmek beni mutlu ediyor :)
Çok kötü belirtiler yaşayanların yanında şanslısın aslında. Ama bulantı bile bu kadar mutlu eder mi insanı :) baş dönmesi ondanmış diye sevineceğini herhalde rüyanda görsen inanamazsın :)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Kızlar dün çok tatlı bir şey oldu yaaAkşam benim oğlan kıpır kıpırdı. Babası kulağını karnıma koydu, tam kulağını koyduğu yere darbeyi yedi, ah diye kalktı sonra yine başını karnıma koyup konuşmaya başladı bebişle. "Oğlum" diyor tekme geliyor, "Ben senin babanım" diyor tekme, "Ben seni çok seviyorum" diyor yine tekme Öyle şekerdi ki, söylediği her şeye karşılık verdi karnımdan
günaydınlar hamişlerrr... umarım herşey yolundadır, ya kızlar benim kanımda iltihap çıktı doktor largopen verdi dahiliye doktoru, kendi doktorumu aradım kullanabilirsin dedi ama prospektüsünde çok gerekli olmadıkça gebelerde kullanılmamalı yazıyor.. aranızda kullanan var mı bir de kanımdaki mikrop antibiyotikten daha fazla zarar verir dimi bebeğime? sizce ne yapmalıyım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?