- Konu Sahibi aycaaaaaaa
-
- #15.561
bizim ailede diyabet olduğu için erken şeker yüklemesi yaptırdım ben.
eğer birden kilo alırsam diyabet çıkar diye korkuyorum.
ben 4 kilo aldım ama sanki zaten normalde olmam gereken kiloya gelmiş gibiyim.
bide ben zayıf olduğum için bebeğimde gelişmeyecek ya da süt veremeyeceğim diye korkularım var.
zayıf olduğun için sen 17,5 kiloya kadar bile alabilirsin diye biliyorum. bence bebeğin gelişimini yada sütü düşünme bunun zayıflıkla alakası yok. sen iyi beslen. zayıf olupta gayet normal kilolarda sağlıklı bebekler dünyaya getiren hiç süt sorunu yaşamayan dünya kadar insan var. bu arada şeker yüklemesi nasıl bişey?? benim yarın doktor randevum var ve şeker yüklemesi yapılacak
peki bişey sormak istiyorum
misal bu alınan kiloları dert ediyorsunuz ya hani, normalde de kilo problemi yaşadığınız için mi kızlar?
yani ben normalde boyuma göre zayıfım. ve bu dönemde kilo almak istiyorum. boyum 164, kilom hamile kalmadan önce 45ti.
4 kilo almama rağmen halen zayıfım. hızlı ve fazla alırsam bunun bana da doğumda mı zararı olur ?
benim normalde kilo problemim yoktu hep zayıftım,43le hamile kaldım (boy 1,50) 5.ayıma gircem 4 kilo aldım. doktorum bana 15-18 kilo alman lazım 60 kiloya kadar ulaşmanı istiyorum dedi(sonra napcamı bilmiyorum tabi) bu kılo almam gerektiğini şöyle açıkladı. çok zayıfsın doğumda güçlü olman gerekiyor , doğumdan sonra süt verirken yağ depolarının dolu vucudunun kuvvetli olması gerekiyor sen vucut olarak güçlü olursan öncesi ve sonrası için sıkıntı yaşamazsın vs. dedi.
sen yinede doktorun ne dedi herhangi bişey söyledimi?
çok sağol canım. içim rahatladı biraz
inşallah dediğin gibi olur hepimizde de.
şeker yüklemesine aç olarak gidiyorsun. kan alıyorlar. kan aldıktan sonra doktorun söylediği gramda şekerli su içiriyorlar hemen.
bir saat sonra tekrar kan veriyorsun. açlık ve tokluk şeker tahliline bakıyorlar.
şekerli sudan midesi bulananlar varmış.yanlarında limon götürmüşler ama benim hiç midem bulanmadı.
umarım sende de her şey yolunda gider
benim normalde kilo problemim yoktu hep zayıftım,43le hamile kaldım (boy 1,50) 5.ayıma gircem 4 kilo aldım. doktorum bana 15-18 kilo alman lazım 60 kiloya kadar ulaşmanı istiyorum dedi(sonra napcamı bilmiyorum tabi) bu kılo almam gerektiğini şöyle açıkladı. çok zayıfsın doğumda güçlü olman gerekiyor , doğumdan sonra süt verirken yağ depolarının dolu vucudunun kuvvetli olması gerekiyor sen vucut olarak güçlü olursan öncesi ve sonrası için sıkıntı yaşamazsın vs. dedi.
sen yinede doktorun ne dedi herhangi bişey söyledimi?
doktorum bu konuyla alakalı hiç bi şey söylemiyor. benimde sormak aklıma gelmedi.
kilo takibini de yapmıyor.
ben isteyince de kilo alan birisi değilim ki. doğuma kadar o kadar kiloyu alacağımdan bile şüpheliyim.
şu anda mesela kilo almam durdu. görenler hamile olduğuma inanmıyor bile.
korktum bak şimdi
doktorum bu konuyla alakalı hiç bi şey söylemiyor. benimde sormak aklıma gelmedi.
kilo takibini de yapmıyor.
ben isteyince de kilo alan birisi değilim ki. doğuma kadar o kadar kiloyu alacağımdan bile şüpheliyim.
şu anda mesela kilo almam durdu. görenler hamile olduğuma inanmıyor bile.
korktum bak şimdi
kızlar selam.......
her şeyi düzenli tükettiğim söylenemez ama ana öğün ve ana besinlere dikkat ediyorum.güzel kaliteli beslendiğine inanıyorsan hiç korkma Allahın izniyle...
korkma canım ebru şallıyı görmedin mi o karında sanki leblebi vardı kadın 6 kilo mu 8 kilo mu ne aldı..
birşey olmaz bebeğin zaten herşekilde senden beslenir.
merak etme sen normal beslen buna takılma..
kızlar doktora gittim bugün şeker yüklemesi yapıldıı kan alındı ama enteresan bişey var normalde aç karnına şekerli suyu içmedende kan alınması gerekmiyor mu?
evet canım. benim açkende aldılar.
unuttular mı acaba?
kızlar doktora gittim bugün şeker yüklemesi yapıldıı kan alındı ama enteresan bişey var normalde aç karnına şekerli suyu içmedende kan alınması gerekmiyor mu?
Şeker yüklemesi tam bir kabustu benim için dün doktorum 24. Haftada istedi ben şekerli su kesinlikle içemem dedim o da bir aç karınla bir de ilk lokmani yedikten 2 saat sonra şeker ölçümü yaptir dedi öyle yaptiracamkızlar doktora gittim bugün şeker yüklemesi yapıldıı kan alındı ama enteresan bişey var normalde aç karnına şekerli suyu içmedende kan alınması gerekmiyor mu?
her şeyi düzenli tükettiğim söylenemez ama ana öğün ve ana besinlere dikkat ediyorum.
Allah hepimize kolaylık versin. bu tür şeylerin ayarı çok zor.
inşallah canım. tek derdim kuzucuk zaten.
bazen üst üste her şeyi yememi istiyor çevremdekiler. canım istemiyor dediğimde belki onun canı istiyordur diyorlar ve ben vicdan azabı çekiyorum yiyemediğimde.
doğrudur canım hepsinin farklı bi stratejisi var sebebini çözemesemdeben de öyle sanmıştım şimdi doktoru aradım hamileliğin başında şekere bakılıyormuş şimdide sadece şeker yüklemesi yapıldıktan sonra bakılmasını istemiş doktor canım..
Ay o belki bebeğin canı istiyodur olayına sinir oluyorum yaa, illa her şeyden bi lokma yedircekler. ama benim canım bazen gerçekten yemek istemiyo
evet bi içmeden bir de içince alınması gerekiyordu ama..
ben de bu gidşimde yapar sanırım çok tiksiniyorum yaa nasıl içicem o suyu :120::120:
Şeker yüklemesi tam bir kabustu benim için dün doktorum 24. Haftada istedi ben şekerli su kesinlikle içemem dedim o da bir aç karınla bir de ilk lokmani yedikten 2 saat sonra şeker ölçümü yaptir dedi öyle yaptiracam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?