2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .

Zeynep kamilin doktorlari cok iyi ve tecrubeli, benim doktorum da ordan gecme. Ama ilgi, alaka nasil bilemiyorum canim.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Çok haklısın canım ya bizim hiç üzülmememiz lazım çünkü tsh yüksekliği buna bağlı :/
Sakin olmamız gerekiyor bebeğimiz için.

Zeynep kamilin doktorlari cok iyi ve tecrubeli, benim doktorum da ordan gecme. Ama ilgi, alaka nasil bilemiyorum canim.

Evet hem doktoerlar hem teknoloji bakımından orasıda cok iyimiş bide zeynep Kamil kadın hastalıkları ve doğum bölümünün olması ayrı güzel bakalım oraya gidiyorum cuma günü hem kızımı özledim yine :) ama cok az bir ihtimal orada doğum yapmam ben :)

Bende tırsarım valla çocuğumu bile değiştirebilirler olurmu oluyor boyle seyler sonucta dimi :)

herkese iyi geceler kızlar .... geceleri arada bir girip yazılanlara bir göz atabiliyorum sadece, Allah sağlıcakla bebişlerimize kavuştursun ve tüüüüüm dileyenlere bu güzel duyguyu yaşatsın inş.

Canim cok dolmussun belli ama kendini uzme sana doktormu yok bazen insan parasıyla boyle rezil oluyor sanki babalarin hayrina muayene ediyorlar bosver degistirirsin doktorunu.gercekten iyi bir doktor bulmak cok zor bu yuzden 3.cu dogumumu bile ayni doktoruma gidiyorum eski hastanesinden ayrilmisti ama buldum devlet hastanesinin bile sonuclarini kabul ediyor ayrintiliyida zaten vakif gurebada yapicam bunu bile soyledigimde tamam sonuc larini bana getirirsin dedi gerçekten bizlere doktorlarin verdiği enerjii cok onemli seni anliyorum.ama sana tavsiyem ayrintili cok onemli ne ikili teste.nede uclu onlarin sonuclari zaten ihtimal.ama ayrintilinin asil onemi renkli kagit ve resim vermesii degil.bebegin butun organlarini inceliyorlar eger bi problem varsa dogumdan sonra hemen tedaviye basliyorlar bence doktora sinirlenip vazgecme bebegin icin.

Teşekkür ederiz düşünceli Damla teyzemiz :) size de maşallah

Canım doktorum az kilo alımında bebeğin sağlığı yerinde olduğu sürece sorun olmadığını söyledi. Korkma yani :) bir de sucuk çok iyi piştiği sürece yiyebilirsin de demişti

innsallah ya 18+4 um sankı busabah ilk defa vurdu ıcerden gbı ama cok dıkatlı dınleynce oldu bakalım gerısı gelır ıns ben hergun hıssetmek ıstıyorum

Hissedeceksin inşallah tez zamanda :)

Çağlayandaki florance iyi, eşimin yengesi orada doğum yapmıştı. Tabi epey pahalı ama aldıklarının karşılığını misliyle veriyorlar

dr hastane degistirdi o hastaneyede pek gitmek istemiyorum canim sikildi cokbi haftadir ayrintili ultrosonu dr ben bakarim demisti ama fiyatini sormadim 24.haftada bakarim dedi bana kizlar

Canım çok pahalı ya. Daha ne diyim ki. Bundan daha öncelikli harcamalarımız olacak ve nasipse zaten devlette yaptırıcam. Nasip değilse de olmaz. Allahıma emanet miniğimm. Hiçbir şey yoktur Allah'ın izniyle. Bugüne kadar hiç olumsuz bir şey yaşamadım Oğlumla ilgili...

bende ekim cnm 17.haftadayiz bizde

sagol cnm sen caglayandaki floransami gidiyorsun

Yok canım yalnış anlaşıldı ben değîl kayınvalidem gidiyor ama kalp doktoruna gidiyor kamuranın gideceği hastaneden memnun olmadığı için oraya geçtiler onu anlatmak istemiştim ben

günaydınlar iyi pazarlar..

hayırda özele kalırsa testler bitmez ki.. devlette mi bile dediğin gibi onca test yapılıyor ve hepsi az uz şeyler değil. ben her ay tsh için gidiyordum özele çünkü muayene olması kan vermesi sonuç alması ve sonuç göstermesi hem maddi hem zaman açısından çok zordu. ayda 32 tl falan veriyordum ki üzülüyordum. bir tanesi bildik birkaç test yaptırdı 240tl falan dedi..hatta şeker yüklemesi sonra olacağından parasını sonra alırız gibi birşey dediler o bile yoktu yani.. yuhh yani dedim içimden. insanlar bu kadar kolay para kazanmıyor. devlette sigorta primimiz yatıyorsa neden bundan yararlanmayalım da gidelim de özelde test yaptıralım ki onca parayı.. işte bunun için diyorum sağlık ticarete dönüşmüş.

hı canım dediğin gibi 2lide birşey yok 3lü de bana sınırın içinde dedi. ki bu testlerin sadece tahmin diyorlar. işte 230 hamilede değer 21 çıkandan sadece 1 kişide d.sondromu görülmüş dolayısıyla hamileye bırakıyorlar a.s. yi. ayrıca çıkanlarda da yüzde yüz olacak diye birşey de olmuyor.

benim sormak istediğim allah korusun birşey çıkarsa tedavi hangi süreçte oluyor.. mimozaçiceğim doğumdan sonra diye yazmış.
hadi kan verince o kadar olmuyorda böyle a.s gibi ya da ne biliyim maliyetli ultrasonlanlı gibi testlere maddi manevi kayıp vermek ne derece doğru. ayrıca kuzenim de erken doğum riski vardı. gerekirse zamanı gelmeden alabilmek için o testleri zaten yapılıyor. kuzenim bebeğimin akciğerleri tamamlandı mı diye bakılması için yaptırmış ona göre almışlar bebeği zaten..

peki canım doğumdan sonra yapılacak birşeye şimdiden baktırmak şart mı? yani ne biliyim daha sonra bakılsa testler yapılma durumları oluyor mu?

valla canım sorumluluklarının aza indirmek için yaptıklarını sanmıyorum. sonuçta bazı testleri anlaşmalı olduğu laboratuvarlara yaptırıyorlar zaten. hatta tüm testleri laboratuvarlarla anlaşıyorlar. dolayısıyla testlerde birşey olsa işte laboratuvarın hatası karışıklığı diyecekler. dr u ilgilendirmeyecek. ben önüme gelen tahlil sonucuyla değerlendirdim diyecek..

canım aynı soruyu soruyorum doğumdan sonra tedaviye başlaması için bu dönemlerde bu testler şart mı sonuçta bunlar tahminden öte değil. ilerde bakılamıyor mu?

Kamuran bende arkadaşlara katılıyorum canım, 2li -3lü tahmin testi ve yanılma payı da çok ama ayrıntılıyı yapınca hem bebeğin sağlığımdan emin olup sonrasında kalan zamanlarını rahat geçirirsin hem de Allah korusun varsa bi durum anne karnında bile müdahale edilebiliyor bazı şeylere. Bir de ben baktım biraz ayrıntılıya; sadece bebeğe değil rahim içi arter damarlara da bakılıp bebeğe yeteri kadar kan gidişi oluyor mu ona bakıp, son dönemlerde preaklamsi yani farklı nedenlere bağlı gebelik zehirlenmesi veya yüksek tansiyon yaşama riskin de değerlendirilip gerekirse sana önceden beslenme programı falan ayarlıyorlar.
Sen de çalışan bi annesin, daha gebelikte bile çalışmanın nasıl zor olduğunu hep beraber görüyoruz. Evet para kolay kazanılmıyor ama biz asıl bugünler için çalışmıyor muyuz zaten canım? Mümkün mertebe bi eksiğimiz olmasın, gelişen imkanlardan faydalanalım diye, kendimiz ve inşallah çocuklarımız için:)
Bak sana bir örnek vereyim , buraya yazacaktım daha ama- perşembe günü su gibi bi akıntım oldu, başta önemsemedim ama sonra kime sorduysam bi görün dedi içime bi kurt düştü; doktorumu aradım doğuma gitmiş ve ne zaman geleceği belli değil. Biz zaten kartaldayız biliyorsun, Semiha Şakir kadın doğum acile gittik bi baksın da rahatlarım dedim, çünkü Allah korusun bebeğin suyu olabilirmiş. Şikayetimi söyleyince onlar da zaten bi su testi var onu yapman lazım ama bizde yok dediler, biz muayene edip suyuna bakacaz dediler. Tamam dedim siz bakın gerekirse başka bi yere de gideriz dedim ama inan o şekilde bir saat beklettiler bizi, ben içerde eşim dışarda. Arada doğuma gelen kadınlar oldu 3-4 tane, içeri alıp açıklığına bakıp tekrar bekleme sırasına gönderiyorlar! Yanlarına da hiç bir yakınları alınmıyor tabi! Saat akşam 9 olmuştu ama ben manzarayı görünce bizim hastaneyi aradım, doktorum gelmiş hemen numaramı aldılar, 5 dk sonra doktorum da beni aradı AMNİSURE diye bi test var medikalciler de onu al gel dedi, aldık gittik. Sonra içerdeki hasta çıkana kadar telefonla danışmayı arayıp idrar tahlili de yaptırsın demiş, laboratuar açıktı zaten idrar testi verdik, 10 dk sonra çıktı, sonra testi de doktor uyguladı ve çok şükür hiç bir şey çıkmadı.
İnanır mısın sadece bu test için 90 tl verdik ama iyi olduğunu öğrenince ikimizin de yüzünde güller açtı:)
Hatta eşime dedim bence biz bu kızı erken verelim bu çok masraflı çıktı diye:)
Doğum için falan da devlet düşünenler olmuş da o yüzden bu kadar anlattım.Bu bebekler bi şekilde doğacak inşallah, rızık da Allahtan ama Allah yolumuzu düşürmedikçe ben kendim gitmem artık devlete, özellikle de acillerine.

Allah hepimize sağlıkla ve keyifle kavuşmayı nasip etsin miniklerimize.

Selam kizlar 20 haftamin icindeyim bebeginin hareketlerini hissemeyen varmi daha ben hissetmedim sanki yada anlayamiyorum cuma gunu ayrintili ultrason var merakla bekliyorum bebisimi gormeyi :)

Çok güzel anlatmışsın canım kesinlikle haklısın devlet bana da cok uZak geliyor canım ama bu hafta zeynepkamilde randevumuz bar dedim belki bayılcam doktora ozaman orada bile yapabilirim dedim yani cok zor bir ihtimal. Bence de ikili üçlü hepsi hikaye hepsinde yanılma payı var ama bu ayrıntılı ultrason gercekten cok cok önemli

Arkadaşım aslında tsh değerlerin için özele gitmene gerek yok.. Sağlık ocağında bedava yaptırabilirsin... 32 tl az bi para değil.... Ayrıntılı ultrason şart değilmiş ama çocuğun ve anneni Hertürlü gelişimine bakılıyor... Çok uyguna yapan özellerde var.. Yada devlet hastanesinde.. Arkadaşım Göztepe eğitim araştırmada yaptırdı.. Memnun kaldı..

Valla canım bize çok para lazım. Iki kişi çalışıyoruz ancak alıyoruz kendimize ve bebeğimize bir şeyler. Ilerde zaten bir sürü şey çıkacak. Bebeğime can feda ama ben inanmıyorum bu testlerin gerekliliğine. Benim için tiroid önemli gerisi boş. Onu da devlette kolayca yaptırıyorum. Randevumu bi ay öncesinden alıyorum her gittiğimde. Beni sıkan hamilelik adı altında yaptırdıkları gereksiz testler. Şu şeker yüklemesi bile.. Yaşım 24 ne şekeri çıkacak ki bende? Allahım yardımcımız olsun bu devirde her şey yeni icatlar dolu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…