Kamuran bende arkadaşlara katılıyorum canım, 2li -3lü tahmin testi ve yanılma payı da çok ama ayrıntılıyı yapınca hem bebeğin sağlığımdan emin olup sonrasında kalan zamanlarını rahat geçirirsin hem de Allah korusun varsa bi durum anne karnında bile müdahale edilebiliyor bazı şeylere. Bir de ben baktım biraz ayrıntılıya; sadece bebeğe değil rahim içi arter damarlara da bakılıp bebeğe yeteri kadar kan gidişi oluyor mu ona bakıp, son dönemlerde preaklamsi yani farklı nedenlere bağlı gebelik zehirlenmesi veya yüksek tansiyon yaşama riskin de değerlendirilip gerekirse sana önceden beslenme programı falan ayarlıyorlar.
Sen de çalışan bi annesin, daha gebelikte bile çalışmanın nasıl zor olduğunu hep beraber görüyoruz. Evet para kolay kazanılmıyor ama biz asıl bugünler için çalışmıyor muyuz zaten canım? Mümkün mertebe bi eksiğimiz olmasın, gelişen imkanlardan faydalanalım diye, kendimiz ve inşallah çocuklarımız için:)
Bak sana bir örnek vereyim , buraya yazacaktım daha ama- perşembe günü su gibi bi akıntım oldu, başta önemsemedim ama sonra kime sorduysam bi görün dedi içime bi kurt düştü; doktorumu aradım doğuma gitmiş ve ne zaman geleceği belli değil. Biz zaten kartaldayız biliyorsun, Semiha Şakir kadın doğum acile gittik bi baksın da rahatlarım dedim, çünkü Allah korusun bebeğin suyu olabilirmiş. Şikayetimi söyleyince onlar da zaten bi su testi var onu yapman lazım ama bizde yok dediler, biz muayene edip suyuna bakacaz dediler. Tamam dedim siz bakın gerekirse başka bi yere de gideriz dedim ama inan o şekilde bir saat beklettiler bizi, ben içerde eşim dışarda. Arada doğuma gelen kadınlar oldu 3-4 tane, içeri alıp açıklığına bakıp tekrar bekleme sırasına gönderiyorlar! Yanlarına da hiç bir yakınları alınmıyor tabi! Saat akşam 9 olmuştu ama ben manzarayı görünce bizim hastaneyi aradım, doktorum gelmiş hemen numaramı aldılar, 5 dk sonra doktorum da beni aradı AMNİSURE diye bi test var medikalciler de onu al gel dedi, aldık gittik. Sonra içerdeki hasta çıkana kadar telefonla danışmayı arayıp idrar tahlili de yaptırsın demiş, laboratuar açıktı zaten idrar testi verdik, 10 dk sonra çıktı, sonra testi de doktor uyguladı ve çok şükür hiç bir şey çıkmadı.
İnanır mısın sadece bu test için 90 tl verdik ama iyi olduğunu öğrenince ikimizin de yüzünde güller açtı:)
Hatta eşime dedim bence biz bu kızı erken verelim bu çok masraflı çıktı diye:)
Doğum için falan da devlet düşünenler olmuş da o yüzden bu kadar anlattım.Bu bebekler bi şekilde doğacak inşallah, rızık da Allahtan ama Allah yolumuzu düşürmedikçe ben kendim gitmem artık devlete, özellikle de acillerine.
Allah hepimize sağlıkla ve keyifle kavuşmayı nasip etsin miniklerimize.
Canım ben ayrıntılı için giymiyorum. Normal muayenem benim yarın:) ayrıntılıyı doktoruma sorucam bu konuda ne düşündüğü önemli benim için. Çünkü devlette normal gebelere ayrıntılı yapmıyorlar. Testlerinde anormallik olan riskli gebelere yapılıyor ayrıntılı. Kendi doktorumla konuşucam:) inşallah hayırlı haberlerle geliriz. Ben randevu 12 buçukta. Seninki?
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Güzel ve heyacanlı haberlerle gelin inşallah kızlar, bebişlerimizin büyüdüğünü görmek çok güzel:)
Canım ben 16. haftadan beri hissediyorum ama ilk başlarda minik minik ve istikrarsızdı, yarın 21. haftaya girecez ve artık eşimde hissediyor, hatta uzanırken hareket ettiğinde göbeğimin hareket ettiğini görebiliyorum, darısı başına:)
Canım belli olmaz şimdiden, diğer topiclere bakma bence, ben merakımdan okuyunca bile moralim bozuluyor, en iyisi dua edip sabretmek, yoluna girecektir inşallah.
Geçmiş olsun arkadaşım, bir arkadaş da daha olmuştu böyle, hepimiz acemiyiz burda ama geçiyormuş inşallah.
Allah korusun miniklerimizi.
Lale seni de heyecanla bekliyoruz:)
Nabooooo merak ediyordum seni, geçmişi okuyamadım. Nasılsın, iyi gibisin inşallah, Defneden haber var mı?:)
Cnm benim cok sagol.ayrintili ultrasona girmeyi hem cok istiyorum hemde korkuyorum kotu bse dicek diye dr.ayin 31inde insallah bende guzel haberlerle gelirim.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ay havva ile lale napti acaba merak ettim :)
Kontrolümüz çok iyi gecti kızlar. Oğlum 400 gr olmuş, boyu da 23 cm. Suyu yeterliymiş. Tekme atıyordu elini yüzüne yaslamış düşünüyordu. Organları vs. herşey iyiymiş çok şükür:))) ayrıntıları daha sonra anlatıcam
Arkadaşım aslında tsh değerlerin için özele gitmene gerek yok.. Sağlık ocağında bedava yaptırabilirsin... 32 tl az bi para değil.... Ayrıntılı ultrason şart değilmiş ama çocuğun ve anneni Hertürlü gelişimine bakılıyor... Çok uyguna yapan özellerde var.. Yada devlet hastanesinde.. Arkadaşım Göztepe eğitim araştırmada yaptırdı.. Memnun kaldı..
Valla canım bize çok para lazım. Iki kişi çalışıyoruz ancak alıyoruz kendimize ve bebeğimize bir şeyler. Ilerde zaten bir sürü şey çıkacak. Bebeğime can feda ama ben inanmıyorum bu testlerin gerekliliğine. Benim için tiroid önemli gerisi boş. Onu da devlette kolayca yaptırıyorum. Randevumu bi ay öncesinden alıyorum her gittiğimde. Beni sıkan hamilelik adı altında yaptırdıkları gereksiz testler. Şu şeker yüklemesi bile.. Yaşım 24 ne şekeri çıkacak ki bende? Allahım yardımcımız olsun bu devirde her şey yeni icatlar dolu.
önceden çalışitığım için izin almam çok zordu. yani 5dk lık izin 5 saat gibi değerlendirip söyleniyordu.ben de işimi kaybetmeme k için mecburen gidiyordum. ancak şimdi takip ettiğim yerin çok uzağına taşındım. son iki seferdir zaten kadın doğumdaki testler arasında yaptırıyorum tsh mı ama özeldeki dr arayıp bilgi veriyorum O da dozunu ayarlıyordu. sağolsun.. ama bundan sonra hastanedeki iç hastalıklar poliklliğine göstermeyi düşünüyorum. şuan 2 tsh ım ama günde 100 lük alıyorum pazar 75mg. yani ben düşürünce hemen yükseliyor. bunu bilen biri olması lazım. ancak önce stresli olduğum zamanlarda yükseliyor. dolayısıyla denildiği gibi biz troidler daha üzülmemeye daha dikkat etmemiz lazım.
ayrıntılı ultrasyonu kadın hast.ve doğumda 26sında yapacaklar.. sanırım 4d ye gitmeyi düşünmüyorum. düşünsem de arabesk yapmak istemiyorum maddi olarak karşılayamıyorum.eşimin maaşı krediye gidiyor. ona bile yetmiyor. yoksa denildiği gibi çocuklarımız için çalışmıyor muyuz.. olsa can feda.
ne deyim allah yardımcımız olsun.. bebeklerimizi korusun.. devlette yaptıracağım ama yukarıda da dediğim gibi dr değiştirerek riske girmek istemedim. hamile olduğum için..
şeker yüklemesi de ilginç. kuzenimin şekeri yüksek çıkmış şeker yükleme yapmışlar..tatlı şeyler yeme azalt demişler. neyse artık bir bildikleri var deyip geçiyoruz mecburen.. hamilelikte demek ki ihtiyaç oluyormuş. aynı tsh ım gibi olabilir. normal değerde ama yine yüksek dozda alıyorum.
kızlar merhaba,
bugün bir şey farkettim de size sormak istedim:
hani benim lekelenmem oluyor ya, iki haftadır farkettim ki ilişkiden bir ya da iki gün sonra oluyor. onun dışında olmadı çok şükür. sizce ilişkiyle alakası var mıdır?
Çok güzel anlatmışsın canım kesinlikle haklısın devlet bana da cok uZak geliyor canım ama bu hafta zeynepkamilde randevumuz bar dedim belki bayılcam doktora ozaman orada bile yapabilirim dedim yani cok zor bir ihtimal. Bence de ikili üçlü hepsi hikaye hepsinde yanılma payı var ama bu ayrıntılı ultrason gercekten cok cok önemli
canım benim sen ayrıntılıyı yaptır mutlaka yoksa hep merak edecek kendini yiyip bitireceksin işallah ayrıntılı utrasonda bebişinin iyi olduğunu göreceksinn
slm canlarım dün dr gittik çok yorgundum ayaklarım şişti zor yürüdüm kendime yeni ciciler aldım oğlumuda gördüm ama yarım yamalak canım çok sıkkın paramızla rezil oluyoruz gerçekten 5 dk sürdü muaynemiz kilosunu boyunu bensordum ya söylemedi 20 saniye kalp atışlarını dinletti oğlum dönüp baktı bize başka bişeyde görmedimm çok sinirliyim oğlum iyi ama kilosu düşük geldi bana 356gr boyu 20cm haftasına göre iyi dedi ama yinede kafama taktım ayrıntılıyı sordum sağlığı iyi 2li testide iyi çıkmış dedi gerek yok ama siz bilirsiniz dedi bu utrasondan tek farkı sarı ışık veriyoruz dedi çok uzun sürüyor dedi eşimde utrason 10 dk sonra zararlı dedi yarım saat sürecek iyi olduğunu öğrenelim derken ona zarar vericez dedi bende yaptırmıyalım dedim şeker yüklemesi için 3 hafta sonra gel dedi ama bir daha o dr gideceğimi hiç zannetmiyorum ilçedeki tıp merkezine gideceğim kızlar sağolun beni sormuşsunuz lalecim iyi haberlerle gelmişsin çok şükür maşallah size
bende de var leke canım özel değilse ilişki sıklığını ne yapıyorsunuz
Cok guzel bir isim azra canim, adiyla yasasin :)
kızlar testlerden falan bahsetmişsiniz..bana kan testi ilk hamileliğimi öğrendiğimde yapılmıştı taa..
ikili test falan yaptırdım ama tsh idrar falan hiç bakılmadı.ben bu hafta gidip bi baktırayım en iyisi
Selam kizlar 20 haftamin icindeyim bebeginin hareketlerini hissemeyen varmi daha ben hissetmedim sanki yada anlayamiyorum cuma gunu ayrintili ultrason var merakla bekliyorum bebisimi gormeyi :)
Selam kizlar 20 haftamin icindeyim bebeginin hareketlerini hissemeyen varmi daha ben hissetmedim sanki yada anlayamiyorum cuma gunu ayrintili ultrason var merakla bekliyorum bebisimi gormeyi :)
Teşekkür ederiz düşünceli Damla teyzemiz :) size de maşallah
Canım doktorum az kilo alımında bebeğin sağlığı yerinde olduğu sürece sorun olmadığını söyledi. Korkma yani :) bir de sucuk çok iyi piştiği sürece yiyebilirsin de demişti
Hissedeceksin inşallah tez zamanda :)
Çağlayandaki florance iyi, eşimin yengesi orada doğum yapmıştı. Tabi epey pahalı ama aldıklarının karşılığını misliyle veriyorlar
Canim ben endise etme ilk gebeliklerde cogunlukla 20.hafta dolduktan sonra 21-22.haftalarda hissedilmeye baslaniyo bide zafiflar daha erken biraz kilolular daha gec hissediyo belkide hissediyosundur ama bagirsak hareketi saniyosundur cnku en baslarda cok minik Minik hissediliyo sakince uzanip tum dikkat dinlemek gerekiyo hareket halindeyken anlayamiyosun buyuk ihtimal 1hafta sonra hissetmeye baslarsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?