teşekkür ederim canım. .. sen nerede oturuyorsun..
web sitelerinden baktım oskar bey kadın hast.doğum uzmanı.opr.dr muş.
ilerya özellikle perinatalog a gidin demişti. açıkçası ben de ona gitmek isterim. ama eşim bir gelsin konuşalım.
canım aldığınız beşiği beğenmedin mi anlamadım!
alınan tüm eşyalar bebeklerimize hayırlı olsun.
http://www.e-bebek.com/chicco-urban-bebek-arabasi-ic-ped_CHI-16631 bu araba nasıl arkadaşlar ... bana fiyatı çok uygun geldi
Çanta nereden alacaksın canım . Nike falan alsak daha sonrada kullansak nasıl olur acaba ?
canım bu arabanın iç kılıf için. araba değil.
Canim benim Allahtan umit kesilmez burdaki butun arkadaslarimizin dualari seninle ve bebeginle insallah haftaya guzel haberler alabiliriz...
Evet ben kesinlikle varimm
Allah razı olsun kızlar. Şimdi üç kişi olduk. 41'e tamamlayamayacağız anlaşılan ama bugün mübarek bir gün. Biz bize düşeni yapalım gerisini Allah'a bırakalım.Cok iyi dusundun canim okuyalim
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
valla canım eşim bana pumadan spor çantaları varya onlardan almıs,hem cok rahat ı ve şık tavsiye edebilirim.boyutuda öle büyük değil tam ideal tavsiye edebilirim.
valla canım eşim bana pumadan spor çantaları varya onlardan almıs,hem cok rahat ı ve şık tavsiye edebilirim.boyutuda öle büyük değil tam ideal tavsiye edebilirim.
Ben de yaptırmayacam sanırım:) ya ben tatlı diyetine giremiyorum, abur cubur çok yemem ama çikolataya hayır diyemiyorumbak yemek yedim az evvel canım delı gibi tatlı çekiyor. oğlum da olmayacak ekşi çekmesi lazım canımın ya
Allah razı olsun kızlar. Şimdi üç kişi olduk. 41'e tamamlayamayacağız anlaşılan ama bugün mübarek bir gün. Biz bize düşeni yapalım gerisini Allah'a bırakalım.
Allah razı olsun kızlar. Şimdi üç kişi olduk. 41'e tamamlayamayacağız anlaşılan ama bugün mübarek bir gün. Biz bize düşeni yapalım gerisini Allah'a bırakalım.
Firstfb
Snowwhite24
Ankaaa
Herkese Merhaba,
Şeker yüklemesi testi ile ilgili aşağıdaki yazıyı iletme ihtiyacı hissetim. Açıkçası doktorlarla konuşmadan bu testi yaptırmama kararı almayı çok doğru bulmuyorum. Benim abimin eşi de kadın doğum uzmanı ve o da yaptırmam gerektiğini söyledi. Para tuzağı olduğunu, bebeğe zarar verdiğini düşünmüyorum. Tabi ki karar sizindir. Ama ben bebeğimi de kendimi de riske atamam.
Eğer gebelik öncesinde veya gebelik süresince diyabet tedavi edilmezse şu problemler ortaya çıkabilir:
- Kanınızdaki yüksek şeker düzeyleri, bebeğin çok irileşmesine neden olabilir. İri bebeklerde, doğum öncesinde ve sırasında daha çok problem ortaya çıkma riski vardır. İri bebeklerde sezaryen gerekme riski daha yüksektir. Ayrıca doğum sırasında omuz takılması, doğum travması, doğum eyleminin uzaması da iri bebeğe ait risklerdir.
- Gebelikte önce başlayan diyabetik hastalarda bebekte bazı anomalilerin görülme riski artar. Ancak gebelikte başlayan gestasyonel diyabet (GDM) bebekte anomalilere neden olmaz veya çok hafif ilgili olabileceği konusunda şüpheli araştırmalar vardır. (kaynak)
- Gebelik esnasında, pre-eklampsi olarak adlandırılan yüksek tansiyonunuz olabilir ve bu durum sizde veya bebekte sorunlara yol açabilir.
- Erken doğum eyleminiz olabilir (gebeliğin 37. haftası sonlanmadan önce) veya bebeğin erken doğurtulmasını gerektiren durumlar ortaya çıkabilir.
- Bebeğin doğumunu takiben, hipoglisemi olarak adlandırılan kan şeker düzeyinde düşüklük olabilir.
- Bebeğin doğumunu takiben, akciğerleri tam gelişemediği için solunum problemleri ortaya çıkabilir.
- Ani bebek ölümü meydana gelebilir
- Doğumdan sonra RDS (bebekte akciğer yani solunum) sıkıntısı gelişebilir
- Doğumdan sonra bebekte hipoglisemi (kan şekeri düşüklüğü) ve biluribin yüksekliği, polisitemi (bebekte kan hücrelerinin fazlalığı) gelişebilir
Benimde kızım olacak canım tatlı istemiyor mu istiyor hemde deli gibi. Ama dün doktoruma sordum çikolatayı ve şekeri bıraktım dedim cok sevindi aferin dedi böylece çatlak ve varis oluşumun olmaz dedi, bir kere daha kutladım kendimi bıraktığım için. Bak sende soyle birsey yapabilirsin ben sadece pazar günleri bir iki lokmalık tatlı yemeye izin veriyorum kendime. Bu yaptığımız dondurma olur yada sütlü tatlılar olabilir seklinde kendimi sınırladım. Şuanda direndiğim şey meyve. Meyveyi bırakmaya calısıyorum
Çanta nereden alacaksın canım . Nike falan alsak daha sonrada kullansak nasıl olur acaba ?
bende bu söylediklerine katılıyorum cnm. yarın sabah yaptırcam. şeker yüklemesinde alıcağımız şeker bir dilim pastadakinden çok da farklı değil. canan karatay farklı bir dünyada yaşıyor bence. tabiki her zaman şekerli şeyler yenmez ama herşeyden yemek lazm. kadın sıfır şeker diyor. bu da bence normal değil yani..şeker yüklemesinde sorun çıkarsa o zaman tabiki sıfır şeker olur. normal insanların yememesi için bence hiç bi neden yok abartmadan.
Canim ben cantayi kanzin aldim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?