Canım gerçekten kadın doğum ihtisası bile olmayan bir doktorun bu kadar sert açıklamalar yapmasını anlayamıyorum. Ben de bir doktor kardeşiyim. Elbette her doktorun kendine göre düşünceleri vardır ama tüm doktorlar yaptır derken sadece Karatay yaptırma diyorsa orada bir soru işareti oluşur kafamda. Bence de günde 1 tam pasta yersen zararlıdır, ben zaten normalde de tatlı yemem bu konuda dikkat ettiğimi düşünüyorum. Ama burada sadece benim değil bebeğimin de sağlığı söz konusu. Riske atamayacağım..
Bu arada yaptırınca haber verir misin? aç mı gitmek gerekiyormuş? Ne kadar sürüyormuş?
Benimde kızım olacak canım tatlı istemiyor mu istiyor hemde deli gibi. Ama dün doktoruma sordum çikolatayı ve şekeri bıraktım dedim cok sevindi aferin dedi böylece çatlak ve varis oluşumun olmaz dedi, bir kere daha kutladım kendimi bıraktığım için. Bak sende soyle birsey yapabilirsin ben sadece pazar günleri bir iki lokmalık tatlı yemeye izin veriyorum kendime. Bu yaptığımız dondurma olur yada sütlü tatlılar olabilir seklinde kendimi sınırladım. Şuanda direndiğim şey meyve. Meyveyi bırakmaya calısıyorum
sırta takılandan mı ? bende işte öğle bir şey istiyorum , bebek çantası alsam diğer zamanlarda kullanamam .
Cepleri falan varmı? Cunku çepni olması avantaj sağlıyoruz bu bakım çantalarında bende aslında Adidas'tan falan istiyorum hatta jansporttan yeni çanta almıştım onu kullanmak istiyorum ama işte ne biliyim. Bide şöyle bir model var nette cok kullanışlı geldi bana
Eki Görüntüle 1154752
canım cepleri var.ama sırt cantası değil,ama cok rahat askıları falan.ben sırt cantası pek sevmediğimden kullanamam büyük ihtimalle.ama bu resimdeki çanta cok tatlıymış.begendim.yani giyim tarzım cok spor olmadıgından,sırt cantası bende cok sırıtır die düşünüyorum.(topuklu ayakkabı sırt cantası olmaz heralde :))))))
Canım gerçekten kadın doğum ihtisası bile olmayan bir doktorun bu kadar sert açıklamalar yapmasını anlayamıyorum. Ben de bir doktor kardeşiyim. Elbette her doktorun kendine göre düşünceleri vardır ama tüm doktorlar yaptır derken sadece Karatay yaptırma diyorsa orada bir soru işareti oluşur kafamda. Bence de günde 1 tam pasta yersen zararlıdır, ben zaten normalde de tatlı yemem bu konuda dikkat ettiğimi düşünüyorum. Ama burada sadece benim değil bebeğimin de sağlığı söz konusu. Riske atamayacağım..
Bu arada yaptırınca haber verir misin? aç mı gitmek gerekiyormuş? Ne kadar sürüyormuş?
Maşallah sana, azminden dolayı kutluyorum:) meyveyi neden bırakıyorsun ki doğal şeker o. bebeğin meyvedeki vitamine de ihtiyacı var.
canım ben bunda 6 ay önce canan hanımın kitablarına dadandım videolarına yazılarına ohoo beni görsen evde terör estirıyoum... sonra baktım olacak gibi değil un olmadan şeker olmadan sana soruyorum türk mutfagı olurmu ? olmuyor. börek kek meyve paketli herhangi bir gıda paketli süt bile yasak pardon ama olmaz öyle şey.meyve yasak un yasak şeker yasak paketli herhangi bir sey yasak. şimdi ben yogurdumu kendim yaparım . pasta pogca olmadan olmaz evimde ama ben pek sevmem. hamile olana kadar meyveden nefret ederdim. aslında bir yerde onun söylediklerine uyan bir hayatım var, dikkat et hiçbirşeyde aşırıya kaçma yeter bence.
evet cnm aç gitmek lazım. en son akşam 9-10 gibi yemeyi kesmen lazım bi gün öncesinde. sabah 9 da açken ilk ölçüm yapıyorlar. bnm gittiğim hastanede 2 bardak sarı bi sıvı veriolar laboratuvarda.onu içip 1 saat sonra tekrar ölçüme gidiyorsun. sonra sanırım bi saat sonra bi daha. bnm dr 2 saat yazmış. inşallah şekerim çıkmaz. 2 gündür tansyonum yükseldi. bugün holter taktılar. yarm saatte bir ölçüyor. inşallah ondan da bişey çıkmaz.
yarın büyük gün yani.
Ne testmiş arkadaşben de 28inde gidicem inşallah. Sabahtan gideyim de çok geç kalmıyım bari.. Çok sağol canım bilgilendirme için.. Kaç çıktı canım tansiyonun? İnşallah düzene girer o da. Ayrıntılıya girmiş miydin sen? Ben girdiğimde doktor bi yere baktı ve bu kısım iyi, ileride su azalması ve yüksek tansiyon çıkması riskini azalttığını söyledi. İnşallah öyle olur.
Valla karatay o kadar kotu anlattı ki bide nette araştırma yaptım bir porsiyonalr fazlası direk karaciğeri yağlandırıyormuş. Ben meyve hastasıyım hergüm tabak tabak meyve yerim her meyveden birtane olur servis tabağına yerleştiririm yerim :)) ama cok abartmıştım artık kase de yiyorum. Ama onuda bırakmak istiyorum, meyvenin içinde ki şeker de fruktozmuş. Ve fruktoz bizim vücudumuz için cok zararlıymıs. Meyvenin içinde ki vitamini baska şeylerdende alıyorum sonuçta canım.
yok cnm ayrıntılım haftaya salı günü. bu iki hafta biraz gergin geçti bnm için. dr dediklerine göre stresten dedi tansiyon için. bakalm yarın çıkıcak işte sonuçlar. 13 8 cıktı bugün. 14 9 cıkmaması lazımmış. inşallah hepimizin hamileliği sorunsuz geçer de kuzularımızı sağlıkla kucağımıza alırız inşallah.
Merhaba sevgili anneler. Burda çok üzücü bir haber duydum çok üzüldüm. allah yardım etsin. İnş. Birşey olmaz bebeğine. allahtan umut kesilmez.
Ben korktuğum için ayrıntılı yaptırmayı düşünmüyorum. Benim elim ayakalarım şişiyor. Yürüyüş yapıyorum ekmekten sakınıyorum ama yinede olabiliyor. acaba çok yürüyüncede mi şişer arkadaşlar.
Herkese Merhaba,
Şeker yüklemesi testi ile ilgili aşağıdaki yazıyı iletme ihtiyacı hissetim. Açıkçası doktorlarla konuşmadan bu testi yaptırmama kararı almayı çok doğru bulmuyorum. Benim abimin eşi de kadın doğum uzmanı ve o da yaptırmam gerektiğini söyledi. Para tuzağı olduğunu, bebeğe zarar verdiğini düşünmüyorum. Tabi ki karar sizindir. Ama ben bebeğimi de kendimi de riske atamam.
Eğer gebelik öncesinde veya gebelik süresince diyabet tedavi edilmezse şu problemler ortaya çıkabilir:
- Kanınızdaki yüksek şeker düzeyleri, bebeğin çok irileşmesine neden olabilir. İri bebeklerde, doğum öncesinde ve sırasında daha çok problem ortaya çıkma riski vardır. İri bebeklerde sezaryen gerekme riski daha yüksektir. Ayrıca doğum sırasında omuz takılması, doğum travması, doğum eyleminin uzaması da iri bebeğe ait risklerdir.
- Gebelikte önce başlayan diyabetik hastalarda bebekte bazı anomalilerin görülme riski artar. Ancak gebelikte başlayan gestasyonel diyabet (GDM) bebekte anomalilere neden olmaz veya çok hafif ilgili olabileceği konusunda şüpheli araştırmalar vardır. (kaynak)
- Gebelik esnasında, pre-eklampsi olarak adlandırılan yüksek tansiyonunuz olabilir ve bu durum sizde veya bebekte sorunlara yol açabilir.
- Erken doğum eyleminiz olabilir (gebeliğin 37. haftası sonlanmadan önce) veya bebeğin erken doğurtulmasını gerektiren durumlar ortaya çıkabilir.
- Bebeğin doğumunu takiben, hipoglisemi olarak adlandırılan kan şeker düzeyinde düşüklük olabilir.
- Bebeğin doğumunu takiben, akciğerleri tam gelişemediği için solunum problemleri ortaya çıkabilir.
- Ani bebek ölümü meydana gelebilir
- Doğumdan sonra RDS (bebekte akciğer yani solunum) sıkıntısı gelişebilir
- Doğumdan sonra bebekte hipoglisemi (kan şekeri düşüklüğü) ve biluribin yüksekliği, polisitemi (bebekte kan hücrelerinin fazlalığı) gelişebilir
Allah razı olsun kızlar. Şimdi üç kişi olduk. 41'e tamamlayamayacağız anlaşılan ama bugün mübarek bir gün. Biz bize düşeni yapalım gerisini Allah'a bırakalım.
Benimde kızım olacak canım tatlı istemiyor mu istiyor hemde deli gibi. Ama dün doktoruma sordum çikolatayı ve şekeri bıraktım dedim cok sevindi aferin dedi böylece çatlak ve varis oluşumun olmaz dedi, bir kere daha kutladım kendimi bıraktığım için. Bak sende soyle birsey yapabilirsin ben sadece pazar günleri bir iki lokmalık tatlı yemeye izin veriyorum kendime. Bu yaptığımız dondurma olur yada sütlü tatlılar olabilir seklinde kendimi sınırladım. Şuanda direndiğim şey meyve. Meyveyi bırakmaya calısıyorum
CANIM BENDE OKURUMM BENİDE EKLEEFirstfb
Snowwhite24
Ankaaa
Canim katiliyorum yazdiklarina...dotoruma da cok guveniyorum o yuzden ben yaptirixam mutlaka...benim arkadasim da hamilelik sekeri cikti onyuzden korkarim bebegimi riske atamam...
Allah senden de razi olsun canim arkadaslar gormemistir yazdigini ben inaniyorum ki herkes 1 yasin okuyacak kadar vakit ayirabilir Allahim da insallah dualarimizi kabul eder...
Canim meyveyi birakma delirdin mi sen:) sadece sen biraz fazla yiyodun onu azalt yeter tatlim hamilelikte taze sebze meyve yemek cok onemli herseyin vitamini farkli herseyden azar azar ye canim tatliyi kesmen super olmus ama tebrik ederim seni:)
Karatay kafayi yemis baska bi dunyada yasiyo bosver:) benim randevum24 haziranda dr bana ac ve susuz geliceksin 2-2.5 saatin burda gececek bilgin olsun demisti canim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?