2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .

Bana da fitil vermişti. 5 gün kullan demişti. Onu kullanınca bi söktürdü çamaşır değiştirmekten helak olmuştum. Belki de bebeğimi kurtardı o doktor. Allah razı olsun.. Canım suyu çok içmemiz lazım. Her şeyin başı su.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kızlar arada kaynadı fikir verecek olan var mı

Alttaki daha güzel duruyor sanki. Araba için erken değilmi kızlar. Ben doğduktan sonra alırım diye düşünüyorumda.... Anneme bırakırım 3-4 aylık olunca gider alırım. Küçükken kucakta da taşırım:))))

Tedavisi çok önemli iyi ki doktoruna uyup kullanmışsın. Bir daha yaşamayız inşallah. Suyu çok içiyoruz o zaman ))

Tedavisi çok önemli iyi ki doktoruna uyup kullanmışsın. Bir daha yaşamayız inşallah. Suyu çok içiyoruz o zaman ))

Evet suyu çok içicez. O zaman çok korkmuştum bir şey olur bebeğime diye. 2 aylık falandı çünkü:) ama iyi ki kullanmışım:) sen şeker yüklemesi de yaptırdın kurtuldun alnının akıyla çok şükür. Bana dua et canım inşallah bende de şeker çıkmaz. Âmin.

Korkmaz mı insan, benim kanamam olduğunda da fitil vermişti kullanırken birşey olur diye nasıl korktum.oğluşum iki gündür az kıpırdıyordu yine korktum. Çok şükür bugün hareketlendi. Canlarımız onlar bizim. Rabbim korusun onları. Seninde inşallah normal çıkar şekerin canım. Çok tatlı yediğim halde normal çıktı benim. Sabah biraz bal yemiştim öğlen aç karnına kan verdim. Dua ediyorum sana inşallah kamuranın ve diğer arkadaşlarımızın şekeri normal çıkar, bebeklerimizi kucaklarımıza sağ salim alırız Rabbimmm Amiiiinnnn...

Aminnnn... Bazen daha az kıpırdadıkları oluyor ama sonra yine güç toplayıp sert tekmeler sallıyorlar:) ama insan korkuyor tabi. Biz anneyiz:)

Son düzenleme:
Aminnnn... Bazen daha az kıpırdadıkları oluyor ama sonra yine güç toplayıp sert tekmeler sallıyorlar:) ama insan korkuyor tabi. Biz anneyiz:)

Anneleri yesin onları, kuzularımız onlar bizim gözlerimizin nuru, yuvamızın mutluluğu.....
Herkese hayırlı geceler miniciklerinizle beraber)))

Canım belkide doktor kadın doğumcudur ekstradan da perinatologdur. Bir sor istersen o kadın doğumcu perinatoloji uzmanı mıymış?

Firstfb
Snowwhite24
Ankaaa
Canım bugün eşimin teyzesinin cuma Kuran'ı var. Söyledim oradaki kadınlar dualarını gvn kardeşimize de gönderecekler. Bugün de kandil sebebiyle okuduk bir tane. Kaç tane okunduysa ben size haber veririm yarın.

Damla ben o kadının tarzını da söylemlerini de mantıklı bulmuyorum. Vücudun şekere, doğal şekere, dolayısıyla meyveye de ihtiyacı var. Besin zincirinde yer olan birşeyi yok saymak çok mantıksız. Bence esas olan yaşadığın coğrafyada yetişenlerden yemek. Tutup da avokado, mango vs gibi iklimimizde yetişmeyen birşeyi faydalı diyerek yemek ne kadar saçmaysa, mevsimine uygun ve bu topraklarda yetişen şeyleri yememek de aynı ölçüde saçma. Üstelik beslenme uzmanları -ki Karatay beslenme uzmanı değil- hamilelikte aynı vitamine sahip besinlerin hepsinden yemenin bebeğin damak tadı gelişiminde önemli olduğunu söylüyorlar. Amaç besin çeşitliliği sağlamak diyorlar. Meyveyi de sebzeyi de proteini de karbonhidratı da ölçülü tüketmek ama her çeşidinden yiyerek beslenmek lazım. Ölçüsünü düşünmeden tüketeceğimiz tek şey su bu dönemde.

Canım haklısın ama biraz araştırma yaparsan netten meyvenin aslında ne kadar zareekı olduğunu anlarsın hiç yemeyin demiyorum zaten ki karatayda demiyor günde 100-200 gr kadar serbest diyor şeker hastası değilseniz bence haklıda. Senin için araştırma yaptım okumak istersin belki.

FAZLA ŞEKER BİRÇOK HASTALIĞA DAVETİYE ÇIKARIR
Her ne kadar meyveler lif, mineral, vitamin, tannin ve flavinoid gibi yararlı maddeleri içerse de tatlı bir meyvenin çoğu şeker ve sudan oluşmaktadır. Yani basit şekerle meyvedeki şeker arasındaki başlıca fark, işlenmiş ve bu faydalı besinlerden yoksun olmalarıdır. Asıl dikkat edilmesi gereken nokta ise vücuda giren şekerin miktarıdır. Fazla şekerin insülin direnci ve obezite başta olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkardığı, yaşlanmayı hızlandırdığı unutulmamalıdır.
Evet dediğin gibi beslenme uzmanı değil ama hayatını bu yola adamış 50 yıllık iç hastalıkları profu. Bence başarısı yadırganamaz.
Olay boyle olunca meyve yemek ne kadar doğru olabilir ki?

Son düzenleyen: Moderatör:

Evet canim her seyin fazlasinin zarar oldugu gibi meyvenin de fazlasi zarar. Ancak bu yazida da dedigi gibi seker yonunden yuksek meyvelere dikkat etmek lazim karpuz, uzum gibi. Ama elma, kiraz, seftali vb meyveleri korkmadan belli araliklarla gunde 2 porsiyon yiyebilirsin. Mesela 1 orta boy elma, 12 adet kiraz, yarim muz hep birer porsiyon. Onemli olan mevsiminde tuketmek.
Karatay konusunda da guvenip guvenmemek sana kalmis tabi ki canim :)

Gunaydin herkese, hayirli cumalar :) nihayet haftayi bitiriyoruz :) yarin mudanyaya gidiyoruz :) cok mutluyummmm!!

günaydın herkese benim yarın ayrıntılı ultrasyonum var dua edin bana bebeğim sağlıklı olsun daha önceden bunu çok düşünmüyordum ama burada ayrıntılıdan sonra sorun çıkanları hatta bebeğini aldırmak zorunda kalanları okuyunca çok tedirgin oldum hayırlısıyla şunuda bir atlatayım da artık hamileliğin tadını çıkartmaya başlayayım sürekli panik endişe korkuyla geçirdim bu süreci

Canim gunaydin. Dun abimin esine tekrar sordum ne diyosun karatay boyle diyo diye kesinlikle yaptir dedi. Karatay yuzunden bi yakinimiz anjiyo oldu daha otesi yok sanirim :)
Cok uzun suruyomus ya neyse artik katlanicaz napalim.
Canim bu arada geldi mi sutyen? Yorumlarini merak ediyorum?

Canim insallah bi sorun olmadan atlatirsin dualarimiz seninle :)

Offf baya uzun surmus canim ya :/ neyse sonuclari anlamasam da iyidir insallah :) darisi basimiza canim cok sagol bilgilendirme icin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…