anne babadan yani genetikte varsa tehlikeli oluyor bu yüzden de önlemini hamilelikte iki kat almak gerekiyor. kabul..Bazı hamilelerde sadece diyet yeterli olmuyor, insülin kullananlar hatta şeker hastası olup hayat boyu insülin yapanlar var canım. Şeker hastalığı çok önemli bir hastalık. Bence doktorlarımızı dinlemekte fayda var.
arkadaşlar gvn den haberi olan var mı? bebeği ne durumda? çok merak ediyorum ama foruma fazla giremediğim için takip edemedim.
anne babadan yani genetikte varsa tehlikeli oluyor bu yüzden de önlemini hamilelikte iki kat almak gerekiyor. kabul..
ancak şeker çıkıp çıkmadığı kan testiyle belli oluyor. ben hastanede yattığımda parmağımdan aldıkları bir damla kanla buna baktılar. ilki normaldi sonra 4dört gün serumlar vs olunca (şekerli de vardı) artış oldu. ama yine normaldi.
yani şeker yüklemeden de artış olup olmadığı belli oluyordu. zaten herşeyde şeker-tuz var. veya vücut yapıyor. hamilelikte dengesizleşebiliyor. kontrollere gidiyoruz neden şekerimize şeker yüklemesi yapılmadan değerleri kontrol edilmiyor.
doğru -yanlış diyemem ama bu şeker yüklemesi gerçekten mantıklı gelmiyor. tuz yükleyip tansiyonuz çıkıyor mu kontrol edelim gibi geliyor. yükselirse ona göre diyet ona göre hamileler için tansiyon ilacı vs kullanırsın gibi..
o yüklenen şekerleri eczaneden ücretli mi alınıyor.. alınmasa bile ssk karşılıyor oluyor ssk ödüyor imalatçısına.. o zaman kusura bakmayın ben bunun altında birşeyden şüphelenirim.
dediğim gibi bana mantıklı glemiyor. ancak dr değilim. ama mantık da ararım.
Dediklerine katiliyorum ve mantik isinin sadece domtr ozel olmamasi lazim bence :) bende mantik disi buluyorum ...
canım çarşamba günü kurul toplanıp karar verecekmiş.. hayırlısı olsun..[/QUO
benim de eşim izin vermiyor evde yiyemiyorum ama arada bi kaçamak yapmadan duramıyorum:) ya benimki kız canım ekşi çekmeli sürekli tatlı istiyorum(
günaydınlar iyi hafta sonları,
ilerya cım eklediğin bu ihtiyaç listesinde meme uçları için krem var ya.. genelde emzirirken sorun oluyor. yara oluyor vs. en azından bir tarafı. çok duydum.
açıkçası benim de başıma gelme potansiyeli görüyorum:) inşallah olmaz da.. yine de olur gibi geliyor. bu krem doğumdan sonra mı kullanılıyor. öncesinden kullanılmıyor mu.. emzirirken kullanınca bir sorun olmuyor mu.. ilk başlarda bebeğimizi daha sık emzirmemiz gerekecek.
anne babadan yani genetikte varsa tehlikeli oluyor bu yüzden de önlemini hamilelikte iki kat almak gerekiyor. kabul..
ancak şeker çıkıp çıkmadığı kan testiyle belli oluyor. ben hastanede yattığımda parmağımdan aldıkları bir damla kanla buna baktılar. ilki normaldi sonra 4dört gün serumlar vs olunca (şekerli de vardı) artış oldu. ama yine normaldi.
yani şeker yüklemeden de artış olup olmadığı belli oluyordu. zaten herşeyde şeker-tuz var. veya vücut yapıyor. hamilelikte dengesizleşebiliyor. kontrollere gidiyoruz neden şekerimize şeker yüklemesi yapılmadan değerleri kontrol edilmiyor.
doğru -yanlış diyemem ama bu şeker yüklemesi gerçekten mantıklı gelmiyor. tuz yükleyip tansiyonuz çıkıyor mu kontrol edelim gibi geliyor. yükselirse ona göre diyet ona göre hamileler için tansiyon ilacı vs kullanırsın gibi..
o yüklenen şekerleri eczaneden ücretli mi alınıyor.. alınmasa bile ssk karşılıyor oluyor ssk ödüyor imalatçısına.. o zaman kusura bakmayın ben bunun altında birşeyden şüphelenirim.
canım çarşamba günü kurul toplanıp karar verecekmiş.. hayırlısı olsun..
Gunaydin herkese, hayirli cumalar :) nihayet haftayi bitiriyoruz :) yarin mudanyaya gidiyoruz :) cok mutluyummmm!!
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Cok haklisin mantik aramakta canim ama aradigin cevaplari kendi kendine yorum yaparak yada bizlerin fikirleriyle bulanazsin bizler burda kendimize mantikli gelen seyleri soluyoruz ama en dogrusunu doktorundan ogrenebilirsin merak ettim hic sordun mu doktoruna sabah aclik kan sekerime baktirsam ayni islemi gormuyo mu bosuna seker yuklemesi yaptirmasam olmaz mi diye?
Sonunda sutyenimm geldii cok mutluyumm cok begendimm cok kullanisli tsk ederimm cnm onerin icin:)
First nsl bi sutyen almistin??
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Cok haklisin mantik aramakta canim ama aradigin cevaplari kendi kendine yorum yaparak yada bizlerin fikirleriyle bulanazsin bizler burda kendimize mantikli gelen seyleri soluyoruz ama en dogrusunu doktorundan ogrenebilirsin merak ettim hic sordun mu doktoruna sabah aclik kan sekerime baktirsam ayni islemi gormuyo mu bosuna seker yuklemesi yaptirmasam olmaz mi diye?
:)
buranın amacının ne olduğunu biliyorum.
sen sordun mu.. burada ancak şeker yüklemesi takibinin yapılması aksi takdirde şeker sorunu çıkabilirden başka bir açıklama görmedim. benim sormamdan ziyade c.karatay bangır bangır bağırıyor tv de ama nedense bunu AÇIKLAYICI NET BİRŞEY YOK..
söylenen şeyler hep aynı.. şeker hastalığını tespit ve obez vs için önlemler. ki bu önlemler de ne olduğu az çok belli.
dr lar da toplantılarda sempozyumlarda veya gelen talimatlarda söz gelimi emir ne gelirse onu uyguluyorlar. elbette bunların içinde olması gerekenler de var.
eğer yıllardır ticaret ve ihalelerle uğraşmışsanız bu tür şeylere benim gibi açıklama beklersiniz. ama dr uma güveniyorum o neyse o demek de şahsi durumunuz.. ancak ben burada elbette aklıma takılanları soracağım paylaşacağım. ben asla yanlış demiyorum ama mantıklı bir açıklamayı da okumak ÖĞRENMEK istiyorum. doğrusunu..
burada da bunu yapıyoruz. burada tekrar ediyorum birşeyleri elbette konuşacağız. DR DEĞİLİZ.. elbette bunu ben de biliyorum. AMA BEN PAYLAŞIYORUM.. ARKADAŞLARIMIN DÜŞÜNCELERİNİ DE BENİM İÇİN ÖNEMLİ..
ne güzel benimle aynı görüşte olan birinin daha olması burada. vaalla bence de gerek yok. amerikanın oyunu bunların hepsi. devlet üretiyor şekeri, çikolatayı. kayınvalidem soyluyor gecen gün 4 yaşında bir erkek cocugu gelmiş sağlık ocagına kolestrol hastası daha 4 yasında. eskiden varmıydı boyle seyler yoktu. şimdi anne karnında şekerli suları içirip bebeği de zehirliyorlar. bağımlı yapıyorlar. şekeri bırakmak sigaarı bırakmaktan daha zor daha meşakatli bir iş. 8 yıl sigara kullandım ama bırakırken bukadar zorlanmadım çikolataı hayatımdan cıkarttıgımda deliriyorum gibi hissettim. bana da cok şükür kayınvalidem baktı parmağımdan kan alıp. birazcık düşük çıktı kan şekerim. oda hamilelikte olabileceğini soyledi. onun dısında da açlık kan şekerime kan yoluyla baktırmıstım zaten biliyordum yine aynı sonuc cıkmıstı yine düşüktü. kendimi şanslı hissediyorum o zehirli suyu daha anne karnımda bebeğime içirmediğim için bu oyunlara gelmediğim için. seni de gercekten kutluyorum boyle düşündüğün için.
Size tek bi cumle kurucam bidaha da fikirlerinizi soylediginiz hicbiseyde yorum yapmicam cunku hazimsiz insanlara tahamulum yoktur...insan gibi soru sordum doktorunuza sordunuz mu aralarinda fark var mi diye ,doktorlarimizdan edindigimiz bilgileri paylasiyoruz diye ama kurdugunuz cumlerlerdeki hirsi maalesef ki yuzunuzu gormeden anlayabiliyorum evet ben doktoruma aklima takilan herseyi soruyorum ve tatmin edici cevaplar aliyorum
Allah sukur cahil bi insan diilim doktoruma da guveniyorum ve kendi kendime de doktorculuk oynamaya niyetim yok aklima takilan bana mantikli gelmeyen herseyin cevabini ancak doktorlardan ogrenebilirim burda bende paylasimlarda bulunuyorum ARKADASLARİMLA,fikirlerimizi elbette soyluyoruz ama hicbirimiz dogru olanin ne olduunu birbirimizden ogrenemeyiz!!!
Saglikli gebelikler dilerim size...
yaşadığım tecrübelerden söyleyeyim açıkçası ben doktorlara da güvenmiyorum her biri ayrı şey söylüyor. Kime ve neye inanacağını şaşırıyor insan tıp korkunç istismarı olan bir sektör herkes ne yapmak isterse onu yapsın bana mantıklı geldi o yüzden yaptırmayacağım şeker testini
benimde çok merak ettiğim bir konu, internette okuduğum kadarıyla fazlası zararlıymış, ben haftada 1 gün küçük boy yiyorum
Canim benim eski dr ilk hamileligimde ton baligi ve cig kofteyi kesin olarak yasaklmisti o tuzden bu doktoruma hic sormadim bilee
Konserve olan her sey zararli
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Bazı balıklarda civa oranı fazla, bu balıklar arasında ton balığıda var canım. Diğerlerini bilmiyorum ama araştırabilirsiniz.O nedenle hamilelerin yemesi tavsiye edilmiyor bilginizeben levrek ya da alabalık yiyorum iki haftada bir ancak...
Size tek bi cumle kurucam bidaha da fikirlerinizi soylediginiz hicbiseyde yorum yapmicam cunku hazimsiz insanlara tahamulum yoktur...insan gibi soru sordum doktorunuza sordunuz mu aralarinda fark var mi diye ,doktorlarimizdan edindigimiz bilgileri paylasiyoruz diye ama kurdugunuz cumlerlerdeki hirsi maalesef ki yuzunuzu gormeden anlayabiliyorum evet ben doktoruma aklima takilan herseyi soruyorum ve tatmin edici cevaplar aliyorum
Allah sukur cahil bi insan diilim doktoruma da guveniyorum ve kendi kendime de doktorculuk oynamaya niyetim yok aklima takilan bana mantikli gelmeyen herseyin cevabini ancak doktorlardan ogrenebilirim burda bende paylasimlarda bulunuyorum ARKADASLARİMLA,fikirlerimizi elbette soyluyoruz ama hicbirimiz dogru olanin ne olduunu birbirimizden ogrenemeyiz!!!
Saglikli gebelikler dilerim size...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?