2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
arkadaşlar gvn den haberi olan var mı? bebeği ne durumda? çok merak ediyorum ama foruma fazla giremediğim için takip edemedim.

anne babadan yani genetikte varsa tehlikeli oluyor bu yüzden de önlemini hamilelikte iki kat almak gerekiyor. kabul..

ancak şeker çıkıp çıkmadığı kan testiyle belli oluyor. ben hastanede yattığımda parmağımdan aldıkları bir damla kanla buna baktılar. ilki normaldi sonra 4dört gün serumlar vs olunca (şekerli de vardı) artış oldu. ama yine normaldi.
yani şeker yüklemeden de artış olup olmadığı belli oluyordu. zaten herşeyde şeker-tuz var. veya vücut yapıyor. hamilelikte dengesizleşebiliyor. kontrollere gidiyoruz neden şekerimize şeker yüklemesi yapılmadan değerleri kontrol edilmiyor.

doğru -yanlış diyemem ama bu şeker yüklemesi gerçekten mantıklı gelmiyor. tuz yükleyip tansiyonuz çıkıyor mu kontrol edelim gibi geliyor. yükselirse ona göre diyet ona göre hamileler için tansiyon ilacı vs kullanırsın gibi..

o yüklenen şekerleri eczaneden ücretli mi alınıyor.. alınmasa bile ssk karşılıyor oluyor ssk ödüyor imalatçısına.. o zaman kusura bakmayın ben bunun altında birşeyden şüphelenirim.

dediğim gibi bana mantıklı glemiyor. ancak dr değilim. ama mantık da ararım.

arkadaşlar gvn den haberi olan var mı? bebeği ne durumda? çok merak ediyorum ama foruma fazla giremediğim için takip edemedim.

canım çarşamba günü kurul toplanıp karar verecekmiş.. hayırlısı olsun..

Son düzenleme:

benim de eşim izin vermiyor evde yiyemiyorum ama arada bi kaçamak yapmadan duramıyorum:) ya benimki kız canım ekşi çekmeli sürekli tatlı istiyorum(

Ama neden izin vermiyor, zararlı mı çikolata? Ben çok yiyorum hamileliğimde, adamcığım dün gece paket paket almış getirmiş yine.

Canım, doğumdan önce başlıyorlar sürmeye. Ama bana ters geliyor bu krem işleri. Zorda kalmazsam sürmek istemem. Çünkü bebek emiyor onu, zararı yok deniyor. İçeriğindekileri henüz araştırmadım. Zeytinyağı sürerim. Şimdi de zeytinyağı sürüyorum zaten. Bebeğe de zeytinyağı süreceğim sakıncası olmazsa. Bebeyağlarının içinde petrol ürünleri var çünkü.

ne güzel benimle aynı görüşte olan birinin daha olması burada. vaalla bence de gerek yok. amerikanın oyunu bunların hepsi. devlet üretiyor şekeri, çikolatayı. kayınvalidem soyluyor gecen gün 4 yaşında bir erkek cocugu gelmiş sağlık ocagına kolestrol hastası daha 4 yasında. eskiden varmıydı boyle seyler yoktu. şimdi anne karnında şekerli suları içirip bebeği de zehirliyorlar. bağımlı yapıyorlar. şekeri bırakmak sigaarı bırakmaktan daha zor daha meşakatli bir iş. 8 yıl sigara kullandım ama bırakırken bukadar zorlanmadım çikolataı hayatımdan cıkarttıgımda deliriyorum gibi hissettim. bana da cok şükür kayınvalidem baktı parmağımdan kan alıp. birazcık düşük çıktı kan şekerim. oda hamilelikte olabileceğini soyledi. onun dısında da açlık kan şekerime kan yoluyla baktırmıstım zaten biliyordum yine aynı sonuc cıkmıstı yine düşüktü. kendimi şanslı hissediyorum o zehirli suyu daha anne karnımda bebeğime içirmediğim için bu oyunlara gelmediğim için. seni de gercekten kutluyorum boyle düşündüğün için.

Kızlar daha neler öğreneceğiz

PERİNE MASAJI
GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) DOĞUM YIRTIKLARINI ÖNLEMEK İÇİN PERİNE MASAJI YAPILMASI

Perine vajina ile anüs arasındaki bölgeye verilen isimdir. Burası yaklaşık 2-3 cm çapında bir alandır ve normal doğum sırasında yırtıkların en çok yaşandığı bölgedir. Bazı normal doğumlarda uygulanan doğum kesisinin (epizyotomi) amacı perine bölgesinde olabilecek yırtıkları önlemektir. Epizyotomi ile istenilen şekilde düzgün bir kesi yapılabilir ve doğumdan sonra aynı şekilde düzgünce onarılabilir ancac istemsiz oluşabilecek yırtıklar düzensiz şekilde olabilir ve onarılması daha zor olabilir. Bu konuda perinatal perine masajı (perineal massage) denilen uygulama epizyotomi kesisi gereksinimini azaltır mı? Perine yırtıklarını önler mi? Faydası veya zararı var mı? gibi konular bu konudaki bilimsel araştırmalardan örnekler vereren tartışılacaktır.

Perine masajı nedir? Nasıl yapılır?
Perine masajı bu bölgeye 5-10 dakika süreyle kayganlaştırıcı bir madde sürerek (gliserin, badem yağı v.b) elle masaj yapılmasıdır. Masaj haftada 3-4 gün yapılır. Perineal masajı kadının kendisi ayna yardımıyla yapabilir ancak bu zor olabilir, bu yüzden hastanın eşinin yapması tercihe edilir. Masaja gebeliğin 34 haftasından sonra başlanır ve doğuma kadar devam edilir. masajı yapmadan önce eller iyice yıkanmalıdır, anne adayı idrarını yaparak mesanesini boşaltmalıdır. Anne masajı kendi kendisine uygulayacaksa başparmağını kullanmalıdır. Hastanın eşi veya başkası (doğum ebesi) masajı uygulayacaksa işaret parmağını kullanmalıdır. Parmak vajina içerisine en fazla 3-4 cm kadar girmelidir. Parmak sağa-sola saat 3-9 arasında salıncak gibi hareket ederek vajina alt duvarını ve perineyi esnetmelidir. Bu esnada parmak sağa sola hareket ettirilirken hafifçe aşağıya anüse doğru bastırılır. İşlem sırasında hafif yanma ve ağrı olabilir. Doğum sırasında da perine masajı ebe veya doktor tarafından perinenin esneyerek bebeğin çıkışının kolaylaştırılması için uygulanmaktadır.

Bunun dışında elle yapılan masajın yerine geçebilecek balon sistemleri üretilmiştir. Elle yapılan masaja benzer şekilde küçük balon şişerek-küçülerek perine bölgesinin esnemesini sağlar. Ülkemizde bulunmayan bu balon sistemlerine örnek olarak şu web sitesini inceleyebilirsiniz.

Perine masajının faydaları:
Perine masajı bu bölgedeki dokuların ve kasların esnekliğini arttırarak doğumda oluşabilecek yırtıkları önlemeyi amaçlar.
- Ülkemizde Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde bu konuda yapılan bir çalışmada perineal masaj uygulanan 50 hastanın sadece 5 tanesinde doğumda epizyotomi uygulanması gerekmiştir, perineal mesaj uygulanmayan 50 hastanın ise 46 tanesine doğumda epizyotomi uygulanmıştır, arada büyük bir fark vardır. Bu çalışmaya göre perineal masaj doğumda epizyotomi kesisi uygulanmasını önemli oranda azaltmıştır. (kaynak)
- 2008 yılında yapılan diğer bir çalışamada ilk doğumunu yapan 234 anne değerlendirilmiştir. Bu çalışmada perineal masaj yapan annelerde doğum sırasında yırtık oranı masaj yapmayanlarla benzer saptanmıştır. Bu çalışmaya göre perineal masaj yapılmasının bir faydası veya zararı olmadığı bildirilmiştir. (kaynak)
- 2006 yılında yapılan ve bir çok çalışmayı derleyen bir araştırmada perineal masajın epizyotomi kesisi ve doğum sırasında oluşan yırtıkları azalttığı bildirilmiştir. Yalnız bu faydalı etki daha önce normal doğum yapmayan kadınlarda saptanmıştır. Daha önce normal doğum yapmış olan kadınalarda perineal masajın etkisi gözlenmemiştir. (kaynak)

Sonuç olarak bu günene kadarki deneyimler ve araştırmalar çoğunlukla perine masajının özellikle ilk doğumunu yapacak annelerde faydalı olabileceğini bildirmektedir. Daha önce normal doğum yapmış kadınlarda faydası olmadığı görüşü ağır basmaktadır.

Son düzenleme:

Cok haklisin mantik aramakta canim ama aradigin cevaplari kendi kendine yorum yaparak yada bizlerin fikirleriyle bulanazsin bizler burda kendimize mantikli gelen seyleri soluyoruz ama en dogrusunu doktorundan ogrenebilirsin merak ettim hic sordun mu doktoruna sabah aclik kan sekerime baktirsam ayni islemi gormuyo mu bosuna seker yuklemesi yaptirmasam olmaz mi diye?

Gunaydin herkese, hayirli cumalar :) nihayet haftayi bitiriyoruz :) yarin mudanyaya gidiyoruz :) cok mutluyummmm!!

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Sonunda sutyenimm geldii cok mutluyumm cok begendimm cok kullanisli tsk ederimm cnm onerin icin:)

First nsl bi sutyen almistin??

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

buranın amacının ne olduğunu biliyorum.

sen sordun mu.. burada ancak şeker yüklemesi takibinin yapılması aksi takdirde şeker sorunu çıkabilirden başka bir açıklama görmedim. benim sormamdan ziyade c.karatay bangır bangır bağırıyor tv de ama nedense bunu AÇIKLAYICI NET BİRŞEY YOK..

söylenen şeyler hep aynı.. şeker hastalığını tespit ve obez vs için önlemler. ki bu önlemler de ne olduğu az çok belli.

dr lar da toplantılarda sempozyumlarda veya gelen talimatlarda söz gelimi emir ne gelirse onu uyguluyorlar. elbette bunların içinde olması gerekenler de var.

eğer yıllardır ticaret ve ihalelerle uğraşmışsanız bu tür şeylere benim gibi açıklama beklersiniz. ama dr uma güveniyorum o neyse o demek de şahsi durumunuz.. ancak ben burada elbette aklıma takılanları soracağım paylaşacağım. ben asla yanlış demiyorum ama mantıklı bir açıklamayı da okumak ÖĞRENMEK istiyorum. doğrusunu..

burada da bunu yapıyoruz. burada tekrar ediyorum birşeyleri elbette konuşacağız. DR DEĞİLİZ.. elbette bunu ben de biliyorum. AMA BEN PAYLAŞIYORUM.. ARKADAŞLARIMIN DÜŞÜNCELERİNİ DE BENİM İÇİN ÖNEMLİ..

Son düzenleme:

Size tek bi cumle kurucam bidaha da fikirlerinizi soylediginiz hicbiseyde yorum yapmicam cunku hazimsiz insanlara tahamulum yoktur...insan gibi soru sordum doktorunuza sordunuz mu aralarinda fark var mi diye ,doktorlarimizdan edindigimiz bilgileri paylasiyoruz diye ama kurdugunuz cumlerlerdeki hirsi maalesef ki yuzunuzu gormeden anlayabiliyorum evet ben doktoruma aklima takilan herseyi soruyorum ve tatmin edici cevaplar aliyorum
Allah sukur cahil bi insan diilim doktoruma da guveniyorum ve kendi kendime de doktorculuk oynamaya niyetim yok aklima takilan bana mantikli gelmeyen herseyin cevabini ancak doktorlardan ogrenebilirim burda bende paylasimlarda bulunuyorum ARKADASLARİMLA,fikirlerimizi elbette soyluyoruz ama hicbirimiz dogru olanin ne olduunu birbirimizden ogrenemeyiz!!!

Saglikli gebelikler dilerim size...

banada bir arkadaşım söyledi canan karatay hamileler sakın şeker yüklemesi yaptırmasın diye bende o günden sonra yaptırmama kararı aldım. Ailemde şeker hastası yok benimde şekerim 75-80 arası çıkar şeker yüklemsine gerek olmadığını düşündüm yaptırmıycam ama bi taraftanda hatamı yaparım diye geçirmeden edemiyorum. Tatlı yemiyorum ekmek sadece kahvaltıda yiyorum arada makarna pilav yiyorum dikkat edicem büyük bir değişiklik olmazsa şeker yüklemesi yaptırmıycam

yaşadığım tecrübelerden söyleyeyim açıkçası ben doktorlara da güvenmiyorum her biri ayrı şey söylüyor. Kime ve neye inanacağını şaşırıyor insan tıp korkunç istismarı olan bir sektör herkes ne yapmak isterse onu yapsın bana mantıklı geldi o yüzden yaptırmayacağım şeker testini

Tabiki yaptirmayabilirsiniz tercih tamamen sizin arkadaslar kimse zorlayamaz sizi herkesin fikri kendine hepinizin gebeliklerini saglikli tamamlamasini dileim

benimde çok merak ettiğim bir konu, internette okuduğum kadarıyla fazlası zararlıymış, ben haftada 1 gün küçük boy yiyorum

Canim benim eski dr ilk hamileligimde ton baligi ve cig kofteyi kesin olarak yasaklmisti o tuzden bu doktoruma hic sormadim bilee

Konserve olan her sey zararli

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Teşekkür ederim kızlar bende yememeye devam ediyim.şimdi siz yazınca hatırladım doktorum konserve olan herşey yasak demişti.mutlu,sağlıklı, huzurlu haftasonları diliyorum

Arkadaşlar şeker yüklemenin diyabetle ya da şeker ölçme ile değil insülin direnci ile ilgisi var. Yani size şekeri yükleyip şekeriniz cıkıyor mu diye bakmak yerine kandaki insülin direncinizi ölcüyorlar. İnsülin direnci tehlikeli birşey. Allah korusun hamilelerde erken doğuma, bekar ve veya cocuksuz annelerde pcos obezite vs gibi hastalıklara sebep oluyor.

Hafife almayın.

her doktor farklı biri kilo konusunda çok disiplinli iken diğeri hiç sormuyor mesela hiç kilo kont yapmayan kısıtlamayan onu yeme bunu yeme diyen doktorlar varkend diğeri dilediğini ye canının çektiğimni ye diyen doktorlarda var arkadaşlar doktorunuza güvenin ben 2 hafta sonra gidicem yaptrımak için umarım sorun yaşamayız içinizi ferah tutun yediklerinize dikkat edin gerisini boşverin

Bugün oğluşuma Yelek örmek için akıllı iplerden aldım:)) inşallah bitmiş halini de paylaşırım yakın zamanda:) bi de annemin ördüğü beyaz Yelek için düğme aldım:) çok güzel düğmeler var :) lohusa tacımla bebişimin şekerlerini de oraya yaptırıcam:) çok güzel şeyler var:)

Ben de şeker yüklemesinin kesinlikle yapılması gerektiğinden yanayım. Benim annem bana hamileyken yaptırmamış da ne olmuş. Ben şekeri hayatımdan hiç çıkarmadım. Çayımı asla şekersiz içemem. Şuanda da sütlü tatlı yiyorum. Ve bu yediğim tatlı benim şeker yüklemesinde alacağım şekerden iki kat fazla. Bunu bütün doktorlar söylüyor. Eğer şeker yüklemesi yaptırmazsam için rahat etmez. ŞEkerim varsa bunu bilmeden Hamileliğimi devam ettirmektense bilerek önlemini alarak devam ederim. Annemde küçük kardeşime hamilelikte çıkmıştı mesela. Diyet yapmıştı. Bu sebeple yaptırıcam. Seninle hemfikirim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…