2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Kac gram seker yuklecek arkadaslar? Ben de kararsizim iki haftam var ama son ana kadar beklicem

Bana doktor 75 gr. dedi. Yaptıracağım. İnşallah bir sorun çıkmaz. Ama çıkarsa da diyetimi yaparım. Yaptırmamak tercih meselesi ama hamile şekeri diye bir şey var. Bunu müneccim olmadığımız için biz anlayamayız. Allah'tan testler var. Benim bir yakınımda hamilelik şekeri vardı. Sadece gebelikte ortaya çıkıyor. Kadın yemek yiyince hemen yürüyüşe çıkıyordu. Hem de her yemekten sonra. Yürüyüşten önce ve sonra da ev tipi şeker ölçüm cihazlarıyla şekerini ölçüyordu. Ve yakınım Almanya'da yaşıyor. Ona soracağım bakalım. O da bu tarz bir test ile mi anladı.
Ayrıca arkadaşlar şeker denen şey sadece tatlı şeylerde değil hiç beklemediğimiz şeylerde dahi var. Örneğin ekşi erikte, patateste... Onu yemez bunu yemezsek neyle besleneceğiz? Tek çare abartmadan yemek. Yine de herkesin kendi tercihi...

Ben yaklaşık iki yıl önce bebek tedavisi olurken endokrine gitmiştim. Bel bölgemde yağlanma farketti kilom normaldi(cok değildi), diyet+spor yapmama rağmen bir türlü kilo verememiştim. Şeker yüklemesi yapalım bi bakalım dedi. Alt tarafı 100 grlık şeker yükledi ve tip2 diyabet olduğum öğrenildi. Ayrıca insülin direncim olduğu icin kilo veremiyor ve yediklerim sırf yağa dönüşüyordu vücudumda. Ayrıca tip2 diyabet, troid ve pcos birbirlerini en cok seven seylerdi, hepsi birbirini tetikliyordu.

Hemen ilaca başladık, karbonhidratı kısmen hayatımdan cıkardım ve tam 10 kilo verdim.

Sonra da tesadüfen hamile kaldım. Yediklerime dikkat ettiğim icin ilaç kullanmama gerek kalmadı cünkü gebelikte şeker cok tehlikeli. İlk dönemlerde düşüğe daha sonra da Allah korusun erken doğuma sebep oluyor.

Lütfen ihmal etmeyin arkadaşlar, doktorun test yaparken bize verdiği 100 gr sekeri biz zaten gün icinde yediğimiz karbonhidrattan ve sekerli yiyeceklerden alıyoruz. Masum gördüğümüz bir kase kiraz bile sekeri tetikliyor.

Üstelik her ay girdiğimiz ultrason cihazları, kullandığımız cep telefonları, ipadler, bilgisayarlar da daha az masum değil.

Herkesin kendi tercihi elbette ama sacmasapan kitaplarını sattırmaya calısan doktorların her söylediğine de körü körüne inanmayın.

Canım ben de örüyorum. Bir tane hrka ördüm. Sıra şapka ve patikte. Tamamlayıp süslemesin bitirince ben de paylaşacağım. Sen de paylaş olur mu?

Mutlaka paylaşıcam canım:) hele bi bitsin de:) senin ördüklerini de merak ediyorum :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Katlanan kuvet icin marka model soylermisin yada resim atarmisin ben de katlanan istiyorum da cunku??

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canım maalesef bu katlanan modelden Eminönü dışında hiçbir yerde görmedim. Hatta orda da sadece bir yerde gördüm. Ama olur da denk gelirsem linki hemen burda da paylaşırım

Dogru diyorsun seker denilen karbonhidratlarin tamami demektir.

SLM GÜZEL EKİM ANNELERİ....

Ben de 24. haftasını yeni bitirmiş bir ekim annesi adayıyım. Çok zamanım olmadığı için burada sizlere eşlik edemedim. Elimden geldiğince takip etmeye çalıştım. Belki daha evvel bu konu açıldı bilemiyorum. Ancak sizlerden ve özellikle tecrübeli annelerden bilgi almak istedim.

Bu hafta ilk kez bebek kıyafetlerini aldık. Tabi kullanılmadan önce yıkanması gerekiyor. Ufak çaplı bir araştırma ile sıvı deterjanın daha iyi olduğuna kanaat getirdim. Dalin in deterjanını aldım. Ancak yıkayamadım. Kaç derecede yıkamalıyım? 2. bir durulamaya gerek var mı? Sizce bebek çamaşırları için hangi deterjan daha iyi olur ?

Şimdiden teşekkürler... Herkese sağlıklı hamilelik süreci diliyorum...

Selam kızlar çok hastayım bugün ben annen de gitti zaten çok moralim bozuk bi de boğazım çok ağrıyor yutkunamıyorum evde ne yesem ne içsem fikri olan var mı?

Geçmiş olsun canım. Ben de hastayım ve ne yazıkki antibiyotik kullanıyorum. Doktor alerji kaynaklı olduğunu söyledi. Ben bal ve zencefil karışım alıyorum. Aç karna sabah ve akşam. Bir de nane-limon içebilirmişim. Burun akıntısı varsa eğer aile hekimim bir karışım önerdi. Onu burnuma çekiyorum.
Karışım: 1 sb kaynatılmış ve soğutulmuş su, 1 tk tuz, 1çay k. karbonat. Karıştır. Şırınga ya biraz çek. Burnuna sık. biraz yakıyor ama oraları temizliyor.

Teşekkürler canımmm :))) Dün çok sıcaktı , önümüzdeki ay baya zorlanacağız gibime geliyor . Eminönü yoruyor ...

Katlanan kuvet icin marka model soylermisin yada resim atarmisin ben de katlanan istiyorum da cunku??

Canım beyb jem diye bir marka , nette bilmiyorum bakmadım ama orada bir kaç mağazada vardı :)

Derecesini bilmiyorum ama en doğalı ve sağlıklısı sabun tozu diye duydum.

Ihlamur, elma, limon, kabuk tarçını kaynat çay olarak iç, istersen limonu kaynaştıktan sonra da sıkabilirsin. Bir de ben eşim için almıştım ama grip olunca kendim de kullandım: Bruno diye bir burun spreyi var. Tamamen bitkiselmiş ve burnun nemini öldürmüyormuş. Gece yatmadan önce sıktım iki gün üst üste, uyumak en önemli ilaç sonuçta. Prospektüsünde hamileler ve emzirmen annelere uygundur diyor.

Teşekkürler canımmm :))) Dün çok sıcaktı , önümüzdeki ay baya zorlanacağız gibime geliyor . Eminönü yoruyor ...
Evet sorma, kalabalıkta ne yaparız bilmiyorum, Ramazan'da suyumu bile nasıl içeceğim kara kara düşünüyorum, nerede kaldı alışverişe gitmek

Son düzenleme:
kızlar ben memlekete gidiyorum yarın 15 gün antepde kalıcam eşimde evi tutup taşıycak ev taşındıktan sonra annemlerle evi yerleştirmeye geleceğim sonrada bebeğim için alışverişe çıkıcam herşeyini alıcam sonrasındada yaz tatilide antepde geçecekk eylülde eviime geleceğim belkide gelmem doğum orda olur ekim sonu gelirimm antebe gittiğimde 1 ay net olmayacak buraya giremiycem kızlar sizleri çok özlüycem kendinize çok iyi bakın olur mu doğum hikayelerinizide yazın okurum onlarca sayfayı

Yolun açık olsun canım, çok yorma kendini olur mu. Biz de seni özleyeceğiz

Canım çok saol, Nane limon içtim biraz önce de atom meyve suyu biraz yutkunabiliyorum, banyo yaptım biraz gözüm açıldı erkenden de yatıcam

Canim hayırlı olsun bebegin ben iki cocugumunda kıyafetleri ni haci sakirin lavantali sabun tozuyla yikadim mis gibi oluyordu ve yumusacik oluyordu.derecesine gelince eger leke varsa genelde bebekler kustuklari icin sut lekesi olacaktır onlari makineye atmadan lekeli yerini biraz sabunla elimde citileyip oyle makinede yikiyordum.simdiki bebegiminde kıyafetleri ni sabun tozuyla yikamayi düşünüyorum

Oyy kizlar sag bacağımda varisler var nasil agriyo bacaklarim..

Kamuran85 sana bebeğime babaannesiyle ördüğümüz yeleklerimizi gôstereyim birgün.. ben kendim hırka bile ördüm.. daha dun bitirdim suslemesi kaldı..citcitli zibin örmeyi planlıyorum inş. Rabbim giydirmeyi nasip etsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…