2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .

tamam canım şimdi hatırladım konuştuğumuzu,
biraz geç oldu ama:) bir arkadaşım egepol de doğum yaptı ama hiç memnun değildi, bebeğini küveze falan koymuşlar boş yere. bebeği orda bıraktık doğunca eve geldik dedi kendisini taburcu etmişler izin vermemişler bebeğinin yanında kalmasına, sıkıntı yaşamış ama sen doktoruna güveniyorsan bence problem yok. mesela 2 arkadaşım da daha ocak ayında tınaztepe de aynı doktora doğum yaptırttı, biri öve öve bitiremiyor diğeri de hiç memnun değil tam tersi. Nasıl olucak bu işler bilmiyorum? ben tam karar veremiyorum medical olmazsa kent var aklımda. ama takibi kente yaptırmadım bu zamana kadar nasıl olur bilmiyorum. doktorum iyi ama hastane hakkında söylenenler kafamı karıştırdı. şöyle yapmayı düşünüyorum, hastaneye gittiğimde doğum katına çıkıp hiç tanımadığım yeni doğum yapmış bir kadınla konuşayım diyorum çok mu abes olur sence?

Ama zaten benim bildiğim öyle oluyor. Bir tanıdığımızın da ikizleri oldu. Kız olan küvözde hastanede kaldı. Erkek olanla eve gittiler Yani aile eve gidiyor, bebek küvözde kalıyor. Küvöz annenin odasında değil ki, göremez zaten hastanede kalsa da. Kent için özel sigortan yoksa fiyat çok fazla. Tahminim 7500 falandır. Odasına göre değişiyor da olabilir ama aklımda kalan böyle. Doğum odalarını bilmiyorum ama Kent'in içi bana çok köhne gelmişti, duvarları dökülüyordu, bakımsızdı. Mesela Egepol'ün de odalarını öve öve bitiremiyorlar ama bildiğin hastane odası. Üstelik küçücük, sadece yeni olması iyi. Devlet hastanelerinin, üniversite hastanelerinin özel odaları da aynı zaten. Hayırlısıyla sağlıkla kucağımıza alsak evlatlarımızı da annelerimiz bizleri ne koşullarda doğurmuş. Çok pimpirikleniyoruz aslında. Bence yukarı çıkıp, doğum yapan birine sorma, sağlıklı cevap veremez o haldeyken sana. Doktoruna güveniyorsan içini ferah tut.

Bende ücretsiz izin almayı çok istiyorum ama geçinemeyiz maalesef

Zaten çok saçma birşey bu ücretsiz izin. En azından maaşımızın %60 ını falan almalıyız. Yurtdışında çoğu ülkede doğum izinleri çok daha uzun ve maaşlarını alıyorlar. Keşke miniklerimiz okula başlayana kadar onları kendimiz büyütebilsek. Çalışan annenin çocuğuyum ve bunun ne kadar zor olduğunu biliyorum. Umarım ileride bizlere kızmazlar.

Son düzenleme:
kızlaaar bügün tam 1 ay sonra miniğimizi gördükkk=)) yanakları tombik tombik olmş maşallahhh sürekli kıpır kıpırdı =)) Her yerine baktk yine, allaha şükür her şey yolundaymş.. yalnız bizimkii 1kg olmş bile sanrm azck tontik olcak, bakalm nası doğcak tombulum =) elleriyle sürekli yüzünü kapatıyordu, arada açtı da gördük hatta bir ara gülümsedi sanki çok hoşumuza gtti. Allahm ne ilgnç bir duygu bu.. Sağsağlim kucağımıza da alalm inşallah!!!

duruşunu bende çok merak ediyorum, daha önce hiç sormamıştım, burdaki takvimde 25. haftada döndüğü görülüyor, pazartesi sorucam inşallah doktora

Keşke dönmese hiç sorun değil ama benim bebeğim hep baş aşağı bi sıkıntı olabilirmiş ondan sordum canim ya

Amin canım sağlıkla kucağımıza alalım da inş. Canım senin egepolde tavsiye edebileceğin doktor var mı? Ters falan ama bir kere de orayı deneyim olmazsa bir konuşayım şartları. Medical hakkında söylenenler kafamı karıştırdı.

Evet Kamuranla alıştık artık kan vermeye :) ki ben evlenene kadar kan vermemiştim inşallah canım böyle devam eder hepimizinki sağlıkla son bulur

Canım sonuçların iyi gelmiş senin de çok şükür :) gözümüz Aydın:) bebeğimiz dünyaya geldikten sonra 3 ayda bir kan verip baktırırız tiroidlerimize. Böyle her ay vermeye gerek kalmayacak inşallah:)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

İşyerinden izin aldım, cuma günü oğlumu görmeye gideceğim kızlar:)))))))) çok mutluyum

Erdemimizden güzel güzel haberler getir bize annesi :) Cihangir kardeşini haftaya Cumartesi görücez :) daha var:))

Madallahh bebeginee canim gozunaydinn ne guzel haberlerle geldinn :)

Erdemimizden güzel güzel haberler getir bize annesi :) Cihangir kardeşini haftaya Cumartesi görücez :) daha var:))

İnşallah teyzesi, kardeşine selam söylüyor tekmeleryle oğluşum:))) sizinde az kalmış
Maşallah canım çok nazlı oluyorlar yüzlerini zor gösteriyorlar minikler. Bi doğsunlar yüzlerini kapattıkları parmaklarını çubuk kraker gibi çıtır çıtır yicem:))) kaçıncı haftada 1 kg oldu miniğin canım. Bizimkini merak ediyorum da:))))

Aynı şeyi bende dün düşündüm en azından 2 yaşına kadar idare etseler bir ara soğum öncesi sonrası altı ay olacaktı onuda rafa kaldırdılar artık hayırlısıyla bir doğsunda çözüm arayacağız

Maşallah annesi sizinkiside bizim kız gibi naz yapmış bizimkide hiç yüzünü göstermiyor eller hep yüzünde

Günaydın güzel annelere ve canımızın canı miniklere...
Gebeliğin altın çağından yani 2.trimesterden ( 2. üç ay) daha yeni çıkıyoruz ama son ay sıkıntıları bende şimdiden kendini hissettirmeye başladı kızlar, mide ekşimleri, ve gece sağa sola dönüşlerde hafif ağrıyla gelen rahatsızlık... Minnoşlar bir kiloya yaklaştı çok şükür, içerdeki ve kankaları ve cansularıyla beraber kayda değer bir ağırlıkları oldu sanırım. Ama tabi önce bulantılarımı, sonra kramplarımı olduğu gibi bu şikayetlerimi de seviyorum ben,çok şükür... Allah kaldıramayacağımız sıkıntıları yaşamadan bu ayları geçirmeyi de nasip etsin inşallah:)
Herkese mutlu ve hayırlı bir gün diliyoruz

günaydın hanımlar :)

dün kontrolümüz vardı. miniğim 560 gr, 25 cm olmuş bile. oruç tutmak için bir engelim yokmuş. detaylı ultrason istedi dr. onun için gideceğim inşallah cuma günü. daha net göreceğim minik kuzumu :)

Keşke dönmese hiç sorun değil ama benim bebeğim hep baş aşağı bi sıkıntı olabilirmiş ondan sordum canim ya

Allah Allah ne gibi sıkıntı olabilir ki? bende bugünlerde dönmezse biraz daha büyüyünce dönmesi zor olur diye biliyordum,inşallah bi sıkıntı olmaz, Allaha emanet olsun hepimizin bebişleri

Amin inş. Hamilelikten de insan alıngan oluyor iyice ama isim dayatmaları hiç hoşuma gitmiyor. Ama ben istediğim ismi koyucam alınsınlar napıyım ben yanlış bir şey yapmıyorum sonuçta.

benden tam destek alabilirsin, önceden hep kızım olursa adını elif nur koyucam derdim, evimize nur getirsin diye , oğluş olunca işler değişti :))
sana nazlarını geçirebileceklerini biliyorlardır bu yüzden baskı yapıyorlardır, ben kimseye sormadım, annemin çok istediği bir isim varmış şu an hatırlamıyorum yok dedim zaten koymayacağını tahmin etmiştim dedi başkada bir şey demedi :)))

tiroitten bende çok çektim, hamilelikten önce tiroid hastası olduğumu bilmiyordum, hamileliğin ilk ayında grip virüsü tiroitlerime hasar vermiş çok korkmuştum,boğazımda ki acıyı Allah kimseye vermesi çok şükür geçti ama korkusu kaldı şimdi bende her ay kontrole gidiyorum, çok iyi bir doktorum var, doğuma kadar da böyle gidecek

Selam,Benimde bebeğim hep baş aşağı duruyor.Doktora sormadım ama en rahat pozisyon doğum pozisyonu dedi.. açıkçası rahat olsun tabii ki ama doğum pozisyonu demesi içime kurt düşürdü acaba sorun olur mu? internette baktım bu haftalardaki pozisyonlarına o kadar çok ki her şekilde de durmuş minnoşlar.İnşallah birşey olmaz.Benim doktor izinli şu anda sorarsanız siz yazar mısınız?

kızlar birşey soracağım,
demir ilacını ne zamana kadar kullanıyoruz. kontrole kadar kutu bitince tekrar alacak mıyız...
Demir ilacını en başından beri verdi doktor ve aile hekimindeki ebe hemşiresi de doğumdan sonra 3 ay daha almamı önerdi.Sende doktoruna sor senin testlerine göre en iyi kararı o verir canım.

Bazen aileler ne kadar anlayışsız oluyor..o kadar karnımızda taşıyoruz isim hakkımızda olsun dimi yani bu mutluluğu bize çok görmesinler.Bence sen bu isimleri istiyorsan içinde kalmasın..Ailene güzelce söylersen eminim anlarlar üzme kendini..

Günaydın..Canım oruç tutmaya engelimiz yok ama o kadar saat aç kalmak bebeğe yazık değil mi? Zaten hamile olarak bizim tutmamamız günah değil ki sonradan borçlarını ödersin.. bu sıcakta bu kadar uzun saatler aç ve susuz kalmak Allah korusun bebeğine zarar vermesin bence sen yine bir düşün tabii ki karar senin..

Maşallahbu zamanlarda çok kilo almaya başlıyorlarmış her gitttiğimizde daha da şaşırıcaz sanırım.

Bu arada herkese günaydın güzel bir gün olsun inşallah haftasonuna az kaldııı

günaydın,

sağa sola dönüşlerde bende çok zorlanıyorum,karnımın sağ tarafına ağrı giriyor, benim canımın yanması çok önemli değilde inşallah bebişlere bir şey olmuyordur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…