kızlar mikroplar, iltihaplar, sıcak basmaları vs çıkmaya başlamış.. biz iki canlıyız yediğimiz içtiğimize dikkat edeceğiz.. dışarda satılan yiyecekler özellikle sütlü gıdalar sıcağın etkisiyle bozulabiliyor ya da evdeki yiyecekler de olabilir.. dolayısıyla her yediğimize içtiğimize dikkat edeceğiz.. ne kadar dikkat etsek de yediklerimizde içtiklerimizde bakteri olabiliyor. bunu eni iyi atmamız suyla oluyor. sıcaklar su ihtiyacımızı daha da artıyor. sıvısız kalmayalım. su,maden suyu,ayran mutlaka bol almalıyız. sebze ve meyveleri iyice yıkamalıyız..
bol su içelim ama ona da dikkat edelim. sıcakta pet şişelerde bekleyen suyu asla içmeyelim.
sıcakta dışarıya çıkmayalım. çıkmak zorunda olanlar önlemlerini almalılar ve de çok dışarda kalmamaya dikkat etmeliyiz.. çalışanlar bunun zorluğunu daha çok yaşıyorlar biliyorum. allah hepimize yardım etsin.. bu dönemimizi iyi atlatalım.
sıcaklar etkileyecek bizi.. önemli olan en az zararla kurtulmak.. bunun için de çok dikkat etmeliyiz.
evet hamilelik hormonlarının yanında bir de ufak da olsa problem olunca ben de uyuyamıyorum. demek ki bir sıkıntısı varmış. ancak özür dilemiş. bu da bir erdem.bebeğimizi düşünüp canımızı sıkmamız lazım. bebeğimizin morale ihtiyacı var.
allah yardımcımız olsun sağlıcakla kucağımıza inşallah alırız..
maşallah tontişe:) canım onlar olasılıklar olacak diye bir şey yok. hele o günlere bir gelelim bakalım.. çok da korkma..
bir de canım için rahat olsun. oruç tutmayan sen değil bebeğin olarak düşün. zorla ona oruç tutturmuyorsun.. bu mübarek ayı başka yolla işte dua ederek ne biliyim birilerine elinden geleni maddi manevi birşeyler yaparak geçirebilirsin..
olabilir canım. kansızlık ve diğer vitaminlerini de unutma onları ihmal edince de oluyor.
taşınmak,eşyaları değiştirmek bile zor. yani birşey yapmasan da sürekli ayakta kalıp ne oldu ne bitti diye strese girme. çünkü o zaman da çok yoruluyorsun.
canım tuzu azalt.hatta bir süre kullanma.. şişliğin sebebi o olabilir. ben tuzsuz yiyorum. peyniri vs iyice suda bekletiyorum. çok şükür şişlik yok.
dün dr da öyle söyledi.. ben de zaten öyle yaptığımı söyledim.
geçmiş olsun..
geçmiş olsun canım.. şeker yüklemesi yaptırınca oluyormuş. bu sıcakta bir de şeker yüklemesinin elbette etkileri olacak bu yüzden birşey diyemiyorum. bol su iç ve yoğurt ye.. şekeri azaltıyor..
gözün aydın canım.. tekmeli günler:)
allah allah eşin de yani...... neyse canım boşver bebeğini düşün canını sıkma.. ölmek demişsin yanlış yazmışsın herhalde. duymayalım öyle şeyler.. kusura bakma eşinin odunluğu yüzünden ölmeyi düşünmek ne demek! bir de hamilesin.. bırak odun olarak kalsın ama sen ve bebeğin sağlıklı bir şekilde yaşamak için kendini strese sokma..
yok canım anormal değil.. yani ben de aynı durumdayım.. biraz da problem varsa iyice kasılıyoruz..
ama dikkat etmemiz lazım. akşam yoğurt yeyip yatabilirsin o zaman daha rahat uyuyorum..
bol su içelim ama ona da dikkat edelim. sıcakta pet şişelerde bekleyen suyu asla içmeyelim.
sıcakta dışarıya çıkmayalım. çıkmak zorunda olanlar önlemlerini almalılar ve de çok dışarda kalmamaya dikkat etmeliyiz.. çalışanlar bunun zorluğunu daha çok yaşıyorlar biliyorum. allah hepimize yardım etsin.. bu dönemimizi iyi atlatalım.
sıcaklar etkileyecek bizi.. önemli olan en az zararla kurtulmak.. bunun için de çok dikkat etmeliyiz.
günaydın kızlar,
biraz canım sıkıldı uyuyamadım, akşam eşim yok yere bağırdı çok kırıldım, hemen sonrasında özür diledi pişman oldu ama iş işten geçti
1:30 kadar uyuyamamıştım, şimdide 5:30 da uyandım, bu kadar üzülecek bir şeyde yok aslında ortada ama sanırım hamilelik hormonları beni ele geçirdi, duygularıma söz geçiremiyorum
evet hamilelik hormonlarının yanında bir de ufak da olsa problem olunca ben de uyuyamıyorum. demek ki bir sıkıntısı varmış. ancak özür dilemiş. bu da bir erdem.bebeğimizi düşünüp canımızı sıkmamız lazım. bebeğimizin morale ihtiyacı var.
aynen canım.. az bir zaman kaldı ve onların şuan anne karnında büyümeye ihtiyacı var. çok şükür daha iyiyiz. elbette sıcakların gelmesi bizi etkileyecek ama soğuklarda etkiliyor sonuçta.. dışarıya çıkmamaya, çıkarsak az durmaya şapkaydı vs ihmal etmemeye. özen göstermeliyiz. ve diğer durumlara tabi..Günaydın herkese,
Ben bugün bir başka hissediyorum kendimi kızlar ve şu anki hislerimi en iyi siz anlarsınız biliyorum. Bugün 27.haftamızın ve tatilimin ilk günü!
Acısıyla tatlısıyla, bulantısıyla yorgunluğuyla bir seneyi ve kızımla beraber bir dönemi tamamladık dün ve bugün itibariyle dinlenme ve gün sayma dönemine geçtik çok şükür. Okulun kapanması ve 7.ayımıza girmiş olmak beni ekstra heyecanlandırdı çünkü gül yüzlü cennet kokulu miniklerimize kavuşmamız için artık son 2-5 /3 ayımız.:) Alllah hepimize vaktinde ve sağlıkla kavuşmayı nasip etsin. Bu arada çalışan arkadaşlarıma da Allah yardım etsin, inşallah siz de en kısa zamanda siz de izne ayrılırsınız ve burda rahat rahat paylaşımlarda bulunuruz.
Bu da bizden gelsin :) 27. haftada Elif'canım ve ben
Eki Görüntüle 1171360
allah yardımcımız olsun sağlıcakla kucağımıza inşallah alırız..
günaydın bayanlar:) bu ara iş çok yoğun buraya fırsat ayıramıyorum ama aklım hep burda:) dün kontrole gittik, medipol mega hastanesine. bebişim gayet iyiymiş ama vaktinden ilerde gelişmesi 1 hafta 10 gün kadar:) eşim prensesimi danacık diye seviyor:)) tombulmuş bebiş, şeker yüklemesi yaptırdım normal çıktı sonuçları. doktor bebeği güzel besliyorsun ama 4 kilo üstü olursa normal doğum yapamazsın dedi, üzüldüm bunanormal doğum istiyorum ben, dua edinde çok şişko olmasın prensesim:) sizin bebişleriniz nasıl? isim düşündünüz mü? bizim bebişin hala ismi yok babası düşünüyor hala bu arada oruç tutan var mı aranızda? ben tutmadım ama vicdanen hiç rahat değilim
maşallah tontişe:) canım onlar olasılıklar olacak diye bir şey yok. hele o günlere bir gelelim bakalım.. çok da korkma..
bir de canım için rahat olsun. oruç tutmayan sen değil bebeğin olarak düşün. zorla ona oruç tutturmuyorsun.. bu mübarek ayı başka yolla işte dua ederek ne biliyim birilerine elinden geleni maddi manevi birşeyler yaparak geçirebilirsin..
Mutlu hafta sonları kızlar. Sıcaktan mı bilmiyorum, çok halsizleştim ben bu sabah. Birazdan vitamin içeceğim, iyi gelir belki. Eşim, annem, babam taşınacağımız evi temizliyorlar. Hamile olmanın faydası, ben de evde dinleniyorum. Aaaaa şimdi aklıma geldiii, annem sürahiye limon dilimleri koymuştu. Sanırım limonlu suyu çok içince tansiyonum düştü.Gidip biraz sade su içeyim en iyisi.
olabilir canım. kansızlık ve diğer vitaminlerini de unutma onları ihmal edince de oluyor.
taşınmak,eşyaları değiştirmek bile zor. yani birşey yapmasan da sürekli ayakta kalıp ne oldu ne bitti diye strese girme. çünkü o zaman da çok yoruluyorsun.
selam arkadaşlar herkese hayırlı ramazanlar benim 1 haftadır ayaklarım ve ayak bileklerim çok şişiyor. Hatta sabah bile az da olsa şiş ayaklarla uyanıyorum dün işyerime yakın olan bir hastaneye gittim izin alıp kan testi ve idrar testi istedi doktor aynı testi hamileliğimin 1. ayındaykende yaptırmıştım hepsi olmasa da ve şoook oldum değerlerim yere vurmuş plt diye bir değer var çok düşük çıktı protein neredeyse 0 çıktı oysa ben geçen hafta hep et yedim. Bu PLT dediği değer çok önemliymiş ve ciddi tedavi gerektirebilirmiş çok üzüldüm ayrıca idrarda mikropta çıktı suda eritilen bir ilaç verdi onunla bir hafta çok sık idrara ve büyük wc ye çıkacakmışım 1 hafta sonra tekrar tahlil istedi. Sizde bu durum başına gelen var mı umarım yoktur ama size tavsiyem mutlaka birkere daha tam kan sayımı ve idrar tahlili yaptırın derim. Mutlu bir haftasonu diliyorum size...
canım tuzu azalt.hatta bir süre kullanma.. şişliğin sebebi o olabilir. ben tuzsuz yiyorum. peyniri vs iyice suda bekletiyorum. çok şükür şişlik yok.
dün dr da öyle söyledi.. ben de zaten öyle yaptığımı söyledim.
geçmiş olsun..
Herkese hayirli ramazanlar, gecmise hic bakamadim, kendimi pek iyi hissetmiyorum size yazip cikicam kizlar. Seker yuklemeyi yaptirdik biraz zor oldu, mide bulantisi ve bas donmesi yapti. Aclik sekeri 80 1 saat 142 cikti, muhtemelen 100 gr istiycek doktoridrarda da bakteri cikti sanirim antibiyotik kullanicam doktorumla pazartesi konusabilecegim.. Bir de gobus fotosu koyayim hepinizi operim.. Eki Görüntüle 1171498
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
geçmiş olsun canım.. şeker yüklemesi yaptırınca oluyormuş. bu sıcakta bir de şeker yüklemesinin elbette etkileri olacak bu yüzden birşey diyemiyorum. bol su iç ve yoğurt ye.. şekeri azaltıyor..
Kızlar geçmişten alıntı yapamıyorum teker teker telefondan girdiğim için ama fotolarınızı gördüm hepiniz çok tatlısınız dün bebeğimi hissetmiyorum die işyerinde ağlıcaktım nerdeyse eve gelir gelmez uzandım ve o müthiş güzel tekmeyi hissedince mutluluk bu dedim ve sizlerde sağolun kızlar dünkü destekleriniz için:)))
gözün aydın canım.. tekmeli günler:)
nerden başlasam bilemedim bi kaç gündür herşey üstüste geldi canımı sıkacak bazı şeyler oldu
bugünde eşimle alışverişe çıktık güya beyfendi sinir küpü
hamilelik gibi giymek için pelerin diktirdim onu terziden aldık üzerime giydim geldim arabaya surat 5 karış bagırıp çagırmaya başladı kısa olmuşda bu neymişte neler neler yolda bi aglama krizi tuttu beni sinir krizi geçirdim resmen bogazıma bi yumru tıkandı arabadan indim kusmaya başladım 1 saattirde aglıyorum ve karnım şişti agrım var dedim beyfendiye dediği laf BİŞEY OLMAZ AÇSIN GAZDIR O GİT BİŞEYLER YE
Napıyım ben şimdi bilemedim içimden tek gelen ölmek
allah allah eşin de yani...... neyse canım boşver bebeğini düşün canını sıkma.. ölmek demişsin yanlış yazmışsın herhalde. duymayalım öyle şeyler.. kusura bakma eşinin odunluğu yüzünden ölmeyi düşünmek ne demek! bir de hamilesin.. bırak odun olarak kalsın ama sen ve bebeğin sağlıklı bir şekilde yaşamak için kendini strese sokma..
maşallah..bu arada merhaba kızlar ayrıntılı ultrasyona gittik oğluşum çok iyiymiş dr amcası öyle dedi 621 gram 30 cm dedi 23+4 günlükmüşüz ama ultrasyonda 24 haftalık göründük sezeryan olacağı için 15 16 ekimde doğar dedi kızımda kardeşini gördü altın sarısı anne bu diyo
Hanımlar ya ben artık her gece sabaha yakın uya ıyorum bir daha uyumakta çok zorlanıyorum birde hergün bu saatlerde bana sıkıntı geliyor böyle ruhen daralıyorum sizde de oluyormu yoksa benim anormalliğim mi
yok canım anormal değil.. yani ben de aynı durumdayım.. biraz da problem varsa iyice kasılıyoruz..
ama dikkat etmemiz lazım. akşam yoğurt yeyip yatabilirsin o zaman daha rahat uyuyorum..