Evettt çok rahatsız oluyorum... benimde aklıma geliyor bu rahatsız ediyorsa sancıda nasıl olucaz kim bilirOlmaz mııııı o his çok rahatsız edici :))) Nasıl vuruyor öyle tam denk getiriyor anlamıyorum. İlk olduğunda sancı bu mu acaba demiştim sanki sancı o kadar kolay olacak
İki taraflı vurduğunda da bence elleriyle ayaklarını aynı anda oynatıyor.
Bi de yer altında hareket eden canavar misali bi yerini sürtünerek gidiyor ya tırmalar gibi işte o his çok güzel ya:)))
Bazen de kocaman bi şey bi tarafta toplanıyor. Neresi bilmiyorum artık yerleştiriyor oraya o neresiyse :)))
guzel dusuncelerin icin saol.
senin durumun biraz da esin kaynakli olmus gibi...sen hamilesin gunun yorgunlugu cokuyor aksam olunca...
esler arasinda iletisim cok onemli..erkekler detayli dusunemiyor bazen anlayamayabiliyorlar.kendimizi onun dogruyu anlayacagi sekilde ifade etmeliyiz.yoksa yine olan bize oluyor..
esinin yegenleri de bu davranislarinda kime oncelik verdiklerini gosterdiler.bi soz varsa ona icabet etmek yakisanidir.
E ikinci çocuk da böyle oluyor:)) dikkat etmek lazım çünkü seviyormuş gibi yapıp her şeyi yapabilirler sonuçta o da bebek daha annesi:) sen koruyacaksın artık oğlunu da kızını da:)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
onlar hep oyle cnm ya.ben anneme gderım Avrupa yakasında.ararlar benı.carsamba senı mutlaka alcazsoyle yapcaz bole yapcaz falan.yanı pek gönlüm olmadgı halde (ki hamıleyım ve annemde daha rahatım) tmm dıorum ayıp olmasın dıye.neyse anneme de dıom.anne carsmba bır kac gun yokum.tmm kızım rahat etmezsın ama sen bılırsın dıor.bu arada annemlerde atakoye tasındı.yegenlerde yakında oturuor ama oraları hıc bılmem.tek bıldgım annemın evının etrafı.neyse carsamba oluor ne arama var ne sormanetıcede calısan ınsanlarsınız sızde ,musaıt dgllerdır dıe bnde aramaya cekınıorum.neyse gecen geldım ya eve,dukkandayken geldiler.bır tanesiyle konuşmamı aktarıorum:
yeğen:sen karsıdamıydın?
ben:evet
yeğen:hıc gelmedın.gelmıosunda
ben:ıyı de siz hep arıcam senı alcam dıosunuz.hazırlık yapıorum sızden cıt cıkmıor.netıcede calısan ınsanlarsınız.bn ne bılım musaıtmısınız o an dglmısınız?sızden beklıorum cunku sız arıcam dedınız
yeğen:aaaaaa bız calısan ınsanlarız,sen arıcaksın .cok ınce düşünüyorsun.alısmamıssın sen daha(neye alısmamısım onu bnde anlamadm) bız aramıosak sen ara
tövbe tövbe.sınırlendım ama hı hı deyıp gectım.hem arııcaz dıolar hem çıt yok.hemde azarlamaya kalkıorlar.bunlar bole bır tuhaf ıste cnm
esım aılesıne cok düşkün.yorgun olunca anlayışla karsılıor ama bız her aksam yorgunuz.e oyle olunca cok uzun zaman goremıor.e bıze gelsinler dıcek bnm ıs yapmamıda ıstemıor.gder az oturur gelırız dıor.e her seferınde bende yorgunumda dıyemıorum.kıyamıorum.gene yorgunum desem olmıcaktı.ıste böyle.ınan bazen ınsanlar hıc cekılmıor.ıster en yakının olsun ıster olmasın
lansinoh diye bir krem var onu çok tavsiye ediyorlar canım göğüsler için. korkma sümüksü akıntı zaman zaman bende de oluyor, altta yazan şey daha farklı bence nişan dedikleri suyun gelmesi o.göğüs ucunda bugün kaşıntı yok diyordum acı başladı.. neyse zeytinyağ sürsem mi ki acaba.. yoksa dr çatlaklara karşı mustella nın birşey daha dedi onlardan kullanabilirsin dedi. göğüsten bahsetmemiştim o zaman ama.. neyse.
arkadaşlar şunu okudum da.. korktum.cts günü kontrolden geldikten sonra affedersiniz sümüksü bir akıntı geldi. ama sancı vs yoktu..
Özellikle 32.hafta ile birlikte artık 8. Ayınızı da bitirmiş oluyorsunuz 32-36 haftalar arası 9 . ay yani son ay kapsamına giriyorsunuz. Bu ayda çok dikkatli olmalısınız. rahim ağzı bir tıkaç yapısı gören sümüksü bir yapı ile kaplı bunun dışarıya atılması özellikle sancıların gelmesi ile birlikte başlar ve buna nişan gelmesi denilir. Bu durumda hemen doktorunuzla irtibata geçmelisiniz.
lansinoh diye bir krem var onu çok tavsiye ediyorlar canım göğüsler için. korkma sümüksü akıntı zaman zaman bende de oluyor, altta yazan şey daha farklı bence nişan dedikleri suyun gelmesi o.
onlar hep oyle cnm ya.ben anneme gderım Avrupa yakasında.ararlar benı.carsamba senı mutlaka alcazsoyle yapcaz bole yapcaz falan.yanı pek gönlüm olmadgı halde (ki hamıleyım ve annemde daha rahatım) tmm dıorum ayıp olmasın dıye.neyse anneme de dıom.anne carsmba bır kac gun yokum.tmm kızım rahat etmezsın ama sen bılırsın dıor.bu arada annemlerde atakoye tasındı.yegenlerde yakında oturuor ama oraları hıc bılmem.tek bıldgım annemın evının etrafı.neyse carsamba oluor ne arama var ne sormanetıcede calısan ınsanlarsınız sızde ,musaıt dgllerdır dıe bnde aramaya cekınıorum.neyse gecen geldım ya eve,dukkandayken geldiler.bır tanesiyle konuşmamı aktarıorum:
yeğen:sen karsıdamıydın?
ben:evet
yeğen:hıc gelmedın.gelmıosunda
ben:ıyı de siz hep arıcam senı alcam dıosunuz.hazırlık yapıorum sızden cıt cıkmıor.netıcede calısan ınsanlarsınız.bn ne bılım musaıtmısınız o an dglmısınız?sızden beklıorum cunku sız arıcam dedınız
yeğen:aaaaaa bız calısan ınsanlarız,sen arıcaksın .cok ınce düşünüyorsun.alısmamıssın sen daha(neye alısmamısım onu bnde anlamadm) bız aramıosak sen ara
tövbe tövbe.sınırlendım ama hı hı deyıp gectım.hem arııcaz dıolar hem çıt yok.hemde azarlamaya kalkıorlar.bunlar bole bır tuhaf ıste cnm
esım aılesıne cok düşkün.yorgun olunca anlayışla karsılıor ama bız her aksam yorgunuz.e oyle olunca cok uzun zaman goremıor.e bıze gelsinler dıcek bnm ıs yapmamıda ıstemıor.gder az oturur gelırız dıor.e her seferınde bende yorgunumda dıyemıorum.kıyamıorum.gene yorgunum desem olmıcaktı.ıste böyle.ınan bazen ınsanlar hıc cekılmıor.ıster en yakının olsun ıster olmasın
kızlar çok haklısınız. bende haftasonu başımdan geceni bi anlatayım içimi boşaltacak yer arıyorum. cumartesi işden geldim eşim güzel karşıladı falan o gün çalışmıyor yeni uyanmıştı zaten öğlen 3 falan. neyse canım cicim hadi markete gidelim bişey kalmadı evde dedim çıktık. kuzeni var zeynep diye bize gelecekmiş hafta sonu işi cıkmış gelemıormuş onu haber veriyo,çokda severim kızı. biz avrupa yakasında otursaydık bizimle kalırdı dedi eşim gülümsedim senle tatışmak istemiyorum dedim.tartış dedi ( bende ALLAH dan arıyormuşum, amaaann daha susmuyorum.:) benım kuzenim bizimle yaşasa istermisin dedim istemem dedi ( bu cümle beni iyice hararetlendirdi ağzının payını biraz ağır verdim) ilk kavgamız evlendiğimden beri. neyse markette hareketleri bi görseniz kızlar koruma polis eşim iri yarı herif nasıl dolaşıyo etrafımda ama surat asık.eve geldik ben küsüm tabi o gün sonra barıştık.anladığım deveye diken insana seven yaraşır kardeş.hiç umrumda değil acıkcası. eşim yada başkası kimse benden daha değerli değil. hele eşin ailesi seni bi beğenmiyor di tuhaf bakıyolar falan uyuz oluyorum sanki yalvardık bizi alın diye :)) ohhh rahatladım saygılar..
doktordan memnunsan etkilemek istemem,belki izmirdeki iyidir
biz ilk önce fatih medical parkı denedik memnun kalmadık ,şimdide Bahçelievleri beğenmedik artık asla gitmeyiz
öyle cnm kızım 5 yaşında ama bebekten farksız gerçekten dediğin gibi bebek daha zorlu bi süreç olacak ama atlatacaz inşallah
ne güzel cnm eşin yardımcı benimde ablam geldi geçende o sildi camlarımı mutfak dolabımı felan bana ufak tefek işler kaldı halılarımıda yıkamaya verdim bayram temizliğimide yapmış oldum doğursakta kendi işimizi kendimiz yapsak
çok üzüldüm ya inş en kısa zamanda tekrar hamile kalır böyle durumlarda söylenecek pek söz kalmıyo
bendede oluyo cnm kansızlıktanda olurmuş ve hamilelikte olabiliyo cnm normal yani uyuyodur annesi bişeyi yoktur prensesin
cnm ifadelerin altında eklenti ekle var oraya tıkla dosya ekle de yükle diyince oluyo
İzmir medicalle ilgili bir şey duyarsan iyi veya kötü bana haber et canım olur mu? Hepsi aynı kurum aslında yani anlayış aynıdır. Bir yeri daha denicem izmirde ona göre karar vercem. İnş hayırlısıyla hepimiz sağlıklı kolay doğumlarla meleklerimizi alırız kucağımıza
Korkma canım inşallah bir şey olmaz. Onlar gelecekleri günü biliyorlarsağol canım.. işte acaba açılma falan mı oldu diye korktum. sonra çok sancı yok dedim. az da olsa tekmelerini hissediyorum iki gündür.
evet lansinoh dedi sanırım öyle birşeydi yani.. bir araştırıyım deneyim olmazsa çünkü uçları yıpranmış gibi doğumdan sonra hiç yapmam.. emecek çünkü korkarım.. inşallah sütümüz de iyi olur da emer.. neyse hayırlısını versin önce sağlıcakla kucağımıza alalım onlar bir şekilde halloluyor.
Bende 6,5 kilo aldım son 4-5-6.ayda. ilk 3 ay 1 kilo vermiştim. Son aylar daha çok alınıyor diyorlar korkuyorum açıkçası. Dikkat etmeye başladım şekerli ve hamurlu şeylerden uzak duruyorum.slm kızlar;
bugün tartıya bi çıktım moralim bozuldu. ilk 4 ay hiç kilo almamıştım. bu son iki ayda tam sekiz kilo almışım! daha 3 ayım var nolcak halim bilmiyorum. siz toplam kaç kilo aldınız bugüne kadar?
slm kızlar;
bugün tartıya bi çıktım moralim bozuldu. ilk 4 ay hiç kilo almamıştım. bu son iki ayda tam sekiz kilo almışım! daha 3 ayım var nolcak halim bilmiyorum. siz toplam kaç kilo aldınız bugüne kadar?
O terleme olayını hiç sorma hergğn banyo yapıyorum sabahları uyandığımda ama akşam oluyor leş gibi korkuyorum sanki cok fena terliyorum. Evde oturduğum halde bu aralar yine boyleyim yine. Bizde 7 den sonra 1,5 saat falan yürüyoruz bazen 2 saat oluyor o sayede dikkat ediyorum formuma. Bide diyet yapıyorum ah su pazarlar olmasa daha az olacak kilom ama pazar günleri beni mahvediyor :) ben hiç yapmıyorum ev işi 3 haftaya bir kadın geliyor evi temizliyor onun dısında annem yada eşim yapıyor artık zor geliyor bunlarda. Iyi kayınvaliden geliyormuş en azından umarım aranız iyidir canım ya 1 ay yemek falan yardım eder sana
merhaba canim bende dun tuttum bugun tutmadim, ogleye kadar dolastik birden terler icinde kaldim ve gozumun onu karardi aksama kadar idare ettim, masallah sana tutabiliyosan, arada belki yine denerim hayirlisi insallah...
benm gogus ucum kasınmıor ama cok hassaslaştı.bu sekılde bebısı nasl emzırcem blmıorum.bnm göğsüm kasınıor bu sıralar.hatta ıste musterıler gıdıpte esımle yalnız kalınca harıl harıp kaşınmaya baslıorum.esımde hooop noluyor,o bölgeler 4 ay daha benım nıye ellıyorsun dıyor:kopuoruz tabı 9:bolbol kremlemek lazımda ugrasamıorum ya.
kaşınıyor gerçi bugün kaşınmadı ama dün kaşınıyordu. ben de öyle yapıyorum hatta bir ara çıkarıp üfleyecektim:) eşimle göze göze gelince ne oldu gibi birşey dedi:) ben de durdum:))
mrb arkadaşlar 3 gece çapada yatışım yapıldı 2 gun sancı çektim ilk gun bebeğimin kalbini durdurdular ki bu benim cnımı kopardıkları an idibebeğim 2 doz ile can verdi ölmeyi istemiyordu yavrum ben kriz geçirdim yakınlarım prenatal bolume geldi hemen sonra odama çıkardılar ameliyathane ile oda arasında mekik dokudum resmen indirip çıkarıodu hasta bakıcılar alttan fitil ile sancı verdiler sancım ilk 3 dozda yok idi sonra bir başladı öldürecektim neredeyse kendimi 2 gün boyunca sancı çektim 4 saat aralıklarla ilaç verildi alttan artık çarşafları kemiriyodum camdan atıcaktım kendimi neredeyse.Gece saat 1 idi artık dayanamıodum nolur ameliyathaneye indrin dayanamıorum dedim indim doktor baktı açılmam 4,5 santim idi 1 saat en geç sabaha doğurursun dedi odama yolladılar ki yatağa bacağımı atmamla birlikte kocama benden bişey geliyo dedim elimi bi attım ki kızımın o güzel saçlı kafası ellerimde eşim küfürler ederek doktorları çağırdı nasıl siz hastamı odaya yollarsınız bebeğimiz düştü burda psikolojimiz nolucak falan diye beni doğumhaneye indirdiler sedyeyle bebeğim hala bacaklarımın arasında çamaşırımın içindeydi inanın bir damla korkmadım orda kalması beni sakinleştirdi onu hissettim ellerini kollarını bacaklarını doğumhaneye indik eşini düşürdüler biraz parça kaldı üstüne bide kürtaj ettiler odama çıktım ertesi gün morgdan bebeğimi aldım kucağımda zincirlikuyudaki aile mezarlığımıza kadar kollarımda taşıdım bir çantaya koymuşlardı buz gibiydi yavrum üşüyodu gömülmeden nönce eşim bebeğimzi gösterdi irice 1 kiloya yakın ağırlıkta 31 cm boyunda güzel bi kız ve oğlumun aynısı abisine çok benziyor bir saçı var ki kumral minicik göz kapakları kolları boğmaç boğmaç ama o şimdi toprağın altında benim kollarımda değil allahım ne hastaneye kimseyi düşürsün çapada yaşamadığım herşeyi yaşadım cinayet gibi aynı allah bütün bu durumu yaşamış yaşayan annelere sabır versin sürekli kan şekerim düşüyor bayılıyorum anneme geçtim kaynanamlar gitti bi süre kendime gelmm gerek psikolojim iyi değil hepinize desteğinizden dolayı teşekkü,r ederim canlarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?