2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
bu arada karnım öyle bi, kasılıyoki sürekli wc ye çıkıyorum bide halsizim hiçbişey yapasım yok oruç tutayım dedim ama vazgeçtim acıkınca hemen tansiyonum düşüyo ve çok susuyorum denesemmi diye düşünüyorum oruç tutan hamişler nasıl tutuyosunuz zorlanıyomusunuz:26::26:

Arkadaşlar merhaba ,
Coolcum çok geçmiş olsun ,gvn ve efulim arkadaşlarımız için çok üzüldüm. Allah hiç birimize yaşatmasın onlara da toparlanma gücü versin inş.
Kamuran şu yer altı canavarı içimde dolaşıyor hissi bende de var .resmen karnımın altında bir tarafını sürterek ilerliyor ya da dönüyor .
haftasonu denizdeyken göğüs uçlarımda korkunç bir acı vardı.uçları çatlamış ve tuzlu su girince çok acıdılar .Bundan sonra hergün bepanthol süreceğim.Bir de şeker yüklememi oldum .sonuçlarını almadım daha alıp öyle kontrole gideceğim. bebeğimin kalp atışlarını dinleyebileceğim bir alet geldi hediye .Çok gereksiz gelmişti ama Efulimi duyunca o alete daha başka bir bağ ile bağlandım.
göğüs uçları çatlayan var mı arkadaşlar ?benim normalde bir acı yoktu ama tuzlu su yaktı işte.

Evettt çok rahatsız oluyorum... benimde aklıma geliyor bu rahatsız ediyorsa sancıda nasıl olucaz kim bilir bazen babasına diyorum bişeyler yapıyor oğluşumuz ama ne olduğunu anlayamıyorum diyorum:) yer mi değiştiriyor ne yapıyor kayıp gidiyor yaramaz oğluşum:)))) toplanma bende olmuyor ya da anlamıyorum henüz

göğüs ucunda bugün kaşıntı yok diyordum acı başladı.. neyse zeytinyağ sürsem mi ki acaba.. yoksa dr çatlaklara karşı mustella nın birşey daha dedi onlardan kullanabilirsin dedi. göğüsten bahsetmemiştim o zaman ama.. neyse.

arkadaşlar şunu okudum da.. korktum.cts günü kontrolden geldikten sonra affedersiniz sümüksü bir akıntı geldi. ama sancı vs yoktu..

Özellikle 32.hafta ile birlikte artık 8. Ayınızı da bitirmiş oluyorsunuz 32-36 haftalar arası 9 . ay yani son ay kapsamına giriyorsunuz. Bu ayda çok dikkatli olmalısınız. rahim ağzı bir tıkaç yapısı gören sümüksü bir yapı ile kaplı bunun dışarıya atılması özellikle sancıların gelmesi ile birlikte başlar ve buna nişan gelmesi denilir. Bu durumda hemen doktorunuzla irtibata geçmelisiniz.

kızlar çok haklısınız. bende haftasonu başımdan geceni bi anlatayım içimi boşaltacak yer arıyorum. cumartesi işden geldim eşim güzel karşıladı falan o gün çalışmıyor yeni uyanmıştı zaten öğlen 3 falan. neyse canım cicim hadi markete gidelim bişey kalmadı evde dedim çıktık. kuzeni var zeynep diye bize gelecekmiş hafta sonu işi cıkmış gelemıormuş onu haber veriyo,çokda severim kızı. biz avrupa yakasında otursaydık bizimle kalırdı dedi eşim gülümsedim senle tatışmak istemiyorum dedim.tartış dedi ( bende ALLAH dan arıyormuşum, amaaann daha susmuyorum.:) benım kuzenim bizimle yaşasa istermisin dedim istemem dedi ( bu cümle beni iyice hararetlendirdi ağzının payını biraz ağır verdim) ilk kavgamız evlendiğimden beri. neyse markette hareketleri bi görseniz kızlar koruma polis eşim iri yarı herif nasıl dolaşıyo etrafımda ama surat asık.eve geldik ben küsüm tabi o gün sonra barıştık.anladığım deveye diken insana seven yaraşır kardeş.hiç umrumda değil acıkcası. eşim yada başkası kimse benden daha değerli değil. hele eşin ailesi seni bi beğenmiyor di tuhaf bakıyolar falan uyuz oluyorum sanki yalvardık bizi alın diye :)) ohhh rahatladım saygılar..

evet önceki gün eşimin 3yaşındaki yeğeni karnımı seviyor öpüyor falan.. bir öptü iki öptü üç öptü..ben boş bulundum sonra iki tane yandan yumruk attı. ikinciyi tuttum tabi.

fazla ince olmaya calisiyorsun.ben kibar bir dille ne dusunuyorsam derim valla..karadenizliyim az cok genlerde var heralde
gelisi guzel soz verip orali olmayanlardan hic hoslanmam...bir de seni azarliyorlar biraz yuzsuzluk olmus..senin kibarligini anlamalilar bence...esinin ailesine duskun olmasi kotu degil de o akrabalarin da seni daha fazla dusunmesi gerek sanirim...
bu surecde eger her gun yorgunsan hergun cikmak istemiyorsan aksi olmamali..cidden ustumuze titrenmesi gereken bir surec..isteklerimiz duygularimiz her zamankinden onemli...hem biyolojik hem de duygusal farkli bir surec yasiyoruz ve daha simdiden baslayan buyuk bir sorumluluk var gobegimizde :)
anladigim kadariyla esin seni dusunuyor sen de esinin mutlulugunu bu cok guzel ama bence dusuncelerini daha cok disardan seslendirmelisin...hic bir seyi tek basina yasama...
yani istemedigin halde esin icin birsey yapiyorsan bunu o da bilmeli...senin icin de :)gerisini ona birak ben iliskide hep acik dilden yanayim :) oyle olmadigindan demiyorum sadece okuduklarimdan boyle bi durum hissettim...

lansinoh diye bir krem var onu çok tavsiye ediyorlar canım göğüsler için. korkma sümüksü akıntı zaman zaman bende de oluyor, altta yazan şey daha farklı bence nişan dedikleri suyun gelmesi o.

lansinoh diye bir krem var onu çok tavsiye ediyorlar canım göğüsler için. korkma sümüksü akıntı zaman zaman bende de oluyor, altta yazan şey daha farklı bence nişan dedikleri suyun gelmesi o.

sağol canım.. işte acaba açılma falan mı oldu diye korktum. sonra çok sancı yok dedim. az da olsa tekmelerini hissediyorum iki gündür.

evet lansinoh dedi sanırım öyle birşeydi yani.. bir araştırıyım deneyim olmazsa çünkü uçları yıpranmış gibi doğumdan sonra hiç yapmam.. emecek çünkü korkarım.. inşallah sütümüz de iyi olur da emer.. neyse hayırlısını versin önce sağlıcakla kucağımıza alalım onlar bir şekilde halloluyor.

cidden kavga sebebiymis ama sonradan kisa surede barismaniz guzel...
empati kurmak gerekirse benim esim bunu istese erkek bayan farketmez isterse dunya tatlisi kankam olsun cekirdek ailemi kimseyle paylasamam.ben esimle kuzu sarmasi gibiyim baskasi varken rahat olamam asla...sakasi bile hos degil...kendi akrabami da istemem...
yalniz ilk basta erkek bayan farketmez dedim yanlis oldu.bayansa hele daha kotu
isterse kuzen olsun bu konuda cidden fena kiskancim :) sanirim oda akranim bir erkek kuzenimle yasamamizdan haz etmezdi...ayni durum..

doktordan memnunsan etkilemek istemem,belki izmirdeki iyidir
biz ilk önce fatih medical parkı denedik memnun kalmadık ,şimdide Bahçelievleri beğenmedik artık asla gitmeyiz

İzmir medicalle ilgili bir şey duyarsan iyi veya kötü bana haber et canım olur mu? Hepsi aynı kurum aslında yani anlayış aynıdır. Bir yeri daha denicem izmirde ona göre karar vercem. İnş hayırlısıyla hepimiz sağlıklı kolay doğumlarla meleklerimizi alırız kucağımıza

Hareketlendi sonra meleğim çok şükür. Şimdi daha iyiyiz. Çok sağol canım

slm kızlar;
bugün tartıya bi çıktım moralim bozuldu. ilk 4 ay hiç kilo almamıştım. bu son iki ayda tam sekiz kilo almışım! daha 3 ayım var nolcak halim bilmiyorum. siz toplam kaç kilo aldınız bugüne kadar?

duyarsam yazarım,
inşallah en doğru kararı verirsin

Korkma canım inşallah bir şey olmaz. Onlar gelecekleri günü biliyorlar göğsünü de ihmal etme canım kremi hemen temin et ve kullanmaya başlaki sonrasında sıkıntı yaşama
Bende 6,5 kilo aldım son 4-5-6.ayda. ilk 3 ay 1 kilo vermiştim. Son aylar daha çok alınıyor diyorlar korkuyorum açıkçası. Dikkat etmeye başladım şekerli ve hamurlu şeylerden uzak duruyorum.

bende fazla aldigim icin dr la konustum. dogru beslendikten sonra kilodan korkma takma dedi. dogumdan sonra 10 kilon zaten hemen gidecek kalani da emziriken dedi.muhim olan bizim ve bebegin sagligi ben 12 kilo aldim.ama hamile kaldigimdan beri azar azar hep artti simdi biraz daha dikkat ediyorum daha iyi durumdayim.

Evet kayinvaldemle iyi aram , fakat nekadar yardimci olur bilemiyorum. yemek falan konusunda yardimci olur gibi geliyor bana . Ama yardimci olmasa bile torununu sevmeye geliyor diye buyuk beklentilere girmiyorum , oyle teselli ediyorum kendimi :))

yuruyus forma sokuyor gercekten, yurumesek kilo aliriz, ben 8 kilomu, 4 hafta sabit tutmak istiyorum, eger sabit tutabilrsem kendime odul vericem

merhaba canim bende dun tuttum bugun tutmadim, ogleye kadar dolastik birden terler icinde kaldim ve gozumun onu karardi aksama kadar idare ettim, masallah sana tutabiliyosan, arada belki yine denerim hayirlisi insallah...

Aaa cok sevindim tutan varmis oruc, benim doktorum amerikali, doktora soramadim, 17 saat ac durucam diye anlatamam diye :) saglik dururmum iyi diye tutuyorum Allaha sukur.,

Canım göğsün komple kaşınıyorsa kaşımamaya çalış çünkü sonradan çatlak oluyormuş..Annemde ablamda kaşınan yer çatlıyor dedi sana şimdi belli olmaz ama doğumdan sonra ortaya çıkar o yüzden üşenme bol bol yağla hatta eşine ver o yağlasın madem onunmuş daha dört ay Eşler bir alem bende kaşıyınca yardım edeyim mi diyor sırıtıp

kaşınıyor gerçi bugün kaşınmadı ama dün kaşınıyordu. ben de öyle yapıyorum hatta bir ara çıkarıp üfleyecektim:) eşimle göze göze gelince ne oldu gibi birşey dedi:) ben de durdum:))

Çok komik oluyor valla eşimde bana gülüyor yardım edeyim mi diyor ama ne yapalım elimizde mi canım

mrb arkadaşlar 3 gece çapada yatışım yapıldı 2 gun sancı çektim ilk gun bebeğimin kalbini durdurdular ki bu benim cnımı kopardıkları an idi bebeğim 2 doz ile can verdi ölmeyi istemiyordu yavrum ben kriz geçirdim yakınlarım prenatal bolume geldi hemen sonra odama çıkardılar ameliyathane ile oda arasında mekik dokudum resmen indirip çıkarıodu hasta bakıcılar alttan fitil ile sancı verdiler sancım ilk 3 dozda yok idi sonra bir başladı öldürecektim neredeyse kendimi 2 gün boyunca sancı çektim 4 saat aralıklarla ilaç verildi alttan artık çarşafları kemiriyodum camdan atıcaktım kendimi neredeyse.Gece saat 1 idi artık dayanamıodum nolur ameliyathaneye indrin dayanamıorum dedim indim doktor baktı açılmam 4,5 santim idi 1 saat en geç sabaha doğurursun dedi odama yolladılar ki yatağa bacağımı atmamla birlikte kocama benden bişey geliyo dedim elimi bi attım ki kızımın o güzel saçlı kafası ellerimde eşim küfürler ederek doktorları çağırdı nasıl siz hastamı odaya yollarsınız bebeğimiz düştü burda psikolojimiz nolucak falan diye beni doğumhaneye indirdiler sedyeyle bebeğim hala bacaklarımın arasında çamaşırımın içindeydi inanın bir damla korkmadım orda kalması beni sakinleştirdi onu hissettim ellerini kollarını bacaklarını doğumhaneye indik eşini düşürdüler biraz parça kaldı üstüne bide kürtaj ettiler odama çıktım ertesi gün morgdan bebeğimi aldım kucağımda zincirlikuyudaki aile mezarlığımıza kadar kollarımda taşıdım bir çantaya koymuşlardı buz gibiydi yavrum üşüyodu gömülmeden nönce eşim bebeğimzi gösterdi irice 1 kiloya yakın ağırlıkta 31 cm boyunda güzel bi kız ve oğlumun aynısı abisine çok benziyor bir saçı var ki kumral minicik göz kapakları kolları boğmaç boğmaç ama o şimdi toprağın altında benim kollarımda değil allahım ne hastaneye kimseyi düşürsün çapada yaşamadığım herşeyi yaşadım cinayet gibi aynı allah bütün bu durumu yaşamış yaşayan annelere sabır versin sürekli kan şekerim düşüyor bayılıyorum anneme geçtim kaynanamlar gitti bi süre kendime gelmm gerek psikolojim iyi değil hepinize desteğinizden dolayı teşekkü,r ederim canlarım

Allah yardımcın olsun,sabırlar versin, söylenecek söz yok çok acı bir olay

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…