sabah sağlık ocağında tartıldım bu ay bende 1 kilo almışım :) ama yarın doktorda daha emin olurum , sanırım bebeğin aldığı kilodur bu yani suyu felanda var ya ,inşallah böyle gidersem doğumdan sonra eski halime dönebilicem
benim eşim diğer babaların aksine kız için deliriyor, kız çocuk babaya daha düşkün olur diyor, ben hariç herkes erkek diye üzüldü, birtek ben çok mutluyum :))
ne güzel, benim randevumda bugüneydi doktorun işi çıkmış çarşamba akşamına aldılar,
eylül çok erken olur, 3 gün geri atma nasıl oluyor? son regli gününe göre hesaplamıyorlarmı, benim 7 ocak olarak hesapladılar
ayy canım yaaa ne güzel duygular,minik burnuşunu demek anneden almış, biran önce doktora gitmek istedim şimdi ,nasıl geçecek bu iki gün,iş yerinden bir arkadaşım daha hamilelikten önce hep senin sana benzeyen bir oğlun olacak bence derdi , bende bebişimi hissetmeye başladığımdan beri hep aynaya baktımbana benzerse çok mutlu olurum, gerçi eşime benzersede mutlu olurum eşimide beğeniyorum :))
Ben toplamda 8 kilo aldım , daha 6 ay yeni bitti hedefim 14 kilo 8 kilo hakkım kaldı . Son aylarda çok kilo alınır muhabbeti var , her ay 2,5 - 3 kilo alsam
17 kilo olur neeeeeeee 17 miiiii
Dün doktoruma ayaklarda ki şişlikleri sordum , sıcaklardan dedi bu hafta geçti yok dedim bu hafta hava serinledi dedi
Günde 2 bardak süt yeterlimi dedim yeter dedi , yoğurtta önerdi tabiki .... Bir sonraki randevuyu 3 hafta sonraya verdi
Sıklaştırmaya başladı sanırım , sol tarafa yatınca tekmeler artıyor neden dedim . Sakın korkma dedi , sol tarafta kan akışı daha çok olduğundan
Hareketleri artar dedi
evet 20 mi kalıyor gün içinde maşallah, bir başladı mı seri şeklinde tekmeliyor bazen
her vuruşunu sayacaksın dedi, o pıtırtılar da sayılıyor canım, sonuçta hareket ediyor bebeğimiz
Maşallah küçük prensesimizebenim oğlumda cumartesi 950 gr dı. Kiloları hemen hemen aynı maşallah onlara ismi beren olacak demek çok güzel bizimkide sola yatınca çok tekmeliyor demek kan akışı fazla olduğundanmış bilgilendirme için çok sağol
regl dönemine göre 11 ekim görünüyor ama benim bebeğin gelişimi ilerden olduğu için doğumu da erkene çekiyor. doktorum öyle söyledi.
Canım benim eşimin benden güzel fındık gibi burnu var , ben gözlerini bana benzemesini çok istiyordum . Benim gözlerim biraz iri :)
Ben hiç öyle benzesin diye aynaya falan bakmadım , bende mi baksam acaba :)
kızlar daha önce sormuştum ama kaynadı sanırım. doppler giren var mı.. nelere bakılıyor..perşembe günü gideceğim.
günaydın kızlar nasılsınız ben yine hiç iyi değilim hamileleik depresyonu diye bişey varsa ondanım sanırım
dün annemlere iftara gittim ablamda şehir dışından geldi 33 haftalık hamile .hanfendi tam hamile triplerinde barut gibi kimse agzını açamıyor
beni üzen canımı sıkan bi mesele vardı geçenki olayı anlatmıştım hatırlayanlara sınava giricem kötü şeyler yaşadım ve unutmaya çalışıyorum gündüz bi kaç kez o konu ile ilgili laf söyledi uyardım abla yapma şurda 5 gün var sınava hatırlatma canım sıkılıyo diye sonra bir daha yaptı bir daha .... en son patladım agzıma geleni saydım iftarıda beklememdim aglaya aglaya evime döndüm tabi hanfendiyle kavga ederken diğerlerinide kırdım
eve geldim yine aglama krizleri saatlercenapıcam bilmiyorum uyku yemek yememe isteği hatta yaşama sevincim bile kalmadı mahvolmuş durumdayım dünden beride arayan soran yok eger annem ondan taraf olur beni aramazsa aramayıda düşünmüyorum
sizinde canınızı sıkıyorsam anlatmayayım bi kişinin bile banane senin derdinden demesi yeterli hakınızı helal edin
günaydın kızlar nasılsınız ben yine hiç iyi değilim hamileleik depresyonu diye bişey varsa ondanım sanırım
dün annemlere iftara gittim ablamda şehir dışından geldi 33 haftalık hamile .hanfendi tam hamile triplerinde barut gibi kimse agzını açamıyor
beni üzen canımı sıkan bi mesele vardı geçenki olayı anlatmıştım hatırlayanlara sınava giricem kötü şeyler yaşadım ve unutmaya çalışıyorum gündüz bi kaç kez o konu ile ilgili laf söyledi uyardım abla yapma şurda 5 gün var sınava hatırlatma canım sıkılıyo diye sonra bir daha yaptı bir daha .... en son patladım agzıma geleni saydım iftarıda beklememdim aglaya aglaya evime döndüm tabi hanfendiyle kavga ederken diğerlerinide kırdım
eve geldim yine aglama krizleri saatlercenapıcam bilmiyorum uyku yemek yememe isteği hatta yaşama sevincim bile kalmadı mahvolmuş durumdayım dünden beride arayan soran yok eger annem ondan taraf olur beni aramazsa aramayıda düşünmüyorum
sizinde canınızı sıkıyorsam anlatmayayım bi kişinin bile banane senin derdinden demesi yeterli hakınızı helal edin
ablam aşırı bencil bir insan ve hayatım boyunca bana yaşattıklarını anlatsam hadi ya bu kadar mı dersiniz ve buraya geleli 1 ay oldu 1 aydır sürekli gergin ne desem bozuyor ama misafir diyip seslenmiyodum ya da tepki versemde uzatmıyodum ama taştım artık .benim annem için hepimiz bi yana ablam bir yanadır o ne derse onu yapar ve ablamı bugüne kadar hiç bir konuda hiç kimse haksız çıkaramamıştır bu 1 hafta içinde evine gidecek o gidene kadar aramaz gibi sonrasındada aradıgında ben naparım bilemiyorum.dopplerle ilgili hiçbir bilgim yok benden istenmedi, doktorun neden istemişti ?
canım benim yaaa banane ne demek, burda sıkıntımızı paylaşıcaz ki rahatlayalım, ablan biraz anlayışsız davranmış, bende senin gibiyimdir bir olay beni çok üzdüyse aradan yıllarda geçse hatırlayınca aynı üzüntüyü yaşarım, keşke üstüne gelmeseymişannenin taraf tutacağını sanmıyorum, bu dönemde benimde annemle anlaşamadığım pek çok konu oldu ama sonuçta o bir anne ve en ufak bir rahatsızlığımda arasam herşeyi unutup koşuyor, sıkma sen canını herşey düzlir bir süre sonra
korkma canım dikkat edersin biraz almazsın, yürüyüş yapabiliyordun diye hatırlıyorum,yemekten çok kısmaktansa bol bol yürü
yıllar önce bir arkadaşım hamileliğin ilk aylarında 8 kilo kaybettim sonra doğuma kadar tekrar 8 kilo aldım, doğumdan sonra eski formumdaydım demişti :))
bende hep kilolu olduğum için ona çok özenmiştim , ne güzel kilo kalmamış diye, çok içten dua mı ettim o zaman nedir ben ilk ay 8 kilo verdim , şu an yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum, makarna, pilav hiç yemiyorum,hamur işi çok az hatta hiç yemiyorum da denebilir, kızartma hiç yok, ekmek 1-2 dilim ama meyveye dayanamıyorum ,her gün 2-3 şeftali, 5 kayısı ve birazda karpuz yiyorum ( canan karatay duymasın ) aslında bir bütün karpuzu bir günde bitirebilirim ama tutuyorum kendimi, çok zor ve hastalıklı bir hamilelik dönemi oldu ama bugünden sonrasına bakarsak sağlığım açısından iyi oldu diyebiliriz
bebeğin kilo alması için ceviz ve bademi iyi diyorlar her gün mutlaka yemeye çalışıyorum,
demek o yüzden sola yatınca tekmeler artıyor, ben de rahatsız oluyor diye düşünmüştüm :)
asm de yaşadığın sıkıntının benzerini aile hekimim olmayan dr ile yaşadım. şimdi mahkemeliğiz. karşılıklı şikayet dilekçesi verdik. şikayet etmekle çok iyi etmişsin. yoksa iyice azıtıyorlar.
canım pelerin diktirmiştim sorun onun kısacık yapılmasıydı ve sorun terzideyken eşimin sinirle bana bagırıp suçlamasıydı konu eşimle konuştuk şuan çok pişman ve üzgün bu konuda bende uzatmadım ablamla aramızdaki sorun şu sürekli bu konuyu açıyor ben o gün sinir krizi geçirdim çok kötü oldum ve unutmaya çalışıyorum her lafı açtıgındada çok kötü oluyorum migrenim var ve agrılar saplanıyor . konuyu açıp konuşmak değil yaptıgı beni ignelemek .bebege üzüldüğüm için unutmaya çalıştım ama izin vermedilercanım lütfen öyle düşünme...
yalnız benim hatırladığım senin ablanla değil de eşinle ilgili tartışmanızdı yani bu eteğin kısa olması meselesi değil mi. onun dışında kusura bakma hatırlayamadım.
ablanla neydi konu bilmiyorum ama sen konuşulmasını istemediğin bir konuyu ablan tekrarlamış uyarmışsın devam etmiş. şimdi bilemiyorum belki seni rahatlatmak paylaşmak için mi yaptı ablan yani bir şekilde çözüm olmak için falan.. yani dediğim gibi konuyu bilmediğimden birşey diyemem.
ama sıkma canını. böyle söylüyoru ki kimseye karşı öfkelenme diye.. çünkü öfke en çok bize zarar veriyor. bir de üstelik yakınımıza öfkelenmişsek daha içinden çıkamıyoruz. dolayısıyla sıkma canını..
yavrunu düşün.. ağlama.. bebekleri üzüntüyle büyütmeyelim.hormonlarını,tansiyonunu etkiler..
bebeğin sağlığı için kötü şeyler getirme aklına
Günaydınlar herkese. Ben cok etkilendim hem efulimden hem güvenden. Dünden beri ağlıyorum. Eşim artık yasak giremezsin buraya dedi. Şimdi işe gitti de giriyorum. Rabbim sabır versin onlara. Ama cok korkuyorum hep size derdim düşünmeyin düşündükçe kötüyü çekersiniz diye. Sanırım artık bana geçmiyor bu söz. Biran önce zaman geçsin bebeklerimizi hemen kucağımıza alalım. Rabbim onlara da sabır versin dayanma gücü verdin. Cevap bile yazamadım onlara. Cok etkilendim ne desem kifayetsiz kalır. Neyse bugun randevumuz var cok şükür. Saat 1 de. Kızımı görmeye artık daha fazla ihtiyacım. Rabbim hepimize güç versin bu yeni ayda başka kötü haber duymadım huzurla atlatalım inşallah
yarın bakalım bizim bebişin gelişimi nasıl, belki yakalarız sizi :)
ilk tekmeyi attığında kime bakarsan ona benzer diyorlar, ben evde yattğım için sanırım tekmeleri biraz erken hissettim ( gaz değillerse) yatağımın karşısında da ayna vardı sürekli bakıyordum :) sağlıklı olsunlar da bize veya eşimize benzemiş çokta fark etmez
Canım nasıl tatlı nasıl minnak bir göbüş bu böyle
Ne güzel tatile girmişsin, ben eylülün 19unda ayrılıyorum maalesef iznedaha çok var bizim de dün 25.haftamız bitti çok şükür, artık inişe geçtik
Çok şükür canım iyiyim, ağrılarım çok azaldı, diyeti de artık kabullendim, hiç aksatmadan uyuyorum,inşallah 3 hafta sonraki ölçümlerde iyi sonuçlar alırım.
Bugün işe başladım, uzun bir aradan sonra iyi geldi açıkçası, işte zaman daha çabuk geçiyor ama diyeti uygulamak zor...
Buna da şükür deyip, yola devam edyoruz :)
Dün annemlere iftara gittim ablamda şehir dışından geldi 33 haftalık hamile .hanfendi tam hamile triplerinde barut gibi kimse agzını açamıyor
beni üzen canımı sıkan bi mesele vardı geçenki olayı anlatmıştım hatırlayanlara sınava giricem kötü şeyler yaşadım ve unutmaya çalışıyorum gündüz bi kaç kez o konu ile ilgili laf söyledi uyardım abla yapma şurda 5 gün var sınava hatırlatma canım sıkılıyo diye sonra bir daha yaptı bir daha .... En son patladım agzıma geleni saydım iftarıda beklememdim aglaya aglaya evime döndüm tabi hanfendiyle kavga ederken diğerlerinide kırdım
eve geldim yine aglama krizleri saatlerceNapıcam bilmiyorum uyku yemek yememe isteği hatta yaşama sevincim bile kalmadı mahvolmuş durumdayım dünden beride arayan soran yok eger annem ondan taraf olur beni aramazsa aramayıda düşünmüyorum
Sizinde canınızı sıkıyorsam anlatmayayım bi kişinin bile banane senin derdinden demesi yeterli hakınızı helal edin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?