Canımcım üzülme bende inan oyleydin yemekler bana işgence oldu. Eşim ne yicez diye sorduğunda sanki resmen bunalıma giriyorum. Yicek birsey bulamıyorum bir yediğimi ertesi gün yiyemiyorum annem 9 ay çekmiş Rabbim bize çektirmesino ağrılarda oluyor ara sıra ama korkma ben sanmıyorum düşük olsa az bi ağrın olmaz en azından bi ağrım olup gitmez diye düşünüyorum şiddetli ağrımız olur heralde oyüzden korkma tatlım
günaydın netten baktım da bunlar yazıyor cnm kafam karıştıya GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) BEL AĞRISI NEDENLERİ
Gebelikte bel ağrısı neden olur? Sebepleri nelerdir?
Gebelikte bel ağrısına neden olan başlıca nedenlerden birincisi karnın ağırlaşmasına bağlı vücudun ağırlık merkezinin öne doğru kaymasıdır. İkinci önemli neden ise debelikte relaxin hormonunun etkisi ile bel eklemleri ve diğer eklemlerde geveşeme olmasıdır. Eklem aralıklarında açılma olur. Eklemlerin etrafındaki bağlarda esneklik artar. Gebelerin bellerindeki lordoz (içe çökük olma) artması da bu nedenledir.
Bunların dışında kilo almak, stres, karnın irileşmesi ve vücudun ağırlaşmasına bağlı olarak vücudun normal duruşunun değişmesi gibi etkenler de bel ağrısına neden olur.
Ayrıca hamilelerde görülen her bel ağrısını gebeliğe ve hormonal değişikliklere bağlamamak gerekir. Özellikle şiddetli bel ağrılarında gebelik ile ilgili olmayan nedenler örneğin travma, bel fıtığı, kas spazmı gibi.. akla gelmelidir.
annem bebeğin içinde canlanmaya hareketlenmeye başlayınca geçecek dedi inşallah öyle olur yerim onu ben :))
korktum valla ama iyiyim şimdi sanırım bağırsaklardaki gazın da ağrısı oluyor
inşallah biz 9 ay çekmeyiz yaa bebişlerimiz büyüsünde geçsin bitsin bu işkence :)
sende kendine çok dikkat et canım meyvenin de yararı çok moralini bozma sakın
kızlar bnm hamilelik belirtilerim hiç yok.gögüslerim şiş sadece oda cok az.bnm gibi belirtisiz hamilelik yaşayan varmı ?
Merhaba cnm,
Dun aksamustu yine bikac damla geldi ama sabaha kdar allaha sukur yine bisey yoktu yarin sabah kontrolun var zaten ak koyun kaea koyun cikacak ortaya bakalim
:) ilk defa duydum bunu kız ama hoşuma gitti anneeemmm yerim ben miniğimi ya. çok tarifsiz bi mutluluk yaşıyoruz rabbim hayırlısıyla meleklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin...
İşte bende tam olarak bu durumdayım bu yüzden bir yediğimi bir daha yiyemiyorum zevkle yediğim tek şey meyve ve ekmek. Bende hiç çıkartmıyorum zaten becerememde onu ama midem cok fena ne Zaman geçecek bilmiyorum. Rabbim kolaylık versin bize
Bem cok zayıfım henüz 1 kilo aldım sanırım ondan kaynaklı. 47 kiloyum boy 1.70. Vücut ağırlığım cok şükür yok. Bide alışagelmiş bir fıtık ağrım var sanırım olsada gebeliğe bağlamıyorum. Rabbim yardımcın olsun geçer inşallah ağrın sıZın. Bilgilendirme içinde cok teşekkür ederim
dünde ultrasondan sonra doktorum geçmiş olsun annesi dedii ay o kadar mutlu oldum kii o kelime sanki ilk kez duyuyormuş gibiydi
Tesekkurler cnm, amin. 4 gundur hic kalkmadim zaten, limonlu su da iciyorum iyi geliyor. İnsallah ilk trimesterden sonra hamileligimizin tadini cikaririz :)
:) ilk defa duydum bunu kız ama hoşuma gitti anneeemmm yerim ben miniğimi ya. çok tarifsiz bi mutluluk yaşıyoruz rabbim hayırlısıyla meleklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin...
psikolojik midir nedir benimde ilk başta kasık ağrılarım felan vardı baska belirti yoktu 7. haftaya girdim bulantılar basladı
önemli deyil tatlım çok sağol bende 22 şubatta gideceğim bebeğimin kalp atışlarını dinlemeye çok heycanlıyım bu günler nasıl geçecek bilmiyorum cnm sende arabaya bindiğinde kasıklarında ağrı oluyormu bende oluyor arabadan inince 10 dk sonra geçiyor:26:
önemli deyil tatlım çok sağol bende 22 şubatta gideceğim bebeğimin kalp atışlarını dinlemeye çok heycanlıyım bu günler nasıl geçecek bilmiyorum cnm sende arabaya bindiğinde kasıklarında ağrı oluyormu bende oluyor arabadan inince 10 dk sonra geçiyor:26:
Benim sat 26 aralık akşamdı, ben 27 diye hesaplamıştım. Ama doktorun bebek boyunu ölçerek söylediği haftaya göre bugün 7+1 oluyorum ve sat 25 aralık oluyo. Bir daha ki gitmemizde bebek boyu ölçümünde iyice netleşir inşallah. 1 -2 gün büyük çıkıyor. Ama sonuçta yaklaşık değerler bi kaç gün sapabilir diye düşünüyorum, çünkü bebeğin boyunu ölçerken de milimetrik yanılmalar oluyordur muhakkak. Aynı şey kese boyu için de geçerliultrason resmi verdiyse haftası yazıyo olbilir orda canım. Panik yapmanı gerektirecek birşey yok, sakin ol.
benimde çok hoşuma gitti ya :) aminnnn bir an önce alalım kucaklarımıza zaman çabukcak geçsin onlar doğunca dursun :)
Ilk haftalar benek rahime yerleştiği için kasık ağrısı oluyor sonra bebeğin kalbi atmaya baslayıncada mide bulantıları başlıyormuş
Ama limonlu su, sade suyun yerini tutmuyor. Oyüzden boş bol sadece ayda içmeye çalış bu ağrını sızınıda alıyor. Ama bazen ben ayda içemiyorum bulantıdan
ayy ne güzel ya banada desin doktorum :) ben daha doktora gidemedim dün randevum vardı ama doktor acil doğuma girmiş bende beklemedim bu ctesi gidicez inş herşey yolundadır...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?