İnşallah Allahım hepimize sağlıkla ağız tadıyla kullanmayı nasip eder. Aminnnn.
Kocişimle serdik sizinle paylaşmak için :)) Sonra da yatağının yanına kaldırdık. Her şeyi odada. Hani gelin evden çıkmadan eşyaları bi odada birikir ya öyle hazır bekliyoruz :)
Önümüzdeki pazartesi annem ameliyat olacak kızlar. Dua edin bizim için, hayırlısıyla sağlığına kavuşsun annem. Ben yanında refakatçi kalıcam hastanede. İnşallah fazla tutmazlar da bir an önce evimize geçeriz. Hastaneden sonra benim eve geçicez. Bayramı falan beraber geçiricez. Annemle ilgilenicem. İnşallah toparlarız dua edin kızlar.
Maşallah , doktorunda normal demiş . O haftalarda nomal dir , bundan sonra alacak inşallah
Maşallah kızına , ne güzel büyümüş hep iyi olsunlar . Coraspirin ben baştan beri alıyorum , lohusa geceliklerin çok güzel iyi günlerde kullanın
Ben bir vakit bulup ta paylaşamadım :) Bir takımda pjama al bence
Maşallah Erdem e :) Kocaman adam oldu , normal doğacak inşallah . 32. haftaya şurada ne kaldı
Oyy maşallah , iyi günlerde kullanın canım Cihangir Paşayla . Hepsi çok güzel , birde sermiş ayyy ne hevesler ya maşallah
Canim cok tesekkurler :) ben de kullanmistim coraspin sonra birakalim dedi dr simdi tekrar basladim bakalim.. Hayirlisiyla kucagimiza alsaydik cok zor geciyo artik
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
günaydın ekim anneleri 1 haftaya yakın güne fena ağrılı bacaklarla uyanıyorum. Uyandığımda ayaklarımın üzerine basamayacak duruma geliyorum. bu durumu yaşayan var mı aranızda
Yetmiyor gerçekten bir de evimin karşısındaki apartmanın tam önünde evde atılmış ama evden başka bir yerde de yaşamamış bir köpek var tüm gece havlıyor sanki ağlıyor 5 gecedir o sesle yatmaya çalışıyorum kimse kıyamıyorum belediyeyi çağırmaya barınakların hali ortada.Pskilojimi bozdu bu evsiz köpekgünaydın güzel anneler iyi haftalar diliyorum hepinize , uyku yetmiyor artık bana ..
Kocişimle serdik sizinle paylaşmak için :)) Sonra da yatağının yanına kaldırdık. Her şeyi odada. Hani gelin evden çıkmadan eşyaları bi odada birikir ya öyle hazır bekliyoruz :)
Önümüzdeki pazartesi annem ameliyat olacak kızlar. Dua edin bizim için, hayırlısıyla sağlığına kavuşsun annem. Ben yanında refakatçi kalıcam hastanede. İnşallah fazla tutmazlar da bir an önce evimize geçeriz. Hastaneden sonra benim eve geçicez. Bayramı falan beraber geçiricez. Annemle ilgilenicem. İnşallah toparlarız dua edin kızlar.
Bende de epeydir var canım hareketsizlikten mi acaba diyorum yürüyüş yapamıyorum bu aralarda.günaydın ekim anneleri 1 haftaya yakın güne fena ağrılı bacaklarla uyanıyorum. Uyandığımda ayaklarımın üzerine basamayacak duruma geliyorum. bu durumu yaşayan var mı aranızda
Herkese iyi haftalar, seker yuklemesi icin hastaneye geldik, ilk kan alindi suyu ictim ama limon sikmAma izin vermedilermidem cok bulaniyo 3 saat nasil dayanicam bilmiyorum
Evet canim çocuk sahibi olmak baska bisey cokta tatlilar.bazen biz tevizyonunu birakip onlarin yaramazliklarini izliyoruz esimde cok cocuk sever ona kalsa 4 ude ister 5 ide ana doktorum yasakladi artik.cunku evlendim iki ay sonra kisttim patladi ic kanama geçirdim ameliyat oldum doktor korunmayi birakip cocuk yap dedi iki ay sonra hamile kaldim sezeryan oldum birsene icinde iki ameliyat oldu.sonra buyuk kizim 4 yasina geldiginde ikinci cocugu istedik iki ay sonunda yine hamile kaldım ama bos gebelik oldum ve kürtaj oldum dort ay sonra dort ay sonra yine hamile kaldim ve yine seryanla dogum yaptim simdi ucuncu sezeryanim olcak onun icin doktor artik yiprandin yeter dedi ve noktayi koydu. Bencede yeter Rabbim cocuklarima saglikli hayirli gelecek nasip etsin olmayana ve isteyene versin....
Kızlar gecelik mi pijamal mı daha kullanışlı..?
Heyooo, sağol canım heber verdiğin için. Zaten 15inde doktor kontrolümüz var, dönüşte uğrayacağız mağazalara. Patikli patiksiz alt alırım o zaman. Çok lazım oluyormuş. Ama kız bana ay ortası da %40 olacak, inmez daha fazla demişti. Kızıcam onaaaCartersdan aldığım yenidoğan 5 li uzun kollu çıtçıtlı bodyler 3.6 kiloya kadarmış, bu akşam farkettim. Onları da değiştiririm belki, çok ufak geldi gözüme.
Bende de epeydir var canım hareketsizlikten mi acaba diyorum yürüyüş yapamıyorum bu aralarda.
Geçmiş olsun canım inş. iyi sonuçlar alırsın
Herkese iyi haftalar, seker yuklemesi icin hastaneye geldik, ilk kan alindi suyu ictim ama limon sikmAma izin vermedilermidem cok bulaniyo 3 saat nasil dayanicam bilmiyorum
canım çok tatlılar güle güle kullan... ben daha gecelik ve pijama takımını almadım, nereden aldın sen ?
Cok tesekkurler canim :) benim de hep aklimdaydi aldim kurtuldum darisi basina canim :)
Ben kadikoyde nilufer diye bi magaza var sadece gecelik ve pijama satiyor ordan aldim canim fiyatlari da uygun yakinsan bakabilirsin oraya
Herkese günaydın,
sağlıklı mutlu bir hafta dilerim
geçmiş olsun, zor günler atlatmışsın, inşallah bundan sonra sağlıklı günleriniz olur,
bendeki listede 2 gecelik 1 pijama takımı yazıyor, hastanede gecelik kullanmak daha rahatmış,
hangi mağazada bu indirim ?
Allah acil şifalar versin, sanada güç versin,inşallah biran önce iyileşip eve geçersiniz
Maşallah , doktorunda normal demiş . O haftalarda nomal dir , bundan sonra alacak inşallah
Maşallah kızına , ne güzel büyümüş hep iyi olsunlar . Coraspirin ben baştan beri alıyorum , lohusa geceliklerin çok güzel iyi günlerde kullanın
Ben bir vakit bulup ta paylaşamadım :) Bir takımda pjama al bence
Maşallah Erdem e :) Kocaman adam oldu , normal doğacak inşallah . 32. haftaya şurada ne kaldı
Canim cok tesekkurler :) ben de kullanmistim coraspin sonra birakalim dedi dr simdi tekrar basladim bakalim.. Hayirlisiyla kucagimiza alsaydik cok zor geciyo artik
Gerçekten zor geçmeye başladı artık , sıcaklara denk geldik . Artık şu ilaçları içmek bile istemiyorum . Ama kuzularımızın canı sağ olsun
Her şeye katlanacağız hayırlısıyla . Şeker yüklemesi zorlayabilir , dayan arkadaşım . İnşallah sonuçları iyi çıkar
Amin canım sağolasın..Bunlar evde durunca bir önce bebiş gelsin de kullanayım der :))) Çok az kaldı , inşallah güzel güzel kullanacağız . Annecim kızıma hırka örmüş teyzem yelekler örmüş Allah razı olsun ... Eve getirip yıkayacağım deterjanımızı aldım :)
Rabbim bütün hastalara şifa versin Amin ... Bakarsın annene hemen toparlanır inşallah , iyi bir doktorada denk gelir umarım
Canim Allah sifa versin hayirlisiyla aagligina kavussun annecigin
Kamuran cicileriniz hayırlı olsun. Cihangir'den çok kendine almışsın, seni gidiiii
Kızlar çok yoğunum bu ara, kusura bakmayın atladığım mesajlar olabiliyor. Kaç gündür ev topluyoruz. Bugün de eşyalar yükleniyor. Ben annemlerde kaldım, gelme bu halinle, yazık sana dedi. Şimdi maaile evimizi taşıyorlar, Allah başımızdan eksik etmesin sevdiklerimizi.
günaydın kızlar hepinize musmutluuuu haftalar diliyorum. bu gece çok kötü rüya gördüm halaa etkisindeyim başımın ağrısı geçmedi uyandıktan sonra. rabbim hayırlara çıkarsın. ben yine aynı bu haftamda 28 haftalık hamileyim sabah işe gitmek için kalkıyorum heryerim kan eşim beni alıp hemen hastaneye götürüyo sonra beni doğuma alıyolar almayın alırsanız ölücek oğlum diorum almazsak ikiniz ölüceksiniz dio doktor bende almayın ölüceksek beraber ölelim diorum o ara yine çok kan kaybediyorum ve kaybediyoruz bayanı die konuşuolar o ara ağlayarak uyandım eşimide korkuttum sabah sabah sesimle... sanırım doğumu çok düşünüorum olabilecek risklere kafayı takıyorum
Kızlar güzel bir ihtiyaç listesi buldum sizinle paylaşmak istedim umarım işinize yarar
A- Bakımla ilgili
Bebeğin genel bakımı için gerekenler
• Bebek bezleri
• Alt değiştirme ve bakım yatağı
• Tırnak makasları
• İlaç kaşığı (Bebeğe şurup veya ilaç içirmek için uygun büyüklükte olmalıdır)
• Fırça tarak seti (Tarak ve yumuşak saç fırçasından oluşur)
• Vücut termometresi
• Göbek bağı bandı
• Islak mendil
• Kulak çubuğu
• Pişik kremi
• Şampuan, sabun, bebek kremi
• Bebek büyotları 200 cc (Sıcak Su Torbası)
• Bebeğin çamaşırlarının yıkanması için özel deterjan
Bebeğin banyosu için gerekenler
• Küvet ve filesi
• Bebek banyo süngeri
• Banyo termometresi
• Bornoz, başlıklı havlu (2 adet, havlusu %100 pamuklu olmalıdır)
B- Beslenme ile ilgili
Bebeği biberonla beslemek için gerekenler
• Cam Biberonlar 125 ml ve 250 ml
• Biberon emzikleri
• Biberon ısıtıcısı
• Biberon fırçası
• Biberonları sıcak veya soğuk tutmaya yarayan biberon taşıyıcısı/termos
• Sterilizatör/Sebze Haşlayıcısı
Emzik ve aksesuarları
• Emzik
• Uyku emzikleri
• Emzik Bandı ve Emzik Zinciri
• Emzik kutusu
Ev ve bebeğin yatak odası ile ilgili
Bebeğin yatak odası için gerekenler
• Karyola ( Yanları yüksek )
• Dolap
• Şifonyer
• Nevresim takımı – Uyku Seti
• Yastık (yan yatırma yastığı)
• Yorgan ( Hafif, kuş tüyü)
• Kenar Minderi
• Battaniye, pike
• Cibinlik
• Yatak şiltesi
• Lamba
• Yatak şilte koruyucusu
• Oda termometresi
• Dönence
• Oyuncak sandığı
• Telsiz - Bebefon
E- Gezinti ve taşıma ile ilgili
• Puset +++++
• Ana kucağı
• Araba koltukları
• Seyahat sağlık seti
• Güneşlik
• Bebek için dikiz aynası aparatı
D- Giyim ile ilgili
Pijama
pamuklu zıbın
Tulumlar(%100 pmklu)
body
önlük
hırka yelek
patik ve çorap
şapka ve bere
mendil
ANNE İHTİYAÇ LİSTESİ :
A- Genel Bakımla ilgili gerekenler
• Kolay emzirmenizi sağlayan önü açık gecelikler
• iç çamaşırları
• Koyu renk banyo havluları
• Hijyenik pedler
• Lohusa külodu
• Göğüs koruyucu aksesuarlar
B- Emzirme ile ilgili gerekenler
• Emzirme sütyenleri ( 2 adet)
• Göğüs pedleri
• Göğüs pompası
• Süt muhafaza poşetleri
• Göğüs ucu koruması/Adaptörü
• Göğüs kremi
• Emzirmek için yastık
Doğum Çantanızda Neler Olmalı?
Sizin İçin,
. Hamilelik ve doğum çizelgeniz ve doktor kontrollerinin bulunduğu dosya
. 2 adet gecelik
. 2 adet sabahlık , hırka ya da şal
. 1 adet terlik
. 2 adet pijama
. 5 adet kilot – atlet, 3 adet sütyen
. 3 çift çorap
. 3 adet el-yüz havlusu
. lohusa tacı / toka , . saç fırçası / tarak
. deodorant
. ruj
. yüz kremi
. bepanthol
. diş fırçası / diş macunu
. sabun / sıvı sabun
. hijyenik ped / doğum sonrası pedi - Hasta Bezi
. göğüs pedi – göğüs ucu için krem
. kutu mendil , . ıslak mendil
. kitap
. fotoğraf makinesi / film , . kamera / kaset
. bloknot / kalem
. telefon / şarj cihazı / telefon rehberi
. sigorta dosyası
. kolonya
Kirli Torbası
Pike Takımı
Bebek için
2 tane bady (Mevsime göre kisa veya uzun kollu)
2 tane tulum
2 tane çorap
2 tane agiz mendili
2 tane pijama alti
2 tane sapka ve eldiven
2 takim kiyafet (zibin takimi, pijama takimi, patigi, basligi vs)
Yelek ve hirka
Battaniye
10 tane bebek bezi-alt açma yatağı
Pamuk-su ya da unibaby yenidoğan
Araba koltugu/ana kucagi veya portbebe
Havlu
2 tane önlük
2 tane yelek
2 adet Patik
Biberon
Çarşaf
Canım inş. annen hemen toplanır ,doğum izninde hep seninle ve bebeğinle olur .aldıkların çok güzelmiş güle güle kullanmayı nasip eder inş.alışverişi bitirdin artık gerçekten eşinin ailesi çok düşünceli bizimkiler teklif bile etmiyorlar maş.Canları sağolsun .
Takılıyorum annesiSağol canım. Kendime sadece südyenle pijama takımı aldım. Hepsi oğlumun.
hayırlara gelsin canım, gerçekten çok kötü bir rüya görmüşsün ama tamamen günlük hayattaki korkularımızın rüyada su yüzüne çıkması.çok az kaldı,inşallah hayırlısıyla bu korkuları atlatacağız...
Amin canım sağolasın..
Sen deterjanı hangisinden aldın? Dalin gördüm ben. Almadım sonra alırım dedim. Bebek beziyle onu ayrı alıcaz. Ama hangisinden alalım bilmiyorum.
Aminnnnnnnnnnnnnnnn.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?