2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
maşallah canım gözün aydın çok sevindim Doğa'nın iyi olmasına

park yatağınız da hayırlı olsun canım. Ben pamuk aldım canım, daha da araştırmak istemiyorum abim de (doktor) sorun olmaz dedi.

sağol canım.. alllah herkese hayırlısıyla kullanmayı nasip etsin..

dün resmini ekledim sanıyordum çıkmamış.. bundan alan var mı hep bir ekleyim bu sefer çıkacak mı..

pamuk yatak konusunda da rahatladım.sağol canım. sünger alan pamuk yatak iyi diyor. diğer yatak alanlar pamuk kötü diyor.. vs..
herkes birşey diyor. gerçi marka bir yatak değildi..

Lale nerdesin özledim ben seni :)))
Ben de oğlumu gördüm cuma günü:)
Bu cuma yine görücem ve 32 haftalık raporumu alıcam :)

Cnm hem gogus koruyucu kelebek hem de kalkan mi alacaksin? Ikisi de mi kullaniliyormus? Bna bi ark.im kalkan al dedi dgeri kelebek al dedi yani 2sinden birini kullancaz die anladm ben

Sağolun kızlar. Bence de şu son zamanlarımızda mümkün olduğunca çocuklardan uzak durmak lazım. Evvelki gün başka bir arkadaşımın kızı gelmişti. Tatlım öyle sevdi ki karnımı, öptü okşadı. Sonraki gün de diğer çocuktan yumruk yiyecek olunca ve annesi de erkek çocukları böyle oluyor deyince ürktüm açıkçası oğlum olacağı için. Eşim de biz böyle yetiştirmeyelim oğlumuzu dedi durdu. İnşallah başarabiliriz.:18: Sonuçta herşey anne babada bitiyor.

ikisinin de ne işe yaradığını anlatabilir mi biriniz :)))
yani emzirmeden önce takmaya hemen başlamak mı lazım yoksa yara olursa mı takacağız?

dewy, gulbesekerim benim öğrendiğime göre kelebek emzirirken kullanılıyor. Diğer kalkan ise sürekli memede duruyor, hava alsın ve akan sütü biriktirsin diye. Yani bana mağazadaki kız böyle anlattı. Ama yeğenim kabul etmemiş mesela kelebekle emmeyi. Yani boşuna alıyor da olabiliriz. Hatta süt sağmayı neden alıyorsun, bol bol emzir ilk günler, sağma diyenler de var. Doktoruma danışacağım almadan önce. Ama hastanede gerektiğinde başkasının kullandığı makineyi de kullanmak istemem. Tabi insan mecbur kalınca bazı şeyleri gözü görmez ama inşallah hepimizin bol bol sütü gelir.

Lale nerdesin özledim ben seni :)))
Ben de oğlumu gördüm cuma günü:)
Bu cuma yine görücem ve 32 haftalık raporumu alıcam :)
bayram tatilinde hiç bakamadım, bir de bel ağrım varki sorma, keyfim yok bu aralar iş yerinde son haftam, pazartesi raporumu alıp evde geçireceğim son haftalarımı, çalışamıyorum zaten artık bel ağrımdan dolayı oğluşumu artık iyice hissediyorum, sanki ona dokunuyorum gibi oluyor:) cihangir nasıl büyüyor mu annesi
çok heyecanlı ilk sen alıcaksın kucağına yavrunu bi aksilik çıkıp erken gelen olmazsa tabi benim de son haftalar hızlı geçiyor sanki:))
çok sağol canım yaa bende o şekilde yıkayım o zaman, miss gibi olsun yavrumun cicileri:)) senin kuzucuk da gülü güle sağlıkla giysin inşallah

çalışabilir mi çalışamaz mı diye alacaksın canım raporu benim kafam karışık bu konuda biraz

Benim gönlümdeki çalışabilir raporu alıp çalışmaya devam etmek. Ama doktorum riskli bulursa ben göze alamam çalışmayı. Çalışamaz raporu alır gelirim. Bırakırım işi.

Sende niye bel ağrısı oldu böyle canım. Sen çok yürüdün dimi. Bak fırçalıcam seni şimdi. Niye yoruyorsun sen erdemimizi bakalım. Bu hafta ne güzel son haftan ohh çıkıyorsun artık :) Ben 1 eylüle kadar çalışıyorum :) Tabi doktorum izin verirse. Bu cuma kaçta gideceksin sen canım? Benim randevu 3te.

çok sağol canım yaa bende o şekilde yıkayım o zaman, miss gibi olsun yavrumun cicileri:)) senin kuzucuk da gülü güle sağlıkla giysin inşallah

amin canım hepimizin yavruları iyi günlerde sağlıklı şekilde giysinler inşallah...

canım öyle düşünme..az önce uzun uzun yazdım. silindi yazdıklarım.. neyse..
annede babada veya ikisinde inat,sinirlilik vs varsa o çocukda da oluyor.. yani genetik oluyor bazı huylar.
kıskançlık herkes de var çocuklar da olunca daha hakimiyet kurma durumu oluyor hepsi bu..

benim yeğenim daha yaramazdır çünkü onun genetiğinde inatçılık ve sinirillik çok fazla.. :)
ama o kadar zaman geçirdik.. çünkü annem benimle ilglienmek durumda oluyor. geliyor gidiyor vs. ister istemez bebeği onun daha kıskanması normal... ama o inatçı çocuk halasına veya bebeğe kıyamadı. öyle bir durumumuz olmadı..yanlış anlaşılmasın söz konusu benim bebeğim yeğenim de olsa kimsenin bebeğime zararı vermesini istemem korumam.. zaten kızım olunca kıskanacaktır.. vuracaktır da..

eşimin yeğeniyle çok görüşmeyiz.. sadece bir kez annesi, yengenin karnında bebek var seviyor musun onu oynacak mısın gibi birşey söyledi. çocuk geldi yumruk attı. öncesinde de sadece kendi aramızda bahsetmiştik. o zaman da yumruk atmıştı.. veya teşebbüs etti deyim..ilkinde.. ikincisinde boş yakalandım.. öpüyordu ...

ki eşimin yeğeni babasının korkar..annesi daha yumuşaktır. daha sakin görünür ama nasıl tepki verdiği ortada.. aslında belli olmuyor. hı abim ve eşi emin olun onlardan daha baskıcı,kızar hatta cezalandırıcı vs ama diyorum ya genetiğinde birşey varsa inat gibi o zaman daha yaramaz geliyor..

huylar farklı oluyor.. çocuk büyütmek bu yüzden zor..

ikisi de erkek çocuk ama tepkileri farklı..

başta dediğim gibi kıskançlık farklı olabilir.biraz yaş durumu da olursa.. kardeşinden 7-8 yaş büyük olan kuzenimin kızları var. onlar bile kardeşlerini seviyorlar mı seviyorlar. ama bir tanesi kardeşi ilk doğduğu sıralarda ilgiler. ki dikkat ediyorlardı ama çocuğun kendisinden diyorum ya içine atması vs üzerinde kızarıklar çıkmıştı.. Onlar küçükken kız çocukları ama birbirlerini acayip kıskanırlardı..birbirleriyle tartışır küser, kavga ederlerdi..

korkutmak istemem evet gördüğüm bildiğim duyduğum gözlemlediğim kadar erkek çocukları zor.. yetiştirme önemli ama genetikte birşeyler varsa fayda etmiyor.. tepkileri farklı olabilir çocukların.. her çocuk aynı değil.. siz anne baba nasılsanız çocuğunuz da öyle olur:)

yine de çocuklar ki erkek çocukları daha hareketli oluyorlar.. büyüyene kadar da anne babalara sabır versin allah. tabi kız çocuklarının anne babalarına da...
aman diyorum bazen de çocukkende çocukluk yapılmayacaksa ne zaman yapılacak:)) tabi belli sınırlar içinde.. kimseye zarar vermeden.
ama o çocuğu da baskıcı oluşturarak değil biraz da özgür, mutlu büyümeli..

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

bence süt sağmak önemli..
tamam emzirmek gerekli.. özellikle emmeye alışması için emmesi lazım.. ama aç kalmaması da lazım. bebek emmeyi öğrenecek diye de aç bırakılmamalı.. hem sarılık anne sütüyle atlatıyor..

ben araştırdım. aç bebek çabuk çabuk ağlıyor.. aç bebek üstelik anne sütü alamayan bebek sarılık geçiriyor.

şimdi sezeryanlı doğumlarda yani hemen süt gelmiyor.. ayrıca bebek başlarda emmeyi bilmediği için süt alamıyor. ama onun için anne sütü çok önemli..
bebek öğrenmeye başlasa bile bu sefer emerken uyku pozisyonuna geçiyor. bazen de bebek yalancı meme gibi kullanıyormuş annesinin memesini. yani sakinleşmek için falan..

bu yüzden bebeğe sadece emerek değil süt sağılıp kaşıkla da verilmeli . yani ben öyle okudum. anne sütünden alsın diye..

ama bazıları da bunlarla uğraşmıyor direk bebek maması veriyor. sezaryan olunca zaten başta veriyorlar ondan sonra bundan verelim oluyor. yok sütüm olmuyor,emmiyor diye..

bilmiyorum benim ilk bebeğim yanılıyor olabilirim. ama araştırıyorum bakıyorum. gözlemliyorum anneleri.. yani doğum yapınca gerçekten nelerle karşılarız nasıl bir mücadele veririz.. allah bilir..

Son düzenleme:
ay cok tatlı şeyler,çok özendim.Ama ben böle bi partiyi 40 ından sonra yapmayı istiyorum.:))

aslında böyle bir parti daha iyi oluyor.. bir günün masrafıyla..yani düğün gibi düşünün..herkes davetli olduğu zamanı biliyor ona göre hediyesini falan da orada verir. bir de herkesi eve farklı zamanlarda toplamıyorsunuz.. mikroplar hastalıklar kol geziyor.. bebek oldukları için daha çok etkileniyorlar ve tedavi daha zor oluyor.. hem zaman size kalıyor..bebekle daha çok ilgilenilir..

aslında eşimin amcasının küçük bir yeri var.böyle düğün kına, sünnet davetiyeleri için.. .ben de orada mı yapsam.. yani biz masrafları karşılarız bir de herkes bütçesine göre masraf yapar. bu süslemeler vs. olmazsa uygun bir fiyat bir fiyat verir. hem reklamı olur derim:)))

hehehe bizim ve eşimin sülalesinde ilk bebek partisi yapan da ben olurum herhalde:))

Son düzenleme:
Merhaba Güzel anneler ve bebişleri
Bugün çok mutluyum.Muayeneye gittik ve o iki beyincik arasında boşluk olması birşey ifade etmez sizinki zaten çok azmış dedi.Benim de içim rahatladı bebişimi tam göremedim doktor ayrıntılı gibi baktı ölçümlerini yaptı olsun o sağlıklı olsunda ben görmesem de olur.Geçmişi okumadım umarım herkesler iyidir ve sağlıklıdır.Çok öpüyorum

Oh çok şükür annesi Sevindim bu habere. Maşallah bebeğine.

çok heyecanlı ilk sen alıcaksın kucağına yavrunu bi aksilik çıkıp erken gelen olmazsa tabi benim de son haftalar hızlı geçiyor sanki:))

dr gittiğimde dr söyledi.. 31 haftadalık bir hamile sezaryanla almışlar.. annesi çok hareketliymiş..dr ondan diyor..hiç durmuyormuş..çok da yolculuk yapmış..
iyimiymiş diye sordum ama takipteyiz dedi..

aman kızlar dikkat edelim kendimize. daha doğrusu bebeğimize...

aslında zaman çabuk geçiyor. düşünsinize başlardaki hamileliğimizi..kaç ay geçti.:)

kuzenim 10 haftalık hamileydi onunla konuşurken bunu daha iyi anlıyorsunuz. bayağı zorlanıyor.. ve daha çok var en azından bizim az kaldı diyorsun..

maşalah canım.. herkes iyi olur inşallah..

Son düzenleme:
Oh çok şükür annesi Sevindim bu habere. Maşallah bebeğine.

Çok teşekkürler kızlar.. o kadar mutlu oldum ki herkesin bebeği sağlıklı olur inşallah diye dua ettim..Bişey olacağını düşünmek o ihtimal bile ne kadar üzücü beterin beteri vardır derler o yüzden ufak şeyler için kimse üzülmesin lütfen bu hayattaki en önemli şey sağlık hele canımızın içi yavrularımızın sağlığı herşeyden önemli

valla canım tanıdık biir yer varsa daha iyi negüzel işte.herkes birden gelsin dediğin gibi 10 kez misafir çağırmazsın.bende sahilde küçük bi cafe var orayı kestirdim gözüme :))

gözünaydın canım ,çok sevindim valla. sağlıklı olsunlarda gerisi önemli değil.

slm bu takımı bende caploonba d gördüm fiyat ne acaba bize 1850 demislerdide

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

evet canım yaa çok yürüdüm haklısın düğün vardı kıyafet aldım kendime, 2-3 saat kendimi kaybetmişim avm lerde:))) şimdiki aklım olsa yürürmüydüm hiç:)) bundan sonra güzel güzel dinlenicem inşallah Allah kolaylık versin sana da canım ben pazartesi saat 11 de gidiyorum raporu almaya hafta sonu bari izinden sayılmasın iki gün diye pazartesi başlatıyorum raporu bence sende öyle yapabilirdin
evet aslında çok önemli haftalardayız, çok dikkat etmemiz gerekiyor, bol bol dinlenelim yormayalım kendimizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…