detaylı bilgi için çok teşekkür ederimbenimki dışarda olacak o yüzden bardak, tabak falan almayacağım. Ama hediye alternatifi düşünmek istedim.
Ben de hediye olarak lavanta kesesi, kokulu taş ve kurabiye vereceğim. Eminönünden ben de hediye için kağıt torba alacağım. Etiket tasarımım yapıldı, davetiye yaptırmayacağım. Mail yolu ile davet edeceğim, ama büyük afiş yaptırıp mekanın girişine koymayı düşünüyorum.
Bizim partimizin konsepti kuştaçları kendim yaparım ben de çok teşekkür ederim yapılışı için
Pasta siparişi de hazır, ben beceremem keşke becerebilsem ama zamanım da yok zaten
bu arada adaşızkitap ayracı da çok güzel olur :)
cupcake standını falan nerden aldın canım?
pastanız, temanız çok tatlı çok güzel bir parti olacağından eminim
Merhaba kızlar ara ara midemde kısa süreli yanma olurdu ama son iki gündür ne yersem yakıyor. Siz de durumlar nasıl ?
katılıyorum. ben sadece hiçbirşekilde inada binip yok anne sütü vereceğim diye çocuğu aç bırakmamak gerektiğini ya da sütüm yok mama vereceğim diye çocuğu da anne sütünden mahrum bırakmamak gerektiğini düşünüyorum.
işte ortalama ilk 2 gün süt gelmiyor, bebek ememiyor ya da meme yara oluyor işte bu zamanlarda aç bırakılmamalı.mamaysa mama verilmeli. ancak bir yandan da süt çıkarmak için uğraşmalıyız da.. bir kaşık mı iki kaşık mı ne verebiliyorsak..
yeğenim doğduğunda sezaryanla oldu..gelinin ailesi şartlandırdı ona anne süt içecek başka birşey verilmeyecek diye..
annem sezaryan olunca mama olacak vs, süt hemen gelmez diyor... o da hayır çocuğun alışması lazım hem de anne sütünden başka birşey verilmemesi lazım..onların da gelinleri öyle söylemiş ..ben pek bilmiyordum ama annem söyledi umursamadılar.
neyse sonra bebek ağlıyor. durmuyor tabi.. en son gelinleri gecenin bir vakti nöbetçi eczaneden almış getirmiş.bundan alsın diye.. eee o zaman kadar hazırlamak varken bebeğe niye eziyet ediyorsunuz.. başka da vermediler.. emmeyi öğrensin diye.. yavaş yavaş süt geldi..bebek biraz alıştı emmeye.. bu sefer de obez olur çok emzirme dediler o da tabi onları dinledi.. dr gittiklerinde dr bebek sarılık atlatmış demiş.. .. bol bol anne sütü alsın tamamen geçirsin demiş..
sonra 4 aylık falandı sanırım (emin değilim) yoğurt vermeye başladı. ama geceleri bebek ağlıyordu. durmuyordu. ek birşeyler yedir denildiğinde mama muhallebi vs yok anne sütünden başka birşey verilmez. sadece yoğurt verilir onu da gündüz veriyorum. diyordu..
5-6 aylık falandı çocuk geceleri hiç durmuyordu dra götürdü.. dr hazır mama önerdi. annesi vermem hazır mama dedi.. o zaman pirinç ununa biraz pekmezle yapıp geceleri verin demiş.. çocuk uyumaya başladı..
ama tabi anne sütü de çok önemli.. ihmal etmemek lazım.. elden gelen yapılmalı. su bol içmeli süt olsun. yine de olmayabilir tabi.. Süt sağılmalı bir iki kaşık da olsa verilmeli.. alışsın diye emzirmeli vs.
yani dediğiniz gibi kesinlikle birşeye şartlandırılmamalı.
devlette 30 günden hesaplanıyor ya maaşın canım, ben o nedenle iki gün geç başlasın iznim diye raporu o zaman alıyorum. Aldığım günden itibaren 16 hafta izinli sayılıyorum. Ne kadar geç başlarsa o kadar kardırBen onu saymam canım işe başlarken ona göre başlarım. Ben normalde cumartesi pazar çalışmıyorum ki, nasıl sayacaklar iki günü. Benim doktorum izne ayrılıyormuş o yüzden cuma günü gel dedi bana. Bi de ben çalışmaya devam edicem ya nasıl olsa benim için fark etmez herhalde.
O kadar çok işim var ki oysa, giyeceklerini yıkayıp ütülemem ve dolabına yerleştirmem lazım. Çantamı hazırlıcam daha. Benim aslında ağustosta kaçmam lazım ama artık doktorumun takdirine bıraktım:)
Merhaba kızlar ara ara midemde kısa süreli yanma olurdu ama son iki gündür ne yersem yakıyor. Siz de durumlar nasıl ?
1 hafta önce çok olmuştu, ondan sonra rahattım. Ama bugün yine olduMerhaba kızlar ara ara midemde kısa süreli yanma olurdu ama son iki gündür ne yersem yakıyor. Siz de durumlar nasıl ?
katılıyorum. ben sadece hiçbirşekilde inada binip yok anne sütü vereceğim diye çocuğu aç bırakmamak gerektiğini ya da sütüm yok mama vereceğim diye çocuğu da anne sütünden mahrum bırakmamak gerektiğini düşünüyorum.
işte ortalama ilk 2 gün süt gelmiyor, bebek ememiyor ya da meme yara oluyor işte bu zamanlarda aç bırakılmamalı.mamaysa mama verilmeli. ancak bir yandan da süt çıkarmak için uğraşmalıyız da.. bir kaşık mı iki kaşık mı ne verebiliyorsak..
yeğenim doğduğunda sezaryanla oldu..gelinin ailesi şartlandırdı ona anne süt içecek başka birşey verilmeyecek diye..
annem sezaryan olunca mama olacak vs, süt hemen gelmez diyor... o da hayır çocuğun alışması lazım hem de anne sütünden başka birşey verilmemesi lazım..onların da gelinleri öyle söylemiş ..ben pek bilmiyordum ama annem söyledi umursamadılar.
neyse sonra bebek ağlıyor. durmuyor tabi.. en son gelinleri gecenin bir vakti nöbetçi eczaneden almış getirmiş.bundan alsın diye.. eee o zaman kadar hazırlamak varken bebeğe niye eziyet ediyorsunuz.. başka da vermediler.. emmeyi öğrensin diye.. yavaş yavaş süt geldi..bebek biraz alıştı emmeye.. bu sefer de obez olur çok emzirme dediler o da tabi onları dinledi.. dr gittiklerinde dr bebek sarılık atlatmış demiş.. .. bol bol anne sütü alsın tamamen geçirsin demiş..
sonra 4 aylık falandı sanırım (emin değilim) yoğurt vermeye başladı. ama geceleri bebek ağlıyordu. durmuyordu. ek birşeyler yedir denildiğinde mama muhallebi vs yok anne sütünden başka birşey verilmez. sadece yoğurt verilir onu da gündüz veriyorum. diyordu..
5-6 aylık falandı çocuk geceleri hiç durmuyordu dra götürdü.. dr hazır mama önerdi. annesi vermem hazır mama dedi.. o zaman pirinç ununa biraz pekmezle yapıp geceleri verin demiş.. çocuk uyumaya başladı..
ama tabi anne sütü de çok önemli.. ihmal etmemek lazım.. elden gelen yapılmalı. su bol içmeli süt olsun. yine de olmayabilir tabi.. Süt sağılmalı bir iki kaşık da olsa verilmeli.. alışsın diye emzirmeli vs.
yani dediğiniz gibi kesinlikle birşeye şartlandırılmamalı.
Arada bir yemek borum yanıyor ama çok fenaa. Çok zormuş meğer yanma....
1 hafta önce çok olmuştu, ondan sonra rahattım. Ama bugün yine oldubebeğin ayakları mideye baskı yapıyor ya artık, ondan olabilir bence
Ayni durumdayiz cnmm ben bu yasima kadar mide yanmasi yemek borusu yanmasi neymis hic bilmiyomusum son 3 gundur benim minnak iyice ogretti annesine saolsunn
inşallah cnm. Çok baharatlı ve mayalı şeylerden uzak dur bu dönemlerde, onlardan yeyince daha çok oluyor sankiEvet bir iki gün daha önceden olmuştu sonra geçmişti. Şimdi ardarda böyle aşırı yanınca böyle mi bundan sonra yemek yerken bir iki kez düşünücem mi diye endişelendim. İnşallah yine geçer :)
canım eminönünde parti malzemeleri satan bir sokak var, orada zibille cupcake standı var. sanırım kurukahveci mehmet efendinin oralara yakın, poşet kağıt bardak tabak satılan sokakta, çok merkezi bir yerinde eminönünde. ben de kurabiye vereceğim hediye olarak onu da bir arkadaşım yapıyor. senin bebek kız mı burcucum? taçları yapmak inan çok basit eminönünden boş taçda al ama ben unutmuştum eminönüne gittiğimde almayı sonra boş taç aradım baya.
Kizlar bugun kontolumuze gittik cok sukur gayet guzel gecti once kendi doktoruma muayne oldum suyumuz normal 35cm 1190 kg olarak haftasiyla uyumlu dedi doktor hicbi sikinti gounmuyo dedi... ellerimin ayaklarimin sistiginden bahsettim havalarda sicak sisme olmasi normal ama tuzu tamamen kes aksamlari serinde yururyus yap bide magnezyum vereyim onu kullan birazdaha rahatlarsin dedi gunde bitane sade soda iciyorum dedim cok iyi yapiyosun cok faydali dedi kan sayimi ve idrar tetkikleri yapildi cok sukur hepsi guzel cikti kalsiyum ilacini sordum okadar yuklenmeye gerek yok dedi.... sonra dooplere gittik kan akimlarina bakildi sag taraftaki direnc artisi duzelmis cok sukur radyologta kilosunu 1240 olarak olctu guzel gelismis dedi beyindeki bi damari biturlu olcemedi pozisyondan dolayi bas asagida oldugu icin git dolas sora gene gel dedi bizde gittik kahvalti yaptik geldik ikinci seferinde olcumunu yapabildi sukur... doktorum genel olarak bi sikintimizin olmadigini bundan sonra dooplere gerek olmadigini soyledi kismetse 3hafta sonrasi icin cagirdi.... bizden bukadar bu arada arkadasim da hamile oda ywnimdaydi sonra onunla bebek magazasina girdik dolastim dolastim alacak hicbisey bulamadim sanirim tum eksiklerimizi tamamlamisim sadece uzun kollu kapsonlu onden citcitli bi ust aldim ... kizlar bu arada ben sebamed sabun sampuan ve pisik kremini sultanbeyli civilden kampanyayla cok uyguna almistim bugun eczanecime sordum cok pahali fiyatlar soyledi alacaklar varsa civil den alabilir yada e bebek ten oradada uygun ben normalde e bebek ten siparis verecektim ama onume denk gelince aldim....
maşallahKizlar bugun kontolumuze gittik cok sukur gayet guzel gecti once kendi doktoruma muayne oldum suyumuz normal 35cm 1190 kg olarak haftasiyla uyumlu dedi doktor hicbi sikinti gounmuyo dedi... ellerimin ayaklarimin sistiginden bahsettim havalarda sicak sisme olmasi normal ama tuzu tamamen kes aksamlari serinde yururyus yap bide magnezyum vereyim onu kullan birazdaha rahatlarsin dedi gunde bitane sade soda iciyorum dedim cok iyi yapiyosun cok faydali dedi kan sayimi ve idrar tetkikleri yapildi cok sukur hepsi guzel cikti kalsiyum ilacini sordum okadar yuklenmeye gerek yok dedi.... sonra dooplere gittik kan akimlarina bakildi sag taraftaki direnc artisi duzelmis cok sukur radyologta kilosunu 1240 olarak olctu guzel gelismis dedi beyindeki bi damari biturlu olcemedi pozisyondan dolayi bas asagida oldugu icin git dolas sora gene gel dedi bizde gittik kahvalti yaptik geldik ikinci seferinde olcumunu yapabildi sukur... doktorum genel olarak bi sikintimizin olmadigini bundan sonra dooplere gerek olmadigini soyledi kismetse 3hafta sonrasi icin cagirdi.... bizden bukadar bu arada arkadasim da hamile oda ywnimdaydi sonra onunla bebek magazasina girdik dolastim dolastim alacak hicbisey bulamadim sanirim tum eksiklerimizi tamamlamisim sadece uzun kollu kapsonlu onden citcitli bi ust aldim ... kizlar bu arada ben sebamed sabun sampuan ve pisik kremini sultanbeyli civilden kampanyayla cok uyguna almistim bugun eczanecime sordum cok pahali fiyatlar soyledi alacaklar varsa civil den alabilir yada e bebek ten oradada uygun ben normalde e bebek ten siparis verecektim ama onume denk gelince aldim....
inşallah cnm. Çok baharatlı ve mayalı şeylerden uzak dur bu dönemlerde, onlardan yeyince daha çok oluyor sanki
devlette 30 günden hesaplanıyor ya maaşın canım, ben o nedenle iki gün geç başlasın iznim diye raporu o zaman alıyorum. Aldığım günden itibaren 16 hafta izinli sayılıyorum. Ne kadar geç başlarsa o kadar kardırValla ben daha alışverişini de yapcam, evin bir sürü işi var, ancak yetişir sanırım. Zaten iyice ağırlaşıyorum ayrılmam en iyisi, zorlanmaya başladım çünkü. Raporu ben başka bir doktordan alıcam canım.
Dr Renny verdi ama içmemekte direniyorum son 2 gündür mecbur içtim artık.. Gerçekten çok zormuş. Can sıkıcı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?