- 13 Aralık 2013
- 5.031
- 1.121
- 198
- 35
Cwnim cok sukur henamiz kocaman olmus dunki doktor nasil olctuyse artik yerim ben onu ya maasallah damla cim bence hiic canini sikma en kotu ihtimal bundan sonra dogum olsa bile hena miz kuveze bile gerek duymayacak kadar buyudu cok sukur Rabbim bugunlere saglimla gelmeyi nasip etti bizlerde bu gunleri gorebiliriz insallah ama ben e iki hafta senin icin cok uzun haftada bir gitmelisin zaten sunun surasi kac hafta kaldi ki zaten 36dwn sonra rutin olarwk haftada bir bakiliyo senin riskli durumun oldugu icin bundan sonra daha sik gitmen gerek benim dusuncem banada doktorum 3hafta sonra gel dedi ama bana bu hqftadan sonra uc hafta uzun gibi geliyo iki hafta sonra demesini beklerdim o anda arkadasim vardi yanimda onun hqkkinda konusuyoduk laf karisti cikinca pisman oldum uc hafta uzun ben iki hafta sonra geleyim diye ..neyse ben iki hafta sonrasi icin zeynep kamilden randevu aldim bide oradaki doktorlara gorunmek istiyorum onlarin bakis acilari daha farkli oluyo nekadar olsa bide Allah korusun en n dogum riskli bi durum olursa mecbur doguma yine oraya gitmek ger bilir en azi ndan kaydim olsun ... orada dogum yapmis biri olarak en son isteyecegim sey ama yeni dogan yogunbakimi cok gelismis oranin ozellere bu konuda guvenemem
bana da bu kireçlenmeyi 28.haftamda söylemişti doktor cumartesi tekrar kontrole gidicem ne durumda olduğuna bakmaya, erken doğum riski varmış ve plesentada kalsiyum kalıntıları oluştuğundan bebek iyi beslenemeyebiliyormuş, düşük kilolu doğabilirmiş, daha benim kızım 1.100 gr' dı senin kızın 3.000' e yaklaşsa zaten bi sorun olmaz bence.
Bakalım ctsi benim dr.dan çıkınca başka bi dr.a daha gidebilirim ben de
Merhaba annişler. Hastanedeyiz biz hala. Nts çekildik ölüyorum sandım birden krizim geldi panik atak krizi yeni yeni kendime geliyorum. Şimdi doktoru bekliyoruz. Denildiği gibi kireçlenme hakimmiş. Suyum duan cok iyimiş o bizi koruyormuş ama bebeğin hareketlerini sürekli takip etmem gerekiyormuş. 15 gğnde bir nts ye muaneye gelmem gerekiyormuş. Suyu biterse ki aniden bitebiliuormıs hemen alınması gerekiyormuş. Bugünden itibaren erken doğum riskimiz var. Boyumuz 45 cm kilomuz 2300 olmuş maşallah. Kiteçlenmemiz yani plesanta yaşlanmamız 2. Seviyedeymiş şuanda yani 37. Hafta hamilelerde olan durumdaymış oyle işte dualarınızı eksik etmeyin en azından 38. Haftaya kadar dayansın benim kızım. Son olarak doğum pozisyonuna girmiş artık
Canim cok gecmis olsun hic moralini bozma bak benim 24.haftamdan beli erken doğum riskim var ama gelgelelimki 30.haftama geldim hemde evde bakmam gereken iki cocugum var.doktorum bana 34 haftada dogsa bi risk olmaz dedi maşallah senin haftanda guzel bebisinin kilosuda guzel zaten 2500 kilo dogan bir cocugu normal kabul ediyorlar bence 37 ve 38 haftalari göreceksin bol bol bebegine kilo yapicak gidalar tuket son haftalarda muz cok kilo yapiyormus aklinda bulunsun.kirmizi et.yumurta.sut.yogurdunu ayrica bakliyat gilleri cok tuket
Merhaba annişler. Hastanedeyiz biz hala. Nts çekildik ölüyorum sandım birden krizim geldi panik atak krizi yeni yeni kendime geliyorum. Şimdi doktoru bekliyoruz. Denildiği gibi kireçlenme hakimmiş. Suyum duan cok iyimiş o bizi koruyormuş ama bebeğin hareketlerini sürekli takip etmem gerekiyormuş. 15 gğnde bir nts ye muaneye gelmem gerekiyormuş. Suyu biterse ki aniden bitebiliuormıs hemen alınması gerekiyormuş. Bugünden itibaren erken doğum riskimiz var. Boyumuz 45 cm kilomuz 2300 olmuş maşallah. Kiteçlenmemiz yani plesanta yaşlanmamız 2. Seviyedeymiş şuanda yani 37. Hafta hamilelerde olan durumdaymış oyle işte dualarınızı eksik etmeyin en azından 38. Haftaya kadar dayansın benim kızım. Son olarak doğum pozisyonuna girmiş artık
Ay canımm bana da haber verir misin Cumartesi günü sana zahmet olmazsa? Aman hareketlerimi takip et. Allahım senin bebeğin cok daha küçük. Var mı ailende erken doğum yapmış birileri? Bende oyle diyorum işte 3000 kg olsa rahatlayacağım gerçi şimdide 2300 civarında cok zayıf değil hatta doktor haftasına gore oldukça iyi dedi ama işte erken doğum olayı canımı cok sıkıyor
Cok şükür ki birsey kalmadı ama işte 36 da falan gelmesinden korkuyorum. Doktor diğer muayenede atıyorum suyun oldukça azalmış olursa hadi artık alıyoruz diyerek sezeryanla almamız gerekebilir haberin olsun diyince korktum suanda bizi idare edecek kadar suyu varmış ama ne olur ne biter bilemiyoruz işte. Amin canım hepimizin meleklerini korudu inşallah Rabbim
Canım bizim öğretmen 2600 kilo 49 cm doğurdu bebeğini hem de zamanında. 40. haftasıydı. Yani senin bebeğin azcık daha beklese tamamdır :) Küveze bile almazlar :)
Damla'cım kimin başına gelse strese girer bu durumda ama iyi tarafından bak. İki hafta önce 1900 iken dün gittiğin doktor 1800 demişti yanlış hatırlamıyorsam. 2 haftada 400 gram almış kuzun maşallah. Böyle gidersen 3 kilodan az doğurman sürpriz olur bence. Bol protein ağırlıklı beslen ve bol su iç. Artık kendi aldığın kiloları da çok kafana takma vücut yapısı olarak gebelik öncesi haline birkaç ayda döneceğine ben eminim. Yavaş yavaş cicilerinizi yıkamaya başla, çantanı hazırda beklet.
Yaşadığımız çağın etkisiyle her şeyimizi planlamaya alıştık ama gebelik öyle değil işte. Sen ne kadar doğum için gün belirlemeye çalışırsan çalış, bebiş sürpriz yapabilir, hesapta olmayan bir şey çıkabilir. Çok şükür bebeğin sağlıklı, kilosu yerinde, inşallah Eylülün 10'undan sonra kucağınıza alırsınız.
kızlar
az önce eczaneye gittim bir de markete uğrayım derken kadının biri bana Erkek mi dedi. Hayır Kız dedim. sonra az kalmış. öne inmiş dedi. hatta haftaya doğum olur dedi. öne inince anlıyorlarmış. ayy hiçbirşey diyemedim.daha kızım küçük bile diyemedim çok sıcaktı.. eşi önde olduğundandır değil mi?
Amaan oda ne kadar azmış neden okadar az kilo almış bebek? Demek olabiliyor suan suyu cok iyi bence en az 2-3 hafta daha bekler ki zaten doğuma 5 haftam var sezaryena. Ay hadi inşallah canım inşallah korktuğum gibi olmaz inşallah hiç birsey
Evet canım dünkü doktor catlaktı zaten 1800 nedir ya zayıflattı bebeğimi karnımda. Bugun cok şükür 2300 civarında dedi. Yok artık cok takmıyorum zaten cunku 12 kilo aldım önemde 5 haftam var alsam alsam 3 kilo ancak alırım ben bu 5 haftada. Toplamda 15 kg da ideal olur zaten benim içinmi hamilelikten sonra en fazla 53 falan olmak istiyorum eskisi gibi 46-47 olmak istemiyorum cok cılızdım ozaman. Evet dediğin gibi yarından itibaren herseyini yıkamam ütülemem lazım. Çantamı hazırlayayıp kenara koymam lazım.
Sen nasılsın canım ikizlerinin cinsiyeti belli oldu mu ?
kızlar
az önce eczaneye gittim bir de markete uğrayım derken kadının biri bana Erkek mi dedi. Hayır Kız dedim. sonra az kalmış. öne inmiş dedi. hatta haftaya doğum olur dedi. öne inince anlıyorlarmış. ayy hiçbirşey diyemedim.daha kızım küçük bile diyemedim çok sıcaktı.. eşi önde olduğundandır değil mi?
Kızlar sizdede kasık ve bel ağrıları var mı bikaç gündür stres sıkıntı yaptım üzüldüğüm icin mi oldu yoksa bu haftalarda oluyor mu bu ağrılar oğluma bişey olmasından korkuyorum
Amaan oda ne kadar azmış neden okadar az kilo almış bebek? Demek olabiliyor suan suyu cok iyi bence en az 2-3 hafta daha bekler ki zaten doğuma 5 haftam var sezaryena. Ay hadi inşallah canım inşallah korktuğum gibi olmaz inşallah hiç birsey
Bel ve kasık ağrısı değil de dün bende sızı vardı. Bugün yok. Bir şey olmaz herhalde normaldir. Rahimi tutan bağlar geriliyor ya o yüzden oluyor.
Ben iyiyim çok şükür. Erkeğe benziyorlar dedi doktor ama kesin değil. Sonraki kontrolüm 23'ünde bekliyorum. Bakalım biz neler yaşayacağız bu serüvende. Allah hepimizin kucağına sağlıklı bebişler almayı nasip etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?