2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .

Canim ben amerikada yasiyorum, burdaki doktorlar , kendileride biraz titiz, hareketleri hissetmeyince hemen acile gel diyorlar, dogumdan 2 gun oncede hissetmedim aksama kadar ama yorgunluktandir diye gitmedim, cunki ben kendim evhamli birisi degilimdir, sut ictim dinlendim aksam hareket etmeye basladi zaten , ertesi gunde tum gun hareketliydi. kontrol gunum olmasi Rabbimin bir lutfuydu bir iki saat gec olsaymis riskli bir dogum olacakmis,,

Hımm.. bir azalıp bir oynayınca karar vermen de zor olmuştur tabi, peki sebebi belli miymiş, neden azalmış hareketleri?

SEZARYAN VE NORMAL DOGUM

arkadaslar buarada herzaman normal dogum taraftari olan birisiydim, sezaryan aklimdan bile gecmiyordu, acil sezaryana alinca cok korkmustum.

ama mecburen sezaryan olacaklar ,hic ama hic korkmasinlar, sezaryanla normal dogum gibi 3 gun yatiyorsun hastanede.. sonra cikiyorsun, 4 .gun ayakta oluyorsun. tek farki eve ciktiktan sonra 6 saat te bir agri kesici iciyorsun, sezaryan dikislerin agriyor cunki. ama normal rutin evde yuruyebiliyorsun disari cikabiliyorsun, alisverise gidebiliyorsun, hersey yapabiliyorsun. en azindan ben sadece 3 gun yatakta yattim, diger gunler tum gun ayaktaydim. hep hastaneye sut hazirlayim gidiyordum, orda emzirip bebek odasindan cikiyorum,eve gelip dinlenip tekrar 3 saat sonra hastaneye gidiyorum. yani cok yogun geciyor, hatta dun annem ben esim hastaeden sonra aksam 9 da dondurma yemege bile gittik. bugunde bebegime yenidogan zibinlari alicam. cunki alisveris yapmamistim bebege daha :) havalarda soguk uzun kollu almam lazim.

burdaki hastanelerde cocuklara birsey giydirmiyorlar, hastaneden cikarken anne giydiriyor sadece, kizim 7 gundur sadece bezle battaniye sarili sadece. tum yeni doganlara boyle yapiyorlar amerikada. hic kiyafet giydirmiyor,bende sadece cikarken kiyafet giydim, onun haricinde hic gecelik elbise giymedim. bebegin tum malzemelerini hastane karsiliyor, sen bebek icin hic yanina bir sey goturmuyorsun, sadece cikarken bir zibin yeterli bebek icin.

sence kimsenin yorum yapmaması mümkünmü :)
benim kv hala ısrarla işten çık ve biraz yürümen lazım diyor, bıkmadı bu iki cümleden, doğumdan sonra bakalım nasıl cümleler bulacak

valla eşime dün de dedim. kayınvalidem şehir dışında yaşıyor normalde doğumda gelip 20 gün kalacak. dedim bana sürekli müdahale ederseniz, laf söyler işime karışırsanız ikinizi de kapının önüne koyarım. baştan söylüyorum paşa gönlüm nasıl isterse öyle lohusalık geçirmek istiyorum , annene gelmeden hatırlat ağzını açmasın beni germesin, sütüm azalır kesilir, üzülürsem mahvederim sizi dedim:)) ben lafımı esirgemem söylerim zaten kayınvalideme karışmayın sürekli işime diye. annem zaten ağzını açmaz Allah razı olsun. bir tek kız kardeşim ve eşim olsa yanımda yeter aslında, başka kimseyi istemiyorum ama gelecek işte gelme de denmiyor

Hımm.. bir azalıp bir oynayınca karar vermen de zor olmuştur tabi, peki sebebi belli miymiş, neden azalmış hareketleri?

Kordon baglanmis , yeri daralmis, bebegin hareket edicek alani kisitlanmis dedi doktor. bebegim cok stresli ve korku dolu dunyaya geldi, daha yeni yeni kendine geliyor kuzum.

buarada bebegin gobegi 6.gunde dustu :)

benim birde bayramdan önce, kesin bayramda gelen tüm yengeler halalar yorum yapar bende sinirimden çatlarım, en sinir olduğum şey akıl verilmesi, sanki 15 yaşında yım

benim birde bayramdan önce, kesin bayramda gelen tüm yengeler halalar yorum yapar bende sinirimden çatlarım, en sinir olduğum şey akıl verilmesi, sanki 15 yaşında yım

bizim ülkemizde akıl vermek, her şeye müdahale etmek hastalığı var. herkes kendini çok akıllı, bilgili sanıyor. yok kardeşim benim aklım bana yeter. ben anneme dedim bana kimseyi örnek gösterme, kimseden örnek verme bir şey söyleme. ben hamileliğimi istediğim gibi yaşamak istiyorum dedim sağolsun aynen öyle davrandı. kayınvalidemle de seviyeli,mesafeli bir ilişkimiz var zaten fazla karışmaya cesaret edemedi:)

kizlar buarada ben hamilelik boyunca dogum yaptigim gune kadar surekli esimle hergun yuruyus yaptim, her aksam 1-2 saat dogumum kolay olsun diye yurudum hep. son hafta sahile bile gidip kumsalda yurudum , ayaklarima suyu soktum , hic usenmedim bol bol yurudum. kismet sezaryan dogummus ama mutlaka faydasi vardir yurumenin.

Kordon baglanmis , yeri daralmis, bebegin hareket edicek alani kisitlanmis dedi doktor. bebegim cok stresli ve korku dolu dunyaya geldi, daha yeni yeni kendine geliyor kuzum.

buarada bebegin gobegi 6.gunde dustu :)

Ayy içim yandı yavrum ya, çok şükür atlatmışsınız canım... maşallah göbeği de düşmüş, annesi onu avutur, sakinleştirir zaten:) adı ne oldu?

Kizlar bu benim ikinci bebisim ve ustune ustluk saglik sektöründe cslusmama ragmen butun bildiklerimiunutuyorum.35 haftadayimkarnim cok sert ve sanki bbütün agirlik kasiklarimda.bazen yurumekte zorlanıyorum.sizde boylemisiniz.

acaba bu kakao yağını göğüsler için doğumdan ne kadar zaman önce kullanmaya başlamak gerekiyo acaba bi bilgin var mı
Son ayina girince baslamis canim biz biraz gec kaldik gibi baslamaya. Ben aksam.esim gelince alip kakao yagini kullanmaya basliycam. Ne krem kullanmis ne baska bisiy sadece bu kakao yagini kullanmis ve canim hic acimadi ufacik catlagim bilr olmadi dedi. Ins bizde ayni faydayi görürüz :)

uff benim tek isteğim iyileşip bebeğimi de alıp güzel bir tatil yapmak ,çok sııldım herşeyden

Hayırlı olsun öncelikle canım tekrardan Bebrğin neden küvezde? Yani benim doktorum 37yi dolduralım yeterki ditip duruyor. 34.haftada erken doğum riskinden dolayı bebeğin akciğerleri için iğne yapıldı. Çok fazla sancım var ve bebeğim ayak gelişli olduğu için doktor korkuyor ve 37yi doldurur doldurmaz alalım bebeği dedi.. senin bebeğinde 37 haftalıkken doğmuş, ya benimkide küvezde kalır mı ki

bir an önce yavrun evinize gelecek inşallah, bu günlerinize de çok şükür canım

merhaba ekim anneleri ilk aydan beri sizi takip ediyorum yazmak için geç kaldığımı düşünerek sadece okuyordum doğum hikayelerini okudukça dayanamadım bizimde doğum tarihimiz 09/10/2014 olarak bekliyoruz

hoş geldin, inşallah sağlıkla bebişini kucağına alırsın

merhaba anneler...facebookdaki eylül ekim anneleri grubuna istek gönderdim ama kabul eden olmadı bu gruptan birisi mi onaylıyor.beni de ekleyebilir misiniz!!!telefondan face e girmek daha kolay oluyor

Kizlar bu benim ikinci bebisim ve ustune ustluk saglik sektöründe cslusmama ragmen butun bildiklerimiunutuyorum.35 haftadayimkarnim cok sert ve sanki bbütün agirlik kasiklarimda.bazen yurumekte zorlanıyorum.sizde boylemisiniz.
Karnın her zaman mı çok sert yoksa gün içinde sertleşip normale mi dönüyorBenim kasılmalarım oluyorda.. karnım sertleşip tuhaf bi şekil alıyor, belime bi ağrı saplanıyor, ter basıyor, aşırı bi şekilde idrara sıkışmışım gibi oluyor.. kasılmalar böyle yani.. sende de böyle mi?

merhaba anneler...facebookdaki eylül ekim anneleri grubuna istek gönderdim ama kabul eden olmadı bu gruptan birisi mi onaylıyor.beni de ekleyebilir misiniz!!!telefondan face e girmek daha kolay oluyor

Bende istek yolladm ama kabul eden yok canim

O
Bakalım olabilir canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…