2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Selamlar kızlar,
Dün kontrolümüz vardı.rahimde yumuşama başlamış ,1 cm açıklık var,haftaya tekrar gelin dedi.çatı muayenesi oldum çok acıdı kim acımıyor yazmıştı?ama bana kemiğine de baktım ondan bukadar acıdı dedi.az kilo almam ve boyunun uzun olması normal doğumda ekstra avantaj dedi.bebek 3127 gr olmuş.keşke 3500 olunca doğsa .
Ağda olayına dün randevu bulamadım başka yere de gitmek istemedim evde eldivenleri aldım.şimdi de bepanten sürüyorum sürekli kızarıp şişkinlikler oluşturmuştu geçen sefer eldiven.
Merakım bu rahimde yumuşama nekadar hızla ilerliyor?

Günaydınnnnn
Hepinize iyi dilekleri için çok teşekkür ederim :) Allah hepinizin yardımcısı olsun :)
İnşaallah en güzel şekilde bebişlerinize kavuşursunuz ...
Biz çok iyiyizzzz . Benim ağrılarım giderek azalıyor çok şükür.. Bebişte gayet sağlıklı şükürler olsun...
Kızlar size tavsiyem şimdiden korselerinizi ve yüksek bel çok bol olmayan iç çamaırınızı alın.. Ben biliyorsunuz mecburi sezeryan yaptım.. Ve göbek boşta kaldıkça daha çok ağrım oldu.. Ama ne zaman yüksek bel bişey giysem ağrılarım hafifledi.. Çantalarınızı hazırlayın ve kapıya yakın yada araba bagajına koyun.. Ben kontrole diye gittiğim için yanımda hiçbirşey yoktu ve çantam hazır değildi çünkü daha çok vardı.ama siz benim gibi ağırdan almayın :KK66:
Onun haricinde annelik bambaşka bir duyguymuş gerçekten... İnsan neden dünyaya geldiğini anlıyor.meleğinizi kokladığınızda çektiğiniz bütün acılar geçip gidiyor..hala rüyada gibiyim.. Doğum bayrama denk gelirse diye telaşlanırken şuan bebeğimle uyuyorum.. Rabbim hepinize bu güzel duyguları yaşatsın inşallah..hepinize dua ediyorum..hepinizi öpüyorum...

Ay canım aldın mı sen bebeğini kucağına maşallah. Allah analı babalı büyütsün. Erken olmuş galiba senin ama çok şükür iyisiniz ya gerisi mühim değil:) Allah bize de nasip etsin inş kucağımıza almayı. Ben de şu hazırlıkları ağırdan alıyorum daha bir şey yapamadım desem yeri var. Ama bugün yarın en önce hastane çantasını hazırlayayım ben o zaman. Mis gibi kokla bebeğini şimdi, ağrılarından da tamamen kurtulursun inşallah:)

Sorma sorma bütün gece rüyalar gördüm bununla ilgili hatta biri kulağıma "daha vaktin var zannetme, çok vaktin kalmadı" dedi, doğuruyordum bütün rüyalarımda:KK57:
Sabah sabah iyi güldürdün :KK70:Korku filmi gibi :) bende gün aşırı rüyamda bebek görüyorum :D Emzirme taktiği geliştiriyorum bende :)

pekı nasıl kullanırsun?? bende baslayacamda ,
bıde nezamandır kulanıyorsun

ben 32. haftadayım su an :KK23:

eczacım ve hemşire kuzenim bana son bir ay kala başladı demişlerdi, 34- 35 falanda başlasan yeter heralde iki hafta oldu ben başlayalı mercimek kadar parmağına sür önce ısınıp yumuşasın sonra gögüs ucuna yedir. umarım işe yarar da yara falan çekmeyiz canım bi de göğüs ucunu sıkıp sıkıştırıp uyarma sakın biliyosun yasak :)

Günaydın:) dün kontrolümüz vardı kızlar. Oğluşum gayet iyiymiş suyu vs yeterli dedi doktor. Kilosu biraz az geldi ama doktorum her bebeğin bir yapısı olur endişelenme,en ideal kilo aralığı 3-3,5 dedi. 4 ün üstünde olan bebeğin doğumu zor olur,3 ün altında olan bebekte hemen doğduğu için zorlar,Kilosu gayet iyi bir aralıkta merak etme dedi. 3050 gr olmuş minik şehzadem. Bize güzelde bir poz verdi,doktorun dürtmeleri sonucunda:)nst de sancı çıkmadı. Doğum ne zaman olacak merak ediyorum....

gözün aydın, maşallah oğluşuna

Selamlar kızlar,
Dün kontrolümüz vardı.rahimde yumuşama başlamış ,1 cm açıklık var,haftaya tekrar gelin dedi.çatı muayenesi oldum çok acıdı kim acımıyor yazmıştı?ama bana kemiğine de baktım ondan bukadar acıdı dedi.az kilo almam ve boyunun uzun olması normal doğumda ekstra avantaj dedi.bebek 3127 gr olmuş.keşke 3500 olunca doğsa .
Ağda olayına dün randevu bulamadım başka yere de gitmek istemedim evde eldivenleri aldım.şimdi de bepanten sürüyorum sürekli kızarıp şişkinlikler oluşturmuştu geçen sefer eldiven.

geçmiş olsun, rahimde yumuşamada ne oluyormuş ,ilk kez duydum

Saol canım... Dr da demişti aslında ama benimki hala çok hareketliydi. Uzun süre hareketsiz kalınca korktum. Yandan dediğin gibi düşünüp kendimi telkin etmeye çalıştım da olmadı pek... Neyseki şimdi rutinine girdi... Sanırım doğuma kadar benzer durumları daha çok yaşıcaz.. Neyseki senin ki de fazla uzatmadan hareket etmiş :) Çok şükür...

benimki babasının sesine, hurmaya bir de tahin helvasına horon tepiyor:) mutlaka bunlardan birisinin sonucunda kıpraşıyor. bir de sol yanıma yatınca gıcık olup tekmeliyor:)

bu yan yatış yastığı ne işe yarıyor canım? doktor bebeği yastıksız düz yatırın diyor hep.
Bebek emdikten / mama yedikten sonra uyurken yüz üstü dönmesini ve kusarsa bogulmasini önlemek için kullanılıyor. İlk aylarda nasil yatağa koyarsak o şekilde duracaktir ama ilerleyen aylarda hareketlenip dönmeye başlıyorlar.

Selamlar kızlar,

Canım doktorun haftaya gel dediyse o kadar hızlı değil ilerleme herhalde. Kaç kilo aldın toplamda, ben 12 kilo almış bulunmaktayım şu an 48 idim 60 oldum. Uzun boy avantajmış çok sevindim bu işe:) Canım nasıl yaptı çatı muayenesini of ya nasıl bir muayene bu korkutuyor insanı. Bana 2 gün önce kamerayla baktı ona bile ben ah uh dedim ya:) Açıklığa falan nasıl bakıyorlar peki, gene elle mi çatıda olduğu gibi:(

benimki babasının sesine, hurmaya bir de tahin helvasına horon tepiyor:) mutlaka bunlardan birisinin sonucunda kıpraşıyor. bir de sol yanıma yatınca gıcık olup tekmeliyor:)

benim oğluşum sola yatarsam uyuyor, sırt üstü yatarsam hareket etmeye başlıyor, sağa döndüğümdeyse kızıyor ve canımı yakıyor , ancak o uyuduğu zaman sağa dönebiliyorum, çok ilginç geliyor bana :)

Heheh gel bir de bana sor, gece uyanınca aklımdan eksikleri geçirmeye başlamasaydım iyiydi rüyanın etkisiyle:KK45:
Tamamlayın artık eksikleri ama doğuracaksınız :) Annemlerde kaldığım için ben tamamlayalı çok oldu... Aslında kıskanıyorum :) uğraşması bile keyifliydi. Her aşaması ne güzel anne olma heyecanı:) tabi yüzüstü yatamamak koşamamak hafif olamamak çatı ağrısı gibi zorluklar varda... Benim için bir şey ne kadar zorsa o kadar değerli oluyor zaten :) Değerlimizi hayırlısıyla kucaklıcaz inş :)

Bebek emdikten / mama yedikten sonra uyurken yüz üstü dönmesini ve kusarsa bogulmasini önlemek için kullanılıyor. İlk aylarda nasil yatağa koyarsak o şekilde duracaktir ama ilerleyen aylarda hareketlenip dönmeye başlıyorlar.

hımm yani ilk aylar kullanılmıyor sonraları kullanılıyor öyle mi canım?

eczacım ve hemşire kuzenim bana son bir ay kala başladı demişlerdi, 34- 35 falanda başlasan yeter heralde iki hafta oldu ben başlayalı mercimek kadar parmağına sür önce ısınıp yumuşasın sonra gögüs ucuna yedir. umarım işe yarar da yara falan çekmeyiz canım bi de göğüs ucunu sıkıp sıkıştırıp uyarma sakın biliyosun yasak :)
ccok tesekkur ederım :KK68:

Doğumu Kolaylaştırmak İçin;Sanırım bu da doğuma giderken, sancınız/suyunuz geldiğinde hemen suya koyuluyormuş ve anne adayı o sudan birazcık içiyormuş.Ama içse de suyu bitmemeli sanırım koyduğunuz camda...Ve o ot açıldıkça anne adayının rahmi de açılıyormuş ve doğumu kolay oluyormuş...Okuduğuma göre de doğum bitince, hemen evdeki kişi bu bitkiyi sudan çıkarmalıymış ki rahim kendini toparlasın diye...

ben sezaryenle doğum yapacağım ama normal doğum yapacak arkadaşlara bi tavsiye de benden ;
bacaklarınızı iki yana açabildiğinizce geniş açarak bir sandalyeden tutunup çömeliyorsunuz, hem doğumdaki çatı ağrılarına hem de sancılara çok iyi gelen bi hareketmiş, doğuma gitmeden vücudu alıştırırsanız, sancı anında daha kolay yapabiliyormuşsunuz.

Back
X