Kullanmam mı canım kalkan, koruyucu her şeyi deniyorum hatta evde açık geziyorum bazen o derece ama yok fayda etmiyor geçen hafta biraz iyileşmişti ama bu hafta gene kıvrandırıyor beni. Emziği de kabul etmiyor benim kızım bir türlü almıyor. Artık sabredip 2 saatten önce emzirmeyeceğim dayanılcak gibi değil artık çünkü daha kötüye gidiyor yoksa hiç emziremeyeceğim diye korkuyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Doğum falan bir şey değilmiş diyorum bu acının yanında.Bence gögus kalkani kullan arkadasim. Bebegin 3-4 saat emmek istiyorsa doymuyor olabilir, sakinlesmek icin meme istiyor olabilir... Benim sıkınca sut gelmesine ragmen kizim aranmaya devam ediyor, ustelik huysuzlaniyordu, bir sagdim cok az sut geldi... Ben de sadece 30 cc mama verdim o gun, sakinlesti, megerse acmis. Zaten surekli memede durunca sut birikecek vakti olmuyor goguslerin... O gun once emzirdim, sonra hala acsa bir 30 cc daha verdim, cok sukur baska da ihtiyacimiz olmadi mamaya, sütüm bir duzene oturdu... Bir de her aranmasi da ac oldugu anlamina gelmiyor tabii, yenidoganlarda emme refleksi cok gelismis olurmus, sadece emmek de istiyor olabilir, emzik kullanmayi dene istersen... O yaralar bu kadar saat memede duran bebisle zor iyilesir tabii ki... Allah kolaylik versin hepimize...ha bir de o sesler de normalmis okudugum kadariyla, bizimki de o durumda ara ara...
Çok sağol canım şu sağma işi kafama çok takılıyordu. Sağarsam süt bitecek sanıyorum ben o yüzden günde 1 kez sağıyordum ama şimdi dediğini yapmaya çalışacağım gerçi sağarken de benim göğüslerim acıyor ama ne yapalım artık inş dediğin gibi 1 ayda geçer insan bunalıma giriyor resmen çünkü.Ben vermemezlik yapamıyorum o kadar çok ağlıyor ki benim kız dayanamıyorum veriyorum hemen memeyi bir tek orada sakinleşiyor yoksa inletiyor ortalığı tıkancak diye korkuyorum. 2 saatte bir olsa keşke özellikle akşamları 5-6 saat uyanık kalıyor ve sürekli meme istiyor ben de günde 1 ya da 2 kez 30cc mama veriyorum yoksa uyumuyor geceleri açlıktan. Emziği de bir türlü kabul etmiyor 1 haftadır emzik vermeye çalışıyorum iki çekiyor yüzünü buruşturup atıyor. Emziğe bir alışsa belki biraz rahatlarız ama hiç alışcak gibi değil. Canım sürekli sırtımı dayıyorum zaten ama inş diner bir an önce bu acı. Çok teşekkür ederim tavsiyelerin için. Canım bir de bu sağdığımız sütleri biberonla vermek doğru mu? alışır diye korkuyorum biberona, mamayı ben kaşıkla veriyorum sen nasıl yapıyorsun?
İlkay'cım öncelikle bebeğini sağ sağlim kucağına almışssın tebrik ederiim canım, ikinize de çook geçmişler olsunMerhaba kızlar..
Bende çarşamba günü bebeğimi kucağıma aldım.. spinal sezeryan oldum. Bebeğim 36+4 günlük dünyaya geldi.. 3 kilo 185 gr, 50 cm doğdu..
Daha önce sizlere yazmıştım, sancılarım vardı hatta 34.haftada sancılarımdan dolayı 1 gece hastanede yatmıştım ve bebeğin ciğerleri için iğne yapılmıştı..
Son 1 haftadır sancılarım günde 30u geçer olmuştu.. ama oğlumun boynunda 2 tur kordon vardı ve bu sebeple doğum pozisyonuna dönemedi.
27 eylül için yani dün için sezeryan tarihi almıştık ama çarşamba günü gittiğimiz kontrolde nst'de 4 sancı çıktı.. 20 dakika 4 sancı tabi ki fazlaydı ve 3 tanesi doğum sancısı şiddetindeydi.. doktor beklemeyelim artık dedive eve göndermedi bizi.. zaten hazırlıklıydık herşeyimiz arabadaydı..
Spinal istedim, madem normal doğum nasip olmadı en azında bebeğimin çıkışına şahit olayım dedim.. ağlayışını duydum, getirdiler yanıma, yanağı yanağıma yapıştı böyle çok güzeldi..
Spinalle ilgili tek sıkıntım aneztezi uzmanı iğneyi gerekli yere denk getiremedi ve 4. Denemede yapabildi.. üstelik her defasında beni suçladı.. 'yok sen kıpırdadın' ... 'yok sen eğilemedin'.. 4 kez o iğneyi yedim yani.. oğlumu yanıma getirmelerinden sonra bana hafif dozda narkoz yaptılar gerisini hatırlamıyorum.. ama uyandığımda ameliyathaneden çıkmamıştım daha..
Spinal olacaklara tavsiyem doğumdan sonra neskafe içmeleri.. bana doktorum önerdi baş ağrısı olmaması için.. bende günde 2-3 fincan içtim bugüne kadar.. baş ağrım olmadı.. o 4 iğneye rağmen.. hatta migrenim olmamasına rağmen..
İnşallah normal doğum bekleyenler yaparlar, çünkü ben hem normal doğum sancılarını çektim hemde sezeryan acısını.. hala tam iyileşemedim,daha sadece bebeğimin karnını doyurabiliyorum başka ilgilenemiyorum.. sütüm doğumun ertesi günü geldi.. günde 4 litreye yakın su içiyorum, 3-4 fincanda humana çayı içiyorum gerçekten işe yarıyor sütüm artıyor gün güne ..
Birde tavsiyem.. meme ucum biraz yara olmaya başladı, dünden beri bebeğimi emzirdikten sonra biraz sütümü sıkıp meme ucuma sürüyorum ve kuruyuncaya kadar bekliyorum öyle kapatıyorum göğsümü.. yara küçülmeye başladı.. aklınızda olsun..
Telefondan yazdığım için hiç smile kullanmadım.. aslında çok duygulu bi yazı oldu :)
Hayırlı doğumlar nasip etsin Allah hepinize..
Öpüyorum..
Seninki kadar olmasa da bende de aynı sorun var.iki gün düzgün sorun yok sonra 3.gün çoşuyor ne uyku ne ağlama bitmiyor.Kusuyor kendini sıkıyor falan dün ayaklarına sıcak su torbası koydum rahatladı sanırım mışıl mışıl uyudu ama alıştırma bu kadar sıcağa diyorlar ne yapacağımı bende şaşırdım gazı var yavrumun.ilaçlarda fayda etmedi ne olacak bilmiyorum..Kızlar giremiyorum öyle perişan haldeyimki insanlıktan çıktım... Bebeğim çok sorunlu sürekli gaz sancısından ağlıyordu... Gidiyorduk hastane lavma yapıyordu. Başka doktora gittik. Oda sab simplex ve herbocol drop diye iki ilaç verdi. Artık ağlamıyor ama uyuyamıyorum sancıdan kıvranıyor ıkınıyor uyurken, uyanıkken sürekli gezdiriyorum Kolik müzikleriyke uyuyoruz sabaha kadar ışıkta müzikte açık gece 3-4 kere kalkıyor bir saat uğraşıyorum. 45 gündür günlük iki saatlik uykuylayım. Eşimle ayrı odalarda yatıyoruz işe gidemiyor uykusuzluktan... Birde 3-4 gündür çok kusmaya başladı...
Bunları yaşayan var mı? Çocuğumda bir sorun mu var diye endişe ediyorum...
hamilelikten sonra ilk ilişkide oluyormuş bende burada okumuştum biz daha bereber olmadık kırkımız çıkmadı daha ama bende korkuyorum açıkçası emzirmek kuruluk yapıyormuş çünkü..kızlar utanıyorum ama sorucam çünkü zor durumdayım 26 eylülde doğum yaptım kırkım çıkana kadr kanama oldu tam bitti derken addet oldum 1 haftada o sürdü neyse geçti cesaretimi topluyup eşimle yakınlaştık ama ağrı hissettim ve kanama oldu 2. 3 damla kadar geçti neden oldu bir daha cesaret edemem kesin sizde böyle bir durum oldumu ne yapmalıyım yardım edinn
off bu gaz sorunu herkeste var sanırım.3-4 ay çekeceğiz galiba..kakası normal süt içtiği için altın sarısı gibi sıvı olurmuş inlemelerde hep gaz sancısı kendini ve bebeği sıcak tutmaya çalış ve yediklerine de dikkat et umarım geçer bizde de var.Kızlar yardimmmm! Bebeğim 21 günlük oldu 3 gündür geceleri ikiniyor çok kötü allahım dayanamıyorum inliyor resmen küçücük bebek.poposuna zeytinyağ surdum ağzına da verdim doğru mu bilmiyorum. Kakasi da sarı sıvı gibi.niye böyle oluyor anlamıyorum
Seninki kadar olmasa da bende de aynı sorun var.iki gün düzgün sorun yok sonra 3.gün çoşuyor ne uyku ne ağlama bitmiyor.Kusuyor kendini sıkıyor falan dün ayaklarına sıcak su torbası koydum rahatladı sanırım mışıl mışıl uyudu ama alıştırma bu kadar sıcağa diyorlar ne yapacağımı bende şaşırdım gazı var yavrumun.ilaçlarda fayda etmedi ne olacak bilmiyorum..
hamilelikten sonra ilk ilişkide oluyormuş bende burada okumuştum biz daha bereber olmadık kırkımız çıkmadı daha ama bende korkuyorum açıkçası emzirmek kuruluk yapıyormuş çünkü..
off bu gaz sorunu herkeste var sanırım.3-4 ay çekeceğiz galiba..kakası normal süt içtiği için altın sarısı gibi sıvı olurmuş inlemelerde hep gaz sancısı kendini ve bebeği sıcak tutmaya çalış ve yediklerine de dikkat et umarım geçer bizde de var.
Canim cok saol cevabın için. Ben öyle ikininca kabiz oldu saniyorum. Ama çok zor cokSeninki kadar olmasa da bende de aynı sorun var.iki gün düzgün sorun yok sonra 3.gün çoşuyor ne uyku ne ağlama bitmiyor.Kusuyor kendini sıkıyor falan dün ayaklarına sıcak su torbası koydum rahatladı sanırım mışıl mışıl uyudu ama alıştırma bu kadar sıcağa diyorlar ne yapacağımı bende şaşırdım gazı var yavrumun.ilaçlarda fayda etmedi ne olacak bilmiyorum..
hamilelikten sonra ilk ilişkide oluyormuş bende burada okumuştum biz daha bereber olmadık kırkımız çıkmadı daha ama bende korkuyorum açıkçası emzirmek kuruluk yapıyormuş çünkü..
off bu gaz sorunu herkeste var sanırım.3-4 ay çekeceğiz galiba..kakası normal süt içtiği için altın sarısı gibi sıvı olurmuş inlemelerde hep gaz sancısı kendini ve bebeği sıcak tutmaya çalış ve yediklerine de dikkat et umarım geçer bizde de var.
Kızlar yardimmmm! Bebeğim 21 günlük oldu 3 gündür geceleri ikiniyor çok kötü allahım dayanamıyorum inliyor resmen küçücük bebek.poposuna zeytinyağ surdum ağzına da verdim doğru mu bilmiyorum. Kakasi da sarı sıvı gibi.niye böyle oluyor anlamıyorum
canım benimde kanamam hala biraz devam ediyo bu perşembe kırkım çıkıyo ama bende eşime yaklaşmakta korkuyorum şimdiden kanamam olur ağrım olur yada dikişimde açılma olur diye benmde cesaretim yokkızlar utanıyorum ama sorucam çünkü zor durumdayım 26 eylülde doğum yaptım kırkım çıkana kadr kanama oldu tam bitti derken addet oldum 1 haftada o sürdü neyse geçti cesaretimi topluyup eşimle yakınlaştık ama ağrı hissettim ve kanama oldu 2. 3 damla kadar geçti neden oldu bir daha cesaret edemem kesin sizde böyle bir durum oldumu ne yapmalıyım yardım edinn
canım yaptığın yanlış bişey değil ona yardımcı oluyosun hatta ama zeytin yağı asitli olduğunda onu önce temiz bi tavada yak soğutup öyle sür ve ağzına öyle ver . bi tavsiyede benden taze ıhlamur hazırla şekersiz 2 3 çay kaşığı ılık olsun tabi öyle ver oda yapmasına yardımcı oluyo ben 3 günü geçtiğinde veriyorum ya bi kaç saat sonra yada ertesi gün yapıyodu :)Kızlar yardimmmm! Bebeğim 21 günlük oldu 3 gündür geceleri ikiniyor çok kötü allahım dayanamıyorum inliyor resmen küçücük bebek.poposuna zeytinyağ surdum ağzına da verdim doğru mu bilmiyorum. Kakasi da sarı sıvı gibi.niye böyle oluyor anlamıyorum
kızlar size bişey sormak istiyorum bebişlerinzle dışarı çıktığınızda emzirme işini nasıl hallediyosunuz ben nası yaparım dışarı çıktığımda açıkırsa nasıl doyururum diye korkularım var bu yüzden pek dışarı çıkmak istemiyorum çıkamyorum doğrusu çokta bunalıyorum evde bana tavsiyede bulunabilir misiniz sizler dışarı çıktığınızda napıyorsunuz ?
Bence bu gaz sancısının ilacı yok, zamanla şiddeti azalıyor ben damlaları kullansamda kullanmasamda bazen iyi bazen kötü oluyor, yani ilaçtan bağımsız sancısı... Banada doktor hakiki yarım çaybardağı zeytin yağına bir çay kaşığı kimyon kat masaj yap dedi.. Bide ben öaybardağını sıcak suyun içine koyuyordum... Sıcak sıcak masaj iyi geliyordu zaten bizimki masajın hertürlüsünü seviyor.. Ama işte şu ıkınma beni korkutuyor at kişnemesi derler ya aynen kendini sıka sıka öyle sesler çıkartıyor... Bunada şükür sağlıklı olsunlarda...Seninki kadar olmasa da bende de aynı sorun var.iki gün düzgün sorun yok sonra 3.gün çoşuyor ne uyku ne ağlama bitmiyor.Kusuyor kendini sıkıyor falan dün ayaklarına sıcak su torbası koydum rahatladı sanırım mışıl mışıl uyudu ama alıştırma bu kadar sıcağa diyorlar ne yapacağımı bende şaşırdım gazı var yavrumun.ilaçlarda fayda etmedi ne olacak bilmiyorum..
ne desem yalan olur tam bilmiyorum ama dediğin gibi tuvalete gidince de sıkıntı olurdu bence ne zamandır yapmıyoruz ya onun sıkıntısı geçer rahat olmaya çalış:)dikişler den deyildir dimi ben dikişlerden olsa wc çıkamam ağrı olur diye düşünüyorum yanlış mı düşünüyorum acaba
tam bizimkini diyorsun valla küçük atım diyorum benimkide aynı sesleri çıkarıyor demek ki gayet normal sağlıkla büyüsünler inşallah dediğin gibi büyüdükçe bu dertleri azalacak inşallah:)Bence bu gaz sancısının ilacı yok, zamanla şiddeti azalıyor ben damlaları kullansamda kullanmasamda bazen iyi bazen kötü oluyor, yani ilaçtan bağımsız sancısı... Banada doktor hakiki yarım çaybardağı zeytin yağına bir çay kaşığı kimyon kat masaj yap dedi.. Bide ben öaybardağını sıcak suyun içine koyuyordum... Sıcak sıcak masaj iyi geliyordu zaten bizimki masajın hertürlüsünü seviyor.. Ama işte şu ıkınma beni korkutuyor at kişnemesi derler ya aynen kendini sıka sıka öyle sesler çıkartıyor... Bunada şükür sağlıklı olsunlarda...
Kızlar giremiyorum öyle perişan haldeyimki insanlıktan çıktım... Bebeğim çok sorunlu sürekli gaz sancısından ağlıyordu... Gidiyorduk hastane lavma yapıyordu. Başka doktora gittik. Oda sab simplex ve herbocol drop diye iki ilaç verdi. Artık ağlamıyor ama uyuyamıyorum sancıdan kıvranıyor ıkınıyor uyurken, uyanıkken sürekli gezdiriyorum Kolik müzikleriyke uyuyoruz sabaha kadar ışıkta müzikte açık gece 3-4 kere kalkıyor bir saat uğraşıyorum. 45 gündür günlük iki saatlik uykuylayım. Eşimle ayrı odalarda yatıyoruz işe gidemiyor uykusuzluktan... Birde 3-4 gündür çok kusmaya başladı...
Bunları yaşayan var mı? Çocuğumda bir sorun mu var diye endişe ediyorum...
Kızlar merhaba. Artık okuyamıyorum bile burayı yemek yemeye bile zor vakit buluyorum. Kızlar şu meme ucu ağrısına çözüm bulan var mı? artık bitsin istiyorum bu acı nasıl bir şey ya. Lansinoh falan fayda etmiyor. geçer gibi olmuştu geçen hafta 2 gündür delirdim gene sağarken bile çok acıyor, kızım çok fazla emiyor bir de sanki. Özellikle akşamları bir başlıyoruz 3-4 saat sürekli emmek istiyor ben perişan tabi.Sanki sütüm gece azalıyor gibi böyle bir şey olabilir mi? gündüz sağdığımda 60-65 cc, gece 20cc çıkıyor ama emdikten sonra tabi. Ne yaptıysam dinmedi bu acı da ne zaman geçecek acaba fikri olan var mı?
Bir de benim kızım bazen uyurken çok ses çıkarıyor geriliyor sürekli normal mi acaba? sizde de var mı? İki gün önce tıkandığı için acile gittik çok korkuyorum artık o yüzden her sesinde fırlıyorum yerimden.
Anladm canım cevap verdgn içn cok çok teskkq edrim beni ferahlattn bu knuda :)Selam canım ben sana kendim nasıl yapıyorum onu soyliyeyim eğer bebeğim daha küçükse yani anne sutunden başka birşey almiyorsa avmlere gidiyorum oralarda her katta bebek bakım odaları oluyor orada çok rahat emzirebiliyorun.sayet bebeğim ek gıda alıyorsa evden çıkmadan guzelcene emziriyorum yanımada küçük kavanozda çorba yada vs. cocugumun ne yemesi gerekiyorsa onu alıyorum benim iki çocuğum dada yöntemim bu şekilde şimdide aynı taktiği uygulamayı düşünüyorum tabiki Allah izin verirse diyelim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?