2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Canım benim oglum dogdugnda gazlıydı daha 1günluktu damla vermeye bşladk zincoyu kullandk ama fayda etmedı çock çatlyodu gazdan aglamaktan morarmaya tıkanmaya bşlamştı acile götrmştk orda dr metsil damlayı verdı 4tl ydi fiyatı şimdi oglum rahatladı artk kendi çkarbilyo gazını zincoda 15tlydi ama hç fayda etmedi 15 günluk falandı damlayı degştirdik simdı kırkmız çktı maşallahı var oglumun :)

Yerim ben onların büyümesi ni yaa şimdiden başladılar; ) umarım geçer ama bizimki gaz sancısı da cekiyor çok zorlanıyor kuzum

Off kizlar takvimim bugun bitti doguramadum

Var mi bnm gibi olup dogum yapaniniz

post: 37781692, member: 492607"]Off kizlar takvimim bugun bitti doguramadum

Var mi bnm gibi olup dogum yapaniniz[/QUOTE]
Ben 41+1 de doğum yaptım. Cok stresliydi.bebegime bişey olacak diye korkudan hergun nst ye giriyordum.

Yerim ben onların büyümesi ni yaa şimdiden başladılar; ) umarım geçer ama bizimki gaz sancısı da cekiyor çok zorlanıyor kuzum
Dogru tabi buna gaz da eklenince kötü oluyo benim oglumda daha dogdugu gün gaz bşladı daha ilk gündn gaz damlası kullanmaya bşladım ikikez acile gotrduk pasamı gazdan aglamaktan morarmaya bşlamştı artk en snunda dr ilacı degstrdi simdi emdikten snra gaz çkarmakla ugraşmyoruz hemen yatryorum oglus kendilgnden pırtlamaya başlyo :) hemde ne pırtlamak koca adam gbi :)

Ne kullanıyorsun peki

merhaba arkadaşlar. benim bebeğim 28 günlük burnu tıkalı bir kaç gündür. otribebe ile yıkayıp aspiratör ile çekiyorum ama hala tam rahatlamadı. doktor öksürük olursa getir dedi ama yok çok şükür. bazı durumlarda çok artıyor tıkanıklığı. sizin tavsiye edebileceğiniz bir şey var mı?

bu arada benim bebeğimde kız genital bölgede dudaklar arasına çok dokunmuyorum. eğer kakası bulaşmadıysa. çünkü oranın kendine ait bir florası var. çok silmemek gerekiyor. doktorumuzda bu yönde doğrulamıştı bizi.

ya ben alıştıramadım gitti sadece ağlayınca mı vermek lazım yoksa uyurken de mi ağzında olmalı emzik iş alışır benimkide gündüz uyumuyo çünkü sürekli emmek istiyo hiç bi iş ypamıyorum senin taktiği deniym b akalım inşallah alır

Benim de oğluşum ve ben gazdan yana dertliyiz. Ben de doğal yollarla gaz çıkarmadan yanaydım ama ağlama durumları yüzünden endişelendim zinco aldım. Düzenli kullanmıyorum. Çok zorda kaldığımda kullanıyorum. Ama kullanıdığımızda rahatladığını hissediyorum. Onun dışında bir kaç kere 1 çay kaşığı rezene çayı da verdiğim oldu. Kendim sürekli rezene içiyorum günde iki kere. Dün içmedim gece gördüm ne oldu. Gaz yüzünden uzun süre uyanık kaldı bebişim. Yemeklerime de bol bol pişmiş veya pişmemiş halde kimyon koyuyorum. Gaz için göbeği ve ayakları sıcak tutmak önemli. O nedenle minik havlularımızı ütü ile ısıtıp kanına koyuyorum hatta o gün boyu orada kalıyor. Ayaklarına sıcak su torbası da koyan varmış. Acı elma yağı da denedim. Onu da sürünce kısa süreli rahatlıyor. En son geldiğimiz nokta da şu şimdi emzirir emzirmez ters çevirip gazını çıkartmaya çalışıyorum. Bu da fayda etti büyük ölçüde. Ama çıkmayacak gaz çıkmıyor. Bacak egzersizleri ve karın masajı da yapıyorum. Bacak egzersizleri özellikler altını açarken yaptığımızda rahatlıyor o zaman daha kolay ve rahatlatıcı oluyor. Yalnız bunun da sıkıntısı bezini açtığım zaman tekrar sıvı kaka yapması biraz cebelleşmek zorunda kalıyorum bazen iki bez harcıyorum ama o rahat olsun da mühim değil. İnşallah kısa zamanda alışır bebeklerimiz bu gazlar ile baş etmeye. :)

acil yardım bebeklerinizin burun temizliğini nasıl yapıyorsunuz hiç özellikle burnunu temizlemedim hastanede de biişey söylememişlerdi bi de normalde nasıl temizlemek lazım üşüttüğünde burnu tıkalı olduğunda nasıl temizlemek lazım açıklarsanız sevinirim

Merhaba
ben henüz doğum yapmadım fakat tecrübelilerden duyduğum ve bizzat gördüğüm burun aspiratörü. yalnız pompalı olanlar değil. nazal olması lazım ismi. bi ucu bebeğin burnuna diğer ucu annenin ağzına alınıyor. marka olarak otribebe ninki en çok tavsiye edilen. yanında deniz suyu tüpleri de var. onlar da çok işe yarıyor.

Eklentiler

• 1.webp
    2,1 KB · Görüntüleme: 91
  • 2.webp
    5,2 KB · Görüntüleme: 99
Selam kızlar ben bebegimin burnu tıkanık olduğu zaman çay kaşığı na sutumu sıkıp burnuna döküyorum sadece bir kaç damla kısa süre sonra hapşıriyor ve içindeki ler çıkıyor iki cocugumada bu işlemi yaptım burun aspiratoru bile almadım

bende tıpkı senin gbi yapyorum canım benim ilk cocugum annemin tavsiyesyle başladm damlatyorum biraz geçyo yumsuyo ve hapsrınca cıkıyo

Kizlar bizimkide başladı aglamaya aksam ne yapacagimi sasirdim. Meme emince susuyo gazı olabilirmi yada ac mi die dusunuorm gazi olan bebek memede susarmi aglamaya devamm edermi bana Yardım. Edin nolur. Bide Hiç mama vermedim mama ve gaz icin damla ne onerirsiniz.ne kullaniosnz sizler

Cnm benim bebisdede gaz sorunu başladı aynen dediği. gibi memede susyor ama çok kalmıyor bir sure sonra tekrar kafası kizariyor kendini kasiyor memede bile olsa yavrum bnm hic kiyamiyorum.uyku duzenimiz alt üst oldu bu gaz yüzünden bende yeni damlayan başladım zinco kullanıyorum.mama olarak da aptamil 1 veriyorum.benim gibi bebeği hic uyumayan var mi ..bu bebek bu uykusuzluğa nasıl dayaniyor anlamıyorum...

evet canım benim oglumda gazlydı ama memede susardı hep emzirirdm ama emzirdkçede gazı olurdu ben bi kaç kez mama verdim humana yeni dogan bebek sütü diye yazıyodu damla olarakta metsil kullanyorum ve acayip rahatladk

canım benim oglumda gece uyumuyo gece 2 ye 3 e kadar ayakta 10dk uyuyp uyanyo bi türlü dalmyo gece uykusuna ama ben uykudan ölyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…