2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Benimki de azalmıştı, rezene cayı iciyorum o epey fayda etti. Aktardan aldım, icinde çörek otu da var. Demleyip 4 bardak vs iciyorum. Bir de 3-4 lt su. Gittiği yere kadar

Yarım litre kaynamakta olan klorsuz suyun içerisine sekiz - dokuz adet kuru inciri ikiye bölüp atınız. Ağzı kapalı olarak kısık ateşte beş dakika kaynatınız.. Beşinci dakikadan sonra içerisine bir adet havucu dilimleyip ağzı kapalı olarak kısık ateşte üç dakika daha kaynatınız. Ilıyınca süzünüz. Yirmibir gün boyunca öğleden önce ve öğleden sonra aç veya tok karnına birer su bardağı içiniz.

Acil yardim sutum kesiliyor sanıyorum. Cok Üzgünüm.tekrar artmazmi acaba
Arkadaslarin soylediklerine ek olarak, sütünü mutlaka sağ arkadasim. Bebegin emdikten sonra 5 er dk da olsa sağ, bunu 2-3 gün her emzirmeden sonra mutlaka yap, fark edeceksin. Ayrica kahvalti yapamiyorsan tahil gevreklerinden tüket sütle, öğün atlamamaya çalis... Tomrisin emzirme günlüğü diye aratirsan, orada ikiz bebeklerini bile anne sutuyle büyutmeyi basarmis hikayeler okuyacaksin, sütün muhakkak artacaktir Allah'in izniyle elbette...

benim kız zaten erken yatıyor. en geç 9:) sabah 6,5 gibi kalkıyor. sonra belirli aralıklarla uyuyor tekrar. uyanık kaldığında keyfi çok yerinde oluyor bende onu çok sıkmıyorum bu yüzden. zamanla yolunu bulur. gece uykuları çok iyi. hiç uykusuzluk çeken bi anne olmadım çok şükür. uykunun önemi konusunda hem fikirim, sadece uyku saati düzenlemek adına onu uyanık tutma konusuna katılmıyorum. saatlerini hep kızım ayarladı benim :) her kesin bebeği farklı işte. sağlıkları yerinde olsun her şeyleri düzene oturuyor. ben daha rahatım bazı konularda, 2 yaşına kadar çokta zorlamam bazı şeyleri, zamanla buluruz düzenimizi :)

maalesef devam. buhar makinesi de kullanmıyoruz doktorumuz izin vermedi. eski usul temiz havlu ıslatıp koyuyoruz bide su ısıtıcısında su kaynatıyoruz bir kaç kez başında yatmadan.

beni yanlış anlamışsınız ben bebeğimin uykusunu önemsemiyorum gibi olmuş. gayet güzel uyuyup gidiyoruz. gece de gündüz de. sadece uyumak istediği zaman saatini beklemiyorum. kızım en geç dokuzda yatıp sabaha kadar uyuyor. ama yedide yatmak isterse daha dokuz olmadı diye bekletmem onu demek istedim. herkes bebeği için en doğrusuna karar ver. ben ssadece fikrimi söyledim.

Zaten ise baslayacagim icin gece gunduz sut sagiyordum.simdi o sagdigim sutleri vermeye basladim bebegime.cok korkuyorum.bebebegim memeden ayrilmazken simdi sut gelmediği için mizmizlaniyor sürekli

="kudra78, post: 39068712, member: 634992"]bana bozanın çok faydası oluyor ama bi dene istersen.[/QUOTE]
Bi onu ddenemedim sanirim

Henüz OTE="turchanka35, post: 39066764, member: 510388"]Canım regl olacak olabılır mısın?ben geçenlerde oldum sütüm çok azaldı şimdi yine eski haline döndü.onun dışında humana still tea içebilirsiniz eczanede satılıyor .bir de kuru incir yiyip üstüne bol su iç.huzurun da önemli tabii moralin bozuksa hemen kötü Düşünceleri silmeye çalış canım[/QUOTE]
Henüz olmadim .inşallah öyle olur.incir devamli yiyorum suda içiyorum. Humanayi bir kez denedim ise yaramadi gibi gelmisti.tekrar denerim.Birde ise basliycam.allahim bebegimi mahrum etme ne olur :-( yiyip icmekten midem bulaniyor artık o kadar yani

Bu tarifi senden almistim 2 kez yaptim sonra kuru incir zaten yedigim icin devam etmemistim.tekrar yaparim inşallah ise yarar

Zaten ise baslayacagim icin gece gunduz sut sagiyordum.simdi o sagdigim sutleri vermeye basladim bebegime.cok korkuyorum.bebebegim memeden ayrilmazken simdi sut gelmediği için mizmizlaniyor sürekli
Peki uykularin nasil? Eger yapiyorsan, birkac gun yemek, temizlik islerine ara ver ve dinlen istersen. Bir de süt sonucta hormonla salgilaniyor, sütün azalmis olabilir ama artiracagina inan lütfen, her bebegini emzirmede eyvah sutum yetmicek yine deme, simdilik bunu al, sutumuz yine cok olacak de. Biberon olarak medela calpha kullaniyorum ben gerekince, bebek yine meme emdigi gibi biberondan sut cekiyor, cekmezse sut gelmiyor, eger sık biberon vermeye basladiysan, sutun olmadigi icin degil de belki biberona alistigi icin icmiyodur, o icmedikce sut uretimi tetiklenmiyodur vb. Yani durumun tam olarak ne bilmiyorum ama ne olursa olsun inan, düsünsene evlat edinen anne bile zor da olsa o bebegi emzirecek sut urettirebilirmis(biiznillah elbette). İnan, dinlen ve humana da ic:) bence de arttiriyor:) bir de surekli sagiyorsan araliklarini sık tutuyor olabilirsin, göğüslerine de dolmalari ve dinlenmeleri icin musaade et...

Tabi buna katilmamak icten degil:) zaten uykusu gelen bebegi uyutmamak bindigin dali kesmek gibi bisey, benim minigin o uyku vaktini yani vakitten kastim saat olarak degil, onun uykusunun geldigi ani kacirirsam daha zor uykuya daliyor. Asker gibiden kastim da bu, kendi kendine uyur diye bekleyemiyorum o yuzden, kendi kendine uyuma aşamasina gecemedik dolayisiyla...Uykusu gelince mudahale ediyorum... Zaten o da bu rutine alisti, 3 saatte bir acikiyor, yaklasik 1,5 saat oyun oynuyoruz, sonra uykusu geliyor, annem beni uyutsun diye bekliyor1,5 saat de uyuyor yaklasik olarak...sonra da aksam uykusu vakti geliyor, şükür ki aksamlari sadece acikiyor, uyanmiyor. Uykusu gelince uyutmama isini kim yapmisti o kismi kacirmisim zaten...

TE="Missso, post: 39071781, member: 636619"]Peki uykularin nasil? Eger yapiyorsan, birkac gun yemek, temizlik islerine ara ver ve dinlen istersen. Bir de süt sonucta hormonla salgilaniyor, sütün azalmis olabilir ama artiracagina inan lütfen, her bebegini emzirmede eyvah sutum yetmicek yine deme, simdilik bunu al, sutumuz yine cok olacak de. Biberon olarak medela calpha kullaniyorum ben gerekince, bebek yine meme emdigi gibi biberondan sut cekiyor, cekmezse sut gelmiyor, eger sık biberon vermeye basladiysan, sutun olmadigi icin degil de belki biberona alistigi icin icmiyodur, o icmedikce sut uretimi tetiklenmiyodur vb. Yani durumun tam olarak ne bilmiyorum ama ne olursa olsun inan, düsünsene evlat edinen anne bile zor da olsa o bebegi emzirecek sut urettirebilirmis(biiznillah elbette). İnan, dinlen ve humana da ic:) bence de arttiriyor:) bir de surekli sagiyorsan araliklarini sık tutuyor olabilirsin, göğüslerine de dolmalari ve dinlenmeleri icin musaade et...[/QUtesekkur ederim öncelikle. Hemen aciklayim.annem bizimle yaşıyor ve evin yükünün yarısı onun üzerinde. Sabahlari bebegim uyandiginda ben emzirir yatarım annem ilgilenir genellikle. Sagma isinide gündüz bebeğim uyudugunda goguslerim doluysa tek gogsumu sagip diğerini uyaninca veriyordum .gecede aybu şekilde. Doldugunu hissediyordum 3 gundur bomboş. Anlayamiyorum.dogdugundan beri 10 u gecmemistir biberon alna sayısı benim bebeğim çok iştahlı bir bebek kilo alimida iyi.ama artik çekiyor çekiyor sut gelmeyince hyzursuzlanip mizirdaniyor.cekibxe elimle sıkıyorum bos ve cok az sut geliyor

neyse herkes hem fikir zaten sadece taktikler farklı. ama keyifleri yerinde olsunda :)

arkadaşlar bizde doğum yapan kadınailk yedi gün sütü bol olsun diye tereyağında kavrulmuş kuru dut yedirirler" annem bana da yapmıştı ve üçüncü gün sütüm giysilerimden taşıyordu. şimdi ne zaman azaldığını görsem yapıyorum. bir kase kuru dutu kaynamış suda yumuşayıncaya kadar bekletin sonra süzüp dutları elinizle hafiçe sıkın.daha sonra tereyağını ateşe koyun köpürüp durulduktan sonra dutları atıp kavurun ve afiyetle yiyin ağır gelirse yanında yoğurt tüketin. bende çok etkili oluyor.

Arkadaşlar sutum tekrar artmaya başladı. Cok şükür rabbime.cok korkmustum kesilecek diye.tavsiyede bulunan herkese çok teşekkür ederim.

benimde iki üç gümdür azaldı :-( moralim çok bozuk, deli gibi yiyip içiyorum ama aynı. kızım zaten düşkün değil emmeye, sağ sağ yoruldum valla. regl olucam sanırım bi lekenlenme var. umarım ona bağlıdır ve kesilmez. şu altı ayı bari çıkarsak çok üzülüyorum :-(

[QUOTEüzülmea78, post: 39108590, member: 634992"]benimde iki üç gümdür azaldı :-( moralim çok bozuk, deli gibi yiyip içiyorum ama aynı. kızım zaten düşkün değil emmeye, sağ sağ yoruldum valla. regl olucam sanırım bi lekenlenme var. umarım ona bağlıdır ve kesilmez. şu altı ayı bari çıkarsak çok üzülüyorum :-([/QUOTE]
Sakin uzulme.sutum gelmiyor, yetmiyor gibi olumsuz seylerde dusunme.ben bebegimi emzirirken annecim sen em bol bol sutumuz gelicek diyorum.yemeye devam.inan benim Bazen midem bulaniyor yiyip icmekten.kesilmeyecek allahin izniyle inan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…