Benimki de azalmıştı, rezene cayı iciyorum o epey fayda etti. Aktardan aldım, icinde çörek otu da var. Demleyip 4 bardak vs iciyorum. Bir de 3-4 lt su. Gittiği yere kadar
Arkadaslarin soylediklerine ek olarak, sütünü mutlaka sağ arkadasim. Bebegin emdikten sonra 5 er dk da olsa sağ, bunu 2-3 gün her emzirmeden sonra mutlaka yap, fark edeceksin. Ayrica kahvalti yapamiyorsan tahil gevreklerinden tüket sütle, öğün atlamamaya çalis... Tomrisin emzirme günlüğü diye aratirsan, orada ikiz bebeklerini bile anne sutuyle büyutmeyi basarmis hikayeler okuyacaksin, sütün muhakkak artacaktir Allah'in izniyle elbette...Acil yardim sutum kesiliyor sanıyorum. Cok Üzgünüm.tekrar artmazmi acaba
Ben uykuyu yemesi kadar önemsiyorum acikcasi. Gece uykusuna en gec 8 de yatiriyorum, cok nadir 10u buldugu oldu ama gece daha sık uyandi ve sabah da yine alisik oldugu saatte kalkti, yani uykusunu cok daha az almis oldu. Boyle asker gibi uyku saatlerini takip edip, uykuya yatirinca, uyandiginda daha algilari acik, mutlu, agulu bir bebek oluyor, o yuzden asker gibi olma halini seviyorum onun iyiligi icin:) erken yatinca esimle de vakit geciriyoruz bizbize hem... Tek sorunum kendiliginden uykuya gecmiyor ama onu da 4.ay bitimine erteliyorum, simdilik uyumasi cok daha onemli nasil olursa olsun... bir de uykusunu iyi almis bebek ve cocuklarda obezite, hiperaktivite, dikkat eksikligi vb. daha az gözlemlenmis, tibben de önemli olduguna inaniyorum. Bence sen de bu hali sev, hele ki calismaya baslayinca seni hem ruhen hem bedenen cok yorar, o yuzden bu surecte basarilar diliyorum...
Herkesr günaydın anneler
Malum kış ayındayız ısıtıcılar buhar makinası kullansakta bebişlerin burnu tıkanıyo ben tonimer kullanıyorum gerektiğinde aspiratörle çekiyorum kızımın burnuna onu her sıkışım ikimizede işkence gibi istemiyo kıvranıyo bebişlerin burnunu açmanın başka bi yolunu bulan varmı yoksa herkes fizyolojik damla kullanmaya devam mı ediyo
Evt canım Haklısın bir düzene oturması gerekiyor zaten kime nezareti olur düzenin ben çalışan bir anne Olacağım.Zaten büyüme hormonu 23 den sonra. Salgılanıyor .çocuğun gündüz uykusu da önemli ama gece uykusu kadar olamaz tabiki Oğlumu uykusuzluktan ağltmıyorum.benim de oğlum sabahları uykusunu iyi aldığı için çok mutlu senin de Dediğin gibi.sağol canım desteğin için.az Kalsın yapıp etmelerim için vicdan azabı duyacaktım.böyle anneler de varsa ne mutlu bana.sonuçta kimse çocuğunun kötülüğünü istemez.
Acil yardim sutum kesiliyor sanıyorum. Cok Üzgünüm.tekrar artmazmi acaba
Zaten ise baslayacagim icin gece gunduz sut sagiyordum.simdi o sagdigim sutleri vermeye basladim bebegime.cok korkuyorum.bebebegim memeden ayrilmazken simdi sut gelmediği için mizmizlaniyor sürekliArkadaslarin soylediklerine ek olarak, sütünü mutlaka sağ arkadasim. Bebegin emdikten sonra 5 er dk da olsa sağ, bunu 2-3 gün her emzirmeden sonra mutlaka yap, fark edeceksin. Ayrica kahvalti yapamiyorsan tahil gevreklerinden tüket sütle, öğün atlamamaya çalis... Tomrisin emzirme günlüğü diye aratirsan, orada ikiz bebeklerini bile anne sutuyle büyutmeyi basarmis hikayeler okuyacaksin, sütün muhakkak artacaktir Allah'in izniyle elbette...
Bu tarifi senden almistim 2 kez yaptim sonra kuru incir zaten yedigim icin devam etmemistim.tekrar yaparim inşallah ise yararcanım bende birkaç gündür bu kür ietmemistim.tekragörümcem yeni doğum yaptı sütü yoktu, bu kürle doldu göğüslerim diyor. sen de dene istersen.
Yarım litre kaynamakta olan klorsuz suyun içerisine sekiz - dokuz adet kuru inciri ikiye bölüp atınız. Ağzı kapalı olarak kısık ateşte beş dakika kaynatınız.. Beşinci dakikadan sonra içerisine bir adet havucu dilimleyip ağzı kapalı olarak kısık ateşte üç dakika daha kaynatınız. Ilıyınca süzünüz. Yirmibir gün boyunca öğleden önce ve öğleden sonra aç veya tok karnına birer su bardağı içiniz.
Peki uykularin nasil? Eger yapiyorsan, birkac gun yemek, temizlik islerine ara ver ve dinlen istersen. Bir de süt sonucta hormonla salgilaniyor, sütün azalmis olabilir ama artiracagina inan lütfen, her bebegini emzirmede eyvah sutum yetmicek yine deme, simdilik bunu al, sutumuz yine cok olacak de. Biberon olarak medela calpha kullaniyorum ben gerekince, bebek yine meme emdigi gibi biberondan sut cekiyor, cekmezse sut gelmiyor, eger sık biberon vermeye basladiysan, sutun olmadigi icin degil de belki biberona alistigi icin icmiyodur, o icmedikce sut uretimi tetiklenmiyodur vb. Yani durumun tam olarak ne bilmiyorum ama ne olursa olsun inan, düsünsene evlat edinen anne bile zor da olsa o bebegi emzirecek sut urettirebilirmis(biiznillah elbette). İnan, dinlen ve humana da ic:) bence de arttiriyor:) bir de surekli sagiyorsan araliklarini sık tutuyor olabilirsin, göğüslerine de dolmalari ve dinlenmeleri icin musaade et...Zaten ise baslayacagim icin gece gunduz sut sagiyordum.simdi o sagdigim sutleri vermeye basladim bebegime.cok korkuyorum.bebebegim memeden ayrilmazken simdi sut gelmediği için mizmizlaniyor sürekli
Tabi buna katilmamak icten degil:) zaten uykusu gelen bebegi uyutmamak bindigin dali kesmek gibi bisey, benim minigin o uyku vaktini yani vakitten kastim saat olarak degil, onun uykusunun geldigi ani kacirirsam daha zor uykuya daliyor. Asker gibiden kastim da bu, kendi kendine uyur diye bekleyemiyorum o yuzden, kendi kendine uyuma aşamasina gecemedik dolayisiyla...Uykusu gelince mudahale ediyorum... Zaten o da bu rutine alisti, 3 saatte bir acikiyor, yaklasik 1,5 saat oyun oynuyoruz, sonra uykusu geliyor, annem beni uyutsun diye bekliyorbenim kız zaten erken yatıyor. en geç 9:) sabah 6,5 gibi kalkıyor. sonra belirli aralıklarla uyuyor tekrar. uyanık kaldığında keyfi çok yerinde oluyor bende onu çok sıkmıyorum bu yüzden. zamanla yolunu bulur. gece uykuları çok iyi. hiç uykusuzluk çeken bi anne olmadım çok şükür. uykunun önemi konusunda hem fikirim, sadece uyku saati düzenlemek adına onu uyanık tutma konusuna katılmıyorum. saatlerini hep kızım ayarladı benim :) her kesin bebeği farklı işte. sağlıkları yerinde olsun her şeyleri düzene oturuyor. ben daha rahatım bazı konularda, 2 yaşına kadar çokta zorlamam bazı şeyleri, zamanla buluruz düzenimizi :)
Tabi buna katilmamak icten degil:) zaten uykusu gelen bebegi uyutmamak bindigin dali kesmek gibi bisey, benim minigin o uyku vaktini yani vakitten kastim saat olarak degil, onun uykusunun geldigi ani kacirirsam daha zor uykuya daliyor. Asker gibiden kastim da bu, kendi kendine uyur diye bekleyemiyorum o yuzden, kendi kendine uyuma aşamasina gecemedik dolayisiyla...Uykusu gelince mudahale ediyorum... Zaten o da bu rutine alisti, 3 saatte bir acikiyor, yaklasik 1,5 saat oyun oynuyoruz, sonra uykusu geliyor, annem beni uyutsun diye bekliyor1,5 saat de uyuyor yaklasik olarak...sonra da aksam uykusu vakti geliyor, şükür ki aksamlari sadece acikiyor, uyanmiyor. Uykusu gelince uyutmama isini kim yapmisti o kismi kacirmisim zaten...
Arkadaşlar sutum tekrar artmaya başladı. Cok şükür rabbime.cok korkmustum kesilecek diye.tavsiyede bulunan herkese çok teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?