ldicanım öyle yapmaya başladım bikaç gündür. Ve farkettim sanki biraz az az arttı. Sagdigimdan 60 cc geldi bugün bir tanesinden. Ama doktor mama takviyesi sütün azalmis dedi bugun.ama 7 kilo cikti.anlamadım nolur biri bi şey desin.ben mama ya başlamalı miyim ? 3 ay 10 günlük oğlum. Sütüm azaldı biliyorum ve kaç günlerdir uğraşıyorum artmiyor. Ama biraz daha ugrassaydim((
Canimm. Bebeklerimiz ayni gidiyor hemen hemen ve benim ne özel hastanedeki doktorum ne de saglik ocagindakiler, mama takviyesi onermediler. Yani sütünü artir vb de degil, herseyy normaldi. Hatta yüzde tablosu mu ne var orada gayet iyiler bu kiloyla. Tomrisi oku, kendimize güvenelim. Allah bizi bu vazifeyle horevlendirdiyse üstesinden gelebiliriz demektir.Doğum kilosu 3490 di canım. Vermicem mama hemen okuyorum canım tomris i..valla inan ki size Doktordan bin kat daha çok guveniyorum .çok ama çok teşekkür ederim
Bence mama verme hemen cnm masallah kilosu cok guzel kac kilo dogdu ki. Benim kizim 3.5 aylik 6300 gr ve 3540 dogdu. Bence pes etme sagmaya devammmcanım öyle yapmaya başladım bikaç gündür. Ve farkettim sanki biraz az az arttı. Sagdigimdan 60 cc geldi bugün bir tanesinden. Ama doktor mama takviyesi sütün azalmis dedi bugun.ama 7 kilo cikti.anlamadım nolur biri bi şey desin.ben mama ya başlamalı miyim ? 3 ay 10 günlük oğlum. Sütüm azaldı biliyorum ve kaç günlerdir uğraşıyorum artmiyor. Ama biraz daha ugrassaydim((
Canimm inşallah basarabilirim elimden gelen her şeyi yapıcam. Benim pompam manuel elektrikli iki taraflı alayım diyorum .ilk iki ay azalma hemen artirabiliyirdum sutumu ama 3 ayi geçince öyle olmadı. Daha zor galiba.doktor artık olmaz dedi.ama ben ona inanmıyorum basarabilirim Tomrisin dediklerini harfiyen uygulayaacgim. Eşim saçma buluyor benim pskolojim bozukmus falan. Öyle diyor. Onun umrunda degil tabi oğlum süt mu içmiş mama mi yemiş karnı doysun yeter.neyse onun dedikleri umrumda degil elimden geleni yapacağım fazlasını. Tekrar teşekkür ederim çokHa ka
ldi
Canimm. Bebeklerimiz ayni gidiyor hemen hemen ve benim ne özel hastanedeki doktorum ne de saglik ocagindakiler, mama takviyesi onermediler. Yani sütünü artir vb de degil, herseyy normaldi. Hatta yüzde tablosu mu ne var orada gayet iyiler bu kiloyla. Tomrisi oku, kendimize güvenelim. Allah bizi bu vazifeyle horevlendirdiyse üstesinden gelebiliriz demektir.
Canim 3490 doğdu. Ama doktor neden böyle diyor anlamıyorum. Geçen ay 1250 aldı şimdi 700 g olunca doktor kilo alimi da azalma Var sütün az dedi direk mama.pes etmicem canım teşekkür ederimBence mama verme hemen cnm masallah kilosu cok guzel kac kilo dogdu ki. Benim kizim 3.5 aylik 6300 gr ve 3540 dogdu. Bence pes etme sagmaya devammm
Dun aksam bebegim emerken bagirmaya başladı diğer memeye aldim biraz aldi yine aynı. Elimle siktim iki gogsumu de bir kac damla sut cikti zorla.cok üzüldüm. Buzlukta sagdigim sutlerim vardi hemen cikardim nasil icti yavrum.keyfi yerine geldi.ise basladigimda kullanacaktik oysa.sut kalmadi.ben nasıl ise gidecegim simdi bebegim nasıl beslenecek? Ac kalip aglasinmi kuzucum.mama aldim sabah.yetmedigi yerde mecbur vereceğim aksamlari.ne kadar istemesemde.sut aldin yogurt mayaladim.meyve sularni falan yavaş yavaş tattirmaya baslayacagim.calismaktan sogudum.bebegimi birakmak istemiyorum. İnşallah artar sutumuz hep dua ediyorumgkbebeğim post: 39176221 .!.:Canim 3490 doğdu. Ama doktor neden böyle diyor anlamıyorum. Geçen ay 1250 aldı şimdi 700 g olunca doktor kilo alimi da azalma Var sütün az dedi direk mama.pes etmicem canım teşekkür ederim
Bebegin kac aylik cnm. Iyi beslen bol bol dinlen ve sutunu sag cnm eminim artacaktir. Burdan bir arkadasin emzirme kampi tavsiyesini de arastir istersen. Sutun artacak zaten hic azalmadi ki buna inan. En kotu ihtimal 4 aylkken ufaktan ek gidalara baslarsin bebegin ac kalmaz merak etme. Is meselesine gelince benim de canim sıkkın bebegimi birakip ise gitmek istemiyorummmmDun aksam bebegim emerken bagirmaya başladı diğer memeye aldim biraz aldi yine aynı. Elimle siktim iki gogsumu de bir kac damla sut cikti zorla.cok üzüldüm. Buzlukta sagdigim sutlerim vardi hemen cikardim nasil icti yavrum.keyfi yerine geldi.ise basladigimda kullanacaktik oysa.sut kalmadi.ben nasıl ise gidecegim simdi bebegim nasıl beslenecek? Ac kalip aglasinmi kuzucum.mama aldim sabah.yetmedigi yerde mecbur vereceğim aksamlari.ne kadar istemesemde.sut aldin yogurt mayaladim.meyve sularni falan yavaş yavaş tattirmaya baslayacagim.calismaktan sogudum.bebegimi birakmak istemiyorum. İnşallah artar sutumuz hep dua ediyorum
Canim buradaki arkadaşlarımın da desteği ile suan emzirme kampina girdim ben.surekli 1 saatte 2 saatte emziriyorum uyuyorsa 2 3 saatte kaldırıp emziriyorum gündüz hep mememde boş da olsa .Diğer elimde de manuel pompa m emzirirken sagiyorum onun emdigi memeyi ama .emdikten sonra kalanları. Sonra emme bittiğinde ne kadar olursa olsun fazla çıkmıyor 20 30 cc belki o da.bi de onu veriyorum emzirme sonunda.cay kaşığı ile biraz zor oluyor ama olsun.her emzirme de mutlaka sagiyorum artık .ve ağladığında hemen ne olursa sebebi emziriyorum.sutumuz artabilir .ben inanıyorum .3 aydan sonra evet zor ama olmaz değil. Vücut cevap verecek meme sürekli bosaltildikca.benim De Buzlukta sütüm var ama onlardan vermedim bu sefer emme arasi uzar süt yapımı hizlanmaz diye.sen de yap canım bi de her hafta sağlık ocağına gidip kilosu na baktircam yetiyor mu diye.bu zor gerçekten dün gece bi memeyi emip uyudu ötekini sagdim ve uyurken zar zor kaşıkla verdim .biz elimizden geleni yapalım ben artacagina inanmak istiyorumDun aksam bebegim emerken bagirmaya başladı diğer memeye aldim biraz aldi yine aynı. Elimle siktim iki gogsumu de bir kac damla sut cikti zorla.cok üzüldüm. Buzlukta sagdigim sutlerim vardi hemen cikardim nasil icti yavrum.keyfi yerine geldi.ise basladigimda kullanacaktik oysa.sut kalmadi.ben nasıl ise gidecegim simdi bebegim nasıl beslenecek? Ac kalip aglasinmi kuzucum.mama aldim sabah.yetmedigi yerde mecbur vereceğim aksamlari.ne kadar istemesemde.sut aldin yogurt mayaladim.meyve sularni falan yavaş yavaş tattirmaya baslayacagim.calismaktan sogudum.bebegimi birakmak istemiyorum. İnşallah artar sutumuz hep dua ediyorum
sen doktorlara ınanma.bnm kızım 3.69dogdu,2880le çıktık hastaneden.ılk ay doktor bu bebek 3haftadr 500gram bile almamış mamaya başlıcaz dıye zorladı.kabul etmedık.daha bir haftamz vardı ve evde bebek ıcın tartımız vardı,su sağlık ocagmda olanlardan.cıktgndan beri tartıyorduk 700gram almıştı.vermedım mama.bekledm.bırbhafta sonra kgsu 4oldu.doktoru degıstık.burada birıne doktor kgsu dgl,önemli olan bebegın gelışimi ,600gram alsa yeter mamaya baslatmam demişti ve bnde böyle düşünüyorum ama tabıkı sen annesısın enbıyı kararı sen verırsın.onun dışında emzırme kampın bıtınce 2saatte bir sağarak şta sütünü artırabılırsın inan.Canimm inşallah basarabilirim elimden gelen her şeyi yapıcam. Benim pompam manuel elektrikli iki taraflı alayım diyorum .ilk iki ay azalma hemen artirabiliyirdum sutumu ama 3 ayi geçince öyle olmadı. Daha zor galiba.doktor artık olmaz dedi.ama ben ona inanmıyorum basarabilirim Tomrisin dediklerini harfiyen uygulayaacgim. Eşim saçma buluyor benim pskolojim bozukmus falan. Öyle diyor. Onun umrunda degil tabi oğlum süt mu içmiş mama mi yemiş karnı doysun yeter.neyse onun dedikleri umrumda degil elimden geleni yapacağım fazlasını. Tekrar teşekkür ederim çok
Bu konuyu ilk ben yazmıştım zaten.bebegimin kilo alimi iyi çok sukur.1 hafta sonra 4ayimiz bitecek.3 aylik kontrolunde 7.400 du kilosu.tavsiyelerin Hepsini biliyorum. Ise baslayinca kullanacagimiz sut kalmadı :-(ysmn8590 .!.:Bebegin kac aylik cnm. Iyi beslen bol bol dinlen ve sutunu sag cnm eminim artacaktir. Burdan bir arkadasin emzirme kampi tavsiyesini de arastir istersen. Sutun artacak zaten hic azalmadi ki buna inan. En kotu ihtimal 4 aylkken ufaktan ek gidalara baslarsin bebegin ac kalmaz merak etme. Is meselesine gelince benim de canim sıkkın bebegimi birakip ise gitmek istemiyorummmm
Canim benim bebegim zaten emmek icin 2 saati bekleyemiyor bile.cok sık emiyor.yani devamli memede oldugu icinde süt dolmuyor olabilir.gece bile en uzun 2 saatte uyaniyor.annelik cok zormusC
Canim buradaki arkadaşlarımın da desteği ile suan emzirme kampina girdim ben.surekli 1 saatte 2 saatte emziriyorum uyuyorsa 2 3 saatte kaldırıp emziriyorum gündüz hep mememde boş da olsa .Diğer elimde de manuel pompa m emzirirken sagiyorum onun emdigi memeyi ama .emdikten sonra kalanları. Sonra emme bittiğinde ne kadar olursa olsun fazla çıkmıyor 20 30 cc belki o da.bi de onu veriyorum emzirme sonunda.cay kaşığı ile biraz zor oluyor ama olsun.her emzirme de mutlaka sagiyorum artık .ve ağladığında hemen ne olursa sebebi emziriyorum.sutumuz artabilir .ben inanıyorum .3 aydan sonra evet zor ama olmaz değil. Vücut cevap verecek meme sürekli bosaltildikca.benim De Buzlukta sütüm var ama onlardan vermedim bu sefer emme arasi uzar süt yapımı hizlanmaz diye.sen de yap canım bi de her hafta sağlık ocağına gidip kilosu na baktircam yetiyor mu diye.bu zor gerçekten dün gece bi memeyi emip uyudu ötekini sagdim ve uyurken zar zor kaşıkla verdim .biz elimizden geleni yapalım ben artacagina inanmak istiyorum
Cnm bence o kadar uyanması doymadigindan olabilir mi.bi kez mama ver bence gece yada sut sağ biraz fazlaca ver uzaman rahat uyuyor.benimkisi öyle bide ne iatersenArkadaşlar bebeğim geceleri 3-4 kez uyaniyor emmek icin.hemen hemen her uyandigindada 40 dak 1 saati buluyor tektar uyumasi.uyudu diye memeyi çekiyorum hemen mizirdaniyor tekrar meme.cok uykusuz kaliyorum.yakinda işe başlayacağım. Bu tempoya nasıl alisacagim bilmiyorum. Sizlerde durumlar nasıl?
[QUOTEbenim bebeğimdenizyild, post: 39179571, member: 461978"]sen doktorlara ınanma.bnm kızım 3.69dogdu,2880le çıktık hastaneden.ılk ay doktor bu bebek 3haftadr 500gram bile almamış mamaya başlıcaz dıye zorladı.kabul etmedık.daha bir haftamz vardı ve evde bebek ıcın tartımız vardı,su sağlık ocagmda olanlardan.cıktgndan beri tartıyorduk 700gram almıştı.vermedım mama.bekledm.bırbhafta sonra kgsu 4oldu.doktoru degıstık.burada birıne doktor kgsu dgl,önemli olan bebegın gelışimi ,600gram alsa yeter mamaya baslatmam demişti ve bnde böyle düşünüyorum ama tabıkı sen annesısın enbıyı kararı sen verırsın.onun dışında emzırme kampın bıtınce 2saatte bir sağarak şta sütünü artırabılırsın inan.
Evet olabilir.gunlerdir sut azligindan konusuyoruzya zaten :-( bugun mama aldim.cok zorda kalirsam vericem artik.yarinda yogurt vericem 1 kac kasik.bugun armut suyu verdim.cok sevdi.gecede memede uyuyor cekince hemen uyaniyor. Bos emiyor emzik gibi. Anlamadım. ..[/QUOTE][QUOTolabilir.gunlerdirpost: 39181289, member: 562875"]Cnm bence o kadar uyanması doymadigindan olabilir mi.bi kez mama ver bence gece yada sut sağ biraz fazlaca ver uzaman rahat uyuyor.benimkisi öyle bide ne iatersen
Canim ben gibi yapma.vicdan azabı duydukca süt bitiyor .hadı bakalım 1 hafta sonra iyi olacak eminim.boyle böyle hepsi büyüyecek .bir sey sorabilir miyim.kaç aylik siniz ve sütünü artırmayı nasıl basardin.oyle şey mi olur zorla iyice memeden sogutacakkızlar biz mamaya başladık. bebeğim 25 günde 100 gr almış :-( yavrum açmış hep. keyfi çok yerindeydi, hiç ağlamazdı bende çok meme düşkünü olmasa da daha önceleri iyi kilo alıyor diye biraz rahat davrandım. dün bi sağlık ocağında baktırayım dedim, öğleden sonra doktorda soluğu zor aldım. emmiyo deyince bir ebeden destek aldırdılar, bebeğimin kafasını tutup zorladı nasıl ağladı kıyamam. inadını böyle kırabilirsin dedi. ama ben yapamıyorum. onu öyle ağlata ağlata emziremem. uyku kolluyorum, mamaya da başladı. kaşıkla güzel içiyor. bezine inca bi tabaka tuv. kağıdı koyup kaç kez çiş yaptığını sayıyorum. yedi olursa doyar dedi doktor. sabahtan beri oldu 7 ve bir kez 90cc süt verdim, her uykuda emzirdim. vicdan azabından öleceğim bebeğimi anlamadığım için. sütüm artıyor tekrar çok şükür. 1 hafta sonra kontrol var umarım doğru yoldayımdır.
Evet olabilir.gunlerdir sut azligindan konusuyoruzya zaten :-( bugun mama aldim.cok zorda kalirsam vericem artik.yarinda yogurt vericem 1 kac kasik.bugun armut suyu verdim.cok sevdi.gecede memede uyuyor cekince hemen uyaniyor. Bos emiyor emzik gibi. Anlamadım. ..[/QUOTE][QUOTolabilir.gunlerdirpost: 39181289, member: 562875"]Cnm bence o kadar uyanması doymadigindan olabilir mi.bi kez mama ver bence gece yada sut sağ biraz fazlaca ver uzaman rahat uyuyor.benimkisi öyle bide ne iatersen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?