- 6 Ağustos 2011
- 763
- 166
- 123
20 poşet kadar toplayabildim, ama benim çalışma saatlerim tüm gün değil. dershane öğretmeniyim ben, hafta içi üç yarım gün gideceğim hafta sonu programım belli değil daha. akşam sağıp sabaha bırakırım dolaptakilerde zor günler için. kızım gönülsüz emme konusunda bırakır flan onlrala idare ederiz biraz bakalım.Ise baslayacakmissin sut biriktirebildinmi merak ettim
Ya kizlar ne yaptiysam bebegime biberonu tutturamiyorum isin ilginc tarafi biberon denemelerimiz sonuc vermeyince sut ziyan olmasin diye kasikla vereyim dedim tukuruyor anlamadim gitti benim kizim istahsiz galiba 3.5 aylik ve 6300 gr kilosu da az gibi tavsiyesi olan varmi ?
Benim kizim da 3540 dogdu 3 aylik kontrolunde 6 kiloydu simdi evde tartiyorum 6300 16 gunde 300 gr almis ve dedigin gibi keyfi yerinde pek yemekle arasi olmicak galiba nolcak boyle bilmiyorum valla ise baslayinca asil zorluk baslayacak. Sen hangi biberonu kullandin cnm yeni aldiginla icerse bilgi verirsen sevinirim bende denerimbenim kızımda zorlanıyor tutmakta başka bi biberon aldım bakalım deneyeceğim. kaşıkla verince benim kızımda içmiyor sütü, mamayı da zorla işte. iştah bizde de yok çok üzülüyorum. son 20 günde 100 gram almış sadece. memede emmiyor sadece uyurken alıyor. karnını doyurmasam bana mısın demez. ağlamıyor bile. doktor bile şaşırdı aç am keyfi çok yerinde diyor. doğum kilosuna göre takip et. 2 katını geçmiş olman gerekiyormuş. her ay minumum 600 gram aldıysa sorun yok bence. benim kızım 2700 doğdu. şu an 5.5 kilo :-(
Benim kizim da 3540 dogdu 3 aylik kontrolunde 6 kiloydu simdi evde tartiyorum 6300 16 gunde 300 gr almis ve dedigin gibi keyfi yerinde pek yemekle arasi olmicak galiba nolcak boyle bilmiyorum valla ise baslayinca asil zorluk baslayacak. Sen hangi biberonu kullandin cnm yeni aldiginla icerse bilgi verirsen sevinirim bende denerim
Canim benimki de biberon u cigniyor çok tatli:)ne emzik ne biberon.ben emzik kısmı uzun biberonla genis yerinden resmen ağzına fışkırtiyorum sikarak:) 2 defa fiskirt bekle yutuyo zar zor bi daha. Kaşıkla da veriyorum ama döküyor bütün sütüm boşa gidiyor üzülüyorum çok değerli. Daha yutkunmayi tam bilmiyorlar ondan benceYa kizlar ne yaptiysam bebegime biberonu tutturamiyorum isin ilginc tarafi biberon denemelerimiz sonuc vermeyince sut ziyan olmasin diye kasikla vereyim dedim tukuruyor anlamadim gitti benim kizim istahsiz galiba 3.5 aylik ve 6300 gr kilosu da az gibi tavsiyesi olan varmi ?
Ya kizlar ne yaptiysam bebegime biberonu tutturamiyorum isin ilginc tarafi biberon denemelerimiz sonuc vermeyince sut ziyan olmasin diye kasikla vereyim dedim tukuruyor anlamadim gitti benim kizim istahsiz galiba 3.5 aylik ve 6300 gr kilosu da az gibi tavsiyesi olan varmi ?
Sokuyorum cnm emmiyor isiriyor diliyle ittiriyor. Bende avent aldim ama olmuyor tutmuyorYutma reflekstir. Biberonun ucunu tamamen bebeğin ağzına sokmalısın. Avent biberon tavsiye ederim ondan memnunum. Bebedor un cam biberonu da fena değil.
Oyle tabii saglikli olsunlar da yapacak birsey yok ya en cok da sutun yetiyo mu sorusuna gicik oluyorum ya kizim cok tombik degil sanirim ondan soruyorlar ama napim emmek icin cildiran bir bebek deil hangi anne sutunun yetmemesini ister ki. Kac numara biberon ucu 2 numara var bende 1 no cok kucuk onunla emmedi 2 yi denedim onu da emmedi 3 mu alsambenim bi arkadaşımın kızı her ay 300-400 gram alıyordu, ama hep çok sağlıklı bi bebekti, hala da öyle. bende oluruna bıraktım artık, sağlığı yerinde olsun yeter ki. mamaya başladık bakalım toparlarız. avent 125 lik vardı zorlanıyor almaya. diğerini deneyim alırsa yazarım.
Selam anneler faydasını görebileceğinize inandığım tecrübelerimi anca şimdi yazabiliyorum. Oğlum 9 Ekim de 3700 gr doğdu. Ilk günden itibaren memeyi tutmadı hergüne vazgeçmeden denedim 3 ay boyunca ama tutturamadım. Ilk günden beri sağıyorum, ilk 2 ay günde 4-5 kez doluyordu sağıyordum. Artık günde 2 kez sağıyorum toplamda günde 500-600ml civarı sütüm çıkıyor. Gündüz bir öğünde 110-120ml civarı anne sütü içiyor ve 2-2,5 saatte bir besleniyoruz, geceleri ise reflü dolayısıyla aptamil ar adlı mamayı 120ml su ile hazırlıyorum yaklaşık 133-135ml ediyor ve 3,5-4 saatte bir acıkıyor. 3. Ay kontrolünde 6700 gr çıktı oğlum. 4. Ay dönümünde Dr umuz şehir dışında olacağı için bir hafta erken yarın kontrole gidicez. Bakıcılarımızdan bir tanesi tıp fakültesinde bebek mama mutfağında çalışıyordu, onun da yönlendirmesiyle biz birçok şeyi tattırdık ve her gün sadece 1öğün akşam üzeri ya yarım elma veya armut suyu, veya 1 havuç suyu veya 2 çorba kaşığı ev yapımı yoğurt veriyoruz. Umarım size bir faydası olur. Bu arada çalışmaya da bu hafta başladım. Sorunuz varsa sorabilirsiniz.
Sokuyorum cnm emmiyor isiriyor diliyle ittiriyor. Bende avent aldim ama olmuyor tutmuyor
Tesekkur ederim onu da arastiracagimbende avent kullanıyorum, nette görmüştüm madela calma diye bir biberon varmış anne memesi gibi çekince süt geliyormuş bebekler sorun yaşamıyormuş yazıyordu bir araştırın bence..
Tesekkur ederim onu da arastiracagimbende avent kullanıyorum, nette görmüştüm madela calma diye bir biberon varmış anne memesi gibi çekince süt geliyormuş bebekler sorun yaşamıyormuş yazıyordu bir araştırın bence..
Çok olur diye düşünüyorsan birer çay kaşığı ile bir dene, yoğurdu zaten mutlaka denemelisin çok gaz yaparsa verme, ben yoğurdu mayaladığım sütü bire bir su ile karıştırıyorum, normalden daha cıvık bir yoğurt oluyor. Elma kabız yapar diyorlar mesela bir çay kaşığı deneyin bir gün boyunca gazını kakasını gözlemleyin ona göre verin. Biz bir sorun yaşamadık hatta geçen akşam boza bile verdi dedesi, evvelki gün de pekmez tattırdık, hiç sorun yaşamadık sindirimle ilgili.Merhabalar, benim oğlum da 8 ekim doğumlu ben ek gıda vermedim doktorda bir şey demedi bir sıkıntı oldu mu sindirim ile ilgili.. yoğurda başlamak istiyorum nasıl başlamalıyım ek gıdaya ilk başta yarım elma filan çok olur diye düşünüyorum birde elma, armut havuç ve yoğurt mu veriyorsun sadece?? teşekkürler
benim kızımda zorlanıyor tutmakta başka bi biberon aldım bakalım deneyeceğim. kaşıkla verince benim kızımda içmiyor sütü, mamayı da zorla işte. iştah bizde de yok çok üzülüyorum. son 20 günde 100 gram almış sadece. memede emmiyor sadece uyurken alıyor. karnını doyurmasam bana mısın demez. ağlamıyor bile. doktor bile şaşırdı aç am keyfi çok yerinde diyor. doğum kilosuna göre takip et. 2 katını geçmiş olman gerekiyormuş. her ay minumum 600 gram aldıysa sorun yok bence. benim kızım 2700 doğdu. şu an 5.5 kilo :-(
benim bi arkadaşımın kızı her ay 300-400 gram alıyordu, ama hep çok sağlıklı bi bebekti, hala da öyle. bende oluruna bıraktım artık, sağlığı yerinde olsun yeter ki. mamaya başladık bakalım toparlarız. avent 125 lik vardı zorlanıyor almaya. diğerini deneyim alırsa yazarım.
Oyle tabii saglikli olsunlar da yapacak birsey yok ya en cok da sutun yetiyo mu sorusuna gicik oluyorum ya kizim cok tombik degil sanirim ondan soruyorlar ama napim emmek icin cildiran bir bebek deil hangi anne sutunun yetmemesini ister ki. Kac numara biberon ucu 2 numara var bende 1 no cok kucuk onunla emmedi 2 yi denedim onu da emmedi 3 mu alsam
Çok olur diye düşünüyorsan birer çay kaşığı ile bir dene, yoğurdu zaten mutlaka denemelisin çok gaz yaparsa verme, ben yoğurdu mayaladığım sütü bire bir su ile karıştırıyorum, normalden daha cıvık bir yoğurt oluyor. Elma kabız yapar diyorlar mesela bir çay kaşığı deneyin bir gün boyunca gazını kakasını gözlemleyin ona göre verin. Biz bir sorun yaşamadık hatta geçen akşam boza bile verdi dedesi, evvelki gün de pekmez tattırdık, hiç sorun yaşamadık sindirimle ilgili.
Şimdi geldik Dr dan yoğurdun sütünü sulandırmana gerek yok artık dedi ve porsiyonları arttır sütü de mamayı da artık 150ml vermeyi dene alırsa öyle devam et dedi. Hiç emmediği için biz porsiyonları doyup duymadığını böyle Dr tavsiyesi ile ve deneyerek anlayabiliyoruz.teşekkür ederim bilgilendirdiğin için, bende yoğurda başlamayı düşünüyordum yarın denerim bakalım sevecek mi:)
Oyle tabii saglikli olsunlar da yapacak birsey yok ya en cok da sutun yetiyo mu sorusuna gicik oluyorum ya kizim cok tombik degil sanirim ondan soruyorlar ama napim emmek icin cildiran bir bebek deil hangi anne sutunun yetmemesini ister ki. Kac numara biberon ucu 2 numara var bende 1 no cok kucuk onunla emmedi 2 yi denedim onu da emmedi 3 mu alsam
Selam anneler faydasını görebileceğinize inandığım tecrübelerimi anca şimdi yazabiliyorum. Oğlum 9 Ekim de 3700 gr doğdu. Ilk günden itibaren memeyi tutmadı hergüne vazgeçmeden denedim 3 ay boyunca ama tutturamadım. Ilk günden beri sağıyorum, ilk 2 ay günde 4-5 kez doluyordu sağıyordum. Artık günde 2 kez sağıyorum toplamda günde 500-600ml civarı sütüm çıkıyor. Gündüz bir öğünde 110-120ml civarı anne sütü içiyor ve 2-2,5 saatte bir besleniyoruz, geceleri ise reflü dolayısıyla aptamil ar adlı mamayı 120ml su ile hazırlıyorum yaklaşık 133-135ml ediyor ve 3,5-4 saatte bir acıkıyor. 3. Ay kontrolünde 6700 gr çıktı oğlum. 4. Ay dönümünde Dr umuz şehir dışında olacağı için bir hafta erken yarın kontrole gidicez. Bakıcılarımızdan bir tanesi tıp fakültesinde bebek mama mutfağında çalışıyordu, onun da yönlendirmesiyle biz birçok şeyi tattırdık ve her gün sadece 1öğün akşam üzeri ya yarım elma veya armut suyu, veya 1 havuç suyu veya 2 çorba kaşığı ev yapımı yoğurt veriyoruz. Umarım size bir faydası olur. Bu arada çalışmaya da bu hafta başladım. Sorunuz varsa sorabilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?