Canim rapor alamaz misin ben de öğretmenim rapor almaya çalışıcam. Nasıl daha çok küçük nasıl birkcazBen öğretmenim o yüzden okulda sağma şansım yok artık bir gün önceden ya da haftasonundan evde sağıp stok yapcam galiba. Okulumda eve 1,5 saat uzaklıkta mümkün değil gelip gitmem. Bu sebepten ücretsiz izin alcak gibiyim yoksa sütten kesilir diye korkuyorum
Alışmak çok zor olucak bana da çünkü ben markete gidip gelince bile deli gibi özlüyorum kızımı.İnşallah alışırız canım..
Can
Canim rapor alamaz misin ben de öğretmenim rapor almaya çalışıcam. Nasıl daha çok küçük nasıl birkcaz
Kızlar bebeğim bir kaç gündür memeyi 5 dk en fazla 10 dk emiyor sonra kıvranıyor kavga eder gibi hareketler yapıyor, memeyi bir tutuyor bir bırakıyor. Daha önceleri çok güzel emerdi ne oldu şimdi çok üzülüyorum, bir de durmadan kusmaya başladı her beslenmeden sonra kusuyor hemen hemen ne yapıcam ben??? Aç kalıyor mu sizce??? Huzursuzluğu da var. Akşamları 1 kez mama veriyordum onu da istemiyor şimdi.
Aklıma kötü şeyler geliyor, geçen akşam 1 yaşında yeğenim benim kızımı öptü ama hastaymış burnu falan akıp öksürüyormuş benim kızıma bulaşmış mıdır?? of ya çok korkuyorum hastalancak diye şimdi de böyle yapınca.
Bugün eve geldiğimde babası biberonda kalan sütü vermeye çalışmış almamış ben geldim emzirdim öyle güzel emdiği saat başı emzirdim 7 den beri.gece her zamanki kadar Uyanıyor 2 kez .ben de 7 de Kalkıp kahvaltımı hazırlıyorum ,makyajımı yapıyorum Oğlumu emziriyorum üstümü giyinip çıkıyorum Sağolsun annem geliyor zaten o arada.ilk iş günümde çok masummuş.annem saklıyor bu Tür şeyleri kardeşim söyledi.ben görünce ellerini ayaklarını heyecanla sallıyor ama genelde çok hareketli zaten.ben geldiğimde eve eskisi gibi her şeyi sadece güzel emiyor geldiğimde.ilk izin günümde sadece duş için yanından ayrılmadım.sağlık Ocağına götürdüm tatrttırmak için bakalım kilo alımı nasıl olacak bundan sonra.inş, düşmez ayda ortalama 900 gr alıyor.15 günde 450 gr almış 18 inde 4. Ay aşısı var Ozaman tartılacak bir daha.Cok zor gercekten canim ama napalim baska caremiz yok Allah kolayligini vericek insallah. Bebeginde bir degisiklik var mi peki sen geldiginde napiyor ya da sen evde yokken huzursuzlanmis mi? Ilk izin gununuz nasil gecti ? Cok soru sordum am merak ediyorum calisan anne olmak nasil bir duygu ve geceleri cok kalkiyor mu bebegin sabah uyanmak zor oluyor mu
Canım bence normaldir.sonuçta kız bebeklerle erkelerin yapıları farklı oluyor bir de doğum kilosu da önemli 3540 Doğdu bizimkisi.emdikten sonra 40-60 çıkıyorsa iyi bence bir de gece bir memeyi ver hep sabah kalktığında diğer memeyi sağ .çok oluyor Ozaman dolaba atmaya başla bence canım artık.Aynen ısırıyor benim kız da ağzında gezdiriyor ve memeyi de bir tutup bir bırakıp gülüyor:) yani oyun oynuyor resmen. Maşallah kilosu iyi canım benim kıza göre biz 5,5 kiloyuz daha boyumuz da 63 cm.Çok mu zayıf ya benim kızım şimdi??? Doktora sordum ben de aç olsa ağlar diyor ama benim içim rahat etmiyor daha çok emsin istiyorum. bir de emdikten sonra sağınca 40-60 cc ancak çıkıyor normal mi yoksa çok az mı acaba? Emmeden hiç sağmadım daha, hep önce emzirip sağdım şu ana kadar.
İyiki cep telefonları var ya, benim eşim de işi gereği şehir dışına gidiyor durmadan video istiyor atıp duruyorum demek ki ben de öyle olucam işe başlayınca. Allah ayırmasın bizi kuzularımızdan
Geçmiş olsun canım .naptıkda hasta ettik deme olacağı varmış.çok terletmemeye çalış.ben 3 aylıkken kendim antibiyotik kullandım her emmeden sonra kaka yapıyordu gece defalarca kalkıyordu çok üzülüyordum ama mecburdum .şimdi sende ilaçları kullan bronşite çevirmesin bir olunca tekrarı çok kolaymışdün sağlık ocağındaki doktor bir aileye söylüyordu.Bebegim hasta oldu cok uzgunum. Dun oksurmeye basladi aksamina hemen doktora goturduk bronsit baslangici dedi. 4 tane surup verdi biri antibiyotik. Naptik da hasta ettik yavruyu bilemedim. Ben faranjit olmustum onun etkisi var sanirim. Bu ilaclar minicik bedenine zarar vermez insallah kuzumun
Birde azarlamis nasıl doktor bunlar, sen iyi düşün tomris in yazılarında sütten kesilmiş belli ay geçmiş kişilerin bile sütünün geldiği yazıyor, inan muhakkak olacak.süt sagiyirsan Sagarken bebeğini düşün duygusal olarak etkiliyormusCanim öncelikle çok teşekkür ederim. Mama vermedim iyiki önce size sormuşum.doktor çok iyiydi aslında ama ben belki sık emzirme ile artiririm sutumu biraz denesem dedim.resmen azarladi beni bu saatten sonra olmaz diye.degistircem doktoru.ama ben elimden geleni yapıcam. Canım insallah gelir sütüm bebegime yetecek kadar.bir görsen gece gündüz her an emziriyorum artsın diye. Annelik...
Neden erken başlıyorsunuz bu bebeklere ek gida anlamiyorum. Bütün hastaneler herkes ilk 6 ay anne sütü derken neden ek gida inadı. Bakıcı birde tip okuyormys yazık bütün bir ömür yemek yiyecek ama anne sütü alamayacak, sizi eleştirmek için yazmıyorum inanin çok üzülüyorum ne olur bebeginize bunu yapmayın bırakın rahat rahat emsin siziSelam anneler faydasını görebileceğinize inandığım tecrübelerimi anca şimdi yazabiliyorum. Oğlum 9 Ekim de 3700 gr doğdu. Ilk günden itibaren memeyi tutmadı hergüne vazgeçmeden denedim 3 ay boyunca ama tutturamadım. Ilk günden beri sağıyorum, ilk 2 ay günde 4-5 kez doluyordu sağıyordum. Artık günde 2 kez sağıyorum toplamda günde 500-600ml civarı sütüm çıkıyor. Gündüz bir öğünde 110-120ml civarı anne sütü içiyor ve 2-2,5 saatte bir besleniyoruz, geceleri ise reflü dolayısıyla aptamil ar adlı mamayı 120ml su ile hazırlıyorum yaklaşık 133-135ml ediyor ve 3,5-4 saatte bir acıkıyor. 3. Ay kontrolünde 6700 gr çıktı oğlum. 4. Ay dönümünde Dr umuz şehir dışında olacağı için bir hafta erken yarın kontrole gidicez. Bakıcılarımızdan bir tanesi tıp fakültesinde bebek mama mutfağında çalışıyordu, onun da yönlendirmesiyle biz birçok şeyi tattırdık ve her gün sadece 1öğün akşam üzeri ya yarım elma veya armut suyu, veya 1 havuç suyu veya 2 çorba kaşığı ev yapımı yoğurt veriyoruz. Umarım size bir faydası olur. Bu arada çalışmaya da bu hafta başladım. Sorunuz varsa sorabilirsiniz.
Ek gıdaya erken başlamamın sebebi bebeğimin doğduğu günden beri hiç emmemesi dolayısıyla sütümün artık hiç yeterli olmaması, Dr lar ek gıdanın formül mamadan çok daha faydalı olduğunu söylüyor süt olmaması halinde. Bakıcım okumuyor eğitimini yurtdışında yıllar önce tamamlamış, 15 sene hastanede çalışmış sonrasında beni ve 3 kardeşimi büyütmüş şu anda da benim oğlumu büyüten profesyönel bir uzman ve dadı. Eminim Dr lar ve uzmanlar fazlasıyla kapsamlı düşünmüştür bu ek gıda meselesini, durup dururken heyecan olsun diye bizi ek gıdaya yönlendirmemişlerdir.Neden erken başlıyorsunuz bu bebeklere ek gida anlamiyorum. Bütün hastaneler herkes ilk 6 ay anne sütü derken neden ek gida inadı. Bakıcı birde tip okuyormys yazık bütün bir ömür yemek yiyecek ama anne sütü alamayacak, sizi eleştirmek için yazmıyorum inanin çok üzülüyorum ne olur bebeginize bunu yapmayın bırakın rahat rahat emsin sizi
Masallah canim hersey yolunda gorunuyor . Bizde seninle beraber bu sureci onceden biraz yasamis olduk. Paylasimlarin icin tesekkurlerBugün eve geldiğimde babası biberonda kalan sütü vermeye çalışmış almamış ben geldim emzirdim öyle güzel emdiği saat başı emzirdim 7 den beri.gece her zamanki kadar Uyanıyor 2 kez .ben de 7 de Kalkıp kahvaltımı hazırlıyorum ,makyajımı yapıyorum Oğlumu emziriyorum üstümü giyinip çıkıyorum Sağolsun annem geliyor zaten o arada.ilk iş günümde çok masummuş.annem saklıyor bu Tür şeyleri kardeşim söyledi.ben görünce ellerini ayaklarını heyecanla sallıyor ama genelde çok hareketli zaten.ben geldiğimde eve eskisi gibi her şeyi sadece güzel emiyor geldiğimde.ilk izin günümde sadece duş için yanından ayrılmadım.sağlık Ocağına götürdüm tatrttırmak için bakalım kilo alımı nasıl olacak bundan sonra.inş, düşmez ayda ortalama 900 gr alıyor.15 günde 450 gr almış 18 inde 4. Ay aşısı var Ozaman tartılacak bir daha.
Evet malesef oyleymis. Cok oksuruyor mecburen kullaniyoruz insallah cabuk atlatirGeçmiş olsun canım .naptıkda hasta ettik deme olacağı varmış.çok terletmemeye çalış.ben 3 aylıkken kendim antibiyotik kullandım her emmeden sonra kaka yapıyordu gece defalarca kalkıyordu çok üzülüyordum ama mecburdum .şimdi sende ilaçları kullan bronşite çevirmesin bir olunca tekrarı çok kolaymışdün sağlık ocağındaki doktor bir aileye söylüyordu.
Hadi ya üzüldüm şimdi. Ben zorluyorum ama tutup tutup bırakıyor memeyi. Saat başı emzirmeye çalışıyorum uyumuyorsa. Ama çok da kusuyor sonra. Of lütfen bırakmasın emmeyi. Ne yapmalıyım kızlar??? Canım çiş değilde kaka sayımız günde 5 kere oluyor bazen o zaman doyuyor diyorum?? Geçmişi okuyamadım canım o yüzden takip edemedim yazdıklarınıgeçmiş sayfalarda çok yazmıştım, benim kızımda öyle. çok zor emiyordu kilo alomı iyi gidiyor diye zorlamadım, son 25 günde 100 gr aldı sadece. mamaya başladık. artık uyanıkken hiç emmiyor. gece ve sabah yeni ıyandığında iyi onun dışında pek aramıyor memeyi. ben aç kalıp kalmadığını çişini sayarak takip ediyorum. ince bi tabaka tuv. kağıdı koyup bezine saat başı bakıyorum, ıslandıkça değiştiriyorum. günde en az yedi çiş yapıyorsa doyarmış. bu arada geçen cuma 5400 dü sadece. bakalım yarın kontrol var mama miktarını ayarlamak için. o emmediği için sütümde azaldı :-( sağmaya da vaktim olmuyor. bıraktım oluruna artık.
kızlar bebeğim sürekli başını kaldırıyor kalkmaya çalışır gibi ama sürekli normal yatmiyor.hep kafayı kaldırmaya çabalıyor.normalmi.annem bunun belinde omiriliginde sıkıntımız varda boyle yapıyor diyor.bence normal gibi ama sizin bebeklerde yapıyormu...
kızlar bebeğim sürekli başını kaldırıyor kalkmaya çalışır gibi ama sürekli normal yatmiyor.hep kafayı kaldırmaya çabalıyor.normalmi.annem bunun belinde omiriliginde sıkıntımız varda boyle yapıyor diyor.bence normal gibi ama sizin bebeklerde yapıyormu...[/
QUOTE]
Aynen canım hiç korkma doktora sormuştum ben normal dedi. Uykusu gelse bile o kafayı kaldırıyor yatmak istemiyor sanki. Bir de bu aralar yılan gibi vücudunu kıvırmaya başladı hafif popoyu kaldırarak bu normal mi bilmiyorum ama
Hadi ya üzüldüm şimdi. Ben zorluyorum ama tutup tutup bırakıyor memeyi. Saat başı emzirmeye çalışıyorum uyumuyorsa. Ama çok da kusuyor sonra. Of lütfen bırakmasın emmeyi. Ne yapmalıyım kızlar??? Canım çiş değilde kaka sayımız günde 5 kere oluyor bazen o zaman doyuyor diyorum?? Geçmişi okuyamadım canım o yüzden takip edemedim yazdıklarını
Cok sevindim masallah guzel kilo almis devami gelir insallah. Bizde reflu yaginda yatiriyoruz yan desteklerini bende aldim ama rahat edemiyor sanki kaydiriyo kendini asagi dogru besikten ayaklari cikmis buluyorum sabahlari cok komikarkadaşlar benim kız hala reflü yatağında yatıyor, yan desteklerini aldım tabi. doktora sordum ince bir yastıkla düz yatalım mı diye bence reflü yatağına devam et dedi. yastık koyarsanda çok ince pamuk ya da elyaf olsun dedi. yün kaz tüyü istemiyoruz diyor. bir de benim alerjik rinitim var ondan dolayı kızı kolluyoruz. paylaşmak istedim. bu arada besin düzenimiz işe yaramış 267 gr almış 1 haftada, şimdi sağdıklarıma devam, mamayı mümkün olduğunca azaltıcam, bugün daha hiç vermedim. sağdık.a sütümde artıyor bakalım hayırlısı.
burada sizlerle yazışmak beni çok rahatlatıyor geç buldum ama iyi ki bulmuşum hepinize teşekkürler
Benim kizim da kucaktayken yapiyor one dogrucekiyor basini otutmaya calisir gibi. Normal bence 1-2 ay sonra oturmaya baslayacaklar kaslar gucleniyor yavastankızlar bebeğim sürekli başını kaldırıyor kalkmaya çalışır gibi ama sürekli normal yatmiyor.hep kafayı kaldırmaya çabalıyor.normalmi.annem bunun belinde omiriliginde sıkıntımız varda boyle yapıyor diyor.bence normal gibi ama sizin bebeklerde yapıyormu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?