2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .

yazdıkların beni daha da rahatlattı teşekkür ederim. emme ısrarım aslında biraz bencilce. emme keyfini yaşamak istedim ama olmuyor hep uyuyor. hemşire ısrar et inadı kırılır dedi ama onu ağlatmaktansa uykuda emziririm daha iyi. psikoloji ve maneviyat kesinlikle etkliyor. bende özellikle emzirirken uyurken okumaya çalşıyorum Allah kabul ederse. benim kızım açken bile tepki vermiyor çok. 100 gr almış 25 günde ama hiç anlamdım. çişi biraz azdı fark ettim ama çok keyfi yerinde olunca üzerinde çok durmadım. uykusuna ben de ellemiyorum ama bu aralar beslenmeye biraz yüklendik. doğum kilosuda düşüktü biraz gelişşsin istiyoruz. ama biraz daha rahatım artık :)

Dr unuza danıştıktan sonra ek gıda ile ilgili sorunuz olursa sorabilirsiniz, bugün Dr umuz bize çok güzel bir ek gıdaya geçiş tablosu verdi, nasıl yavaş yavaş herşeye başlayacağız, ilk 6 ay verilmemesi gerekenler, ilk 12 ay verilmemesi gerekenler, verebileceğimiz sebzeler vs..

çok teşekkürler, tabloyu bizimle paylaşma imkanınız olursa çok sevinirim. cuma görüşeyim size de sık sık danışırım :)

Arkadaslar bebegim hiriltili ve balgamli oksuruyor surekli deil ama bu sabah basladi. Usuttugunu zannetmiyorum ama bronsit olabilir mi ? Atesi fln da yok. Aksam babasi gelsin doktora goturcez ama icim rahat etmedi. Benzer bir durum yasayan var mi ?

slm kızlar dün işe başladım, evime işe arabyla 3 dakika mesafede olduğu için öğlen gelip emzirebiliyorum. şu an herşey yolunda gibi. göğüslerimden birini sabaha kadar vermiyorum oğluma sabah kalkıp sağıyorum 100 cc kadar saat 8 ile 12 arası onu veriyor bakıcı, öğlen de bir mememle emzirirken diğerini sağıyorum öğleden sonra için. 100 cc kadar da yedek bırakıyorum her defasında. bu arada bugün oğlumu bir göğsümle emzirirken ötekini de sağmak için açmıştım ve farkettimki bebeğim birini emerken diğerinden de şıp şup süt akıyor, hemen pompayla sağmaya başladım ve daha hızlı aktığını gördüm. sanırım bir meme emilirken öteki de uyarılıyor ve akışı hızlanıyor bu sebeple. manuel bebedor pompa kullanıyorum ve oğlumu emzirirken bir taraftan da sütümü sağabildim eşzamanlı.

merhabalar ben de pazartesi işe başladım.sabah 8 gibi emzirip gidiyorum bir memeden sonra işyerine gider gitmez 8:40 gibi ikinci memeyi sağıyorum sonra 10:30 13:30 16:30 da sağıyorum hergün 500ml süt götürüyorum.ama ben yokken aynı saatler içinde oğlum bukadar sütü emmiyor.11 saat gibi ayrı kalıyoruz 350ml ancak içiyordur buarada.süt iznimi topladım çarşambaları işe gitmiyorum.dolapta dondurduğum sütler vardı ilk gün onlardan verdi annem ama şimdi bir önceki gün sağdığım sütü veriyor.oğlumu gün içinde çok özlüyorum her sabah işe giderken ağlıyorum döndüğümde onu görünce yine ağlıyorum ama tecrübeli iş arkadaşlarımdan duyduğum en zorun ilk hafta olduğu...tabii şimdilik konuşmaya başlayınca ya da arkandan ağlamaya başladığında daha zor olacak diyorlar.off off .

Kızlar merhaba nasılsınız? Yaklaşık 20 gündür falan giremedim buraya. Aslında arada okuyorum ama yazmaya bir türlü fırsat olmuyor Herkes iyidir inşallah, okuyacağım şimdi geçmişi biraz:)

Canım çok zor mu ya, ben daha başlamadım daha doğrusu sömestr tatilindeyim:) İş yerinde mi sağıyorsun sütünü benim öyle bir şansım olmayacak gibi nasıl yapmalıyım bilemedim. Bir de sağdığın sütleri nasıl saklıyorsun ne kadar süre saklanabiliyor? Of ya bu sağma işi sıkıntılı olacak gibi şimdiden düşünmeye başladım kara kara

Kızlar ben kızıma günde bir kez akşamları mama veriyordum fakat son bir haftadır biberonu istemiyor bir türlü ağzının içinde döndürüp duruyor memeyi veriyorum hemen alıyor gerçi artık memede de eskisi gibi uzun süre durmuyor genelde 5 dk emiyor Acaba aç kalıyor mudur?? ben sürekli meme vermeye çalışıyorum bu sefer de çok kusuyor sanki. Geçen hafta doktora gittik kilo alımı normal dedi ama bana kızım zayıfmış gibi geliyor. Bu arada 3,5 aylık olduk. Sizinkiler de memede az mı duruyor artık??? Bir de biberonu neden almıyor artık sizce?

canım ben zaten duygusal bir insanım annelik beni hepten ağlak bir şeye döndürdü.ben zorlanıyorum ama alışacağımı da düşünüyorum alışmak zorundayım en azından onu biliyorum .
iş yerinde sağıyorum çalıştığım yer yeni yerine taşındı ben yokken yönetici asistanının yanında merdiven altında sağıyorum revir var ama uzak kalıyor gidip gelene kadar vaktim gidiyor.wc de asla sağmam onun dışında tüm odalar şeffaf ve her yer kameralı.fare gibi hissettiriyorlar insana kendini.saygısız patronlar.sağdığım sütü işyerindeki dolaba koyuyorum.ertesi gün işe gideceksem dondurmuyorum gitmeyeceksem donduruyorum .dışarıda 3 saat taze kalıyor diye biliyorum dolapta 3 gün ,dondurucuda 3 ay.inş. kolay alışırız canım

benim oğlum emmek istemediğinde hem meme ucumu ısırıyor hem de biberonu ısırıyor.biz de 14 ekim de 3.5 aylık olacağız dün doktora götürdüm 6.850gr çıktı.bana da zayıf geliyor oğlum boyu uzun ondan sanırım.biberonu uzun süre vermediysen unutmuş olabilir.ya da karnı tok olabilir.aç kalsa ağlardı bence .değil demekki benim oğlumda iştahsız bir çocuk .buarada yukarıda yazmayı unuttum ben çok özlüyorum diye dayısı sürekli videolarını çekip yolluyor bana.dayısı okuluna dönünce annem resimlerini atar.sürekli arayıp kakasını,emmesini,keyfini soruyorum.beni hiç özlemiyor o kesin.ama gidince hatırlıyor gülüyor bana:)

Ben öğretmenim o yüzden okulda sağma şansım yok artık bir gün önceden ya da haftasonundan evde sağıp stok yapcam galiba. Okulumda eve 1,5 saat uzaklıkta mümkün değil gelip gitmem. Bu sebepten ücretsiz izin alcak gibiyim yoksa sütten kesilir diye korkuyorum
Alışmak çok zor olucak bana da çünkü ben markete gidip gelince bile deli gibi özlüyorum kızımı.İnşallah alışırız canım..

Aynen ısırıyor benim kız da ağzında gezdiriyor ve memeyi de bir tutup bir bırakıp gülüyor:) yani oyun oynuyor resmen. Maşallah kilosu iyi canım benim kıza göre biz 5,5 kiloyuz daha boyumuz da 63 cm.Çok mu zayıf ya benim kızım şimdi??? Doktora sordum ben de aç olsa ağlar diyor ama benim içim rahat etmiyor daha çok emsin istiyorum. bir de emdikten sonra sağınca 40-60 cc ancak çıkıyor normal mi yoksa çok az mı acaba? Emmeden hiç sağmadım daha, hep önce emzirip sağdım şu ana kadar.
İyiki cep telefonları var ya, benim eşim de işi gereği şehir dışına gidiyor durmadan video istiyor atıp duruyorum demek ki ben de öyle olucam işe başlayınca. Allah ayırmasın bizi kuzularımızdan

Cok zor gercekten canim ama napalim baska caremiz yok Allah kolayligini vericek insallah. Bebeginde bir degisiklik var mi peki sen geldiginde napiyor ya da sen evde yokken huzursuzlanmis mi? Ilk izin gununuz nasil gecti ? Cok soru sordum am merak ediyorum calisan anne olmak nasil bir duygu ve geceleri cok kalkiyor mu bebegin sabah uyanmak zor oluyor mu

Bebegim hasta oldu cok uzgunum. Dun oksurmeye basladi aksamina hemen doktora goturduk bronsit baslangici dedi. 4 tane surup verdi biri antibiyotik. Naptik da hasta ettik yavruyu bilemedim. Ben faranjit olmustum onun etkisi var sanirim. Bu ilaclar minicik bedenine zarar vermez insallah kuzumun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…