selam hanımlar,
benim ilk kızım emmeyi sevmezdi, zorlayarak 9-10 ay kadar emdi, yaşında tamamen bıraktı. her ay 500 gr alıyordu asla fazla almazdı. dr hiç mama demedi. 4. ayda ek gıdaya başlangıç yaptık, 6. ayda doyacak kadar ek gıda istedi, meme verince ağlardı :)
çok şükür sağlıklı, kolay kolay hasta olmaz, ama zayıf, hala zayıf. 21 aylık ve 11 kg sadece ama mutlu ve sağlıklı bir çocuk.
şimdi kardeşi 4 aylık oldu, onu kıskandığı için yeniden emmeye başladı ve inanın süt ikisine de yetiyor. sütüm azaldı, bitiyor diye ben de çok telaş yaptım ama rahatlık, huzur sütü artırıyor emin olun buna.
büyük hala kilo almazken miniğim her ay tek memeye rağmen 700-800 gram alıyor. üstelik 2450 gr doğmuştu şimdi 5,500 olmuş.
yani kızlar aç bebek ağlar, uyumaz, huzursuz olur, kaka çiş yapmaz vs vs bir sürü belirti var. her bebek farklı. kimi az emer doyar, kimi çok emer doyar. uyku düzenini bozmayın aç zannedip. iyice araştırın çözümleri.
bir de bebeğe en çok anne baba nazar eder, sürekli okuyun hem bebeğe hem kendinize. manevi rahatlık çok işe yarıyor.
Dr unuza danıştıktan sonra ek gıda ile ilgili sorunuz olursa sorabilirsiniz, bugün Dr umuz bize çok güzel bir ek gıdaya geçiş tablosu verdi, nasıl yavaş yavaş herşeye başlayacağız, ilk 6 ay verilmemesi gerekenler, ilk 12 ay verilmemesi gerekenler, verebileceğimiz sebzeler vs..bilgiler çok işime yaradı. çok teşekkürler. bende mama meme bir arada götürüyorum. çok sağamıyorumda anca emmesine yetiyor. sadece uykuda emdiği için yada uyanırken sürekli onu kolluyorum. bir kaç kez sağdım hemen sonrasında uyandı süt çıkaramadım falan filan. ek gıdaya bende yavaş yavaş geçmek istiyorum. cuma kontrol var bakalım soracağım
Dr unuza danıştıktan sonra ek gıda ile ilgili sorunuz olursa sorabilirsiniz, bugün Dr umuz bize çok güzel bir ek gıdaya geçiş tablosu verdi, nasıl yavaş yavaş herşeye başlayacağız, ilk 6 ay verilmemesi gerekenler, ilk 12 ay verilmemesi gerekenler, verebileceğimiz sebzeler vs..
Umarım becerebilmişimdir eklemeyiçok teşekkürler, tabloyu bizimle paylaşma imkanınız olursa çok sevinirim. cuma görüşeyim size de sık sık danışırım :)
4. Aydan itibaren uygunP ay lastiginiz tablo kaç aylık bebekler için uygun?
Siz yine de Dr unuza danışın. Sebze çorbası dediği havuç pirinç patates zeytinyağı koyup haşlayıp tel süzgeçtengeçiyorsunuz, sonra yavaş yavaş içine başka sebzeler koyup deneyin, kabak falan gibi..4. Aydan itibaren uygun
Canım çok zor mu ya, ben daha başlamadım daha doğrusu sömestr tatilindeyim:) İş yerinde mi sağıyorsun sütünü benim öyle bir şansım olmayacak gibi nasıl yapmalıyım bilemedim. Bir de sağdığın sütleri nasıl saklıyorsun ne kadar süre saklanabiliyor? Of ya bu sağma işi sıkıntılı olacak gibi şimdiden düşünmeye başladım kara karamerhabalar ben de pazartesi işe başladım.sabah 8 gibi emzirip gidiyorum bir memeden sonra işyerine gider gitmez 8:40 gibi ikinci memeyi sağıyorum sonra 10:30 13:30 16:30 da sağıyorum hergün 500ml süt götürüyorum.ama ben yokken aynı saatler içinde oğlum bukadar sütü emmiyor.11 saat gibi ayrı kalıyoruz 350ml ancak içiyordur buarada.süt iznimi topladım çarşambaları işe gitmiyorum.dolapta dondurduğum sütler vardı ilk gün onlardan verdi annem ama şimdi bir önceki gün sağdığım sütü veriyor.oğlumu gün içinde çok özlüyorum her sabah işe giderken ağlıyorum döndüğümde onu görünce yine ağlıyorum ama tecrübeli iş arkadaşlarımdan duyduğum en zorun ilk hafta olduğu...tabii şimdilik konuşmaya başlayınca ya da arkandan ağlamaya başladığında daha zor olacak diyorlar.off off .
canım ben zaten duygusal bir insanım annelik beni hepten ağlak bir şeye döndürdü.ben zorlanıyorum ama alışacağımı da düşünüyorum alışmak zorundayım en azından onu biliyorum .Canım çok zor mu ya, ben daha başlamadım daha doğrusu sömestr tatilindeyim:) İş yerinde mi sağıyorsun sütünü benim öyle bir şansım olmayacak gibi nasıl yapmalıyım bilemedim. Bir de sağdığın sütleri nasıl saklıyorsun ne kadar süre saklanabiliyor? Of ya bu sağma işi sıkıntılı olacak gibi şimdiden düşünmeye başladım kara kara
benim oğlum emmek istemediğinde hem meme ucumu ısırıyor hem de biberonu ısırıyor.biz de 14 ekim de 3.5 aylık olacağız dün doktora götürdüm 6.850gr çıktı.bana da zayıf geliyor oğlum boyu uzun ondan sanırım.biberonu uzun süre vermediysen unutmuş olabilir.ya da karnı tok olabilir.aç kalsa ağlardı bence .değil demekki benim oğlumda iştahsız bir çocuk .buarada yukarıda yazmayı unuttum ben çok özlüyorum diye dayısı sürekli videolarını çekip yolluyor bana.dayısı okuluna dönünce annem resimlerini atar.sürekli arayıp kakasını,emmesini,keyfini soruyorum.beni hiç özlemiyor o kesin.ama gidince hatırlıyor gülüyor bana:)Kızlar ben kızıma günde bir kez akşamları mama veriyordum fakat son bir haftadır biberonu istemiyor bir türlü ağzının içinde döndürüp duruyor memeyi veriyorum hemen alıyor gerçi artık memede de eskisi gibi uzun süre durmuyor genelde 5 dk emiyorAcaba aç kalıyor mudur?? ben sürekli meme vermeye çalışıyorum bu sefer de çok kusuyor sanki. Geçen hafta doktora gittik kilo alımı normal dedi ama bana kızım zayıfmış gibi geliyor. Bu arada 3,5 aylık olduk. Sizinkiler de memede az mı duruyor artık??? Bir de biberonu neden almıyor artık sizce?
canım ben zaten duygusal bir insanım annelik beni hepten ağlak bir şeye döndürdü.ben zorlanıyorum ama alışacağımı da düşünüyorum alışmak zorundayım en azından onu biliyorum .
iş yerinde sağıyorum çalıştığım yer yeni yerine taşındı ben yokken yönetici asistanının yanında merdiven altında sağıyorum revir var ama uzak kalıyor gidip gelene kadar vaktim gidiyor.wc de asla sağmam onun dışında tüm odalar şeffaf ve her yer kameralı.fare gibi hissettiriyorlar insana kendini.saygısız patronlar.sağdığım sütü işyerindeki dolaba koyuyorum.ertesi gün işe gideceksem dondurmuyorum gitmeyeceksem donduruyorum .dışarıda 3 saat taze kalıyor diye biliyorum dolapta 3 gün ,dondurucuda 3 ay.inş. kolay alışırız canım
benim oğlum emmek istemediğinde hem meme ucumu ısırıyor hem de biberonu ısırıyor.biz de 14 ekim de 3.5 aylık olacağız dün doktora götürdüm 6.850gr çıktı.bana da zayıf geliyor oğlum boyu uzun ondan sanırım.biberonu uzun süre vermediysen unutmuş olabilir.ya da karnı tok olabilir.aç kalsa ağlardı bence .değil demekki benim oğlumda iştahsız bir çocuk .buarada yukarıda yazmayı unuttum ben çok özlüyorum diye dayısı sürekli videolarını çekip yolluyor bana.dayısı okuluna dönünce annem resimlerini atar.sürekli arayıp kakasını,emmesini,keyfini soruyorum.beni hiç özlemiyor o kesin.ama gidince hatırlıyor gülüyor bana:)
Cok zor gercekten canim ama napalim baska caremiz yok Allah kolayligini vericek insallah. Bebeginde bir degisiklik var mi peki sen geldiginde napiyor ya da sen evde yokken huzursuzlanmis mi? Ilk izin gununuz nasil gecti ? Cok soru sordum am merak ediyorum calisan anne olmak nasil bir duygu ve geceleri cok kalkiyor mu bebegin sabah uyanmak zor oluyor mumerhabalar ben de pazartesi işe başladım.sabah 8 gibi emzirip gidiyorum bir memeden sonra işyerine gider gitmez 8:40 gibi ikinci memeyi sağıyorum sonra 10:30 13:30 16:30 da sağıyorum hergün 500ml süt götürüyorum.ama ben yokken aynı saatler içinde oğlum bukadar sütü emmiyor.11 saat gibi ayrı kalıyoruz 350ml ancak içiyordur buarada.süt iznimi topladım çarşambaları işe gitmiyorum.dolapta dondurduğum sütler vardı ilk gün onlardan verdi annem ama şimdi bir önceki gün sağdığım sütü veriyor.oğlumu gün içinde çok özlüyorum her sabah işe giderken ağlıyorum döndüğümde onu görünce yine ağlıyorum ama tecrübeli iş arkadaşlarımdan duyduğum en zorun ilk hafta olduğu...tabii şimdilik konuşmaya başlayınca ya da arkandan ağlamaya başladığında daha zor olacak diyorlar.off off .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?