- 6 Ağustos 2011
- 763
- 166
- 123
Bende kizim dogmadan once sallamaya alistirmayacagim derken kizim sallanmaya alisti. Yani aslinda sallayarak uyutmuyorum ama emerken uyursa yatirirken uyaniyor hemen besigini salliyorum veya evde degilsek ayagimda sallamak zorunda kaliyorum. Buyudukce sanirim uykuya gecisleri de zorlasiyor. Benim kizim uykusu olunca cok agliyor oyle yatakta oyalamak pek mumkun olmuyor kiKizlar, sizinle bisey paylasicam. Kizimi mumkunse sallamayim, mumkun mertebe gozu acik yataga birakayim falan derkenn... Bir gaz sancisi firtinasiyla kucagimda ziplayarak uyutmaya baslamistim, sonra o da yetmedi, bir iki kez battaniyeyle salladim, sonra baktim kolay uyuyor, hamak aldim, hic durmadi... Sallamaya devam ettim...Eşim yokken sac kurutma makinesi sesiyle zor da olsa uyuttugum zamanlar oldu, misafir cok geldi, cogunda uyutamadim, duzenimiz bozuldu. Artik sallayarak da daha uzun surede uyumaya ve cok daha erken uyanmaya baslamisti, tabi benim bilekler, ellerim, sirtim, boynum zonklar sekilde sizliyordu, gunduz uykularimiz birbirine gecmisti, ne emdiginden anladim, ne doydugundan, anlarsiniz iste... Derken artik kendime dedim kk, bu cocuk her halukarda aglayacaksa bari kendi kendine uyumasina calisayim, hic degilse cozum olur. Zaten niyetim hep vardi ama 4. Ay bitsin diye bekliyordum. Bugun tam 3,5 aylik olan kizim, simdi kendi kendine uyuyor, tabii ben ninni soyleyip gerekirse pispis yapiyorum ama yorulmuyorum.ustelik sadece 5 dakika agladi ve o da surekli bir aglama degildi. Aksam vaktiydi bu karari aldigimda, uykusu gelmisti, sallasam 10 dakikada uyurdu... tabi sallamadigim icin yatakta 1,5 saat oyaladim, mizmizlandi hep, elimi oynattim, oyuncak salladim o anlarda, keyfi olunca da ninnime devam ettim, sonra agladi, hemen kucagima aldim, konustum, sirtini pispisladim, sakinlesti yeniden yerine yatirdim. O kadar uykusu gelmisti ki biraz daha mirildandi, tekrar agladi, yeniden kucagima aldim hemen, sakinlesince yatirdim, ninnimi soyerken gozlerini kapatti, ben sustum, bi iki goz acti, piss pisss pis dedim, uyudu!:) beklemiyordum ama uyuyana kadar devam edecektim. Sadece sunu anladim ki o 5 dakika bile zordu, normalde agladiginda zipliyor, turlu hallere girip oyle sakinlestiriyordum hic gerek yokmus, ayni surede sustu, kendini sakinlestirerek. Sabah daha gec uyandi, gunduz uykularinda da devam ettim, ilk uykuya yatirisimda baktim 45 dakika gecti, aglamiyor ama mizmizlaniyor, aldim yataktan, uyutmadim, odadan ciktik, oyun oynadik, karnimizi doyurduk, sonra uykusunun bastirdigini fark edince, rutinimizi yapip yeniden yatirdim, sadece 15 dakika surdu, ve bir kere kucagima almam gerekti ama hemen sakinlesti. Bugun o kadar dinlenmis hissediyorum ki kendimi, hem psikolojik, hem fizyolojik. Tavsiye etmek istedim. Gun gectikce aliskanliklari iyice yer edecek ve o ilk 5 dklik aglama eminim cok uzayacak. Eger siz de cok yorgunsaniz bu uykuya gecirme surecinizden, vakit gecmeden deneyin ve pes etmeyin derim, hazir aksam vakti de gelmisken, baslayin. Tabi bi kac gun devam ettirebilecek durumdaysaniz.
Canim benimki de cook agliyordu, iste o yuzden bari ise yarasin dedim. Agladiginda sadece sirtina vurdum kulagina şş sesi cikartarak ya da duruma gore konusarak, ama ilkinde fon makinesi calistirdim sakinlessin diye. Yani sana soyle soyleyim, annemin komsulari, bebek aglamasini duyunca, hem heralde torunu geldi demisler ama sonra yok bu buyuk bebek aglamasi, torunu degildir diye ziyaretten vazgecmisler. Ben cok muzdarip oldugum icin sansimi denedim, oldu. Eger sen bu durumdan sikayetciysen dene, seni yormuyorsa hiic duzeninizi bozma...Bende kizim dogmadan once sallamaya alistirmayacagim derken kizim sallanmaya alisti. Yani aslinda sallayarak uyutmuyorum ama emerken uyursa yatirirken uyaniyor hemen besigini salliyorum veya evde degilsek ayagimda sallamak zorunda kaliyorum. Buyudukce sanirim uykuya gecisleri de zorlasiyor. Benim kizim uykusu olunca cok agliyor oyle yatakta oyalamak pek mumkun olmuyor ki
:)) ne kadar dokunakli soyluyorsan artik:)) ya en guzeli en bastan senin yaptigin gibi yapmak, aslinda bunu yapmam gerektigine de inanmistim su tracy hogg kitabini okudugumda. Ama sakinlestiremeyince salladik iste, sonra nasil bu kadar kisir donguye girdik hatirlamiyorum:) neyse ki sorun daha da büyümeden cozduk insallahBakayım buna da tesekkur ederim
Uyku konusuna gelince ben hic sallamadım kizimi ne ayakta ne kucakta. Mesela yanında yatıyorum suanda. Pıt pıt sırtına vuruyorum o kendi uyuyo. Bazen memede uyuya kaliyo ama daima uyuyo. Bir de uykusunun geldiğini anladığımda 15 dk daha oyalıyorum ki iyice yorulsun sonra yanına uzanıyorum 5 dk sonra rüya aleminde :)
Ninni söyleyemiyorum maalesef çünkü ne zaman ninni söylesem içli içli Agliyo :)
Ha ama ben hic emerken uyutmadim, senin minik ona alistiysa belki daha farkli ya da daha zor olur, bilemiyorum...Canim benimki de cook agliyordu, iste o yuzden bari ise yarasin dedim. Agladiginda sadece sirtina vurdum kulagina şş sesi cikartarak ya da duruma gore konusarak, ama ilkinde fon makinesi calistirdim sakinlessin diye. Yani sana soyle soyleyim, annemin komsulari, bebek aglamasini duyunca, hem heralde torunu geldi demisler ama sonra yok bu buyuk bebek aglamasi, torunu degildir diye ziyaretten vazgecmisler. Ben cok muzdarip oldugum icin sansimi denedim, oldu. Eger sen bu durumdan sikayetciysen dene, seni yormuyorsa hiic duzeninizi bozma...
Yurutec kullammayi bende dusunmuyorum ama kanguruyu sordum kullanabilirsiniz dedi.Hatta bazi doktorlar kalca cikigini da engelledigini soyluyor. Bizim araba da cok agir malesef birinim yardim etmrsi gerekiyor cikarken
Bende kizim dogmadan once sallamaya alistirmayacagim derken kizim sallanmaya alisti. Yani aslinda sallayarak uyutmuyorum ama emerken uyursa yatirirken uyaniyor hemen besigini salliyorum veya evde degilsek ayagimda sallamak zorunda kaliyorum. Buyudukce sanirim uykuya gecisleri de zorlasiyor. Benim kizim uykusu olunca cok agliyor oyle yatakta oyalamak pek mumkun olmuyor ki
Kizlar, sizinle bisey paylasicam. Kizimi mumkunse sallamayim, mumkun mertebe gozu acik yataga birakayim falan derkenn... Bir gaz sancisi firtinasiyla kucagimda ziplayarak uyutmaya baslamistim, sonra o da yetmedi, bir iki kez battaniyeyle salladim, sonra baktim kolay uyuyor, hamak aldim, hic durmadi... Sallamaya devam ettim...Eşim yokken sac kurutma makinesi sesiyle zor da olsa uyuttugum zamanlar oldu, misafir cok geldi, cogunda uyutamadim, duzenimiz bozuldu. Artik sallayarak da daha uzun surede uyumaya ve cok daha erken uyanmaya baslamisti, tabi benim bilekler, ellerim, sirtim, boynum zonklar sekilde sizliyordu, gunduz uykularimiz birbirine gecmisti, ne emdiginden anladim, ne doydugundan, anlarsiniz iste... Derken artik kendime dedim kk, bu cocuk her halukarda aglayacaksa bari kendi kendine uyumasina calisayim, hic degilse cozum olur. Zaten niyetim hep vardi ama 4. Ay bitsin diye bekliyordum. Bugun tam 3,5 aylik olan kizim, simdi kendi kendine uyuyor, tabii ben ninni soyleyip gerekirse pispis yapiyorum ama yorulmuyorum.ustelik sadece 5 dakika agladi ve o da surekli bir aglama degildi. Aksam vaktiydi bu karari aldigimda, uykusu gelmisti, sallasam 10 dakikada uyurdu... tabi sallamadigim icin yatakta 1,5 saat oyaladim, mizmizlandi hep, elimi oynattim, oyuncak salladim o anlarda, keyfi olunca da ninnime devam ettim, sonra agladi, hemen kucagima aldim, konustum, sirtini pispisladim, sakinlesti yeniden yerine yatirdim. O kadar uykusu gelmisti ki biraz daha mirildandi, tekrar agladi, yeniden kucagima aldim hemen, sakinlesince yatirdim, ninnimi soyerken gozlerini kapatti, ben sustum, bi iki goz acti, piss pisss pis dedim, uyudu!:) beklemiyordum ama uyuyana kadar devam edecektim. Sadece sunu anladim ki o 5 dakika bile zordu, normalde agladiginda zipliyor, turlu hallere girip oyle sakinlestiriyordum hic gerek yokmus, ayni surede sustu, kendini sakinlestirerek. Sabah daha gec uyandi, gunduz uykularinda da devam ettim, ilk uykuya yatirisimda baktim 45 dakika gecti, aglamiyor ama mizmizlaniyor, aldim yataktan, uyutmadim, odadan ciktik, oyun oynadik, karnimizi doyurduk, sonra uykusunun bastirdigini fark edince, rutinimizi yapip yeniden yatirdim, sadece 15 dakika surdu, ve bir kere kucagima almam gerekti ama hemen sakinlesti. Bugun o kadar dinlenmis hissediyorum ki kendimi, hem psikolojik, hem fizyolojik. Tavsiye etmek istedim. Gun gectikce aliskanliklari iyice yer edecek ve o ilk 5 dklik aglama eminim cok uzayacak. Eger siz de cok yorgunsaniz bu uykuya gecirme surecinizden, vakit gecmeden deneyin ve pes etmeyin derim, hazir aksam vakti de gelmisken, baslayin. Tabi bi kac gun devam ettirebilecek durumdaysaniz.
Ama sizin gaz probleminiz varmis. Bizim hic sorunumuz olmadı. Ilk bir hafta dışında aksam 21.30 da uyudu 2-3 saatte bir emmeye uyandı.:)) ne kadar dokunakli soyluyorsan artik:)) ya en guzeli en bastan senin yaptigin gibi yapmak, aslinda bunu yapmam gerektigine de inanmistim su tracy hogg kitabini okudugumda. Ama sakinlestiremeyince salladik iste, sonra nasil bu kadar kisir donguye girdik hatirlamiyorum:) neyse ki sorun daha da büyümeden cozduk insallah
Ilgisini çekecek seyleri keşfettiniz mı? Benim kızım da tüm gun kucağımda. Belimin ağrısından uyuyamiyorum. Yeni yeni şarkı türkü oyalamaya başladım. Altını acıyorum, bacaklarını Opuyorjm bu ayak ben bu ayağı yerim fln diye sacmaliyorum :) yoksa valla ona da bana da gun bitmiyorBen de kullanıcam galiba çünkü hiç durmuyor kızım evin içinde özellikle yardımcı olur diye bana. Hatta korkmaya başladım bu kadar hareketli olması normal mi acaba diye? Hiç yatmak istemiyor uykusu gelse bile kafayı hep kaldırıyor. Eller hep ağzında zaten ve sürekli eee diye sesler çıkarıyor hiç yorulmaksızın. Yatınca ağlıyor sürekli. Sallamıcam diyordum ama hep sallıyorum sussun diye. Ne yapacağımı şaşırdımmm bu aralar???
Yormaz olur muuu cok yoruluyorum ama kiyamiyorum aglamasina. Simdi annemlerdeyi eve gidicen deneyecegim cok aglamazsa insallah ise yarar cnm :)Canim benimki de cook agliyordu, iste o yuzden bari ise yarasin dedim. Agladiginda sadece sirtina vurdum kulagina şş sesi cikartarak ya da duruma gore konusarak, ama ilkinde fon makinesi calistirdim sakinlessin diye. Yani sana soyle soyleyim, annemin komsulari, bebek aglamasini duyunca, hem heralde torunu geldi demisler ama sonra yok bu buyuk bebek aglamasi, torunu degildir diye ziyaretten vazgecmisler. Ben cok muzdarip oldugum icin sansimi denedim, oldu. Eger sen bu durumdan sikayetciysen dene, seni yormuyorsa hiic duzeninizi bozma...
Aynen benim kizimi tarif ediyorsun cnm :) kollar bacaklar hic durmuyor hep konusuyor uyutmaya calismasam sabahtan aksama kadar uyumaz. Eller de hep agizda kendini kaldirmaya calisiyo bu aralar daha donmeye baslamadik ama o da yakindirBen de kullanıcam galiba çünkü hiç durmuyor kızım evin içinde özellikle yardımcı olur diye bana. Hatta korkmaya başladım bu kadar hareketli olması normal mi acaba diye? Hiç yatmak istemiyor uykusu gelse bile kafayı hep kaldırıyor. Eller hep ağzında zaten ve sürekli eee diye sesler çıkarıyor hiç yorulmaksızın. Yatınca ağlıyor sürekli. Sallamıcam diyordum ama hep sallıyorum sussun diye. Ne yapacağımı şaşırdımmm bu aralar???
Off su is mevzusu en cok canimi yakan sey zatenAynen canım hep ayağımda sallıyorum hiç sallamıcam derdim ama öyle olmuyormuş. Bir de sallamayı kesince uyanıyor o yüzden bütün gün uyusa bile yanından ayrılamıyorum çok yoruluyorum işe başlayınca ne yapıcam bilmiyorum???
5 gun sonra 4 aylik olucaz ama hala net degil gozleri. Koyu yesil gibi bazen ela gibi bende cozemedim merakla bekliyoruz :)Arkadaşlar bebeklerinizin göz renkleri hala lacivert mi? değişen oldu mu 6 ayda oturur renk diyorlar bizimki hala lacivert. Çok merak ediyorum ne renk olacak..
Canım ben 1 aylıkken kraft dondy beşik aldım. Hem ana kucağı, hem mama Sandalyesi hem beşik. Otomatik sallıyor. Hız ayarı var istersen melodisi var. Geceleri emip uyuyor. Ama gündüz sallanmak istiyor. Onu kuruyorum, ister hızlı ister yavaş uyuyor. O uyurken ben de işimi yapabiliyorum.iyiki almışım dediğim birşeyAynen canım hep ayağımda sallıyorum hiç sallamıcam derdim ama öyle olmuyormuş. Bir de sallamayı kesince uyanıyor o yüzden bütün gün uyusa bile yanından ayrılamıyorum çok yoruluyorum işe başlayınca ne yapıcam bilmiyorum???
Arkadaşlar bebeklerinizin göz renkleri hala lacivert mi? değişen oldu mu 6 ayda oturur renk diyorlar bizimki hala lacivert. Çok merak ediyorum ne renk olacak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?