manuel hamallıktan ve vakıt kaybından başka bır şey dgl.e tabı farkta oluyordur bılemıyorum kullanmdgm için manuel.e bebeğe gıdıp denemenı öneririm pompaları.en ıyı çekim gücüne sahip ıkı pompa var.medela swıng elektıruklı birde ameda lactanı cıftlı var.ben mesela kullanıyorum ve cok memnunum.ıkı dez avantajı var.eskı tıp pompa oldgmdan alışana kadar gogsu acıtıyor.bnmkı alıştı artık.2.si cok dıkkat gerek sütü pompoya gerı gönderebilir.tek sıkayetım bu.fıyatıda pahalı.ıyı bir pompa.amedayı kullanmadm ama medeladan daha ıyı olduğunu duydum.buda pahalı 350lıra falan.hastane tıpınun eve uyarlanmış versiyonu .medela da daha pahalı bundan.arastır bir istersen.avent ve dıer elektırıklılerden kat kat ıyı bunların çekım gücü.bu kantlanmıs.ama dedıgım gbı sen e bebeğe gıdıp deneyerek alCanım şuan aventin manuel pompası var elimde ama bana ait değil yeni alıcam acaba hangi marka alsam ve elektrikli ile manuel arasında sağdığı süt miktarı açısından bi fark oluyor mu? Buarada cevabın için teşekkürler canm :))
manuel hamallıktan ve vakıt kaybından başka bır şey dgl.e tabı farkta oluyordur bılemıyorum kullanmdgm için manuel.e bebeğe gıdıp denemenı öneririm pompaları.en ıyı çekim gücüne sahip ıkı pompa var.medela swıng elektıruklı birde ameda lactanı cıftlı var.ben mesela kullanıyorum ve cok memnunum.ıkı dez avantajı var.eskı tıp pompa oldgmdan alışana kadar gogsu acıtıyor.bnmkı alıştı artık.2.si cok dıkkat gerek sütü pompoya gerı gönderebilir.tek sıkayetım bu.fıyatıda pahalı.ıyı bir pompa.amedayı kullanmadm ama medeladan daha ıyı olduğunu duydum.buda pahalı 350lıra falan.hastane tıpınun eve uyarlanmış versiyonu .medela da daha pahalı bundan.arastır bir istersen.avent ve dıer elektırıklılerden kat kat ıyı bunların çekım gücü.bu kantlanmıs.ama dedıgım gbı sen e bebeğe gıdıp deneyerek al
Canım benim çok sağol uzun uzun yazmışsın deneyerek alırım artık :))manuel hamallıktan ve vakıt kaybından başka bır şey dgl.e tabı farkta oluyordur bılemıyorum kullanmdgm için manuel.e bebeğe gıdıp denemenı öneririm pompaları.en ıyı çekim gücüne sahip ıkı pompa var.medela swıng elektıruklı birde ameda lactanı cıftlı var.ben mesela kullanıyorum ve cok memnunum.ıkı dez avantajı var.eskı tıp pompa oldgmdan alışana kadar gogsu acıtıyor.bnmkı alıştı artık.2.si cok dıkkat gerek sütü pompoya gerı gönderebilir.tek sıkayetım bu.fıyatıda pahalı.ıyı bir pompa.amedayı kullanmadm ama medeladan daha ıyı olduğunu duydum.buda pahalı 350lıra falan.hastane tıpınun eve uyarlanmış versiyonu .medela da daha pahalı bundan.arastır bir istersen.avent ve dıer elektırıklılerden kat kat ıyı bunların çekım gücü.bu kantlanmıs.ama dedıgım gbı sen e bebeğe gıdıp deneyerek al
ne demek cnm.burda bilgı paylaşımı için varım .demin meDela swıng pompalı aldgm yere götürdüm.orada bırde hastahane pompası deneyeyım dedım.ama çekim guclerı aynı çıktı.kadın da sen bu pompaya sahıpken hastahene pomşası kırılama hiç,bu en güçlü pompa dedı.bnde gerı çıktım.yanmdada bir ablayla gtmustım.ben dedındogum yaptgmda ablam ucuz olsun dıye manuel almış bana.sutum bıttı dedı.ama içi buruk ve kıZgındı.bır ay emzırebılmıs sadece.ıns gönlünce bulursun pompa.Canım benim çok sağol uzun uzun yazmışsın deneyerek alırım artık :))
bnde dedım bu nıckı hıc hatırlamıyorum ,kim acaba sorma cnm ,emzıremedgm ve proloktın hormonu bnde aşırı salgılandgndan,üç çocuklu hatun gıbıyım.sureklı gogsu boşaltmak zorundayım.sütumu sağ,bebekle ılgılen ,sonra gene sut sagbderken kimi zaman beş dk oturamıyorum.suanda daha yeni oturdum,kızım kısa süren guzellık uykusuna yattı.bnde kafamı rahatlatmak için sıze bakayım dedim.bnde sana yazacaktın neredesın,nasıl gıdıyor dıye,i.sen benden önce davrandınCanım nerelerdesin sen bayagidir ugramiyordun bebegin nasıl hersey yolundadir umarim buarada ben kullanıcı adımı değiştirdim ben yilmazneval.
Canim elektri li pompa ile mi sagdin.?elektrikli pompa artırıyor. Emdikten sonra mutlaka sağ. Nekadar olursa 10 dk sağ. Eğer emmezse sen yine sağ. 3 saatte 2 buçuk saatte bir.geceleri 4 saat yap zor olursa.her fırsatta emmesi için uğraş sıkmadan. Bir de hurma ye ve beyaz dut kurusu kaynat.suyunu iç. Sabah akşam. Et ağırlıklı Beslen. Valla et yedim mi sut kaymak tutuyor benim.yagli olsun yarasin bebisine.kesin artarCanım maşAllah sana ya bişey sorcaktım ben bugün sağmaya başladım göğüsümü sütüm artsın diye kızım emdi ve ağlayarak emmeyi bıraktı göğüsümü sağdım zorla 10 cc süt çıktı artması için napmalıyım her emme sonrası mı sağmalıyım göğüsümü ve sağdığım süt azdı buzluğa atmadım şuan dolapta ne zaman verebilirim kızıma ?
bir de emmek ister de süt kalmaz sagmayim bekliyim deme geçirme mumkunse 2 buçuk saatte sağ. Tabi bebeğe de kaşıkla ver yetersiz emdiyse.kasik biraz zor oluyor ama biberon da memeyi biraktiriyor 9 10. Aylara gelindiğindeCanim elektri li pompa ile mi sagdin.?elektrikli pompa artırıyor. Emdikten sonra mutlaka sağ. Nekadar olursa 10 dk sağ. Eğer emmezse sen yine sağ. 3 saatte 2 buçuk saatte bir.geceleri 4 saat yap zor olursa.her fırsatta emmesi için uğraş sıkmadan. Bir de hurma ye ve beyaz dut kurusu kaynat.suyunu iç. Sabah akşam. Et ağırlıklı Beslen. Valla et yedim mi sut kaymak tutuyor benim.yagli olsun yarasin bebisine.kesin artar
elektrıllklı pompa manuele göre güçlü oldgndan sütü artırıyor cnmm.ben hıc emzıremedm ve elektrıkle sutun devamını sağlıyorum.manuel sütü artırmadgı gbı bıtırır.bol su iç.sudan daha çok sutı arttıran bır besın görmedim ben.su,yesıllık,boza,hurma.sutu arttırmak ıcın 2saatı gecırmemeye özen göster,pompa göğüste olan sütü boşaltır sadece ama bebek emdıgınde emdıkçe gelır.bebegın e sut bir yetmez,ıkı yetmez bır baktın bır ıkı haftaya sutun fışkırıyor inşşşş.kasıkla vermek zor evet ,birde dökülür sutun.bebek ağzından atar ama bıberon verıtsende bıberona alışır.yanı mecbur kasık kullancan.Allah yardmcn olsun cnm.bu arada et,tavuk ürünleri bnmde sutumu yaglandırıyor.Canım benim çok sağol uzun uzun yazmışsın deneyerek alırım artık :))
Canım benim sağol inşAllah artar ben et yemesinide yapmasını da pek sevmem yarın nasipse anneme gidiyorum biraz uzak 1 hafta kalcaz o her yemekte et tavuk hazırlar mutlaka bana yemek yapmamak harika bişey olcak çok mutluyum :))elektrıllklı pompa manuele göre güçlü oldgndan sütü artırıyor cnmm.ben hıc emzıremedm ve elektrıkle sutun devamını sağlıyorum.manuel sütü artırmadgı gbı bıtırır.bol su iç.sudan daha çok sutı arttıran bır besın görmedim ben.su,yesıllık,boza,hurma.sutu arttırmak ıcın 2saatı gecırmemeye özen göster,pompa göğüste olan sütü boşaltır sadece ama bebek emdıgınde emdıkçe gelır.bebegın e sut bir yetmez,ıkı yetmez bır baktın bır ıkı haftaya sutun fışkırıyor inşşşş.kasıkla vermek zor evet ,birde dökülür sutun.bebek ağzından atar ama bıberon verıtsende bıberona alışır.yanı mecbur kasık kullancan.Allah yardmcn olsun cnm.bu arada et,tavuk ürünleri bnmde sutumu yaglandırıyor.
Yok canım manuelle sağdım ama elektrikli alcam buarada ben sebze ağırlıklı beslenirim hep haftada 2 kez minumum düzeyde et tüketirin pek sevmiyorum ama kendimi zorlucam sağol güzel dileklerin için amin inşAllah canımCanim elektri li pompa ile mi sagdin.?elektrikli pompa artırıyor. Emdikten sonra mutlaka sağ. Nekadar olursa 10 dk sağ. Eğer emmezse sen yine sağ. 3 saatte 2 buçuk saatte bir.geceleri 4 saat yap zor olursa.her fırsatta emmesi için uğraş sıkmadan. Bir de hurma ye ve beyaz dut kurusu kaynat.suyunu iç. Sabah akşam. Et ağırlıklı Beslen. Valla et yedim mi sut kaymak tutuyor benim.yagli olsun yarasin bebisine.kesin artar
Oh ne güzel bak keyfine anne gibisi yok.ben anneme ne zaman gittim sütüm artıyor:) hemen elektrikli al .2 buçuk saatte sağ emzir sağ emzir. bak foşur foşur nasıl akcak sütün. :)) ben kafayı yedim sütleCanım benim sağol inşAllah artar ben et yemesinide yapmasını da pek sevmem yarın nasipse anneme gidiyorum biraz uzak 1 hafta kalcaz o her yemekte et tavuk hazırlar mutlaka bana yemek yapmamak harika bişey olcak çok mutluyum :))
bnde dedım bu nıckı hıc hatırlamıyorum ,kim acaba sorma cnm ,emzıremedgm ve proloktın hormonu bnde aşırı salgılandgndan,üç çocuklu hatun gıbıyım.sureklı gogsu boşaltmak zorundayım.sütumu sağ,bebekle ılgılen ,sonra gene sut sagbderken kimi zaman beş dk oturamıyorum.suanda daha yeni oturdum,kızım kısa süren guzellık uykusuna yattı.bnde kafamı rahatlatmak için sıze bakayım dedim.bnde sana yazacaktın neredesın,nasıl gıdıyor dıye,i.sen benden önce davrandın
Merhaba canm bende mehmetcan beye gidiyrm cokkta memnunum dogumun nasl gecti bide ucret ne kadar ben sormayi unutuyorm her seferindedeAllah bagislasinn :) saglikli mutlu bi cocuj olsun insallah yavrun, gozun aydin. Ne guzel anlatmissin gercekteb deneyimini. Benim ikinci olacak, ama ona ragmen sabirsizim ve bu anlari tekrar yasayacagim icin heyecanliyim. Allah ayirmasin bizi yavrularimizdan.
Benim de dogumum medipol megada olacakti, bir ay once vazgectim, doktora isinamamistim bi de hastane cok uzak gelmisti. Zaten burda da paylasmistim bunu. Simdi Bahat Sultanciftligine gidiyorum, hastane vasat, ama doktorum Mehmet Can Keven inanilmaz iyi ve ilgili bi doktor. Hamileligimin son ayinda gitmeme ragmen, hic mirin kirin etmedi diger doktorlar gibi. Dun gittik son muayeneye. 13 ekim sabahi 8de hastanede olucam, testleri de yaptik. Anestezi de yine spinal olacak, ilki de oyleydi tavsiye ederim. Simdi ben gun sayiyorum, ama daha erken gelebilir mi diye de korkuyorum. Bu arada kilosu 3400 boyu da 49 cm simdiden, sanirim biraz iri yari olacak oglusumnasil olursa olsun saglikla kavusalim yavrularimiza her birimiz insallah :*
et yemeyen insanlara şaşırıyorum,sankı insan ustu varlıklar gbı gelıyor ben ete bayılıyorum.tambbir etçılım .24saat versen yerım.keske pahalı olmasads herkes bol bol yıyebılse.bende sebze cok sevmem.kucucuk yardım bile o kadar yarıyor kı insana .bunu en ıyı bn bilirim.tekım ve yardım edecek kımsem yok.çok şanslısın.ben olsam atarım bebegmı annemn kucağına,ben geçer uzanırımbnm en çok buna ıhtıyacım varCanım benim sağol inşAllah artar ben et yemesinide yapmasını da pek sevmem yarın nasipse anneme gidiyorum biraz uzak 1 hafta kalcaz o her yemekte et tavuk hazırlar mutlaka bana yemek yapmamak harika bişey olcak çok mutluyum :))
sızın en büyük sansınız,yardım edecek insanlara sahıp olmanız.bnmde etrafımda 4gorumcem ve kp,kaynana oturuyor ama yardım pek yokçbinde bir kızımı bir yere giderken bir saatliğine bırakıyorum eşimin ısrarıyla.ondada aklım kalııor.acaba bu durumdan rahatsZlar mı veya çocukları kızıma hor davranıyormu dıye.cocukları küçük 5yasında.severken zarar verebılıyorlar bilmeden.e birde yakın dglız bırbızumıze karşı.o yüzden rahat hıssedmıom onlara karşı.anlasamıyoruz.bnmde en büyük düşüncem 2.bebegımde nasl ılgılencem ıkı çocukla.hele gene böyle asıırı suyum olursa,gene emmEzse bebeğim.yardm etcek kımsemdr yok büyük kızıma nasl yetişsem.o buyuck bn kucugjn derdınden bunu kacırcam.boyle düşünceler ıcerısındeyım.bu düşünceler ıcınde cok erken aslında.ee pekı sem dışardayken bebegın anıden acıkınca napıyorsun?hep aynı şeyler evet ,ama ınsanın sklmasına bile fırsat kalmadan gün bıtıyor.senın ıkınkızın var ya,sırtın yere gelmez.kız çocukları gerçekten farklı.evlat ayrmıyorum tabıkı ama ıkı kızı olanın sırtı yere gelmez derler hep.buna inanıyorum.Allah sananıkı sevgıyıde yaşatmış.3.de kız olabılırdı☺inşallah bana da ıkı sevgı nasıp olurCanim ya işin gerçekten çok zor Allah yardimcin olsun bende üç çocukla ilgileniyorum buyugunu okula goturuyorum hava güzelse öbür kızımıda yanımda götüruyorum hep evde sıkıldı bebege de bakmak için kv geliyor akşam okul çıkışına kadar bekliyor ben büyük kızımı aldıktan sonra oda eve gidiyor benim çok tempolu bir hayatım oldu nasıl akşam oluyor hiç anlamıyorum.hergun aynı şeyler Allah yardımcımız olsun
sızın en büyük sansınız,yardım edecek insanlara sahıp olmanız.bnmde etrafımda 4gorumcem ve kp,kaynana oturuyor ama yardım pek yokçbinde bir kızımı bir yere giderken bir saatliğine bırakıyorum eşimin ısrarıyla.ondada aklım kalııor.acaba bu durumdan rahatsZlar mı veya çocukları kızıma hor davranıyormu dıye.cocukları küçük 5yasında.severken zarar verebılıyorlar bilmeden.e birde yakın dglız bırbızumıze karşı.o yüzden rahat hıssedmıom onlara karşı.anlasamıyoruz.bnmde en büyük düşüncem 2.bebegımde nasl ılgılencem ıkı çocukla.hele gene böyle asıırı suyum olursa,gene emmEzse bebeğim.yardm etcek kımsemdr yok büyük kızıma nasl yetişsem.o buyuck bn kucugjn derdınden bunu kacırcam.boyle düşünceler ıcerısındeyım.bu düşünceler ıcınde cok erken aslında.ee pekı sem dışardayken bebegın anıden acıkınca napıyorsun?hep aynı şeyler evet ,ama ınsanın sklmasına bile fırsat kalmadan gün bıtıyor.senın ıkınkızın var ya,sırtın yere gelmez.kız çocukları gerçekten farklı.evlat ayrmıyorum tabıkı ama ıkı kızı olanın sırtı yere gelmez derler hep.buna inanıyorum.Allah sananıkı sevgıyıde yaşatmış.3.de kız olabılırdı☺inşallah bana da ıkı sevgı nasıp olur
Bence normal artık Yüzleri tanıyabiliyorlar benim kızımda 15 tatilde babaannesinin yanınagittik 1 haftada zor alıştı sürekli ağladı ama bazı insanları da önce yabancılıyor sonra hemen gülmeye BaşlıyorKızlar bebeğim 2 ekim doğumlu. Yabancı seçiyor. Eve hiç görmediği biri ya da arada gördüğü birileri gelince ağlamaya başlıyor zor susturuyoruz. Kimine biraz biraz alışıyor kimine ellettirmiyor kendini. Geçen babaannesi geldi 15 gündür görmüyordu hiç kucağına gitmedi kadın onunla ilgilendikçe hep ağladı hiç istemedi. Genelde evdeyiz. Arada annanesine gidiyoruz pek kimseyi görmüyor. Sizde de böyle olan var mı geçer mi acaba
haklısın ama kızımın bir turlu emmemesı ve şu sut durumu beni bedenen ve pıskoljk olarak çok yıprattı.çok sağlık sorunuda çekince.yani emzırme donemi resmen benm için kabusa döndü.emmeyen bebek oldgnu bilmezdm basıma gelene kadar.meger ne kadar yaygın bir sorunmuş.zaten emmsede işe yaramazdı.cok yavaş yavaş dinlene dinlene,elli saatte içiyor sütünü.umarım 2.si kolay olur.ben emzırme dobemı bıtınce 2.yı yapayım diyorum.acaba erkenmı ki.birde beni doktor suyumun hepsı geldı dıye sunu sancı vermedı.rıske atamam dedı sezeryene aldı.ben ömrü hayatımda öyle pis acı görmedim.şaftım kaydı resmen.bu kadar acı celcegmı bilseydım suni sancı ısrar edip normal yapardım,cokcok pısmanm.bir daha o acıyı cekmektende korkuyorum.bnde öyle gezmeye falan gidemiyorum zaten.bebeklı insanların kaderı bu demek kı:)Canim çok karamsar düşünme inanki ikinci çocuk daha rahat büyüyor birinci de hep acemilik oluyor insanlar yaşaya yaşaya öğreniyor ben ilk çocuk ta zorlanmadimmi sanıyorsun neler çektim bir bilsen ama ikinci kendiliğinden büyüdü sanada tavsiyem eğer bidaha bebek düşünüyorsan arayi fazla açma beraber buyurler.
Ayrıca ben daha gezmeye gidicem diye daha birakmadim sadece okula giderken ayrı kalıyorum oda zaten yarım saat sürüyor bazende marketten alışveriş olduğu zamanlarda çıkıyorum
dedıgın gbı,bızımkude ağlıyor.ozellıkle kalabalığa grınce.e herkes birden bebeğe saldırınca kucagma gelene kadar yaygarayı koparıyor.bız hep bebegımız yenıdogan sanıyoruz gözümüzde büyümüyor.oysa 5aylık oldular.çoktaan neler ogrendı bıcırıklarBence normal artık Yüzleri tanıyabiliyorlar benim kızımda 15 tatilde babaannesinin yanınagittik 1 haftada zor alıştı sürekli ağladı ama bazı insanları da önce yabancılıyor sonra hemen gülmeye Başlıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?