ek gıdaların uyku süresini uzatmadığı bilgisini aldığıma çok üzgünümBenim oğlum 40 gününden sonra 6 7 saat uyumaya başladı. Tracy hoggun kitabını okuduktan sonra 8 gibi uyuyan oğluma 11de uyku ögünü veriyorum sabah bazen 4 bazen de 5 te uyanıyor. Ama uyku öğünü vermezsem gecemiz delik deşik 2 3 saatte bir uyanıyor. Bu arada bebeğimin az emmesinden şikayetçiydim ama geçen gün Çocuğum Yemek Yemiyor Carlos Gonzales in kitabını tesadüfen Aldım. Ahhh keşke çok daha önce hatta hamileyken okusaymışım. Bütün sorularıma cevap buldum aylardır kendimi boşuna üzmüşüm. Ama yine de ek gıdaya geçmeden okuduğum için mutluyum. Şiddetle tavsiye ediyorum. Ek gıdaların uyku sürelerini uzatmadığı da deneysel çalışmalarla gösterilmiş.
Canim bizim de bir ara 6 saat fln uyudugu oluyordu ama simdi imkani yok 12 de emse de 3 te en gec kalkiyor agliyor emiyor tekrar uyuyor bu aralar uyutmak da baya zorlasti cok direniyor uyumamak icin su dedigin kitabi nerde bulabilirim bende okiyim belki faydasi olur. Bu arada gunduz uykularimiz da cok kotu yarim saati doldurdumu hemen uyaniyor zorla basinda besik sallayarak uykusunu 1-1.5 saate cikarmaya calisiyorumBenim oğlum 40 gününden sonra 6 7 saat uyumaya başladı. Tracy hoggun kitabını okuduktan sonra 8 gibi uyuyan oğluma 11de uyku ögünü veriyorum sabah bazen 4 bazen de 5 te uyanıyor. Ama uyku öğünü vermezsem gecemiz delik deşik 2 3 saatte bir uyanıyor. Bu arada bebeğimin az emmesinden şikayetçiydim ama geçen gün Çocuğum Yemek Yemiyor Carlos Gonzales in kitabını tesadüfen Aldım. Ahhh keşke çok daha önce hatta hamileyken okusaymışım. Bütün sorularıma cevap buldum aylardır kendimi boşuna üzmüşüm. Ama yine de ek gıdaya geçmeden okuduğum için mutluyum. Şiddetle tavsiye ediyorum. Ek gıdaların uyku sürelerini uzatmadığı da deneysel çalışmalarla gösterilmiş.
Off calisirken hele daha da zor bende 1 ay sonra baslayacagim ama nasil olcak bilmiyorum halaa bir duzenimiz yok gunduz uykulari boluk porcuk gece desen o da iyice bozuldu beslenmelerimiz de saatle deil biberon da almiyor offfek gıdaların uyku süresini uzatmadığı bilgisini aldığıma çok üzgünümtüm umutlarım ek gıdaya başlayınca düzelir yönündeydi.gece 2-2,30 saatte bir uyanıyoruz ve sabah 7 de kalkıyorum gece 11.30 a kadar çok yorucu oluyor benim için.Mesela oğlumu çok özlüyorum işteyken ama geldiğimde onunla oynarken enerjim tükeniyor kollarımda hiç güç yok sanki.itiraf etmek çok üzücü ama tüm gün hayalini kurduğum ,hayalini sevdiğim oğlumu eve gittikten bir süre sonra babasına vermeye çalışıyorum
Her bebek bir degil tabii ki bu kitaplar sadece bize fikir veriyor yoksa bire bir uygulamak mumkun degil onlarin de bir yapisi karakteri varAçıkcası benim tracy hoggun kitabından şimdiye kadar uyguladığım sadece uyuma saati gece emzirmesi oldu. Çünkü kitapta çocuk 7de kalkacak 15 dk emecek 1.5 saat oynayacak 9 da yatıp 10.30 da kalkacak diyor !!! Bi kere benim oğlum gündüzleri yarım saat 45 dakikadan uzun mümkün değil uyumuyor. Ben kitabı okuyunca çok üzüldüm allahım herşeyi yanlış yapıyorum dedim. Mykundak ı aradım sağolsun çok ilgilendiler ve bunun uyku düzensizliği olmadığını, gece uykusu güzel olduğundan normal olduğunu, onun robot değil bebek olduğunu söyledi.ayrıca meme emen bebeğin saati olmazmış. Çünkü bebeğin acıkması bir önceki içtiği süt miktarına sütün yağ oranınagöre değişirmiş. O yüzden bebek nezaman ve nekadar emmek isterse o kadar emzirilmeliymiş ( çocuğum yemek yemiyorkitabından. ) beb de yavrumu saati saatine 10-15 dk emziricem derken ağlatıp durmuşum
Ek gidaya baslayan arkadaslar neler veriyorsunuz ne sıklıkla ne kadar veriyorsunuz
Peki ne yapmamizi onerirsin cnm bu kitaplarda anlatilanlar genelde cok acimasiz geliyor bana az once yataginda uyutayim dedim yataga koydum bir yandan da basini oksuyorum seviyorum fln yok mumkun degil durmadi 10 dk icimde 10 kere kucagima alip yatirdim surekli bagirdi tam aglama degil ama bagirma vazgecip tamamen kucagima alsam da sakinlestiremedim kuzumu kiyamam bu yontemler hic bana gore degilmisSelam kızlar tecrübeli bir anne olarak söylüyorum kim 4 . Aydan sonra uyku düzeni oturur dediyse yalan söylemiş memeye düşkün bir bebek aklı erdikce memeyi emzik yerine kullanıp daha çok kalkar ve artik buyuduklero için acikiyorlar ve buyuzdende kalkıyor lar.anlayacaginiz 4..5 aylık olduda rahatlayalim diye birşey yok daha çok cok var
Peki ne yapmamizi onerirsin cnm bu kitaplarda anlatilanlar genelde cok acimasiz geliyor bana az once yataginda uyutayim dedim yataga koydum bir yandan da basini oksuyorum seviyorum fln yok mumkun degil durmadi 10 dk icimde 10 kere kucagima alip yatirdim surekli bagirdi tam aglama degil ama bagirma vazgecip tamamen kucagima alsam da sakinlestiremedim kuzumu kiyamam bu yontemler hic bana gore degilmis
Kızlar bebek beziyle başım dertte
Doğduğundan beri kızıma prima premium care kullandım, 8300 oldu kilosu ve son zamanlarda kakası beline çıktığında netten biraz okudum bi büyük beze geçin demiş anneler öyle yaptım.
Ama 4 numarayı hiiiiiiç beğenmedim o atarken bile dokunduğumda kupkuru olan bezden eser yok, pamuk pamuktu o bu naylonumsu geldi, ıslaklık göstergesi yok
Emzirirken kakasını yaptı kızım ben de öğünü bitince açarım diye on dk beklettim ama bebeğim rahatsız oldu bi baktım ki belini bırak omzuna çıkmış kaka bezde hiçbişey yok nerdeyse ve bez kocaman olmasına rağmen
Premium care e benzemiyor bile daha iyi bi marka önerisi olan varsa onu denemek isterim
Huggies i dene canım
Canım ben aynı sorunu yaşamıştım 3 numara taksam küçük 3 numara taksam büyük geliyodu her ikisinde de kaka beline çıkıyodu bu bir süre devam etti büyük olan bezi daha dikkatli ve sıkı bağlaman gerekiyo bide kızım önceden arkaya doğru kaka yapardı şuan hep öne doğru yapıyo o da kötü her yeri bulaşıyo temizlemesi zor oluyo dikkatli yapmak gerekiyoTesadüfen markette bi kız ikili deneme paketi vermişçti onu deniycem ben de saol
Ben elma suyu veriyorum bir tatlı kaşığı kadar bir hafta sonra da sebze püresine başlamayı düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?