valla ben elmayı muzu rendeleyip veriyorum kabakla havucu haşlayıp ezip veriyorum bi de yoğur yemek istemiyo meyveler de dahil ama tattırıyorum
kızlar şu sıralar uyku eğitimi konusu kafamı karıştırıyor stres oldum sanırım tecrübeli annelerden yardım bekliyorum özellikle gece emzirmesi konusunda kafam çok karışık bi arkadaşım 9 aylık bebeğine dün akşam uygulamaya başlamış 1,5 saat ağlayıp öyle uykuya dalmış bu sabah da 40 dk sürmüş böyle böyle azalacağını söylüyor yoksa geceleri çok sık emmeye kalkıyormuş ama ben buna dayanabilirmiyim bilmiyorum
Kesinlikle katiliyorum yazik gunah o kadar aglatilir mi yavrucak kiyamam ben kuzuma. Tabii ki cok zor oluyor kalkmak ama napalim bu zamanlar bir daha geri gelmicek doya doya yasamak lazim1.5 saat o çocuk çatlayana kadar ağlayacak yazık değilmi ben uykumdan fedakarlık ederim mememi esirgemeyip emziririm bu bulunmaz nimet anne sütünü çocuk bidaha nerden bulup ta içecek onun içinde boşver arkadaşım kaç kere kalkarsa kalksın emzir çocuğunu zaten bu gece uyanma emzirirken olur ilerde memeden kesince zaten düzene oturur ayrıca bu benim kendi fikrim tabiki karar senin
Kesinlikle katiliyorum yazik gunah o kadar aglatilir mi yavrucak kiyamam ben kuzuma. Tabii ki cok zor oluyor kalkmak ama napalim bu zamanlar bir daha geri gelmicek doya doya yasamak lazim
Bence hemen maske alip kullanmalisin cnm cunku ben faranjit oldum kizima bronstit olarak geri dondu 3.5 aykikken btonsit oldu kuzum ve doktora ben faranjit olmustum alakasi var mi diye sordugunda onun bunyesi daha cok zayif ayni mikrop daha farkli sonuc gosterir demisti yani bebeklerin bunyesi daha hassas bir an once onlem almani tavsiye ederim.KIZLAR YARDIM
kızlar ben grip oldum dün kızım daha 5 ayını doldurmadı sizce bulaşır mı kızıma çok korkuyorumbir de bugün kakasında koyu yeeşil partiküller vardı neden sizce? Son 1haftadır uyku düzeni de saştı gece 12den sabah 5 e kadar uyurdu şimdi 10 da uyuyor ama 2 saatte bir kalkıyor ben gece 1 kez mama veriyordum kestim içmiyor çünkü pek ondan olabilir mi?
Ay gercekten cok ilgincmis ne demek emzirmek ister misiniz tabii ki emziricem dunya saglik orgutu bile 2 yasina kadar anne sutu diyor bu insanlar gercekten cok kati. Uyutma yontemleri bebege gore degisebilir her bebek bir degil ben kendim uyutmurum ama oyle aglatarak fln alismamisim yani ama kizim mumkun degil kendi kendine uyumuyor emerken uyur genelde uyumazsa ayakta sallamak zorunda kalabiliyorum bazen cok direniyor uyumamak icin. Yatir kaldiri iki gun once yapiyim dedim o da yanina uzandim oksuyorum seviyorum onu kiyameti kopardi kucagina al diye 5 dk surmedi bile denememiz bir daha da denemem asla ama dedigin gibi ise baslayinca nolcak bilmiyorum 1 ayim kaldi zatenUyku eğitimi demek çocuğunuzu emzirmeden sallamadan kucaklamadan kendi yatağında kendi kendine uyumasını sağlamak. Bunu öğrenen bebek gece uyansa da kendini tekrar uyutuyor yani bize ihtiyaç duymuyor. Gündüz düzgünce beslenen bir bebek 6 aydan itibaren gece beslenme ihtiyacı duymazmış. Ama bir de şöyle bir durum var. Bu kitapları yazanlar hep yabancı. Ben çocuğumu kucaklamayacaksam yanyana uyumayacaksam yabancıların kitaplarındaki katı kurallara göre çocuk yetiştireceğim diye istediğim gibi sevemeyeceksem ben niye doğurdum bu çocuğu? Ben doğumumu yurtdışında yaptım. Doğumdan sonra hemşire gelip bana emzirmek isteyip istemediğimi sordu!! Ve gördüğüm kadarıyla emzirmeyi hiç denemeden hemen mamaya başlayan birçok anne vardı. Siz Türkiye'de özel durumlar dışında emzirmek istemeyen anne gördünüz mü? Demek istediğim tarzlarımız gerçekten çok farklı. O yüzden bu kitapları ve tavsiyeleri de kendimize modifiye ederek uygulamak gerektiğini düşünüyorum
meme ucu çatlağı yok, bebeğe bağlanma zorunluluğu yok, meme deformasyonu yok kim takar bebeğin sağlığıymış dünya sağlık örgütüymüş. Koy yatağa kapat kapıyı ağlaya ağlaya uyur ne de olsa.ama emzirmek istersen de bir emzirme danışmanı veriyorlar ve sürekli başında emzirmene yardım ediyor.Ay gercekten cok ilgincmis ne demek emzirmek ister misiniz tabii ki emziricem dunya saglik orgutu bile 2 yasina kadar anne sutu diyor bu insanlar gercekten cok kati. Uyutma yontemleri bebege gore degisebilir her bebek bir degil ben kendim uyutmurum ama oyle aglatarak fln alismamisim yani ama kizim mumkun degil kendi kendine uyumuyor emerken uyur genelde uyumazsa ayakta sallamak zorunda kalabiliyorum bazen cok direniyor uyumamak icin. Yatir kaldiri iki gun once yapiyim dedim o da yanina uzandim oksuyorum seviyorum onu kiyameti kopardi kucagina al diye 5 dk surmedi bile denememiz bir daha da denemem asla ama dedigin gibi ise baslayinca nolcak bilmiyorum 1 ayim kaldi zaten
Açıkçası ben işe başladığımda bebeğim nasıl uyuyacak onu da düşümüyorum ve uykusuz işe nasıl gideceğimi bi arkadaşım uyguluyor şu an sonuç almış gibi ağlamadan uyumaya Başlamış bebeğim ağlasın da istemiyorum ama uzun vadeli de düşünmem Lazım çok kararsızım1.5 saat o çocuk çatlayana kadar ağlayacak yazık değilmi ben uykumdan fedakarlık ederim mememi esirgemeyip emziririm bu bulunmaz nimet anne sütünü çocuk bidaha nerden bulup ta içecek onun içinde boşver arkadaşım kaç kere kalkarsa kalksın emzir çocuğunu zaten bu gece uyanma emzirirken olur ilerde memeden kesince zaten düzene oturur ayrıca bu benim kendi fikrim tabiki karar senin
Onlarda herkes kendini dusunuyor demekki annelik fedakarlik etmektir memelerin amacini anliyor insan :)meme ucu çatlağı yok, bebeğe bağlanma zorunluluğu yok, meme deformasyonu yok kim takar bebeğin sağlığıymış dünya sağlık örgütüymüş. Koy yatağa kapat kapıyı ağlaya ağlaya uyur ne de olsa.ama emzirmek istersen de bir emzirme danışmanı veriyorlar ve sürekli başında emzirmene yardım ediyor.
Canım ilk zamanlarda meyveyi karıştırma dan ver bir gün muz veriyor san ertesi gün elma ver daha yeni alistiklari için hazımsızlık olabilir ayrıca bende yemek leri tattirmaya başladım
Evet ben de merak ediyorum şu an sadece elma veriyorum sanırım ilk çorbalarımız tuzsuz ve salçasız olcak gurme bebek diye bi site var ordan bikaç tarif aldım benArkadaşlar Bebeğinize Ek Gıda Vermeye Başladınız Mı? Ben Yoğurt Vermeye Başladım. Sebze Çorbasını Da Vermeye Başlayacağım Hayırlısıyla. Merak Ettiğim Çorbayı Nasıl Yaptığınız? Şimdiden Teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?