nasıl güldüm ya bu msjna.bir an o halım gözümün önünde canlandı.valla biz bire bakamıoz sen üçe bakıon.bıde buraya zaman ayırıyorsun.bebek,çocuk zor dıye aglıoz genede onlardan ve yapmaktan vazgecemıoz nasıl bir hayat çelişkisi dımı.benm kızım gece aglarsada uyuyor hemen ıkı pışpışlaynca.cok şukur uyku düzeni bastan berı süper ötesi gıdıyor.çok aşırı hareketlı ama normaldır oda.benı yıpratan bunca ay sut sağ sağ sağ.mısafırlıkte bebegı babasına emanet et sen gıt sut sağ sağ sağ.gelınce bebegı babasından alan çocukların elinde bul.yanı kızımla ılgıleneblmek ayrı dert sutu gıdası ayrı dertti.ama emseydı her yere gderdım alırdım kızımı mememe,emerdı musafrlktede tatıldede.çok zordu ya.daha yenı az az rahatladım.Allahım nasım dayandım blmyrum ama çok yıprattı bu süreç beni.bıde uyumasaydı sızınkıler gbı snyde bir kalksaydı fıttırırdım herhalde çünkü sut sağmaya kalkmaktan 9ay boyunca uyuyamadım.smdı sutum azaldıda rahatladım.bıde kızım gece sut ıcmeye kalkmıyor artık.gece uyuyor 10,11e kaadar maşallah bende kalkmıyorm uyanana kadar.boylede sutum gtcek dıe korkuom ama napm dayanamıom artık.Bende daha asimizi vurdurmadim bizim burda çarşamba günleri vuruyor lar bu hafta kaçırdım zaten 9.ayida 10 gün sonra bitiyor yani 10.ay asimiz olcak nerdeyse çocuk oldunmu dert bitmiyor ki canım hele sende birtane ben ucuyle uğraşıyorum hicbirinin isteği bitmiyor büyük kızım dışarıya çıkıyor küçük kızım peşine ağlıyor yada balkondan bakmak istiyor oğlum da emekliyor hiç durmuyor bütün günüm onların peşinde dolaşmak
nasıl güldüm ya bu msjna.bir an o halım gözümün önünde canlandı.valla biz bire bakamıoz sen üçe bakıon.bıde buraya zaman ayırıyorsun.bebek,çocuk zor dıye aglıoz genede onlardan ve yapmaktan vazgecemıoz nasıl bir hayat çelişkisi dımı.benm kızım gece aglarsada uyuyor hemen ıkı pışpışlaynca.cok şukur uyku düzeni bastan berı süper ötesi gıdıyor.çok aşırı hareketlı ama normaldır oda.benı yıpratan bunca ay sut sağ sağ sağ.mısafırlıkte bebegı babasına emanet et sen gıt sut sağ sağ sağ.gelınce bebegı babasından alan çocukların elinde bul.yanı kızımla ılgıleneblmek ayrı dert sutu gıdası ayrı dertti.ama emseydı her yere gderdım alırdım kızımı mememe,emerdı musafrlktede tatıldede.çok zordu ya.daha yenı az az rahatladım.Allahım nasım dayandım blmyrum ama çok yıprattı bu süreç beni.bıde uyumasaydı sızınkıler gbı snyde bir kalksaydı fıttırırdım herhalde çünkü sut sağmaya kalkmaktan 9ay boyunca uyuyamadım.smdı sutum azaldıda rahatladım.bıde kızım gece sut ıcmeye kalkmıyor artık.gece uyuyor 10,11e kaadar maşallah bende kalkmıyorm uyanana kadar.boylede sutum gtcek dıe korkuom ama napm dayanamıom artık.
yürüdüğünü yazmış mıydım cnm hatırlamıyorum.oyle kendi kalkıp yuruyemıyor daha,dengeyı sağlayamıyor.kendı eşyalara tutunup ayağa kalkıyor ve yürüyor.ben sabahtan aksama kadar hadı kızım gdelım dıyorum ellerinden tutup bir üç senın,dıer üç bnm yürütüyorum can sıkıntısından.ıkı gün önce hadı kızım sıra sende dedım bıraktım bir kaç snyde durdu oyle sonra üç adım kendı attı.uc adım sonra düşüyordu tuttum.gel,baba dıyor.kuzenıne Berdan dıyor ısmını ogrettı goeumcem .babasıda bnm ısmımı ogretmıs ölen dıyor özlem dıyemuyor ölem dıyor ama berdanı bzm dedıgımz gbı dıor.kuzenıne seslenuyor bakmayınca kızım yumruklarını sıkıyor sınırlı sinirli Berdan gel gel dıe bagrıyor çok komık oluyor.senın oğlanda kızım gbı pek keyfıne düşkünmüş.sagıp verseydın dcem ama ımkanı yok üç çocukla vakıt bulamazdın ona.bnde bazen bbnmkıde gtsede kurtulsam dıorum skldm bu iştenDaha bu yazdıklarım neki sen bide benim iki kızın kapismasini görsen hem beni kizdiriyolar hemde aksam babalarına gülerek anlatıyorum benimki emmiyor canım bıraktı mama veriyorum zaten bronşit olmuştu memeden soğudu ramazanda da sabaha karşı bir defa emiyordu bütün gün sütum göğsümde kaldığı için tadı değişti son zamanlarda da kusmaya başlayınca bende kestim çok uğraştım memeyi tutsun diye ama olmadı kısmet sutumde varken böyle bırakmasi kötüydü ama yapcak bisey kalmamıştı artık senin Bebis yürüyor mu bizimki daha emekliyor tutunup kalkmak istiyor ama yapamıyor
nasıl güldüm ya bu msjna.bir an o halım gözümün önünde canlandı.valla biz bire bakamıoz sen üçe bakıon.bıde buraya zaman ayırıyorsun.bebek,çocuk zor dıye aglıoz genede onlardan ve yapmaktan vazgecemıoz nasıl bir hayat çelişkisi dımı.benm kızım gece aglarsada uyuyor hemen ıkı pışpışlaynca.cok şukur uyku düzeni bastan berı süper ötesi gıdıyor.çok aşırı hareketlı ama normaldır oda.benı yıpratan bunca ay sut sağ sağ sağ.mısafırlıkte bebegı babasına emanet et sen gıt sut sağ sağ sağ.gelınce bebegı babasından alan çocukların elinde bul.yanı kızımla ılgıleneblmek ayrı dert sutu gıdası ayrı dertti.ama emseydı her yere gderdım alırdım kızımı mememe,emerdı musafrlktede tatıldede.çok zordu ya.daha yenı az az rahatladım.Allahım nasım dayandım blmyrum ama çok yıprattı bu süreç beni.bıde uyumasaydı sızınkıler gbı snyde bir kalksaydı fıttırırdım herhalde çünkü sut sağmaya kalkmaktan 9ay boyunca uyuyamadım.smdı sutum azaldıda rahatladım.bıde kızım gece sut ıcmeye kalkmıyor artık.gece uyuyor 10,11e kaadar maşallah bende kalkmıyorm uyanana kadar.boylede
yürüdüğünü yazmış mıydım cnm hatırlamıyorum.oyle kendi kalkıp yuruyemıyor daha,dengeyı sağlayamıyor.kendı eşyalara tutunup ayağa kalkıyor ve yürüyor.ben sabahtan aksama kadar hadı kızım gdelım dıyorum ellerinden tutup bir üç senın,dıer üç bnm yürütüyorum can sıkıntısından.ıkı gün önce hadı kızım sıra sende dedım bıraktım bir kaç snyde durdu oyle sonra üç adım kendı attı.uc adım sonra düşüyordu tuttum.gel,baba dıyor.kuzenıne Berdan dıyor ısmını ogrettı goeumcem .babasıda bnm ısmımı ogretmıs ölen dıyor özlem dıyemuyor ölem dıyor ama berdanı bzm dedıgımz gbı dıor.kuzenıne seslenuyor bakmayınca kızım yumruklarını sıkıyor sınırlı sinirli Berdan gel gel dıe bagrıyor çok komık oluyor.senın oğlanda kızım gbı pek keyfıne düşkünmüş.sagıp verseydın dcem ama ımkanı yok üç çocukla vakıt bulamazdın ona.bnde bazen bbnmkıde gtsede kurtulsam dıorum skldm bu işten
biz kadınlar çok takıyoruzSagdim canım sagmazmiyim emmedigi için süt azalmisti zaten sagdigimdada bir ölçek anca çıktı yani bi anlamı yoktu sütü sağmak çok zahmetli is bilirim allah yardimcin olsun
biz kadınlar çok takıyoruz
Ben iyileştim çok şükür canım. Bende kızamık aşısını vurdurtmadim doktorumuz gerek görmedi ama menenjit aşısını olduk. Bende işten çok soğudum hatta işi bıraktım şaka gibi kendime inanamıyorum 2 hafta sonra işsizim ve tüm zamanımı kızımla geçiricem bunu ben tercih ettim tabii sen beni örnek alma inşallah pişman olmamevet demek ki bir alakası yok :)dediğim gibi zor bir doğumdu böyle şeylere sarılıyorum kendimi rahatlatmak için.
Mastit olunca oluyor ben de belki mastit olmuştur demek istedim.memede ağrı yoksa grip olabilirsin oğlum gibi.nasılsın şimdi geçti biraz ?
eve canım işten iyice soğudum zaten.buarada bu ay ücretli menenjit aşısını vurdurayım diyorum kızlar sizler vurduracakmısınız.Buarada hala oğlumun kızamık aşısı vurulamadı hemşireler 3 hafta keyfi ertelediler dün de bacağında bir böcek ısırığı varmış önce doktor görsün demişler izin alıp götürdüm doktor basit bir böcek ısırığı bir şey olmaz dedi götürdüm gerisin geri sağlık ocağına bu sefer de aşı açıldıktan sonra 4 saat taze kalıyormuş vurmadılar.haftaya perşembeye kaldı ama kendi doktorumuz bu aşı Suriyeliler yüzünden eklen Suriyeliler ile görüşmüyorsan (?) 12 aylıkken zaten tekrar vurulacak vurdurma dedi.Suriyeliler en iyi arkadaşlarım 7/24 beraberiz diyecektim.doktorumuz çok ilginç bir adam zaten .
Ben iyileştim çok şükür canım. Bende kızamık aşısını vurdurtmadim doktorumuz gerek görmedi ama menenjit aşısını olduk. Bende işten çok soğudum hatta işi bıraktım şaka gibi kendime inanamıyorum 2 hafta sonra işsizim ve tüm zamanımı kızımla geçiricem bunu ben tercih ettim tabii sen beni örnek alma inşallah pişman olmam
inşallah canım ya ben şimdilik ara verdim diyelim 3 yaşına gelsin en azından diyorum hiç kıyamıyorum aklım hep onda babaannesi bakıyor aslında güzel de bakıyor ama yok yapamıyorum her anında ben yanında olmak istiyorum şimdi ateşi çıkmış aradı kayinvalidem eve gitmek için sabırsızlanıyorum kuzum hasta ben işteEminin pişman olmazsın canım çünkü bende çocuğum için işimi birakmistim ve aradan 9 sene geçti evimin kadini oldum ustunede üç çocuk yaptım :))))
Hiperaktivite olabilir mi acaba. Bizim Doktorumuz da kizimi çok hareketli buluyor dikkat edin dönence ve tv izletmeyin dedi allah korusun otizm i tetikliyor biliyorsunuz. Benim kızım da uyurken çok dönüyor hatta benim yanımda yatarken bir gece ayak ucundan düştü. Düşün yani nasıl dönmüşse ama emeklemiyor hep yürütüyorum belim kopuyorKızlar çok fenayım ya uykusuzluk beni bititiyor. Kızım geceleri saat başı bazen 20 dk da bir uyanıyor. Çok hareketli bir bebek zaten gece de sürekli dönüp duruyor tabi bu esnada uyanıyot. Ne yapacağımı şaşırdım çok sinirliyim. Yeterince ilgilenemiyorum böyle olınca kızımla gündüz anneme bırakıp eve uyumaya kaçıyorumne yapsam normal mi bu kadar çok uyanması? Pedagog a falan mı götürsem. Her gören bu nasıl hareket böyleçocuk görmedik diyorlar her yere tırmanıyor zıplıyor
inşallah canım ya ben şimdilik ara verdim diyelim 3 yaşına gelsin en azından diyorum hiç kıyamıyorum aklım hep onda babaannesi bakıyor aslında güzel de bakıyor ama yok yapamıyorum her anında ben yanında olmak istiyorum şimdi ateşi çıkmış aradı kayinvalidem eve gitmek için sabırsızlanıyorum kuzum hasta ben işte
Hayırlısı artık. Aslında maddi imkanlar elverişli olsa bende senin gibi evde olup bol bol çocuk yapmak isterdim çocuk bambaşka BirşeymisBende bi kaç sene sonra çalışcam diyordum ama yapamadım inşallah sen yaparsın caw
canım benim oğlumda düz duvara tırmanmaya çalışıyor.çok hareketli ama sanki uykularımız düzeldi son zamanlarda.Kızlar çok fenayım ya uykusuzluk beni bititiyor. Kızım geceleri saat başı bazen 20 dk da bir uyanıyor. Çok hareketli bir bebek zaten gece de sürekli dönüp duruyor tabi bu esnada uyanıyot. Ne yapacağımı şaşırdım çok sinirliyim. Yeterince ilgilenemiyorum böyle olınca kızımla gündüz anneme bırakıp eve uyumaya kaçıyorumne yapsam normal mi bu kadar çok uyanması? Pedagog a falan mı götürsem. Her gören bu nasıl hareket böyleçocuk görmedik diyorlar her yere tırmanıyor zıplıyor
ya maş. yahu nazar değecek sana diye ben senin adına korkuyorum :) uyku konusunu geçersek işyerinde günde 3 kez süt sağıyorum o bile yetiyor bana sıcak su ısıt temizle kurula yeniden sağ... zor iş.nasıl güldüm ya bu msjna.bir an o halım gözümün önünde canlandı.valla biz bire bakamıoz sen üçe bakıon.bıde buraya zaman ayırıyorsun.bebek,çocuk zor dıye aglıoz genede onlardan ve yapmaktan vazgecemıoz nasıl bir hayat çelişkisi dımı.benm kızım gece aglarsada uyuyor hemen ıkı pışpışlaynca.cok şukur uyku düzeni bastan berı süper ötesi gıdıyor.çok aşırı hareketlı ama normaldır oda.benı yıpratan bunca ay sut sağ sağ sağ.mısafırlıkte bebegı babasına emanet et sen gıt sut sağ sağ sağ.gelınce bebegı babasından alan çocukların elinde bul.yanı kızımla ılgıleneblmek ayrı dert sutu gıdası ayrı dertti.ama emseydı her yere gderdım alırdım kızımı mememe,emerdı musafrlktede tatıldede.çok zordu ya.daha yenı az az rahatladım.Allahım nasım dayandım blmyrum ama çok yıprattı bu süreç beni.bıde uyumasaydı sızınkıler gbı snyde bir kalksaydı fıttırırdım herhalde çünkü sut sağmaya kalkmaktan 9ay boyunca uyuyamadım.smdı sutum azaldıda rahatladım.bıde kızım gece sut ıcmeye kalkmıyor artık.gece uyuyor 10,11e kaadar maşallah bende kalkmıyorm uyanana kadar.boylede sutum gtcek dıe korkuom ama napm dayanamıom artık.
çok takıyoruz.bır kere uzmandan duydum tv de.tabıkı de en kotu anne sutu en ıyı mamadan ıyıdır,bebeklerınızı emzırın ama
menenjit aşısı paralı olanı mı vurdurdun canım ?Ben iyileştim çok şükür canım. Bende kızamık aşısını vurdurtmadim doktorumuz gerek görmedi ama menenjit aşısını olduk. Bende işten çok soğudum hatta işi bıraktım şaka gibi kendime inanamıyorum 2 hafta sonra işsizim ve tüm zamanımı kızımla geçiricem bunu ben tercih ettim tabii sen beni örnek alma inşallah pişman olmam
Evet canım paralı olanı vururdum. İnşallah ya şimdilik çok heyecanlıyım evde kızımla olmak düşüncesi çok güzel ama sonrası nasıl olucak bilmiyorum tabii. Mesleğin neydi canım nasıl öğretmenliğe geçeceksin bir yolu varsa bende geçeyimcanım benim oğlumda düz duvara tırmanmaya çalışıyor.çok hareketli ama sanki uykularımız düzeldi son zamanlarda.
ben bunu akşamları biraz olsa yediklerimizden vermeme ve daha tok olmasına bağlıyorum.
sen akşamları ne veriyorsun yemek olarak?
ya maş. yahu nazar değecek sana diye ben senin adına korkuyorum :) uyku konusunu geçersek işyerinde günde 3 kez süt sağıyorum o bile yetiyor bana sıcak su ısıt temizle kurula yeniden sağ... zor iş.
bu seyahat konusu da dediğin gibi senin için zor olur mesela oğlum arabadan nefret ediyor ben hep emziriyorum yol boyunca.okadar hareketli k, sürekli camdan baksın kapının kolunu çeksin ..asla da kendi koltuğunda oturmuyor inş. bir kaza bela olmaz diye korka korka gidiyoruz bir yere giderken.
menenjit aşısı paralı olanı mı vurdurdun canım ?
canım kararın hayırlı olsun inş.Allah pişman etmez. inş. hiç muhtaç olmazsın bıraktığın işine.ben de özel sektördeyim 5-6 yıl para biriktip öğretmenliğe geçmeyi planlıyorum çok rahat olur o zaman.
ya valla bazen nazar değdiriyorum gerçekten.dunden oncekı gün hıc yapmadığı seyı yaptı kızım.gece 3kadar uyumadı ama ne uyumama.ya nasl bağırıyor,oyuncaklarını yere vuruyor,kablonun fişlerını gelıor,elınden alınca kızıyor,uzerıme tırmanıyor,tv unutıesıne tırmanıyor,cekmeceyı acıor sonunda bantladım cekmeyı,bu sefer de açamayınca kızıyor.normal dede hareketlı ama o gun ılllah etturdı.zavallı esım bile sesınden uyuyamadı.ıkıde bır noluyor dıe sese geldı salona.sen bu kızın sütüne ne koydun dedı hatta:) sonra saat üç te uyudu bende uyudum.20dk gectı bir uuuuuı dıe bana seslenme.gozumu bir açtım kı yatagnda oturmuş bana seslenıyor.smdı gülüyorum ama o an ağlamak gelıor içimden :)böyle ilk defa oldu.dun gene normale donduk.valla ben bile dayanamadı bir günlüğe.allah sıze sabır verdın gerçekten.canım benim oğlumda düz duvara tırmanmaya çalışıyor.çok hareketli ama sanki uykularımız düzeldi son zamanlarda.
ben bunu akşamları biraz olsa yediklerimizden vermeme ve daha tok olmasına bağlıyorum.
sen akşamları ne veriyorsun yemek olarak?
ya maş. yahu nazar değecek sana diye ben senin adına korkuyorum :) uyku konusunu geçersek işyerinde günde 3 kez süt sağıyorum o bile yetiyor bana sıcak su ısıt temizle kurula yeniden sağ... zor iş.
bu seyahat konusu da dediğin gibi senin için zor olur mesela oğlum arabadan nefret ediyor ben hep emziriyorum yol boyunca.okadar hareketli k, sürekli camdan baksın kapının kolunu çeksin ..asla da kendi koltuğunda oturmuyor inş. bir kaza bela olmaz diye korka korka gidiyoruz bir yere giderken.
menenjit aşısı paralı olanı mı vurdurdun canım ?
canım kararın hayırlı olsun inş.Allah pişman etmez. inş. hiç muhtaç olmazsın bıraktığın işine.ben de özel sektördeyim 5-6 yıl para biriktip öğretmenliğe geçmeyi planlıyorum çok rahat olur o zaman.
cnm gecmıs olsun ya kuzuna.çok dıkat et docem ama sakınan gözede çöp batar.oluyor ya olcagı varsa üzülme.bebek bunlar hastalancak ıllakı.bnm kızımda öksürüyor boğazı şişto sanrm.sevonıodum hasta olmuor dıe ama oldu.ates yaparsa doktora goturcem.suan her yere tırmanıot gene.ayaga kalkıyor tutunarak,tutuncak bsey yoksa kendı ayağa kalkıp düşüyor ,zor bela yazıyorum.iş için Allah pısman etmesın ama ısten ayrılınca buda baslayamıosun maalesef.bnde baslıcam dıe ayrıldm ama bıdaha başlayalcgmı sanmıom.keske durumlarmz ıyı olsa da işe gerek kalmasa.onun dışında kızımn gece uyumaasının sebebını ben meme emmemsıne bağlıyorum.bıberondan emiyor.e sık ve az emmıyor dolu dolu emıor biberondan tabi,acıkmıor uyuyor,bırde şunu kesfettım kızlar.bebegım meme almadgndan meme nedır blmyr,oyle duygusal bır bağlantı yok,doğal olarak memeyı ozlemıor.ozleyecek bir seyı olmadgndan uyuyor.ama sızınkıler memeyi ve kokunuzu ozluor o yüzden de sık sık kalkıorEvet canım paralı olanı vururdum. İnşallah ya şimdilik çok heyecanlıyım evde kızımla olmak düşüncesi çok güzel ama sonrası nasıl olucak bilmiyorum tabii. Mesleğin neydi canım nasıl öğretmenliğe geçeceksin bir yolu varsa bende geçeyim
Cnm gecmus
cnm gecmıs olsun ya kuzuna.çok dıkat et docem ama sakınan gözede çöp batar.oluyor ya olcagı varsa üzülme.bebek bunlar hastalancak ıllakı.bnm kızımda öksürüyor boğazı şişto sanrm.sevonıodum hasta olmuor dıe ama oldu.ates yaparsa doktora goturcem.suan her yere tırmanıot gene.ayaga kalkıyor tutunarak,tutuncak bsey yoksa kendı ayağa kalkıp düşüyor ,zor bela yazıyorum.iş için Allah pısman etmesın ama ısten ayrılınca buda baslayamıosun maalesef.bnde baslıcam dıe ayrıldm ama bıdaha başlayalcgmı sanmıom.keske durumlarmz ıyı olsa da işe gerek kalmasa.onun dışında kızımn gece uyumaasının sebebını ben meme emmemsıne bağlıyorum.bıberondan emiyor.e sık ve az emmıyor dolu dolu emıor biberondan tabi,acıkmıor uyuyor,bırde şunu kesfettım kızlar.bebegım meme almadgndan meme nedır blmyr,oyle duygusal bır bağlantı yok,doğal olarak memeyı ozlemıor.ozleyecek bir seyı olmadgndan uyuyor.ama sızınkıler memeyi ve kokunuzu ozluor o yüzden de sık sık kalkıor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?