- 6 Ağustos 2011
- 763
- 166
- 123
Eğer izniniz uzatma şansınız varsa uzatın derim ne kadar çok birlikte vakit geciirseniz o kadar iyi. Ben kızım 6 aylıkken ise basladim ama şimdi birakiyorum. Olmadı yapamadım biraz daha büyüsün diyorum bana ihtiyacı var. Herkesin maddi ihtiyaçları görecelidir tabii ama benim de kredi borcum olmasına rağmen ayrılıyorum maddi sıkıntı çekicez ama bir süre idare edicez artık. Ama siz daha kısa süre ayrı kalicakmissiniz biraz daha izin alıp 1 yaşından sonra başlarsanız daha iyi olabilir ben 7 de evden çıkıp 6.30 da geliyordum neredeyse 12 saat evde yoktum.selam kızlar bir şey soracağım
işe başladığımda bebeğim 8 ayı bitirmiş olacak inşallah
6-7 saat evde olmayacağım
bu kadar saat ona süt vermezsem sütü azalır veya beslenemez diye korkuyorum
vicdanım rahat değil, izne ayrılayım diyorum ama birçok ödememiz var
sizce işe başlamak sorun olur mu
cnm eşim,mart ayında doğmuş ama kımlıkte 5agustos yazılmış.esım ve herkes 5agustosu kutluyor ne hikmetse ama doğumu marttaCanim balık burcu Mart doğumlu lar oluyor galiba benim kızım 27 temmuz doğumlu aslan Burcu senin kocanda aslan Burcu olmalı canım ayyy şimdi gulesim geldi konuştuğumuz konulara bak
şartların varsa ndn sütünü sagmıyorsun.ben bır kere bile bebegını göğsünden emzırememış ve on aydır durmadan sagan bir anneyım.Allah bilir yalnızca ılk 9ay ne cektıgımı. calısıpta sagan arkadaşlarımz var.snde yapabılırsın.sutunuz varsa bebegnize hayatı boyunca verebılcegnz en büyük hediye den mahrum bırakmamanızı onerırımselam kızlar bir şey soracağım
işe başladığımda bebeğim 8 ayı bitirmiş olacak inşallah
6-7 saat evde olmayacağım
bu kadar saat ona süt vermezsem sütü azalır veya beslenemez diye korkuyorum
vicdanım rahat değil, izne ayrılayım diyorum ama birçok ödememiz var
sizce işe başlamak sorun olur mu
bnm kızım da hep çarpıyor ama oyle kızarıklık falan olmuor,günahlarını almak istemem ama almakla ıyı etmişsınız kımse anneden daha ıyı bakamaz.ben eylül sonu annesiyim, kızım 7,5 ayını doldurduğunda işe başladım. sizin gibi benim de vicdanım rahat değildi, kızım için bari daha uygun bir yer ortam hazırlayım dedim, evimiz işe otobüs mesafesindeydi, ilkin işe yakın bi kreş, kreşe yakın bi ev tuttuk, her sabah eşim ikimizide bırakıyor, öğle arası koşturarak yanına gidip hem karnını doyuruyorum, hem kısa bii süreliğine anne kız takılıyoruz, oradan eve geçip karnımı doyurup koştur koştur işe, süt iznini çıkışa ayarladım, kızıda alıp eve geçiyoruz, tabi kızıma borçlu hissettiğimden evde habire tepesindeyim, kızımın dışa dönük yapısı sayesinde daha rahat adapte olduk, ama şöyle bir sıkıntı var, kızım 9 aylıkken oradaki bi çocuktan su çiçeği kaptı, artı ara ara yüzünde kızarıklıklar ( dediklerine göre sert oyuncağa çarpmış, doğru olduğuna inansamda gözümden sakındığım çocuğumun yüzünde öyle kızarıklıklar beni kötü ediyor) yüzünden bir hafta sonra yeni taşındığım yerde konuştuğum bir kadına baktıracağım. bakalım orada ne yapacak kızçem. siz ne yaparsanız yapın vicdanınız kızınızı bıraktığınız için hep rahatsız olacak.
bnm kızımda yutmuyor.ezebildklerunı falan yıyor ama mesele mınık tavuk parçası vereyım,edıp bezelye tanesı vereyım hemen çıkarıyor ve ben tabı bu kız nasl alışacak omur boyu sagacakmıyım trıplerıne gıruyorum:))Ben salçalı yemeklerden veremiyorum domates alerji yapmıştı korkuyorum şimdi salça vermeye. Bir de her şeyi yutamıyor öğürüp kusuyor o yüzden bu konuda çok çekingenim. Gece su veriyorum ben de ama suyu iktirip meme arıyor. En az 5-6 kere uyanıyoruz. Peki nasıl uyutuyorsun canım? Kendi kendine uyuyor mu? Acaba o yüzden mi uyanıyor?
bizde maddı skntı cekıoz,esım bellı etmıot uzulmeyeyım dıye ama anlıorum.yapacak bsey yok bu dünyada malsefkı zenginler yasıyor,zengun dahada zengin,fakır dahada fakır oldguyla kalıyorEğer izniniz uzatma şansınız varsa uzatın derim ne kadar çok birlikte vakit geciirseniz o kadar iyi. Ben kızım 6 aylıkken ise basladim ama şimdi birakiyorum. Olmadı yapamadım biraz daha büyüsün diyorum bana ihtiyacı var. Herkesin maddi ihtiyaçları görecelidir tabii ama benim de kredi borcum olmasına rağmen ayrılıyorum maddi sıkıntı çekicez ama bir süre idare edicez artık. Ama siz daha kısa süre ayrı kalicakmissiniz biraz daha izin alıp 1 yaşından sonra başlarsanız daha iyi olabilir ben 7 de evden çıkıp 6.30 da geliyordum neredeyse 12 saat evde yoktum.
sağınca pek gelmiyorşartların varsa ndn sütünü sagmıyorsun.ben bır kere bile bebegını göğsünden emzırememış ve on aydır durmadan sagan bir anneyım.Allah bilir yalnızca ılk 9ay ne cektıgımı. calısıpta sagan arkadaşlarımz var.snde yapabılırsın.sutunuz varsa bebegnize hayatı boyunca verebılcegnz en büyük hediye den mahrum bırakmamanızı onerırım
anladım çok teşekkürlerEğer izniniz uzatma şansınız varsa uzatın derim ne kadar çok birlikte vakit geciirseniz o kadar iyi. Ben kızım 6 aylıkken ise basladim ama şimdi birakiyorum. Olmadı yapamadım biraz daha büyüsün diyorum bana ihtiyacı var. Herkesin maddi ihtiyaçları görecelidir tabii ama benim de kredi borcum olmasına rağmen ayrılıyorum maddi sıkıntı çekicez ama bir süre idare edicez artık. Ama siz daha kısa süre ayrı kalicakmissiniz biraz daha izin alıp 1 yaşından sonra başlarsanız daha iyi olabilir ben 7 de evden çıkıp 6.30 da geliyordum neredeyse 12 saat evde yoktum.
çok teşekkürlerben eylül sonu annesiyim, kızım 7,5 ayını doldurduğunda işe başladım. sizin gibi benim de vicdanım rahat değildi, kızım için bari daha uygun bir yer ortam hazırlayım dedim, evimiz işe otobüs mesafesindeydi, ilkin işe yakın bi kreş, kreşe yakın bi ev tuttuk, her sabah eşim ikimizide bırakıyor, öğle arası koşturarak yanına gidip hem karnını doyuruyorum, hem kısa bii süreliğine anne kız takılıyoruz, oradan eve geçip karnımı doyurup koştur koştur işe, süt iznini çıkışa ayarladım, kızıda alıp eve geçiyoruz, tabi kızıma borçlu hissettiğimden evde habire tepesindeyim, kızımın dışa dönük yapısı sayesinde daha rahat adapte olduk, ama şöyle bir sıkıntı var, kızım 9 aylıkken oradaki bi çocuktan su çiçeği kaptı, artı ara ara yüzünde kızarıklıklar ( dediklerine göre sert oyuncağa çarpmış, doğru olduğuna inansamda gözümden sakındığım çocuğumun yüzünde öyle kızarıklıklar beni kötü ediyor) yüzünden bir hafta sonra yeni taşındığım yerde konuştuğum bir kadına baktıracağım. bakalım orada ne yapacak kızçem. siz ne yaparsanız yapın vicdanınız kızınızı bıraktığınız için hep rahatsız olacak.
sütten kesmeyeceğim inşallahCanım neden sütten kesiyorsun sağıp verirsin sütünü.daha çok küçük ya sağlık örgütü 2 yaşına kadar anne sütüne devam edilmesini tavsiye ediyor.sütün sağdığın sürece sütün kesilmez.onu çok özleyeceksin şimdiden sabır diliyorum ilk aydan sonra daha kabul edilebilir oluyor.
cnm ben kızımı sagark besledgmı söyledim.şoyle dıyım sana aksam 10da son kez sagıyorum ertesı öğlen 1e kadar satmıyorum ve bu bir aydır boyle gıdıyor hıc bır azalma yok.ondan öncede uzun süre sagaamasgm zamanlar oldu bsey gtmedı.pompam medela swing.ama bnm gtmıor dıe senın de gtmez dıyemem bünye meselesıde olablrsütten kesmeyeceğim inşallah
6-7 saat emmezse Allah korusun, süt kesilir mi diye sizlere soruyorum :)
mesela sizler ekim annesi olarak bebeklerinize günde kaç kere ya da kaç saatte bir süt veriyorsunuz
6 saat ara vermek nasıl olur, bunları bilmek istiyorum
2 yıl emzirme işini Kuran-ı Kerim'de okumuştum biliyorum
anladım, uzun süre olmasına rağmen sorun olmamış sendecnm ben kızımı sagark besledgmı söyledim.şoyle dıyım sana aksam 10da son kez sagıyorum ertesı öğlen 1e kadar satmıyorum ve bu bir aydır boyle gıdıyor hıc bır azalma yok.ondan öncede uzun süre sagaamasgm zamanlar oldu bsey gtmedı.pompam medela swing.ama bnm gtmıor dıe senın de gtmez dıyemem bünye meselesıde olablr
gıda +süt uzun sure tok tutuyor.bnm kızım bıberondan içiyor 6saat acıkmıor ama ben genede veriyorum.zaten gıda gırınce işin içine emzırme azalıyor ama bu bebegede bağlı oluyor.kımılerı daha çok daha sık emıp daha az gıda yıyor.ben bıberonla dolu dolu veriyorum.emzıren anneler görünce onlar en uygun doğru cvbı verır çünkü bıberon ve emzırmeyle besleme arasında fark var tok tutma surelerı bile değişiyoranladım, uzun süre olmasına rağmen sorun olmamış sende
ama dediğin gibi bünye meselesi
benim makinem philips avent
hastane pompaları gibi güçlü değil tabii
söylediklerinden şunu anlıyorum, belli bir aya gelince bebekler çok sık emzirilmiyor zaten, doğru mu
çok teşekkür ederim tüm paylaşımların içingıda +süt uzun sure tok tutuyor.bnm kızım bıberondan içiyor 6saat acıkmıor ama ben genede veriyorum.zaten gıda gırınce işin içine emzırme azalıyor ama bu bebegede bağlı oluyor.kımılerı daha çok daha sık emıp daha az gıda yıyor.ben bıberonla dolu dolu veriyorum.emzıren anneler görünce onlar en uygun doğru cvbı verır çünkü bıberon ve emzırmeyle besleme arasında fark var tok tutma surelerı bile değişiyor
Aynen öyle canım hayırlısı artık ne diyelim yaşayıp görücezbizde maddı skntı cekıoz,esım bellı etmıot uzulmeyeyım dıye ama anlıorum.yapacak bsey yok bu dünyada malsefkı zenginler yasıyor,zengun dahada zengin,fakır dahada fakır oldguyla kalıyor
Ek gıdaya tam olarak başladıysanız çok sorun olacağını zannetmiyorum çıkmadan emer 3 saat sonra ek gıda sonra 3 saat sonra tekrar emer siz gelinceçok teşekkürler
evet, haklısınız, peki süt konusu nasıl oluyor, 8 aylık bebek ne sıklıkla emmeli
6-7 saatlik bir süre emmeden olur mu
diş etleri nasıl? iyice sertleşip beyazladıysa diş sıkıntısı çekiyor olabilir.Günaydın kızlar. Kızım 2-3 gündür aşırı huysuz ve sinirli nedenini anlayamıyorum yeni hastalıktan kurtulduk hastayken bu kadar keyifsiz değildi. Hep ağlamaklı hep bağırıyor kızıyor dişleri mi zorluyor acaba hala cikmadi disler bir de hala emekleme falan yok ona mı sinir yapıyor ya da hastalandiktan sonra huy değiştirdi. Bir türlü memnun edemedik ne yaptıysak hep keyifsiz mutsuz kaç gündür bağıra bağıra ağlıyor canı sıkılınca. Sizde böyle durumlar var mı dönemiyle mi alakalı anlamayamadim
Günaydın kızlar. Kızım 2-3 gündür aşırı huysuz ve sinirli nedenini anlayamıyorum yeni hastalıktan kurtulduk hastayken bu kadar keyifsiz değildi. Hep ağlamaklı hep bağırıyor kızıyor dişleri mi zorluyor acaba hala cikmadi disler bir de hala emekleme falan yok ona mı sinir yapıyor ya da hastalandiktan sonra huy değiştirdi. Bir türlü memnun edemedik ne yaptıysak hep keyifsiz mutsuz kaç gündür bağıra bağıra ağlıyor canı sıkılınca. Sizde böyle durumlar var mı dönemiyle mi alakalı anlamayamadim
hareketlılık bakımndam aynıyız.hrrkeste var bu sorun.uyku olarak bnce senın bebegın akıllı.akıllı bebekler uykuya ıhtyac cok duymazmıs daha çok uykudansa nereyı kesfedım deymıs aklı :) vallahı başka bsey dıyemıcem .verecek akıl bulamıyorumBenim kızımda dünden beri çok huysuz acayip bağırıyor çığlık atar gibi, hiç bir şey tatmin etmiyor onu. Zaten çok hareketli bir bebek böyle olunca ben tükenmiş durumdayımKızlar bana bir akıl verin ya ne yapmalıyım. Kızım hiç durmuyor uyku da yok doğru dürüst. Eğer evde yalnızsam afedersiniz tuvalete bile gidemiyorum düşünün. Yemek falan pişirmek nerdee zaten. gündüz de en fazla toplamda 2,5saat uyuyor o da 40 dk veya 1 saat sürelerle. şöyle 2 saat uyuyum yok. Gece de çok geç uyuyor ama sabah 6,30 dan yarım saat uyuyup uyanıyor sürekli, gece de nerdeyse saat başı en fazla 2 saat uyuyor. Buna rağmen evde her şeye saldırıyor her yere emekleyip tırmanıyor ben sürekli peşindeyim ve yetemiyorum. Kendi kendine en fazla 2 dk oynuyor sonra üstüme çıkıyor saçımı yoluyor, emerken bile yüzümü gözümü yoluyor pat pat vuruyor öyle seviyor galiba:) Sizce ben bir yerde yanlış mı yapıyorum yoksa çok mu dayanıksızım anlamadım??? Herkes şaşırıyor ama bu nasıl hareket böyle diye korkuyorum hiperaktif mi diye??? Maşallah her şeyi yapıyor alkış, bay bay, öpücük, ellerini havaya kaldırıp oynuyor. Anne, baba,mama,.... diyor. Sizce bunlar normal mi yoksa bir anormallik var mı??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?