2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
cnm bsey sorcam sana,sen smdı mama verıyorsun ya,ne zamana kadar mama ver en.illa ıkı yasa kadar mama şart mı ki?gercı bebek için pınar ın sutlerı de varmış.ben bazen dayanamıcak sevıyeye geliyorum.bir taraftan sut sağ bır taraftan kızıma yetıs gıdası ayrı,esıme yemek ayrı,evi topla ayrı her şey ayrı dert.sut satmak tüm vaktımı çalıyor.daha karar vermedim ama belkı 5ay yanı 15aylık olcak sonra satmayı bırakırım dıorum.o zaman ıkı yasa kadar mamamı verılmesı gerekiyor.

Ben de bu ay vurduracağım canım.kızamık aşısı kaldı yaptırmadık ,yaptırmayacağız bu saatten sonra da Suriyelilerle hiç alakamız yok.peki menenjiti ne zaman vurdurdun nekadar verdin ,sonrasinda ateş.
V.s yaptı mi?canım ben ihracat sorumlusuyum Pedagojik formasyonum var rusça öğretmeni olabilirim.rus dili ve edb. Mezunuyum zaten .kpss ye hazırlanmak Lazım o biraz göZümde büyüyor ,bir de izmirden ayrılmak fikri zor geliyor bana ,bakalım ama ileride düşünüyorum.senin Bölümün ne canım?

Canım çok geçmiş olsun .üzülme sakin zaten bence böyle hastalıkları biranönce geçirip bitmesi daha iyi.
Ateş biraz can sıkıcı bizimle ateş olmuştu 3 gün korkudan uyumuyordum Ateş'i yükselir de fark etmem diye bol bol emzirdim o dönem uyuyan Oğlumu uyandırıyordum emzirmek için idrar ile attı.bol bol emzir canım hem Ateşli diye boğazı kuruyor hem de bol Sıvı .
En sonunda yaptığı çok komik.çok tatlılar ya benim oğlum o saatlere hiç kalkmaz o sürekli uyanması ile meşhur:)Allah hepimize sabır versin.ama Oğlumu severken dişlerimi sıkıyorum onun acısı var başka da şikayetim yok Allah eksikliklerini göstermesin.amin.

Canım bizim doktorumuz da tv izletmeyin dedi benim evde hiç açılmıyor da ananeye gidince açıyorlar müzik açınca oynuyor benim kız da hoşlarına gidiyor:) dönence almadım zaten. Ama çok yorucu peşinden koşmak buraya yazmaya bile fırsat bulamıyorum. Evi falan ne hale getirdim bir görseniz durmadan düşüp kafayı vuruyor çünkü ben de güvenli olsun diye her şeyi kaldırdım yere yataklar, minderler. Seninki de çok zor belin çok ağrır gerçekten yürütürken. Bizimki şimdi emeklediği için yürümek istemiyor her yere ulaşıyor çünkü tutunup kalkıyor da. Sağlıkla büyüsnler de inşallah. Allah yardımcımız olsun.

Benim kızım bunları her gün yapıyor gezmeye gidiyoruz kendinden büyük çocukları yoluyor kimseyi bulamazsa anne diye diye benim saçlarımı yoluyor hala oturuyoruz bu saat bakalım kaçta uyucak.her şey tamam da uykusuzluk beni çok kötü etkiliyor çok sinirli oluyorum kendimi tanıyamaz oldum. Ama sevgisiyle insan çok dayanıklı oluyormuş

Canım anne sütü veriyorum gece emiyor yani. Daha önce mama denedim muhallebi tok tutar diye denedim olmadı. Sennasıl yapıyorsun ne yediriyorsun yatarken?

Canim ben şuanda aptamil 3 veriyorum yaklaşık 15 aylık olana kadar mama vermeyi düşünüyorum sonra yavaş yavaş süte alıştırmak istiyorum şöyle biseyde var süte alistirirken gündüz vermicem sadece gece yatarken yeterli zaten ozaman herseyi yemesi gerekir küçük kızımi 18 aylıkken memeden kestim gece yatınca biberonla süt veriyordum aralarda bi kaç gün kalktı süt istedi ama pispisladim geri uyuttum böylelikle gece uyku duzenide oluştu yoksa memeden kesmenin bi anlami olmazdı ilk cocugumda çok acemiydim çok hatalar oldu uyku sorunu çok yaşadım sabaha kadar kucakta salliyordum ama ikincide ustalastim.birde şöyle bi şeyde var çocuk neye alisiyorsa buyudugundede aynı devam ediyor mesela büyük kizimda hala uyku problemi devam ediyor zorla yatağa gönderiyorum şuanda bile hala uyanık ayy çok yazdım valla başını agrittim

cnm yanlış anlaşılmasın,bnm kızımda her gün bunları yapıyor,kucagmdan yere bile atıyor kebndısını ama o gece o kadar abarttı o kadar abarttıkı altımızda oturan ev sahıbı sıkayete gelcek dıye odum patladı.gormen gerekırdı ancak.uykusuzluk zor gerçekten Allah yardım etsin ya.bız 12de uyuduk aılece.kızımla 1de uyandık.ana kız çok uykucu olduk.sabahta saat 7de sese uyandım baktım esım temizlik yapıyor.npyn ses yapıon dedım.heryerı karınca basmış temizlik ypyrm dedı.içimden temızlık yapan adamı bulmuşsun git yat daha ne ıstıon dedım yatağa gerı gectım.bu seferde çok uyumaktan başı ağrıyor insanın:)))) darısı basınıza gerçekten zor ya.ben gece 3r kadar zor durdum o gece.sız aklıma geldiniz.Allah yardm etsın.gececek bu günler dıye düşün ben de sut sagarken ıkı saatte bır gece hıc uyuyamazken hep oyle tesellı verdım kendime.bak gectı smdı uyuyabılıyrm gece ssgmaya kalkmadan

senin yazılarını okurken heyecanla roman okur gbı okuyorum.sen ne kadar çok şey yazsan bnm için ıyı oluyor,ogrenıp kafama yazıyorum.netıcede tecrubelı bır anne dıor bunları.demekkı bir yasından sonra mama şart dgl.ablam bır den sonrada mama verırdı.banada gereksız geldi dedıgın gbı herseyı yıyecek zaten.benm kızım hala pütürlü yiyemiyor.tavuk parçası olsun ağzından gerı atıor.ezebldıgını kabul edıor ancak.bazı bebeklerde herseyı çiğneyip yiyor oyle ozenıyorum kı.bnm kızım ne zaman o hale gelcek dıorum

Sağol canım dikkat etsek oluyor malesef keşke dedigim gibi hiç çalışmamıza gerek kalmasa. Belki de kızın sana duyuyordur bütün gün ilgilenebiliyorsun ondan da kalkmıyor olabilir. Çünkü ben ise başladıktan sonra daha da kötüleşiyor uykuları çok sık kalkıyor geceleri. Hele şimdi hasta 40 ları buldu gece atesi gece 2-3 defa duş aldırdım bu aralar geceler çok uzun

Ya kızlar konuyla alakasız olcsk ama sıze bsey danıscam.baska sorablcegm kımse yok tarafsız olarak.dun esımın doğum günüydü,gecen sene forumdan hatırlarsınız hamıle halımle ona suprız yapmıştım herkesı eve toplamıştım gizlıce.her sene aılesıne ben hatrtıom abınızın doğum günü dıye.gecen senede ısrarla dedım kı tarıh bu bu unutmayın.bu sene esıme demısler bu sene kutlıycaz tarıhı biliıoz.neyse ben dun ıcın çok sey yapmak istedim ne bilim bır pasta yapım gıyınım kusanım,güzelce gün yasayalım ama malum sadece sevdgı yemeklerı yapabldım,sabahta arayıp kutladım.bu sefer aılesıne kımseye demedm abınınıZın dgm günü dıe.bıde bırıyle kavga da etttm gerseye karışıyor dıe.neyse hcbsey olmamış gbı konuşuyor oda ayrı.ıstedmkı kebdılerı hatrasın bu sefer ama nerdeeee.eşim eve geldı.dedım ki hayatım çok sey yapmak isterdim ama zadece sevdgm yemeklerı yapabldm.oda bn sndn bsey beklemıom kı çocuklu kadınsın dedı.daha öncede doğum gününü pek umursamam demıstı bır ıkı hafta önce,insanlar yaslanıor buz kutluoz dedı.ne bilim içten içe çok umursadgnı.meger benden ve musterısınden başka kimse hatrlamamıs.ben bir ara tüm ışıkları kapadım kızım ışığa gıdıyor dıye.esımde sanmış kardeşları geldı ben kapıyı accam suprız yapcaZ,bır heyecnlandı sonra hayalmırıklgı.bn bunu sonra anladım tabı.neyse saat on oldu herkese msj attı hatırlanmak güzel keşke kardeslermde hatrlasaydı dıye.tabı herkes atıor msj atıor unuttuk vs.herseye karışanda aramış dıo kı karın bıze nıye hatrlattmadı,hatrkatsaydı suprız yapardık.soyleyeblırdı.neyse esım yatmaya gttı kızımı uyuttum yanına gttım baktım uyku tutmamış çok zoruna gtmıs.dedım suprız bekledgnı bilseydim bu kadar uzulcegni blseydm herkese haber verır cagrırıdım,ben nerden blım umurmamamıs gbi davrandın.oda dedı bnm kını hersene unutuyorlar,doğru hep ben derim arayın abınızı dıye vs ,bn sendn bısey beklemedm ama onlar hatrlasaydı.o kadar zoruma gttıkı sen de hatrlamasan eve gelmezdım dedı.o kadar bozulmuş.tabı ben eve gelmemekte ne abartmıomusın dedım falan.bnce bndende suprız bekledı.gelırgelnez salona koştu evı temuzlemıssın dedı .oysa rutin temizligımdı.mısafır bekledı.ben smdı kotu oldum.hatalımıyım kardeslerıne tek tek arayıp abınızın doğum günü bugun unutmayın ha demelımuydım ve kafam goturmedıgı halde eve cagırırp bebeklı halımle tonlarca hazırlık yapıp eve çağırıp suprız yapmalımydm.kardesı beni suçladı.esım suçlamadı ama hatrlamadılar dıe üzüldü ve bellıkı bndende beklemıs bssyler.kendimi kötü hissettim

Valla canım özel sağlık karşıladı hiç sormadım fiyatını. Çok güzel canım valla çalış böyle bir şansın varsa kaçırma. Bende işletme mezunuyum muhasebe bölümünde çalışıyorum (son bir hafta) kaybedecek pek bişeyin yok iş anlamında şartlar güzel ama ben yoluma başka şekilde devam etmek istiyorum. Bende kpss ye hazırlanması düşünüyorum memurluk için 1-2 sene istanbuldan uzaklasabilirim sanirim

Sende hiç hata yok canım hersene sen hatirlatican diye bişey yok sanki zorla aratiyomus gibi bişey olur insanin kendi içinde olması lazım eğer umursuyorlarsa zaten unutmazlardi.sen ne güzel hazirlamissin ailece kutlamissiniz birde söyle biseyde var eşinde kime daha çok kıymet bilcegini anlar boşver üzülme madem kardeşleri unuttu onlar bi süpriz yapıp gelsinler

selam kızlar bir şey soracağım
işe başladığımda bebeğim 8 ayı bitirmiş olacak inşallah
6-7 saat evde olmayacağım
bu kadar saat ona süt vermezsem sütü azalır veya beslenemez diye korkuyorum
vicdanım rahat değil, izne ayrılayım diyorum ama birçok ödememiz var
sizce işe başlamak sorun olur mu

Canım anne sütü veriyorum gece emiyor yani. Daha önce mama denedim muhallebi tok tutar diye denedim olmadı. Sennasıl yapıyorsun ne yediriyorsun yatarken?
Canımız artık yemekleri tuzsuza yakın yapıyoruz her şeyden veriyorum Ağzına yemekten sonra bir büyük kırmızı erik rendeliyorum veriyorum.ceviz ezip veriyorum.bol su içiriyorum geceleri kalkınca da bir seferde su veriyorum öyle olunca emmeden uyuyor su içince.yatarken özellikle uyanmasın diye bir şey yedirmiyorum.şimdiye kadar ne mama verdim ne Muhallebi.alabildiğikadar anne sütü alsın diyorum eğer uyku saatini Öne alabilirsen hem eşine vakit ayırabiliriz hem de kendine.oğlum en geç 10 da uyuyor geneli 9 30.artık daha az Uyanıyor maş.

Canım benim de eşimin haftaya doğum günü .aynı burçlar sanırım ama hiç benzemiyorlar:)burçlara inancımı yitirdim bak şimdi:)
Konuya dönersek bence senin hiç suçun yok böyle süprizler her sene olmaz ki en azından her sene sen yapmazsın,bir eve eşten daha çok kardeşi yakın olmalıdır onlar düşünememişse senin hiç suçun yok.hatta sen boşuna ezilip büzülmüşsün asil senin değerini iyice bilmeli.
Hem sen temizlik yapıp yemek hazırlamışsa bir de küçük hediye almaya çıksaydım keşke.ayrıca bebekli bir Kadından bir şey beklemem Demiş.biz her şeye yetişiyoruz kaldı ki sen neler yapmışsın.

Canım muhasebe sirkülasyon çok ve kolay sonra yine dönebilirsin başka bir yerde .memurluktanii güzel ama onun da eksileri var tabii.en azından kendi açımdan baktığımda.

Canım neden sütten kesiyorsun sağıp verirsin sütünü.daha çok küçük ya sağlık örgütü 2 yaşına kadar anne sütüne devam edilmesini tavsiye ediyor.sütün sağdığın sürece sütün kesilmez.onu çok özleyeceksin şimdiden sabır diliyorum ilk aydan sonra daha kabul edilebilir oluyor.

hedıyesı vardı cnm almıştım.bende siz gbı düşündüm,ezılıp büzülme dglde esım hayalkırıklgna ugrayp üzülünce bnde üzüldüm çünkü ne olursa olsun onemlı bir günmüş onun için.eşim balık burcu cnm.son derece duygusal.bugun gene konuştuk zaten bnden bsey beklemedgnı,hatam olmasgnı ama kardeslerne çok bozuldgnu soyledı.bır tanesı gene esıme karın her sene hatrlatrdı bu sene hatırlatmadı yoksa suprız yapardık demıs esımde bu senede kendnız hatırlasaydınız demiş

Canim balık burcu Mart doğumlu lar oluyor galiba benim kızım 27 temmuz doğumlu aslan Burcu senin kocanda aslan Burcu olmalı canım ayyy şimdi gulesim geldi konuştuğumuz konulara bak

ben eylül sonu annesiyim, kızım 7,5 ayını doldurduğunda işe başladım. sizin gibi benim de vicdanım rahat değildi, kızım için bari daha uygun bir yer ortam hazırlayım dedim, evimiz işe otobüs mesafesindeydi, ilkin işe yakın bi kreş, kreşe yakın bi ev tuttuk, her sabah eşim ikimizide bırakıyor, öğle arası koşturarak yanına gidip hem karnını doyuruyorum, hem kısa bii süreliğine anne kız takılıyoruz, oradan eve geçip karnımı doyurup koştur koştur işe, süt iznini çıkışa ayarladım, kızıda alıp eve geçiyoruz, tabi kızıma borçlu hissettiğimden evde habire tepesindeyim, kızımın dışa dönük yapısı sayesinde daha rahat adapte olduk, ama şöyle bir sıkıntı var, kızım 9 aylıkken oradaki bi çocuktan su çiçeği kaptı, artı ara ara yüzünde kızarıklıklar ( dediklerine göre sert oyuncağa çarpmış, doğru olduğuna inansamda gözümden sakındığım çocuğumun yüzünde öyle kızarıklıklar beni kötü ediyor) yüzünden bir hafta sonra yeni taşındığım yerde konuştuğum bir kadına baktıracağım. bakalım orada ne yapacak kızçem. siz ne yaparsanız yapın vicdanınız kızınızı bıraktığınız için hep rahatsız olacak.

Anladım canım. Bunları duymak beni rahatlattı yoksa benim kız da problem mi var diye düşünüyorum bazen. Çünkü etrafımızdaki diğer bebekler hep daha sakin. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Seninki daha zormuş canım gece gece sağmakla uğraşmak ama çok şükür geçmiş. Şu an benimki saçlarımı yoluyor daha fazla yazdırmıcak her halde. İmkanımız olsa da bu cadıları bir araya getirsek:)
Canım üzülme sen daha ne yapcan. Benim eşimin de doğum günü yeni geçti ben hiç bir şey yapamadım tatildeydik çocukla nasıl yapayım oralarda. Bir yerde kahvaltı ettik orada kutladım sadece. Maşallaj sen çocukla yemek yapıp ev temizlemişsin. için rahat olsun canım

Ben salçalı yemeklerden veremiyorum domates alerji yapmıştı korkuyorum şimdi salça vermeye. Bir de her şeyi yutamıyor öğürüp kusuyor o yüzden bu konuda çok çekingenim. Gece su veriyorum ben de ama suyu iktirip meme arıyor. En az 5-6 kere uyanıyoruz. Peki nasıl uyutuyorsun canım? Kendi kendine uyuyor mu? Acaba o yüzden mi uyanıyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…