tesbih çekiyorum çok sağol cnm benim hepinizden allah razi olsunn destek olduz bana işallah sağlıklı bebişleriniz olurr kucaklarınıza alırsızz
Bikac gun once bu konuyu feci sekilde tecrube ettim ben canim ... O kadar ikindim ki bebek dusecek sandim Allaha sukur bisey olmadi ama tabi dr um arasaydin keske cozumu vardi bida sikma kendini o kadar dedi (ama cocuk duser yada dusmez demedi) bi surup yazdi bana walla on numara surupmus 2 aksam ictim bugun kendime getirdi beni...sende sakin ikinma canim dr unla gorus mutlaka
Mümkün oldukça ıkınmamaya çalış tatlım bol su iç ve wc ihtiyacın olduğunda nerde olursan ol mutlaka lavaboya git bu seni kabuzlıktan onleyecektir.
Tmam canim dedigni yapcam cok tesekkurler .sana ve bebegine saglik diliyorum :)
Daha miniciktir annesi o yuzden gorunmemistir...gec dollenme de olmus olabilr...hic kafana tkma 2 hafta sonra kalp atislarini duyacaksin insallah:)
Çok haklısın tesekkurler cevabın için ama işte sende anlarsın insanı n malesef elinde olmuyoro daha öne geçicek geri düşücek korkma şuanda bebeklerin çoğu aynı durumda 4 ay sonunda gelişimleri başlar son 3 ayda kilo alırlar şuan yemek yiyebiliosan yemeye bak derim belli aralıklarda sıkıntılar olucaktır şuanda bşyi kafana takma ama yıpratma kendini
Bu haftalarda olabiliyo canım sıkıntı yapma benim bi tanıdığım var ilk çocuğunda 2 buçuk ay kanaması oldu ama bi sorun olmadı dr yerleşirken olabiliyo demiş şimdi ikinciye hamile ondada aynı oldu şimdi sağlıklı bebeği akıntılar oluyo canım üzülme
Canım hiç kafana takma benim çevremde 9 ayı kanamayla geçiren, bebeğini sağlıkla kucağına alan çok insan var. Rabbim izin vermedikçe bişiycik olmaz bebeğine inşallah.
Teşekkürler arkadaşlar. Umarım sorun yoktur ama önceki kötü tecrübelerim pozitif düşünmeme engel oluyor. Yapacak bir şey yok gerçi, sakin kalıp beklemekten başka.Canim benim sakin uzulme strea yapma boyle durumlarda en cok ihtiyacimiz olan sey dinlenmek sende zaten rapor almissin iyice dinlen Allahin izniyle bebegine bisey olmayaxaktir...
Ben buldum neden normal doğum istemediğimi kana bakamıyorum ben direk gidiyorum ee normal doğumda da bir hayli kan var. Hatta bebeğin üstünde bile ayy düşündükçe bile fna oluyorum ben bunu istemiyorum iste. Eve bende her ay cok fazla regli ağrısı çekiyordum inşallah kurtulursun ağrılarından Didemcim :)
Heyecanlı arkadaşım benim :) hoşgeldin:))) artık aramızdasın Allah'ın izniyle beraber bekliceZ:) ben sana hamile olduğunu hissettiğimi söylemiştimmmm:)))Selamlar hepinizeee....yarın regl günüm bugün kan testi yaptırdım sonucum 30.35
nasip olursa 4 kasımda doğacak.ama muhtemelen ekim sonu olacak.ben de suanda ekim ayı annesiyim...hepinize hayırlı evlat ve sağlıklı doğum diliyorum...
Maşallah ne güzel haber:) Allahım inşallah burada hepimiz güzel hayırlı haberler yazarız :)) AMİNKızlar bugün doktora gittim. Biliyorsunuz kalbi yavaş atıyor demişti doktor. Bugün çok güzel haberlerle döndüm. Kalp atışları, gelişimi herşeyi normal kuşumun. Artık 3 hafta sonra verdiği testlerin sonuçlarıyla gideceğiz tekrar. Darısı haber bekleyen tüm annelerin başına :)
Hakkına hayırlısı olsun canım :) çıktım çıkıcam derken çıkmışsın:) bence bebeğinle eşinle evinde daha ilgili alakalı olacaksın:) ben de bebeğim için doğduktan sonra işten çıkmak istiyorum ama bi yerde de 7 yıllık çalışmışlığım var ve bebeğim birgün okula başlayacak. O zaman çalışmam gerekecek. Ben izinli olduğumda bile sıkılıyorum evde. Hakkımızda hayırlısı olsun bakalım zaman bize neler gösterir:)kızlar bugün son iş günüm..
Normalde aysonuna kadar gelmeyi düşünüyordum ama müdürüm bugün bile niye geldiniz dedi :)
Çok sıkıntılı geçtiğini biliyo saolsun çok anlayışlı insanlar..
bi buruk oldu içim..
Kolay değil farklı şirketlerde de olsa 6 yıldır çalışıyorum..burada da 1 buçuk yıldır..
Ev hayatına kolay adapte olurum inşallah bu benim kendi tercihimdi ama korkmuyo da değilim..
Sizler ev hayatını seviyor musunuz? Kolay alışabilir miyim sizce ?
2 gün önden gidiyor bebeğin canım:) benimki de 3 gün illerden gidiyor:) araştırmalarıma göre bizim bebekler tombik doğacakmış :)))))pıtpıtlarımızı duyduuuk =))Eve geldik şimdi ultrasonda çekilen fotoları inceliyordum da, sat a göre 8 hafta 2 günlük olması gerekirken altında da 8 hafta 4 günlük yazıo.. Bu nasıl oluyor anlamadım doktora da sormayı unuttum heyecandan?=) Niye öyle farklı oldu ki acabaa??
Ben de birtek o kesme işinden korkuyorum. Keserken hissedilmiyor mu yani uyuşturmuyorlar mı ne biliyim öyle direk kesiyorlar mı?Normal doğumu istemediğini çok net belirtiyorsun, olabilir, kararını vermiş olman seni rahatlatır ayrıca kimseye de açıklama yapmak zorunda değilsin, bebek senin, vücut senin, seçim senin. Allah istediğin gibi sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına almayı nasip etsin.
Fakat, affına sığınarak bazı düzeltmeler yapmak istiyorum ilk bebeğini normal doğurmuş biri olarak. Bunları söylememin sebebi normal doğum ihtimali olan arkadaşları bilgilendirmektir sadece, yanlış anlama lütfen.
Öncelikle, evet ıkınmak zor ama isteyen herkes (analarımızın yaptığı gibi) bunu başarabilir. Normal doğumda kan görmüyorsun, bebeğim de kanlı değildi benim, zaten hemen temizleyip öyle getiriyorlar. Doğum sonrası vajinal kanama sezeryandan biraz daha fazla ama bir gece hasta bezi, 4 gün uzun petten sonra günlük petlere geçtim. Kesi ve dikişi biraz hissettiğimi söyleyebilirim ama çok kısa sürdü, zaten doğurmuş olmanın verdiği rahatlıkla hiç bir şeyi önemsemiyorsun.
Normal doğumun en güzel yanına bir örnek: Bebeğim ve ben yaklaşık aynı zamanda odaya geldik (ben yürüyerek, o bebek hemşiresinin kucağında). Oğlumuzla öpüşüp koklaştıktan sonra, babası telefondan Ankara havası açtı ve biz karşılıklı oynadık. Sezeryanla bu imkansız olsa gerek:)) İlk andan itibaren dikişlerimin üzerine oturabildim ve o gece duş aldım kendi kendime. Daha bir çok avantajı var ama çok sıkmak istemiyorum. Uzun yazdığım için kusuruma bakmayın lütfen...
cnm ben pkoluyumm
ben en son 25 aralıkta regli oldumm 11 ocakta çatlatma iğnesi oldum 23 ocakta hamile olduğumu öğrendim 5 şubatta kesemizi gördükk dr 2 hafta sonra kalp atışlar duyulur dedi ama 22 şubatta gittim dr göremedi kalp atışlarını tam 6 haftalık dedi 1 marta gideceğim tekkrar benim yumoşlar geç büyüdü ondan bebiş küçük cnm sonradan açığı kapatıyormuş pıtırcıklarr cnm senin bebiş tedavi ilemi oldu
Selamlar hepinizeee....yarın regl günüm bugün kan testi yaptırdım sonucum 30.35
nasip olursa 4 kasımda doğacak.ama muhtemelen ekim sonu olacak.ben de suanda ekim ayı annesiyim...hepinize hayırlı evlat ve sağlıklı doğum diliyorum...
Hoşgeldin cnm inşallah sağlıcakla Rabbim eline almayı nasip ederSelamlar hepinizeee....yarın regl günüm bugün kan testi yaptırdım sonucum 30.35
eee biz pıhtılılar karar almıştık saat 10 da iğne olmak için :))) sen sanırım atlamışsın canım o mesajlarımızı :)
Kalça olarak değil de bana tarif edilen bacağın ön tarafı ,dizden 1 karış yukarı en üstten de 1 karış aşağıda kalan kısma demişti hemsire...Ama kalça olur mu bilmiyorum canım, hiç duymadım...
Ben göbeğe devam ediyorum, gün geçtikçe acıyor tabi ama yine de devam edeceğim göbeğim büyüyene kadar...İlerde bacağa geçerim diye düşünüyordum canım..
tebrikler canım... allah bizlere de bu mutluluğu nasip etsin.. herşey yolunda gitsin..selamlar arkadaşlarım.Çok bulantım oluyor ve çok halsizim çok fazla giremiyorum. Sizi özledim yazayım dedim.21 inde doktor kontrolüm vardı .7+2 günlüktük o gün kalp atışını duyduk dk da 152 atıyordu. Boyu da normalde 8-11mm oluyormuş benim 12.2mm hay maş. Annesi babası gibi uzun olacak sanırım. Çok heyecanlıydı , videosunu çektik kalp atışlarının .Geçen sefer bunu bir türlü duyamamıştım nasıl bir mucizeymiş. Allah herkese nasip etsin. eşim de çok mutlu oldu gözlerinin içi gülüyordu kalp seslerini dinlerken.ilk bebeğim kürtajla sonuçlanmak zorunda kaldığı için 10 gün sonra tekrar çağırdı .yani 3 mart .ama ben yurtdışında olacağım iş dolayısı ile onun için cumartesiye aldım randevumu. ben de haberler böyle sizler neler yapıyorsunuz?
Yeni katılan arkadaşlarım hepiniz hoşgeldiniz .Buraya sık sık yazın aklınıza takılan ne varsa tecrübeli anneler var onlar cevaplarlar.
Bana da hemsire bacagin yan tarafini gostermisti canim sen simdi on tarafi diyince aklima takildi gerci dr um kıl olmayan heryerden yapabilirsin demisti:) gecen gun yapiyodun tam etimi sıkıstırnca orda damarlarimi flan gordum korktum dedim simdi damara falan denk gelir kanar hic gerek yok gobekten devam:)
Yaa gecen gun gobegimi cok acittim da canim o yuzden bi bacak denemei yapiyim demistim ama herzamanki gbi cesaret edemedim:)
Zaten ben nette de kola bacaga yapilan video hic bulamadim yaa herkes acmis gobegini :)
göbeğimi çok fena morartmıştım hatırlıyosanız hastaneye gidip kolumdan yaptırcaktım o günde işten geç çıkınca yaptıramadım.ama koldan da sıkıştırılması gerekiyo o yüzden birisinin yardımına ihtiyacımız varbacaktan yardıma ihtiyacımız yok ama ordanda korkuyorum ilerleyen zamanlarda inşallah.ben buz koyuyorum ya iğneden hemen sonra ne acı ne de morarma hiç yok sanki iğne yapmamamısım gibi ama o moraran yer hala gecmedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?