dün bacaktan yaptım ben. sol bacağımın yukardan dört parmak aşağısından hafif sağ tarafından.
.
bulantı olması şart değil ilk bebeğimde oldu bunda doktora gittim başladımı bulantı dedi yok dedim belki hiç olmaz dedi doktorCanım hangi doktora gittiğini sorabilir miyim. Ben dr arıyorum da, hala karar veremedim. bu gün karnımın üst tarafı seğirmeye başladı. Mdemin alt kısma. Neden acaba? Bir de öyle aman aman bi bulantım yok. Hiç kusmadım. Normal mi ki, korkmaya başladım :18::18::18::18:
benimde oldu canım cumartesi doktora gittim rapor verecekti istemedim evde daha çok yoruluyorum 7. ayını doldurmuş bir kızım olduğu için fırsatın varken bol bol dinlenArkadaşım doğum günün kutlu olsun.
Dün akşam 4-5 damla kanamam oldu. Bütün gece ağladım. Rapor aldım bu hafta yatacağım. Randevumu da perşembeye çektim. Şimdilik çok az kahverengi lekelenmem var. Herkese iyi akşamlar.
alttan bakmanın sakıncası yok canım ilk bebeğimde de bunda da alttan baktı doktor sat 8 ocak 6+3 de gittim alttan baktı kalp atışı duymadı ve bana 20 gün sonra gel dedi birde sorularını aklına geldikçe kağıda yaz gidince tektek sorarsıncnm dr gittiğimde o anda soracağim bütün soruları unutuyorumm heycanlı oluyorum ben söylemedim kendiside söylemedi altan bakalım diye sinir oluyorum bu özel hastanelere paranla rezil olmak bu olsa gerek bide başka bi bayan daha vardı çekindimm keşke söyleseydimm 1 marta gidince 7 haftalık oluyor tam o zaman üsten baktığında görülmezse altan bak derimmm
alttan bakmanın sakıncası yok canım ben ilk bebeğimde son adet tarihimden tam bir ay sonra baktırmıştım sorrun çıkmadıKızlar 27"sinde kalp atışları için gideceğim dr.
Alttan bakmamızda sakınca yok dedi ama çekiniyorum ben yine de.
Acaba diyorum 1-2 hafta daha mı beklesem?
Ben daha 5+3 teyim.
gözün aydınnKızlar bugün doktora gittim. Biliyorsunuz kalbi yavaş atıyor demişti doktor. Bugün çok güzel haberlerle döndüm. Kalp atışları, gelişimi herşeyi normal kuşumun. Artık 3 hafta sonra verdiği testlerin sonuçlarıyla gideceğiz tekrar. Darısı haber bekleyen tüm annelerin başına :)
bende 4 saatte normal doğurdum dediğin gibi çok rahattım epiduralle normal doğum istiyordum ama sancımı evde çekip gittim 8 cm olmuş açıklık 5 cm den sonra epidural olmuyormuş inşallah bu seferde öyle yapacağım kesi ve dikişlerde beni bayılttı doktor onu bile hiç hissetmedimNormal doğumu istemediğini çok net belirtiyorsun, olabilir, kararını vermiş olman seni rahatlatır ayrıca kimseye de açıklama yapmak zorunda değilsin, bebek senin, vücut senin, seçim senin. Allah istediğin gibi sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına almayı nasip etsin.
Fakat, affına sığınarak bazı düzeltmeler yapmak istiyorum ilk bebeğini normal doğurmuş biri olarak. Bunları söylememin sebebi normal doğum ihtimali olan arkadaşları bilgilendirmektir sadece, yanlış anlama lütfen.
Öncelikle, evet ıkınmak zor ama isteyen herkes (analarımızın yaptığı gibi) bunu başarabilir. Normal doğumda kan görmüyorsun, bebeğim de kanlı değildi benim, zaten hemen temizleyip öyle getiriyorlar. Doğum sonrası vajinal kanama sezeryandan biraz daha fazla ama bir gece hasta bezi, 4 gün uzun petten sonra günlük petlere geçtim. Kesi ve dikişi biraz hissettiğimi söyleyebilirim ama çok kısa sürdü, zaten doğurmuş olmanın verdiği rahatlıkla hiç bir şeyi önemsemiyorsun.
Normal doğumun en güzel yanına bir örnek: Bebeğim ve ben yaklaşık aynı zamanda odaya geldik (ben yürüyerek, o bebek hemşiresinin kucağında). Oğlumuzla öpüşüp koklaştıktan sonra, babası telefondan Ankara havası açtı ve biz karşılıklı oynadık. Sezeryanla bu imkansız olsa gerek:)) İlk andan itibaren dikişlerimin üzerine oturabildim ve o gece duş aldım kendi kendime. Daha bir çok avantajı var ama çok sıkmak istemiyorum. Uzun yazdığım için kusuruma bakmayın lütfen...
gözün aydın o tür farklılıklar olabiliyor bazen 1 2 hafta önde bazen geride çıkabiliyor ölçümden kaynaklıpıtpıtlarımızı duyduuuk =))Eve geldik şimdi ultrasonda çekilen fotoları inceliyordum da, sat a göre 8 hafta 2 günlük olması gerekirken altında da 8 hafta 4 günlük yazıo.. Bu nasıl oluyor anlamadım doktora da sormayı unuttum heyecandan?=) Niye öyle farklı oldu ki acabaa??
sat aynı benimde cumartesi gittim alttan kesenin içinde nokta gördü 20 gün sonra kalp atımı için gel dedi baya uzun bi süre bakalım sen duyarsan belki bende haftaya giderimyok vala canım korunmayı bıraktık 2.ay hamıle kaldım benımde son adet 8 ocak 8 subatta ogrendım hamıs oldugumu ıns gorurum ben cuma gunu gıdıcem gecen hafta gunune gore gıttıgını soledı doktor demek satıma uyuyor
Normal doğumu istemediğini çok net belirtiyorsun, olabilir, kararını vermiş olman seni rahatlatır ayrıca kimseye de açıklama yapmak zorunda değilsin, bebek senin, vücut senin, seçim senin. Allah istediğin gibi sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına almayı nasip etsin.
Fakat, affına sığınarak bazı düzeltmeler yapmak istiyorum ilk bebeğini normal doğurmuş biri olarak. Bunları söylememin sebebi normal doğum ihtimali olan arkadaşları bilgilendirmektir sadece, yanlış anlama lütfen.
Öncelikle, evet ıkınmak zor ama isteyen herkes (analarımızın yaptığı gibi) bunu başarabilir. Normal doğumda kan görmüyorsun, bebeğim de kanlı değildi benim, zaten hemen temizleyip öyle getiriyorlar. Doğum sonrası vajinal kanama sezeryandan biraz daha fazla ama bir gece hasta bezi, 4 gün uzun petten sonra günlük petlere geçtim. Kesi ve dikişi biraz hissettiğimi söyleyebilirim ama çok kısa sürdü, zaten doğurmuş olmanın verdiği rahatlıkla hiç bir şeyi önemsemiyorsun.
Normal doğumun en güzel yanına bir örnek: Bebeğim ve ben yaklaşık aynı zamanda odaya geldik (ben yürüyerek, o bebek hemşiresinin kucağında). Oğlumuzla öpüşüp koklaştıktan sonra, babası telefondan Ankara havası açtı ve biz karşılıklı oynadık. Sezeryanla bu imkansız olsa gerek:)) İlk andan itibaren dikişlerimin üzerine oturabildim ve o gece duş aldım kendi kendime. Daha bir çok avantajı var ama çok sıkmak istemiyorum. Uzun yazdığım için kusuruma bakmayın lütfen...
Günaydın anneler ve bebekleriHerkes iyidir inşallah Bebeklerimiz bugün biraz daha büyüdü, zaman biran önce geçsin bebeklerimiz kocaman olsun inşallah
Günaydın canımcım evet kocaman oldular her gecen gün daha fazla büyüyorlar :) gözümü kapatıp avşara kucağımızda olsalar keske :)
Günaydın bayanlaar ve annelerinin kuzularıı nasılsınız bugün hepiniz iyisinizdir inşallah... Biz biraz kötüyüz sabah çok midem bulandı ve hala devam etmekte iş yerine çok zor geldimnasıl baş edicez bu bulantılarla yahuu allahım sabır versin bizlere dayanma gücü versin.
Arkadaşım doğum günün kutlu olsun.
Dün akşam 4-5 damla kanamam oldu. Bütün gece ağladım. Rapor aldım bu hafta yatacağım. Randevumu da perşembeye çektim. Şimdilik çok az kahverengi lekelenmem var. Herkese iyi akşamlar.
Kızlar bugün doktora gittim. Biliyorsunuz kalbi yavaş atıyor demişti doktor. Bugün çok güzel haberlerle döndüm. Kalp atışları, gelişimi herşeyi normal kuşumun. Artık 3 hafta sonra verdiği testlerin sonuçlarıyla gideceğiz tekrar. Darısı haber bekleyen tüm annelerin başına :)
Selamlar hepinizeee....yarın regl günüm bugün kan testi yaptırdım sonucum 30.35
nasip olursa 4 kasımda doğacak.ama muhtemelen ekim sonu olacak.ben de suanda ekim ayı annesiyim...hepinize hayırlı evlat ve sağlıklı doğum diliyorum...
günaydın güzel anneler nasılsınız geçmişe çok bakamadım...ben düşük yaptım canlar..çok şükür dış gebelik değilmiş...betam düşmeye başladı henüz sıfırlanmadı ama kanamamda azda olsa devam ediyor...inşallah benden başka kötü haber yoktur..yolunuz açık olsun rabbim sağlıkla kucağınıza almaı nasip etsin inşallah..
sabah kalkınca hemen bişeyler ye canım, boş mide daha çok bulanıyoben öyle yapıyorum, işyerinde de yanımda sürekli bişeyler bulunduruyorum.
Bugün itibari ile 9+4 günlük olmuşuz kızlar :)) kalbimizin gelişimi de tamamlanmış bence artık daha kolay günler beni ve bebeğimi bekliyor :)) bugun itibari ile daha iyi uyandım daha az mide bulantım vardı ve uzun zamandan sonra ilk defa buzdobanının kapağını açabildim. Sanırım azalıyor artık bulantılarım :)) maşallah diyin bize teyzelerii
günaydın güzel anneler nasılsınız geçmişe çok bakamadım...ben düşük yaptım canlar..çok şükür dış gebelik değilmiş...betam düşmeye başladı henüz sıfırlanmadı ama kanamamda azda olsa devam ediyor...inşallah benden başka kötü haber yoktur..yolunuz açık olsun rabbim sağlıkla kucağınıza almaı nasip etsin inşallah..
sağolasın canım seninde çok bulanıyormu? Hemen yiyemiyorum daha çok bulanıyo midem almıyo hiç bir şekilde mesela bu sabah mutfaga hiç giremedim nasıl yapıcam bilmiyorumleblebi iyi gelir dediler bakalım iyi gelir inşallah...
günaydın canım çok üzüldüm çok geçmiş olsun benim ilk gebeliğimde böyle sonlanmıştı kimyasal gebelik diyorlar bebek tutunamıyor. Rabbim tez vakitte tekrar nasip eder inş canım sakın üzme kendini herşeyde vardır bi hayır... Bak ben tekrar hamile kaldım insan üzülüyo hemde çok ama kendimizi üzmek bi işe yaramıyor sadece psikolojımız bozuluyo o da çok farklı sonuçlar doğurabiliyor...
günaydın canım bulantı için metpamid falan ilaç veriyor doktor vermedi mi sanaGünaydın bayanlaar ve annelerinin kuzularıı nasılsınız bugün hepiniz iyisinizdir inşallah... Biz biraz kötüyüz sabah çok midem bulandı ve hala devam etmekte iş yerine çok zor geldimnasıl baş edicez bu bulantılarla yahuu allahım sabır versin bizlere dayanma gücü versin.
geçmiş olsun canım hayırlısı böyleymiş diyelim ilk bebeğim benimde boş gebelikti seni çok iyi anlıyorum ama emin ol unutacaksın bu günleri yeni bebeklerinle hatırlamayacaksın bilegünaydın güzel anneler nasılsınız geçmişe çok bakamadım...ben düşük yaptım canlar..çok şükür dış gebelik değilmiş...betam düşmeye başladı henüz sıfırlanmadı ama kanamamda azda olsa devam ediyor...inşallah benden başka kötü haber yoktur..yolunuz açık olsun rabbim sağlıkla kucağınıza almaı nasip etsin inşallah..
Çok geçmiş olsun , ne yazacağımı hiç bilemedim Rabbim yardım etsin inş..
Allah ın izniyle canım...hayırlı ve sağlıklı olurlar inşallah.Heyecanlı arkadaşım benim :) hoşgeldin:))) artık aramızdasın Allah'ın izniyle beraber bekliceZ:) ben sana hamile olduğunu hissettiğimi söylemiştimmmm:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?