2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Senin adina uzuldum.Ben dun ve bugun kullandim.Simdiye kadar cok sukur hiçbir bulantı yasamadim.Tuzlu cubuk kraker ve beyaz leblebiyi deneyebilirsin.Doktorum çantandan ve bas ucundan ayirma dedi

kraker bi işe yaramadı da beyaz leblebiyi birinden daha duymuştum bi deniyim bari. ya benim ikiz diye herşeyi iki kat yaşıyorum

iyi aksamlar kizlarnasilsiniz herkes iyidir umarim bebislerin cinsiyeti heralde yavas yavas belli
Oluyo ne guzel insss Rabbim herkesin gonlunden geceni nasip eder

inşallah yaşarsınız doya doya... genelde 4 kilodan sonrasını normal doğum yapmıyolar. biz 4200 idik.. ki daha doğum gününe 12 gün vardı... zamanını bekleseydim rahat 5 5.5 kilo olurdu.. o yüzden en doğru seçimi yaptım ben kendim için.. halbuki hep normal doğum istemiştim. epidural bile değil çatır çatır bağıra çağıra doğuracam yaşayacam o acıyı diyordum nasip olmadı. ama sezeryanı da öneririm. aynı zamanlarda normal doğum yapan arkadaşlarımdan daha çabuk toparlandım ben. alttan dikiş karından dikişten daha zor oluyor çünkü. sezeryanımın videosu bile var :) bebeğimin çıkış anı temizlenişi falan çok güzzel bi anı:) isteyene özelden yollayabilirim:) ben hiç aşermedim midem bulanmadı.. illk aylar sadece uyudum.. çok yorgun halsız ve keyifsizdim...bunu duyan herkes kızın olacak dedi kızım oldu doğrumudur bilemem ama:) benim en zor zamanların son ayımdı. mide yanmasından öldüm resmen.. son haftalarda oturarak uyurdum. doktor bikaç gün sonra alalım mı dediğinde bile ne olur ertelemeyin çok yanıyor midem dedim:) karınımın ne ara büyüdüğünü anlayamadım.. bi gün sanki bi kalktım koca karınlı bişeyim:) bol bol çatlağım var. o konuda önlem alın ben bepanten kullandım bişeye yaramadı. badem yağı iyiymiş. karın büyükken çok önemsemedim çatlarları ama bebek doğunca o karın pörsüdü ve çatlaklar çok kötü görünüyor....

merhaba kızlar kadınlar günümüz kutlu olsuun =) ancak geldik eve okudum geçmişi, ne güzel erkenden cinsiyet öğrenen var darısı başımıza =)) Benim kontrolüm 24 Mart artk 13 haftamı doldurmuş olcam gittiğimde acaba öğrenebilir miyiz çok merak ediyorum =)) Bu kontrolde ense kalınlığı ölçülecekmiş..o 2li taramalar, ense kalınlığı ölçümleri sonrası gereklyse mi yapılıyor? nasıl bir test ki zararlı? hiçbi fikrim yok? Bu testlerde hasta olup olmadıkları belli oluyormuş ya, neden acaba hasta oluyorlar?? yediklerimizden içtiklerimizden mi? =/ Olumlu düşünelim güzel olsun hep inşallah.. bebeklerimiz sağlıklı olsun,sağsağlim doğsun!!

Arkadaşlar nette dolaşırken 8.
Hafta folik asit kullanmayı bırakın yazıyordu.. Perşembe günü Dr. Kontrolün vardı bırakmam gerektiğini söylemedi 8+4 hamileyim bu konuda bilginize ihtiyacım var...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Şimdi araştırdım 20. Haftadan itibaren duyulmaya başlanırmış yani benim son 8 haftam kaldı :)). Bu haftasında bitti sayarsak çünkü 12. Haftama girmeme sadece 1 günüm kaldı :))
bebeği 3 buçuk aylıkkende hissedebiliyosun cnm ama çok az hıçkırıklarını daha ilerki haftalarda az kaldı ama senin bunları hissetmene cinsiyetini de öğrenmene bi kaç hafta kaldı üç aylık oldun Allah kalbine göre versin
Kızlar dayanamadım ve acile gittim muayane oldum ultrason cihazı ve doktor kötü olmasına rağmen bebeğimin kalb atışını görünce doktoruda o kötü ekranıda öpesim geldi oh rahatladımmmm:))))
ohh ne güzel cnm pıtpıtlarıda duyunca insan rahatlıyo
hoşgeldin cnm benimde başladı cnm ama şişilik bebekten değil hazımsızllıktan dolayı sindirim sistemim işlevini yerine getirmiyo kabızlık cabası üç ayda belirmeye başlar normalde ama bunlar eklenince daha erkende çıkabiliyo
çıkmıştır artık göbüşün bencede çok rahat bende hamile pantolonu alasım var diğerleri şimdiden sıkıyo zaten hamilelikten önce kilo almıştım şimdide almışımdır tombalak olcamm
kızlar bısıy sorucam yıne sıze 8+1 den sonra bulantı vs yasayan varmı sanırım ben yasamıycam bulantı artık gbıme gelıyor ama :)
bendede yok cnm şimdilik ama hiç belli olmaz belki başlar inş hiç olmaz :13::13:
aynen cnm 1 yılda gidiyo bende özel bişey yapmadım ama gitti bütün kilolarki 27 kilo almama rağmen zayıflamıştım ama ikincisinde daha zor oluyo diyolar göbek azda olsa kalıyomuş bebişler sağlıklı olsunlarda gerisi önemli değil
banada senin erkek olacakmış gibi geliyo cnm içime öyle doğuyo ama inş gönlünden geçen olur hayırlısı olsun cnm kız olursa çok güzel erkek olursa çok yakışıklı olur eminim kızlarda ayrı yaa bende kız istiyorum kızımın kızkardeşi olsun
cnm ayazda güzel aslında kayra yusuf buğra isimine bayılıyorum benim erkek olursa muhammed kayra diye düşünüyorum kız olursa daha düşünmedik isimleriyle geliyo kuzucuklar zaten
bendede oluyo cnm heleki ayakta durmuşsam yada çok oturmuşsam oluyo hamilelikten normal yani benim ilk gebeliğimdede olmuştu
ohh senin bebişler keyifçi çıktı daha orda keyf yapıyı kuzular yerim onları yaa bulantı için nar iyi geliyo diye okudum cnm bide bunu dene
Ya kizlar nasil dayaniyorsunuz bu mideye.hicbir sey cozum olmuyor bende.annem sen nelere katlanmissin benim icin...:((((
kucağına alınca iyiki doğurmuşum diyeceğin için bugünlerde biraz ceremesini çekiyosun olsun onlara değerki

ne güzel cnm sağlığı yerinde büyümüşte biraz inş sağlıcakla alırsın kucağına cnm

oyyy maşallah kuzucuğa yaa Allah analı babalı büyütsün bahtı hep açık olsun annesine babasına hayırlı bi evlat olur inş biran önce geçsede doğursakta büyütmeye başlasak yaa
Slm canlarim nasilsiniz,ins miniklerinizde iyidir
iyiyim cnm sen nasılsın miniğimi haftaya görmeye gitcem inş keyfi yerindedir
öğrenebilirsin cnm gösterirse bebiş ama doğru tahmini 4. ayda yapıyolar hasta derken cnm sakatlık gerilik varmı diye bakıyolar yanlış bilmiyorsam tedbir amaçlı aynen iyi düşünelim Rabbim sağlıklı evlatlar versin
cnm dr dememişse kullanman gerekiyo demekki nette yazılan herşey doğru olmuyo malesef

Canim senin az kalmis ins biter yakinda.ben hic yemek yiyemiyorum peynirle ekmek butun gun.o kadar uzun surecegini dusunmek bitiriyo beni offff

hayır canım o haftalarda 2li test yapılıyor.. hasta değil down sendromu ya da başka bir anomali var mı diye bakılacak. down sendromlu bebeklerin enselerı kalın olur diğer bebeklere göre. o yüzden kan testinden önce doktor onu ölçüyor ama her ihtimale karşı testi de yapıyor. 2li testte zararlı olan bişe yokki. senden kan örneği alıyorlar kolundan bebeğe ise normal ultrasondan bakıyorlar. o kadar.. doktorlar genelde ense kalınlığına göre yorum yapıyor bizim doktorumuz çok normal ama yaptıralım gene de dedi... bence yaptırmayı gerekli gördüm. Allah korusun olur da özürlü olsa bile ona göre hazırlanırım diye düşündüm ben hep.. psikolojik olarak hazırlarım kendimi... zararlı olan test 3lü testten sonra olurda yüksek risk çıkarsa istedğin takdirde yapılacak olan aminyosentez mi ne öyle bi test. bu testte kesedeki sudan örnek alınıyor bir iğneyle... bu iğnenin bebeğe batma gibi riskleri var diye biliyorum. ama bunu da istersen yaptırıyorsun bir problem olduğunda... 2li 3lü testler sadece kolundan kan alımı demek... zarar verecek bişe yok.. rahatlıkla yaptır... olurda risk yüksek bile çıksa stres yapmayın.. biçok kişiye yüksek çıkmasına rağmen sağlıklı bebekleri oluyor...çok da kesin bi test değil yani..

bnm doktorum ilk 3 ay devam dedi.. birkaç arkadaşm daha 3 ay kullanıp sonra farklı ilaçlara geçtiler demir hapı fln..

Dr. Bahsetmesi acaba dikkatinden mi kacti diye düşündüm...

amin canım inşallah... güzel günler bu günler güzel değerlendirin... bak benim kızım şu an da bu halde... hamileliğimi hatırlamıyorum desem yeri:) heveslendireyim sizi:)

Eklentiler

• $10002762_10151938183951016_747495055_n.webp
    19,4 KB · Görüntüleme: 50

Büyük ihtimalle bnm doktorum da kan alacak bu gidişimde, laf arasında laboratuvar kapanmadan gelirsnz falan demişti.. Sdece kan alınıyorsa sorun değil tabii..Allah korusun bebeklerimizi, sağlıklı olsunlar inşallah! Peki neden sendromlu oluyorlar,anomaliler oluyor acaba? Genetik birşey mi ? ya da gebelikte yaşanan yapılan hatalardan falan mı? ya da sadece şans mı?

amin canım inşallah... güzel günler bu günler güzel değerlendirin... bak benim kızım şu an da bu halde... hamileliğimi hatırlamıyorum desem yeri:) heveslendireyim sizi:)
maşallah pek güzel =) darısı başımıza =)

bnm doktorum ilk 3 ay devam dedi.. birkaç arkadaşm daha 3 ay kullanıp sonra farklı ilaçlara geçtiler demir hapı fln..

Sevindim öleyse... sağol Canım kafama takmistim simdi rahatladım. Çok evham yapiyorum bu sefer aslında 2. Hamileliğin ama oğlum 8 yaşında yani 9 sene geçti ilk hamileliğimin üzerinden acemi sayılırım yani...

ileride yaşta gebelik sigara içki kullanımı etkenlerinden biri genetik faktörlerden de kaynaklı olabilir.. yediğimiz içtiğimiz işte bu hormonlu yiyecekler ne yazıkki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…