2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
damlaaa nasıl büyümüş, nasıl tatlış olmuş böyle maşallah tam hamiş göbeği olmuş çok şeker

Evet teyzesi çook büyüdük biz maaşallah ama daha çook büyüyeceğiz inşallah çok tesekkür ederim kızım adına :)

gözün aydın canım, iyi olmanıza çok sevindim maşallah nasıl da büyümüş prenses evet ya bazıları çok sert kan alıyolar benim zaten fobim var

Allah sabır versin, Allah kimseye evlat acısı vermesin çok zor.. Hayırlısıyla bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alalım inşallah..

canım bende hissedemiyorum doktorum ayın 18 19 gibi hissediceksin panik yapma bana dedi.bende cok özeniyorum hissetsem endişelerimde azalıcak biraz

evet insan hissetmeyince acaba bir sorun mu var diyor. Gerçi biz ne zaman gitsek bizim cimcime uyuyor oluyor, iice uyuşuk bir kız olucak sanki en kısa zamanda Allah bize de bu duyguyu yaşamayı nasip etsin canım

canım bende hissedemiyorum doktorum ayın 18 19 gibi hissediceksin panik yapma bana dedi.bende cok özeniyorum hissetsem endişelerimde azalıcak biraz

canım belkide hissediyprsundur ama acaba bagırsak hareketleri falan diyemi düşünüyorsun elini karnına koy uzan iyice hissedersin yada karnı acıkınca merak etme kendisini çok güzel hissettiriyor :)

canım belkide hissediyprsundur ama acaba bagırsak hareketleri falan diyemi düşünüyorsun elini karnına koy uzan iyice hissedersin yada karnı acıkınca merak etme kendisini çok güzel hissettiriyor :)

valla kızlar ben mi duygusuzum anlamadım yani :)) eşim ben hissediyorum sen nasıl hissedemiyosun diyip duruo ???gıcık oluyorum yani anne olan benim hisseden baba????

valla biraz oynadım hızlı oyunlara pek girmedim :) 2 erkeğimle dans ettim çok zevkliydi yaa :)) evet canım gün geçtikçe artıcak inşallah sabahtan beri hissediyorum saymadım ama çok oldu. 25yıllık hayatımın en heycanlı en keyifli en mutlu anını yaşıyorum bu son zamanlarda...

anladım canım tabiki iyi bakması önemli para önemli değil allahtan anlayışlı eşlerimiz var :)

hoşeldiniz , evlenen çifte mutluluklar dilerim :) tekmeleri ben ne zaman tam olarak hissedicem acaba ?

sağolasın canım inşallah hep mutlu olurlar... Canım arada hissediyordum ama şimdi baya baya yapıştırıyo tekmeyi annesinin kuzusuu :)) inşallah sende hissedersn canım

valla kızlar ben mi duygusuzum anlamadım yani :)) eşim ben hissediyorum sen nasıl hissedemiyosun diyip duruo ???gıcık oluyorum yani anne olan benim hisseden baba????

ay yok canım ya sen hissetmeden o nasıl hissetsin hissettiğini sanıyodur o karnın gurulduyodur benim de kv sinir ediyor beni hissetmen lazımdı diyip duruyo sanki ben istemiyorum hissetmek

Kızlar bu arada bence burada hangi eşyadan aldığımızı, kaçar tane aldığımızı da yazalım. İhtiyacımız olan şeyler gözden kaçmasın doğurduktan sonra tamamlamak zor olur. Mesela ben internetten aşağıdaki listeyi buldum. Şimdiye kadar da 7 kısa kollu, 5 atlet tipi body, 1 tulum, 1 uzun kollu body aldım. 2 tane de battaniye başladım

Bebek için:

* alttan ya da yandan çıtçıtlı kısa kollu body 6-7 adet (0-3 AY)
* penye, bol, ayaklı, beli sıkı olmayan ve uzun kollu tulum 4- 5 adet
(ayaklı olması çok faydalı, günün her saati bu tulumlar işe yarıyor, mevsime göre kadife olanları da alınabilir içine çorap ve pijama yada ayaklı tulumu giydirince bebek ısınıyor.)
* ayaklı pijama altları (penye- kadife) 3-4 adet
(mothercare nin tulumları iyi her ayın ortasında (14-15-16-17) indirim oluyor) 5’li 7’li paketler uygun
* iç zıbın 2 adet yeterli (çok çabuk büyüdükleri için)
* hastane çıkışı tk. (2 ad) (zaten dış zıbını oluyor)
* uzun kollu body 3-4 adet
* her boy tulum 3ad.
* çorap, yün patikler
* yün ve penye yelekler 3-4 adet
* yün hırka 2 ad.
* özellikle süyeterler çok kullanışlı oluyor omuzdan düğmeli yün 2-3 ad.
* minik penye önlükler 7-8 adet (iyi emici olanlarından)
* penye şapka, eldiven (ev içinde bile mevsime gore gerekmekte, banyo sonrası özellikle başları çabuk ısı kaybediyor, eldivenleri emzirirken çıkarmalı ama)
* mermerşahi (ince tülbent) bezler büyüklerden 3 küçüklerden 10 12 adet, bebekleri kolda taşımak, gazını çıkarmak vs için.
* banyo havlusu 3 adet
* banyo havlusu içine tülbent (mothercarede çok hesaplı ve iyi su emenleri var) 4 5 adet
* penye battaniye 3-4 adet (bebekler çok kustukları için çok gerekli oluyormuş)
* örgü / bebek yünü battaniye 2 adet
* 1-2 adet peluş battaniye

NOT: kıyafetlerde 0-3 ay sonrası için de ufak bir stok yapmak iyi oluyor, özellikle penye tulumlarda.

EŞYA

* banyo küveti, küvet içi yatırma (uzanma) aparatı, file yerine havluda alınır oturmaya başlayınca kaymaz kullanılır.
* banyo termometresi, vücut ve baş şampuanı (sebamed iyisi)
* vücut derecesi (digital kol altı en uygunu)
* bebek termoforu (gaz sancısı ve karın ağrısı için belki olabilir)
* pişik kremi ilk zamanda yeterli (nivea çok iyi), bebek yağı (sebamed) ilk aylarda kullanmamalı teni için zararlı. (1 aydan sonra kullanabilirsin)
* yeni doğan bebek bezi (prima)-bebekler çok çabuk büyüyor o yüzden stok yapmamalı
* canbebe alt değiştirme örtüsü
* Uni yenidoğan ıslak mendil (sulu pamuk saf oraganik) stok yapılmalı çok kullanışlı
* saç fırçası, tarağı, tırnak makası ve bebek törpüsü (ilk aylarda kesmek zor, törpü daha iyi)
* bebeği taşımak, gün içinde üstünde uyutmak, emzirmede destek vs için uygun boyda ince minderler (kare ve ince uzun dikdörtgen şeklinde olan) kendinizde dikebilirsiniz

iyi yapmışsın canım hızlı oyunlara girmemekle demek daha şimdiden başladı annesini dansa kaldırmaya:)))
Rabbim tüm isteyenlere bu güzel duyguyu yaşatsın inşallah

tiny love dan uygunmuş fiyatları ama yatak şeklini almıyor sanırım dimi tiny love beşik gibi oluyor onun dışında ozellikleri aynı canım beğendim çok eğlenceli birşeye benziyor :) gonderemiyorum ki şuanda kartona sarılı henüz açmadık kirlenmesin diye. ama buradan yollayabilirim
Eki Görüntüle 1111291 bunu aldık biz gerçekten demirleri falan cok fazla sağlam. ama nuna birtek e-bebekte var gerçi indirim bitmiş şuanda baktım 350 olmuş yine biz 250 den almıştık :) sen hangi markalara baktın? kraftın ürünlerini cok fazla onermiyordu oradaki ilgili bey ama gerisini hiç bilmiyorum ben chicco'yu beğenmiştim ona da ehh idare eder demişti :) cok zormuş bu işler ya

hehehe :) ilk zamanlar bana da eşimde elini koyuyordu aa bak kalbi atıyor bak hareket ediyor şöyle böyle diyordu ben sonradan hissettim acaba duyuyorsunda deminde deiğim giibi gaz falan oldugunumu düşünüyorsun? belki de senin kzun cok usludur annesi üzme tatlı canını

teşekkür ederiz canım benim çok düşüncelisin. ohh ohh daha neler neler alacagız desene işimiz iş :)

Kızlar dün kayınvaldem in yanına gittik , bana bir paket verdi . Torunumun ilk hediyesini ben almak istedim dedi sağolsun . Penye battaniye , ağız bezi , çorap
almış :)

Sorma canim benimde artik bir fobim var o kız yüzünden . damarımı öyle görünce bayiliyordum nerdeyse ( sağol teyzesi büyüdük vallahi ah ah nasilda sevimliler keşke imkanimiz olsa da hergun gorsek ne güzel olurdu :)))

Kızlar dün kayınvaldem in yanına gittik , bana bir paket verdi . Torunumun ilk hediyesini ben almak istedim dedi sağolsun . Penye battaniye , ağız bezi , çorap
almış :)

hayırlı olsun canım Rabbim giymeyide nasip etsin inşallah. şimdi sgk konusunda benim aklıma takılanda şu. ben eşimin şirketinde calısıyorum gozukuyorum. 38. hafataya kadar rapor almadan calıstıgımı varsayarsak alabiliyormuyuz analık hakkını? çüğnkü benim sanıyorum ki 38. haftada tam olarak doluyor 90 günüm oyuzden oyle gozukmem gerek olurmu sence?

liste cok güzel bir yol gösterici olmus.kıdemli bir anne olarakçok fazla stok yapma taraftarı degilim.ilk bebegimde okadar çok almıstımki çogunu kullanamadan büyüdü kuzucum.bu sefer kendime söz verdim ipin ucunu kaçırmayacam

iyi yapmışsın canım hızlı oyunlara girmemekle demek daha şimdiden başladı annesini dansa kaldırmaya:)))
rabbim tüm isteyenlere bu güzel duyguyu yaşatsın inşallah

aynen öyle bebekler çok sesi sevmezler diye duymuştum çok rahatsız olmamıştır inşallah :) amin inşallah canım rabbim tüm isteyenlere nasip etsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…