Gittiğim hastanede ayrintiliyi prof. yapıyormuş aldım gün 29 mayıs . ama degostircem bir hafta sonraya alıcam eşimin maaş zamanina denk getirelim dedik 325 lira olunca ;D
damlaaa nasıl büyümüş, nasıl tatlış olmuş böyle maşallahtam hamiş göbeği olmuş çok şeker
Kızlar biz doktordan çıktik :) kızımda bende çok iyiyiz . 19 haftalık olduk bugün . kilomuz 285 gr boyumuzda 17 cm mis :)) ayrıntili için gün de aldik . kan tahlili yaptirdim sonuclari çarşamba alicam doktora gostetcem. Yalniz kolum çok aciyor anlatamam . damarım şişti resmen ya ne biçim kan almak bu kolumu oynatamiyorum(((
Kızlar şuanda o kadar üzgünüm ki çok kötüyüm. İşyerimde bi öğretmenin bebeği vefat etmiş. Hamileliği gayet normaldi. Doğduğunda kanında zehir çıkmıştı, yoğun bakımdaydı. Şimdi haberini aldık. Çok kötü oldum ya. Dün anneler günüydü, dün mü vefat etti bilmiyoruz.. Allahım sabır versin. Çok zor ya. Çok etkilendim.
canım bende hissedemiyorum doktorum ayın 18 19 gibi hissediceksin panik yapma bana dedi.bende cok özeniyorum hissetsem endişelerimde azalıcak biraz
canım bende hissedemiyorum doktorum ayın 18 19 gibi hissediceksin panik yapma bana dedi.bende cok özeniyorum hissetsem endişelerimde azalıcak biraz
Hangi hastaneye gidiyorsun arkadaşım.. Bende 29 Mayıs'a gün aldım.. Benimkide Prof
Evet teyzesi çook büyüdük biz maaşallahama daha çook büyüyeceğiz inşallah çok tesekkür ederim kızım adına :)
gözün aydın canım, iyi olmanıza çok sevindimmaşallah nasıl da büyümüş prenses evet ya bazıları çok sert kan alıyolar benim zaten fobim var
Allah sabır versin, Allah kimseye evlat acısı vermesin çok zor.. Hayırlısıyla bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alalım inşallah..
evet insan hissetmeyince acaba bir sorun mu var diyor. Gerçi biz ne zaman gitsek bizim cimcime uyuyor oluyor, iice uyuşuk bir kız olucak sankien kısa zamanda Allah bize de bu duyguyu yaşamayı nasip etsin canım
canım belkide hissediyprsundur ama acaba bagırsak hareketleri falan diyemi düşünüyorsun elini karnına koy uzan iyice hissedersin yada karnı acıkınca merak etme kendisini çok güzel hissettiriyor :)
hoşgeldinizçok oynamadın düğünde de mi Aman dikkat etseydin senin de anneler günün kutlu olsun, sağlıkla kucaklarımıza alalım inşallah
Bende sürekli dinliyorum hareket etse diye:))) bugün sabahtan beri 3 kere hareket ettiGünde bir defa hissediyordum giderek artacak anlaşılan:)))
anladım canım tabiki iyi bakması önemli para önemli değil allahtan anlayışlı eşlerimiz var :)benim öyle bi sansim yok maalesef ki. Başka yere sordum daha da pahali bi yerde de daha uygun ama orayi istemiyorum çünkü kan tahlilimi hep orda yapiyordum ikidir problem yaratiyorlar. Esim de boşver fiyatini güzel baksinlar da yeter dedi sağolsun :)
hoşeldiniz , evlenen çifte mutluluklar dilerim :) tekmeleri ben ne zaman tam olarak hissedicem acaba ?
valla kızlar ben mi duygusuzum anlamadım yani :)) eşim ben hissediyorum sen nasıl hissedemiyosun diyip duruo ???gıcık oluyorum yani anne olan benim hisseden baba????
iyi yapmışsın canım hızlı oyunlara girmemeklevalla biraz oynadım hızlı oyunlara pek girmedim :) 2 erkeğimle dans ettim çok zevkliydi yaa :)) evet canım gün geçtikçe artıcak inşallah sabahtan beri hissediyorum saymadım ama çok oldu. 25yıllık hayatımın en heycanlı en keyifli en mutlu anını yaşıyorum bu son zamanlarda.
Canım fotoğrafını paylaşır mısın? Biz de haftasonu baya bi bakındık park yataklara, beşiklere falan da nasıl karar vericez bilmiyorum o kadar farklı modeller var ki.. Ben de kesin park yatak almayı istiyorum hem seyahate falan gidersek çok kullanışlı oluyor dediğin gibi. Bir de fisher price'ın bi ürünü var, ana kucağı gibi üzerinde oyuncakları falan var, çok güzel salon için düşünürsen, benim yeğenlerim onunla büyüdüler
valla kızlar ben mi duygusuzum anlamadım yani :)) eşim ben hissediyorum sen nasıl hissedemiyosun diyip duruo ???gıcık oluyorum yani anne olan benim hisseden baba????
Hangi hastaneye gidiyorsun arkadaşım.. Bende 29 Mayıs'a gün aldım.. Benimkide Prof
Kızlar bu arada bence burada hangi eşyadan aldığımızı, kaçar tane aldığımızı da yazalım. İhtiyacımız olan şeyler gözden kaçmasın doğurduktan sonra tamamlamak zor olur. Mesela ben internetten aşağıdaki listeyi buldum. Şimdiye kadar da 7 kısa kollu, 5 atlet tipi body, 1 tulum, 1 uzun kollu body aldım. 2 tane de battaniye başladım
Bebek için:
* alttan ya da yandan çıtçıtlı kısa kollu body 6-7 adet (0-3 AY)
* penye, bol, ayaklı, beli sıkı olmayan ve uzun kollu tulum 4- 5 adet
(ayaklı olması çok faydalı, günün her saati bu tulumlar işe yarıyor, mevsime göre kadife olanları da alınabilir içine çorap ve pijama yada ayaklı tulumu giydirince bebek ısınıyor.)
* ayaklı pijama altları (penye- kadife) 3-4 adet
(mothercare nin tulumları iyi her ayın ortasında (14-15-16-17) indirim oluyor) 5li 7li paketler uygun
* iç zıbın 2 adet yeterli (çok çabuk büyüdükleri için)
* hastane çıkışı tk. (2 ad) (zaten dış zıbını oluyor)
* uzun kollu body 3-4 adet
* her boy tulum 3ad.
* çorap, yün patikler
* yün ve penye yelekler 3-4 adet
* yün hırka 2 ad.
* özellikle süyeterler çok kullanışlı oluyor omuzdan düğmeli yün 2-3 ad.
* minik penye önlükler 7-8 adet (iyi emici olanlarından)
* penye şapka, eldiven (ev içinde bile mevsime gore gerekmekte, banyo sonrası özellikle başları çabuk ısı kaybediyor, eldivenleri emzirirken çıkarmalı ama)
* mermerşahi (ince tülbent) bezler büyüklerden 3 küçüklerden 10 12 adet, bebekleri kolda taşımak, gazını çıkarmak vs için.
* banyo havlusu 3 adet
* banyo havlusu içine tülbent (mothercarede çok hesaplı ve iyi su emenleri var) 4 5 adet
* penye battaniye 3-4 adet (bebekler çok kustukları için çok gerekli oluyormuş)
* örgü / bebek yünü battaniye 2 adet
* 1-2 adet peluş battaniye
NOT: kıyafetlerde 0-3 ay sonrası için de ufak bir stok yapmak iyi oluyor, özellikle penye tulumlarda.
EŞYA
* banyo küveti, küvet içi yatırma (uzanma) aparatı, file yerine havluda alınır oturmaya başlayınca kaymaz kullanılır.
* banyo termometresi, vücut ve baş şampuanı (sebamed iyisi)
* vücut derecesi (digital kol altı en uygunu)
* bebek termoforu (gaz sancısı ve karın ağrısı için belki olabilir)
* pişik kremi ilk zamanda yeterli (nivea çok iyi), bebek yağı (sebamed) ilk aylarda kullanmamalı teni için zararlı. (1 aydan sonra kullanabilirsin)
* yeni doğan bebek bezi (prima)-bebekler çok çabuk büyüyor o yüzden stok yapmamalı
* canbebe alt değiştirme örtüsü
* Uni yenidoğan ıslak mendil (sulu pamuk saf oraganik) stok yapılmalı çok kullanışlı
* saç fırçası, tarağı, tırnak makası ve bebek törpüsü (ilk aylarda kesmek zor, törpü daha iyi)
* bebeği taşımak, gün içinde üstünde uyutmak, emzirmede destek vs için uygun boyda ince minderler (kare ve ince uzun dikdörtgen şeklinde olan) kendinizde dikebilirsiniz
gözün aydın canım, iyi olmanıza çok sevindimmaşallah nasıl da büyümüş prenses evet ya bazıları çok sert kan alıyolar benim zaten fobim var
Allah sabır versin, Allah kimseye evlat acısı vermesin çok zor.. Hayırlısıyla bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alalım inşallah..
evet insan hissetmeyince acaba bir sorun mu var diyor. Gerçi biz ne zaman gitsek bizim cimcime uyuyor oluyor, iice uyuşuk bir kız olucak sankien kısa zamanda Allah bize de bu duyguyu yaşamayı nasip etsin canım
Kızlar dün kayınvaldem in yanına gittik , bana bir paket verdi . Torunumun ilk hediyesini ben almak istedim dedi sağolsun . Penye battaniye , ağız bezi , çorap
almış :)
Kızlar bu arada bence burada hangi eşyadan aldığımızı, kaçar tane aldığımızı da yazalım. İhtiyacımız olan şeyler gözden kaçmasın doğurduktan sonra tamamlamak zor olur. Mesela ben internetten aşağıdaki listeyi buldum. Şimdiye kadar da 7 kısa kollu, 5 atlet tipi body, 1 tulum, 1 uzun kollu body aldım. 2 tane de battaniye başladım
Bebek için:
* alttan ya da yandan çıtçıtlı kısa kollu body 6-7 adet (0-3 AY)
* penye, bol, ayaklı, beli sıkı olmayan ve uzun kollu tulum 4- 5 adet
(ayaklı olması çok faydalı, günün her saati bu tulumlar işe yarıyor, mevsime göre kadife olanları da alınabilir içine çorap ve pijama yada ayaklı tulumu giydirince bebek ısınıyor.)
* ayaklı pijama altları (penye- kadife) 3-4 adet
(mothercare nin tulumları iyi her ayın ortasında (14-15-16-17) indirim oluyor) 5’li 7’li paketler uygun
* iç zıbın 2 adet yeterli (çok çabuk büyüdükleri için)
* hastane çıkışı tk. (2 ad) (zaten dış zıbını oluyor)
* uzun kollu body 3-4 adet
* her boy tulum 3ad.
* çorap, yün patikler
* yün ve penye yelekler 3-4 adet
* yün hırka 2 ad.
* özellikle süyeterler çok kullanışlı oluyor omuzdan düğmeli yün 2-3 ad.
* minik penye önlükler 7-8 adet (iyi emici olanlarından)
* penye şapka, eldiven (ev içinde bile mevsime gore gerekmekte, banyo sonrası özellikle başları çabuk ısı kaybediyor, eldivenleri emzirirken çıkarmalı ama)
* mermerşahi (ince tülbent) bezler büyüklerden 3 küçüklerden 10 12 adet, bebekleri kolda taşımak, gazını çıkarmak vs için.
* banyo havlusu 3 adet
* banyo havlusu içine tülbent (mothercarede çok hesaplı ve iyi su emenleri var) 4 5 adet
* penye battaniye 3-4 adet (bebekler çok kustukları için çok gerekli oluyormuş)
* örgü / bebek yünü battaniye 2 adet
* 1-2 adet peluş battaniye
NOT: kıyafetlerde 0-3 ay sonrası için de ufak bir stok yapmak iyi oluyor, özellikle penye tulumlarda.
EŞYA
* banyo küveti, küvet içi yatırma (uzanma) aparatı, file yerine havluda alınır oturmaya başlayınca kaymaz kullanılır.
* banyo termometresi, vücut ve baş şampuanı (sebamed iyisi)
* vücut derecesi (digital kol altı en uygunu)
* bebek termoforu (gaz sancısı ve karın ağrısı için belki olabilir)
* pişik kremi ilk zamanda yeterli (nivea çok iyi), bebek yağı (sebamed) ilk aylarda kullanmamalı teni için zararlı. (1 aydan sonra kullanabilirsin)
* yeni doğan bebek bezi (prima)-bebekler çok çabuk büyüyor o yüzden stok yapmamalı
* canbebe alt değiştirme örtüsü
* Uni yenidoğan ıslak mendil (sulu pamuk saf oraganik) stok yapılmalı çok kullanışlı
* saç fırçası, tarağı, tırnak makası ve bebek törpüsü (ilk aylarda kesmek zor, törpü daha iyi)
* bebeği taşımak, gün içinde üstünde uyutmak, emzirmede destek vs için uygun boyda ince minderler (kare ve ince uzun dikdörtgen şeklinde olan) kendinizde dikebilirsiniz
iyi yapmışsın canım hızlı oyunlara girmemekledemek daha şimdiden başladı annesini dansa kaldırmaya:)))
rabbim tüm isteyenlere bu güzel duyguyu yaşatsın inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?