hayırlı olsun canım Rabbim giymeyide nasip etsin inşallah. şimdi sgk konusunda benim aklıma takılanda şu. ben eşimin şirketinde calısıyorum gozukuyorum. 38. hafataya kadar rapor almadan calıstıgımı varsayarsak alabiliyormuyuz analık hakkını? çüğnkü benim sanıyorum ki 38. haftada tam olarak doluyor 90 günüm oyuzden oyle gozukmem gerek olurmu sence?
Evet teyzesi çook büyüdük biz maaşallahama daha çook büyüyeceğiz inşallah çok tesekkür ederim kızım adına :)
32. haftalık raporunu doktorunla görüşüp , çalışmasına mani yok diye uzatırsın . Öyle olduğunda da 90. günü doldurmuş oluyorsun .
Fakat yine sgk ya sor , kesin net olsun :)
Güzel duan için de teşekkürle Aminn
kizlar selam benim minik cimcimemin dogum tarihi gec dollenmeden dolayi iki hafta ertelendi.. doktor bana agir kaldirma hizli yurume uzun sure oturma yasagi koydu.. bol bol uzanip vitaminli yiyecekler yemem lazimmis.. rahmim asagida oldugu icin ben yurudukce yada yoruldukca tehlike olusturacak durumdaymis.. insaAllah saglicakla kavusuruz mucizemize.. benimde karnim cikmadi kiloda almadim fazla insaAllah bundan sonra hem kilo alirim hem bebegim saglicakla buyur de artik belli eder kendini.. herkes iyidir insaAllah sevgiler selamlar..
Çok gelmiyorsun cnm sen , doktorun dediklerini dinle fakat kafana takma :) Sağlıkla gelir inş yavrularımız Amin .
çok uzun süre oturmak zararlı demek ki ben iş yerinde saatlerce oturuyorum
offf çok kötü yarabbim allahım sabır versin çok üzüldüm. Benim arkadaşımda yaşadı böyle bi olay kalbinde problem vardı bebeğin yoğun bakımda kaldı 3 gün yaşadı yavrum. Allahım yavrularımızı kucağımıza almayı nasip etsin bizlere bağıslasın...
liste cok güzel bir yol gösterici olmus.kıdemli bir anne olarakçok fazla stok yapma taraftarı degilim.ilk bebegimde okadar çok almıstımki çogunu kullanamadan büyüdü kuzucum.bu sefer kendime söz verdim ipin ucunu kaçırmayacam
teşekkür ederiz canım benim çok düşüncelisin. ohh ohh daha neler neler alacagız desene işimiz iş :)
Kızlar dün kayınvaldem in yanına gittik , bana bir paket verdi . Torunumun ilk hediyesini ben almak istedim dedi sağolsun . Penye battaniye , ağız bezi , çorap
almış :)
kizlar selam benim minik cimcimemin dogum tarihi gec dollenmeden dolayi iki hafta ertelendi.. doktor bana agir kaldirma hizli yurume uzun sure oturma yasagi koydu.. bol bol uzanip vitaminli yiyecekler yemem lazimmis.. rahmim asagida oldugu icin ben yurudukce yada yoruldukca tehlike olusturacak durumdaymis.. insaAllah saglicakla kavusuruz mucizemize.. benimde karnim cikmadi kiloda almadim fazla insaAllah bundan sonra hem kilo alirim hem bebegim saglicakla buyur de artik belli eder kendini.. herkes iyidir insaAllah sevgiler selamlar..
ne tatlısınız maşallah sizedaha belin bile düzleşmemiş harikasın valla
cok tesekkür ederim canım bilgilendirme için. eşim muhasebecisine sormus ama bilmiyormus oda yarın arar sgk yı cunku ona gore de maasımı yüksek gosterecek. sanırım toplam odeneğin 3/2sini veriyordu dimi devlet? doğumdan once 2 ay doğumdan sonra 2 ay oldugunu varsayarsak toplamda 4 aylık odeneğin 3de 2sini alacagız dimi?
hehehe :) ilk zamanlar bana da eşimde elini koyuyordu aa bak kalbi atıyor bak hareket ediyor şöyle böyle diyordu ben sonradan hissettim acaba duyuyorsunda deminde deiğim giibi gaz falan oldugunumu düşünüyorsun? belki de senin kzun cok usludur annesi üzme tatlı canını
Annemlerdeydim bir ay:) normal sartlar altinda cok zararli degildir sanirim ama benim ic ve dis rahim agzini tutan o yer almancada gebârmutterhals ismi 3.5 cm 2 cm oldugu zaman yada daha kisa surekli yatmak gerekiyormus bende dikkat etmessem o mesafe kisalacak fakay uzanir dinlenirsem uzayacak insaAllah amiin insaAllah hepimiz saglicakla kucagimiza aliriz yavrularimizi..
Evet canım ben de çok almamaya çalışacağım kendimi durdurabilirsem tabikıdemli anne olarak sana şunu sorayım o zaman canım. şimdi bi 0-3 ay kıyafetler var bir de new born olanlar var. new born almaya gerek var mı sence? 0-3 aylar 6,5 kiloya kadar new bornlar 4,5 kiloya kadar kullanılabiliyormuş. Bebeklerin genelde 3 kilo civarında doğduğunu düşünürsek sen ne dersin?
canım rica ederim ne demekvalla o yüzden yavaştan almamız lazım yoksa batarız valla
Ne güzel yapmış kayınvaliden canım iyi günlerde sağlıkla giymek nasip etsin Allah
Canım kolay gelsin, benim de bikaç arkadaşım 9 ay boyunca yattılar. Zor bir süreç ama minişlerimiz için her şeye değerAllah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
cok tesekkür ederim canım bilgilendirme için. eşim muhasebecisine sormus ama bilmiyormus oda yarın arar sgk yı cunku ona gore de maasımı yüksek gosterecek. sanırım toplam odeneğin 3/2sini veriyordu dimi devlet? doğumdan once 2 ay doğumdan sonra 2 ay oldugunu varsayarsak toplamda 4 aylık odeneğin 3de 2sini alacagız dimi?
Canım ben sgk da çalışıyorum aslında çalışıyor gözükmek yasal olmadığı için tavsiye edilmez ilerde denetime yada mufettis incelemesine duserseniz esin ceza yer seninle ssk günlerin iptal edilir. Neyse asıl soruya gelelim 32. Haftada doktoruna gidiyorsun ıstersen o zaman izne ayrılışını doğuma kadar yok çalışacak dersen doktor raporda doğum öncesi 5 haftayi doğum sonrasina aktarmasi uygundur yazıyor ve sen bu durumda erken doğum vs olmazsa 37. Haftada tekrar doktora gidiyorsun ve izne ayrılıyorum doğum yapinca doğum sonrası raporunu hazırlatiyorsunuz .
İnşallah anlatabilmisimdir
Canım ben sgk da çalışıyorum aslında çalışıyor gözükmek yasal olmadığı için tavsiye edilmez ilerde denetime yada mufettis incelemesine duserseniz esin ceza yer seninle ssk günlerin iptal edilir. Neyse asıl soruya gelelim 32. Haftada doktoruna gidiyorsun ıstersen o zaman izne ayrılışını doğuma kadar yok çalışacak dersen doktor raporda doğum öncesi 5 haftayi doğum sonrasina aktarmasi uygundur yazıyor ve sen bu durumda erken doğum vs olmazsa 37. Haftada tekrar doktora gidiyorsun ve izne ayrılıyorum doğum yapinca doğum sonrası raporunu hazırlatiyorsunuz .
İnşallah anlatabilmisimdir
ben de aynı ağrılar içerisindeyim normal de bari bi çaresi yokmuymuş söyleseymiş bazılarını magnezyuma başlatıyolarmış seninki verdi mi böyle bişey
git tabi canım ihmal etme, geçmiş olsun..
canım ya sanırım öylepozitif düşünüyorum ama bilinçaltıma öyle bir yer etmiş ki etkisinden kurtulamamışım demek ki Oğluşummm benim çok seviyoruz onu teyzesi:)) hareket de ediyor artık içim biraz daha rahatladı:))
gözünaydın canım maşallah oğluşuna biz seninle aynıydık ama değilmişiz ben bugun 18+1 canım tahmini doğum benim 12 ekim çıkıyo ultrason ölçümlerinde bide boyunu bacaklar dahil mi ölçüyolar nasıl oluyoKızlar biz doktordan çıktik :) kızımda bende çok iyiyiz . 19 haftalık olduk bugün . kilomuz 285 gr boyumuzda 17 cm mis :)) ayrıntili için gün de aldik . kan tahlili yaptirdim sonuclari çarşamba alicam doktora gostetcem. Yalniz kolum çok aciyor anlatamam . damarım şişti resmen ya ne biçim kan almak bu kolumu oynatamiyorum(((
kızlar fizik tedaviye gittim sırtımı üşütmüşüm ve et kesiği olmuş krem Verdi hap Verdi kendi doktoruma bilgi verdim onlara gerek yok sıcak havlu uygula çok ağrırsa parol iç dedi bu geceden itibaren inşallah geçer çok üstümü açıyorum bide askılı ile uyurum yaz kış sanırım artık biraz giyinmem lazım
fizik tedavi dr bide sinir etti beni süt içemiyorum kızlar ben bir çay kaşığı dahi icemem tiksindim çocukken olmaz diyo içemiyorum nefret ediyorum napabilirim üzüldüm çok
gözünaydın canım maşallah oğluşuna biz seninle aynıydık ama değilmişiz ben bugun 18+1 canım tahmini doğum benim 12 ekim çıkıyo ultrason ölçümlerinde bide boyunu bacaklar dahil mi ölçüyolar nasıl oluyo
iyiki gitmişsin canım bak nedenini öğrendin ne güzelkızlar fizik tedaviye gittim sırtımı üşütmüşüm ve et kesiği olmuş krem Verdi hap Verdi kendi doktoruma bilgi verdim onlara gerek yok sıcak havlu uygula çok ağrırsa parol iç dedi bu geceden itibaren inşallah geçer çok üstümü açıyorum bide askılı ile uyurum yaz kış sanırım artık biraz giyinmem lazım
fizik tedavi dr bide sinir etti beni süt içemiyorum kızlar ben bir çay kaşığı dahi icemem tiksindim çocukken olmaz diyo içemiyorum nefret ediyorum napabilirim üzüldüm çok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?