tşk ederim canım. aynen canım bende şuan resmen bunalımdayım sürekli göğüşlerim kontrol edip duruyorum inmiş mi diye
tşk ederim canım. aynen canım bende şuan resmen bunalımdayım sürekli göğüşlerim kontrol edip duruyorum inmiş mi diye
bende öleydim hala bunalımlardayım bakma şimdide bebeğimi hissdemiyorum die üzülüorm cuma doktora gittim çok şükür herşey yolundaydı doktor ayın 18 i19 u gibi yavas yavas hissedersin dedide ben kafaya taktım kabuslar görmeye basladım bile.kalp sesini duydunmu doktor randevun ne zman??
BEbisleri nasil uyutmayi dusunuyosunuz? Genelde sallayarak uyutuyolar ama saglikli bi yontenm olmadigi da soyleniyor..
hangi hastanede veriliyormuş eğüitim bizim hastanede yok boyle bir eğitim sanıyorum ki? evet ben istanbulda oturuyorum canım netten de sipariş verebilirsin hepsiburadad ve D&R de kampanya vardı en son. ben sana cok kitap ismi soyledim hangisinden bahsediyorusn :) bende yoruldum sürekli birilerine soru sormaktan tecrübesizlik gercekten kötüymüş.
Günaydın canım kesinlikle oyle hatta daha erken çıkartılmalı diye biliyorum hatta anne babanın yanında hiç yatmamalı bile alışında cok zor oluyormuş ben 3 aydan sonra falan direk çıkartmayı düşünüyorum 40ınfan sonra da olabilir telsiz koyacağım yatağının yanına ağladığında direk gitcem yanına alışmasın bize. Bizimde hayatımız var sonucta tabi devam edebilirse :)) cok zor günler bizi beliyo olsun ya geldinde herseye razıyım valla uyumamda bile :)
Canım aynı düşünüyoruz. Ben de o telsizlerden alıcam. Ben salondayken bile bebişimi odasında yatırıcam. Nasıl olsa telsizden duyuyorum :)
Biz anne babamızın yanında yatmadık hiç, hatırlamıorum ben. Okul zamanında da alışkanlık haline getireceksin ki belli bi saatte hadi oğlum hadi kızım yatağına yat bakalım uyku zamanı demek lazım.. Ben böyle çocuklara bayılıyorum:) İnşallah her şeyimizi planlı yapabiliriz :)
bende sallamayı düşünmüyorum acıkcası ama ne olur ne biter hiç bilmiyorum. park yatağımız bu yüzden sallanmıyor. ama portatif ana kucagı alacagız beşik şeklini falan alıyor o sallanıyor baktık uyumuyor onda sallayacagız bide titreşim alacagız yataığının içine koycaz sallanmak istediğinde titreşimini acacagız. bunların tabi hepsi secenek. bende beynine zararlı oldugunu düşünüyorum oyüzden dayanabildiğim kadar sallamadan dayanmaya calısacagız
BEn de ayni fikideyim..surekli sallamak iyi degil. Bi de alisinca isimizi gucumuzu besige baglicaz. Uykuya gidecegi zaman belli rituellerden bahsediyor uzmanlar.mesela sadece uyumasi gerekttigi zamanlarda ninni solemek, oksamak, masaj yapmak vs,..
Ama kaynanam kesin tahta besikte sallamak isticek.hadi başa sar..... Uyuz oluyorum bende duzeni bozan insanlara..bakalim kendi duzenimi koruyabilecekmiyim...
aynen canim katiliyorum.. benim odadan maksadim aslinda oyun odasi gibi bisey olacak.. bir dolap bir bez degistirme masasi birde besik yatak odasinda yanimda olacak.. tum odalarim malesef hep mobilya dolu en azindan cocuk odasi onun icin ferah bir alan olsun istiyorum..
insaAllah canim benim tek endisem zaten saglikla dunyaya gelmesk suanda yoksa ilk bebegimin kiz olmasini cok istedim benimde sirf ablalarim var kiz evladi bir baska oluyor iste esim ve aileside tam tersi hic kizlari yok diye cok seviniyorlar :) süper canim o zaman bir birimize fikir verebiliriz alacaklarimiz konusunda belki :)
canım benim de 22. haftamda doktorum çağırdıgünaydın kızlar :) güvendiğim bi arkadasımın gittiği bi profosörün sölediğine göre ayrıntılı ultrason için en iyi tarih 21+2 ymiş. sizlerle paylaşmak istedim.ona göre randevu alırsınız belki..
kızlar ben biraz arastırma yaptım ama ne doğru ne yalnıs bulamadım. yurtdısında eğitim gordugum için bize orada işte bebek doğsun 6 ay olmadan ayrı odasına koyun diye bilgi verilmişti psşkoloji eğitimlerinde ama türkiye işler birazcık değişik burada 1 yasına gelmeden kendi odasına koymayın diyorlar. sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda benim kafam cok karıstı. sizce bebek ne zaman ayrılmalı kendi odasına geçmeli?
Ne güzel alıştırmış anneannen. Benim istediğim de bu :) Biz de böyleydik :)Bana ananem baktığında hadi damla uyku vakti derdi ben giderdim yatagıma. hatta sinir olurdum uyumak istemezdim. kalkardım yataktan annanem yine yolardı uyumaya sonra dalıp giderdim :) evet öğle uykusu cok onemli bende bayıolıyorum oyle cocuklara tamm sert dominat bir anne olmak istemiyorum ama evde disiplinde olmalı yani.
son adet tarihim 29 mart canım benim 32 gün falan sürüyor adetlerim adet olmadan 4 gün önce falan başladım iğnelere 10 mayısta anca karından gördü keseyi 2 hafta sornaya çağırdı bakalım nasıl geçeçek bu 2 hafta
Evet canım ben de çok almamaya çalışacağım kendimi durdurabilirsem tabikıdemli anne olarak sana şunu sorayım o zaman canım. şimdi bi 0-3 ay kıyafetler var bir de new born olanlar var. new born almaya gerek var mı sence? 0-3 aylar 6,5 kiloya kadar new bornlar 4,5 kiloya kadar kullanılabiliyormuş. Bebeklerin genelde 3 kilo civarında doğduğunu düşünürsek sen ne dersin?
new bornlar çok cici oluyor.oyuncak gibi.annembana çok aldırmamıstı.bir iki paca bişey almıstım.zaten çok çabuk kilo alıyorlar benim kızım bir ayda bi kiloya yakın almıstı.kısacası 0_3aylar daha iyi olur.ama ilk bebeginse aldıkca alasın gelecek zaten.insallah sağlıkla kucagımıza alırız bebişleri
evet haklısın ama şimdi saydım tam olarak 34. Haftamda doluyor 90 iş günüm. O yüzden 38e kadar bekliyim demiştim ama şimdi 35 de cıksam da olur garanti olur heralde canım dimi? Naasıl ya yakalandıklarından haberleri olmuyor mu ki geliyorlar maasa? Yani evde calısıtıgım müddetce problem olmaz heralde muhasebeye de sorduk bir sorun olmayacagını soyledi. Nasıl anlayabilirki evde calısıp calısmadığı mı?
Günaydın canım bizde aynen senin gibi düşünüyoruz hatta dolap bile almayı düşünmüyoruz fazladan kışlık dolabımız var ona yerleştirmek istiyoruz eşyalarını odayı sevmek kendi hakkı olmalı cocuğun park yatakta iki yaşına kadar yatmalı sonrasında sadece bir yatak almalıyız ve gerisini biraz büyüyünce alırız ense küçükken annemle aynı dolabı paylaşmıştım sorun yoktu biraz büyüyünce beni götürüp odamı yaptılar cok tesekkür ederim aydınlattığın için
aynen canim katiliyorum.. benim odadan maksadim aslinda oyun odasi gibi bisey olacak.. bir dolap bir bez degistirme masasi birde besik yatak odasinda yanimda olacak.. tum odalarim malesef hep mobilya dolu en azindan cocuk odasi onun icin ferah bir alan olsun istiyorum..
Canlarim desteginiz icin cok sagolun ama suan icin en mantiklisi bu
Bana ananem baktığında hadi damla uyku vakti derdi ben giderdim yatagıma. hatta sinir olurdum uyumak istemezdim. kalkardım yataktan annanem yine yolardı uyumaya sonra dalıp giderdim :) evet öğle uykusu cok onemli bende bayıolıyorum oyle cocuklara tamm sert dominat bir anne olmak istemiyorum ama evde disiplinde olmalı yani.
ayfer hanım'a gideceksin değil mi? balık yağı verdi mi sana?
canım sen bebek bakım sorunlarına mucize çözümleri ne kadara aldın
canım 38 i kadar bekleyemezsin en fazla 37 de ayrılmak zorundadır
canım sizin işiniz evden çalışmaya müsait olduğu için sorun olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?