2014 Ekim Anneleri

tarçın 1 kilo ne ki .. o gün giydiğin kıyafet içtiğin su bile 1 kilo farkettirebilir, hatta tuvaletini yapamadıysan falan 1 kilo fazla çıkabilirsin yani doktor abartmış bence uyarıyı

bebeğini gördüğüne sevindim

tarcincim gozun aydin darisi basimiza :)

bence her gebelikte her kisi de farkli oluyor ailemde 11 tane bebek dogruan ablamlara bakiyorum hepsi farkli seyler yasamislar en son hamile olan ablam 4 uncuyu dogrudu kasik agrilari oluyordu hatta bazen cok siddetli doktorlarin yada genel olarak bizler insanlar olarak genelleme yapiyoruz bu yalnis sonrada 'sende oyle oldu bende olmadi aa neden acaba' diye kafayi takiyoruz..

siskinlik bende de var hemde baya bi gobegim karnim cikti resmen zaten hafif karnim vardida bu aralar baya belli ediyor kendini.. varsin olsun yeter ki bebegimiz saglikli olsun.. alinan kilolar yine verilir..

bende tam tersi abur cubur hastasiyim.. acikcasi zorlaniyorum biraz duzenli beslenme konusunda.. sabahlari en azindan bir dilim ekmek yiyorum peynir yada recelli.. ogleden sonra yogurt ve meyve yiyorum mumkunse muz cunku muzda b vitamini varmis ayrica bebegim omur ilik gelisimi icin faydaliymis.. aksam esimle yemek yiyoruz.. sonra da bir avuc badem cekirdegi ceviz kaju fistifi findik badem karisimi cerez yiyorum..

ama itiraf edeyim dun dayanamadim 3 dilim paykek var ya ucgen seklinde onlardan yedim

ben oyle tamamen kesemem kendimi.. makul sinirlar dahilinde arada bir tatli arada bir tuzlu yerim yine de.. tamamen hayatimdan cikarirsam bir gun krize girer kilo kilo yerim

velhasil ikram cok yazdim az once pazardan geldim ve suan iyice uyku bastirdi namaza kadar kestireyim

Bu arada az önce bir uyandım, yüzümü yıkıycam sular yok
Şuan o kadar agresifim ki bu yüzden, günüm iyi geçmeyecek büyük ihtimal, kötü başladım çünkü

Sular geldimi??? Bizde yeni tasinmistik iki gun susuz kaldik.. Meger ikinci gun sular gelmis ama birisi gelmis bizim vanayi kapatmis suszluk cok kotu bilirim..

Sular geldimi??? Bizde yeni tasinmistik iki gun susuz kaldik.. Meger ikinci gun sular gelmis ama birisi gelmis bizim vanayi kapatmis suszluk cok kotu bilirim..

geldi şükürler olsun evet çok kötü bir durum, kendimi iğrenç hissediyorum elimi yüzümü şöyle bolca suyla yıkayamadığımda :26:

Canim benimm cok sevindimm gozunuzaydinn:) darisi insallah bizlerin basina:)

canım gözün aydın herşeyin yolunda olmasına sevindim :)
aman Allah aşkına şu doktorlar ne kadar abartıyor ya, ne olmuş ki 1 kilo aldıysan ? yediklerine dikkat et de ne demek, zaten iştahsızsın doğru dürüst birşey yiyemiyorsun, iyi artık açlıktan ölelim mi ya. sanki 5 kilo aldın ha, hamilelik bu, şişlik oluyor, tuvalete çıkamama oluyor, şu oluyor bu oluyor, yani 1 kilo kıyafetine, idrar durumuna göre değişebilen bi ölçü, abartı geldi bana uyarısı. ben 2.5 3 kilo aldım o zaman gidip şurdan atayım kendimi

saol güzelim. darısı başına seninde az kalmıştır. çok zor geçiyor zaman.
iyi tarafından bakıyorsun saol canım ama bi de şöyle düşün 3 hafta önce ilk kontrolüme gittiğimde de burnuma kadar su içmiştim karından ultrasonla kese görünsün diye yani mantıken orda da 1 kg. fazla vardı. şimdi de aynı durum geçen seferden farklı değil. bir de kıyafetlerime göre 1 1,5 kg. düşüyor doktorum çıkan kilodan. bu durumda bile böyle.

napiym canım aldıysam aldım. yapcak bişey yok. geçen hamileliğimde de ilk aylar 2-3 kilo vermiştim çok bulantım vardı, sonra sen 3 ay bit benim iştah bi açıl tam da yazın güzel meyveleri çıksın piyasaya ben bir meyve ye meyve ye aman Allahım ilk zamanlar kilo veren ben 4. aydan sonra patlatmıştım bombaları :) neticede 12 kg. ile tamamlamıştım hamileliği. bakalım bunda seyir nasıl olacak.

:)) seni gidi kaçak seni bende paykeklerim nereye gitti diye arıyordum :)))

ben bu kasık ağrısını döllenmenin yerine bağlıyorum efulimcim biraz. ilk bebişim baya aşağıda döllenmişti doktor ultrason cihazını hep altlara tutuyordu. bu defa daha üstte geziniyor aletle, daha yukarıda rahmin ortasına yerleşmiş diyor. bence bununla alakalı.

Canim benimm cok sevindimm gozunuzaydinn:) darisi insallah bizlerin basina:)

saol canım senin ne kadar kaldı randevuna?

Son düzenleme:

:)) saol canım. senin geç döllenme falan demiş miydi doktorun?

iyide sonuçta eskisi gibi haldur huldur hareket etmiyoruz, 1 kilo bence bişey değil zaten ben ilk kontrolde normal kilomdan 2 kilo fazla çıktım kıyafetleri ultrasona gireceğim diye 5 bardak içtiğim su, şişkinlik, kabızlık derken doktor dedi ki sorun değil, şuanda çıkan kilonu yazıyorum buraya dedi

peki bu 12 kiloya daha önce verdiğin 2-3 kiloyu alıyorsun ya o da dahil mi yoksa o 3 kiloyu vermemiş gibi mi 12 kilo niye sordum çünkü hep merak ediyorum bayanlar böyle söyleyince ayrıca 12 kilo harika bence tebrik ederim

çok sevindim canım.hayırlı olsun.geç döllenme bende de var.bebiş 8 haftalık son adete göre doktor hanım 7 haftalık dedi.seninki bişey değil ben 10 günde 1 kilo aldım bile.gaz problemlerim için bitkisel bi damla verdi ama şimdilik bi faydası yok.nefesim daralıyor resmen karnımın şişliğinden.sağlık ocağına da gittim.yarın sabah gidicem kanımı alıcaklar.doktorum istediği terstlerin çoğunu yapıcaklar.
bu arada centraldan ikili test için randevu aldım.28 martta.dışarıdan bir perinatolog gelip yapıyormuş ve aynı gün kan veriyormuşuz.fiyatı da uygun geldi.344 lira.bayağı bir yoğunmuş bende randevumu aldım.benden de haberler böyle.:)

vermemiş gibi 12 kg. canım. yani 52 ile başlamıştım 50 ye düşmüştüm 64 le bitirdim :)
bu kezde 54,5 la başladım. şuan 55,5 um :)

senin doktor herşey içinde ölçmüş kilonu ama bu haksızlık :)) tamam içimdeki suyu ölçmesin ama :)) en azından kıyafetleri düşsün bi zahmet aaaaa. napalım sende t shirt tayt incecik spor ayakkabılarınla git kontrole

Son düzenleme:

ya senin kilon ne güzelmiş benim boyum kısa olmasına rağmen son zamanlarda kilo almıştım, kilolu başladım hamileliğe 58.6 kiloydum, şimdi gaz ve kabızlık problemim sebebiyle 59.0 iştahımda bir artma olmadı zaten daha.. cips, kola, aburcubur, şerbetli tatlı gibi şeyleri azaltmayı bırak anında kestim pilavı da 2-3 kaşık yiyorum .. dikkat ediyorum almayayım diye ..

yalnız bugün hafif bi mide bulantısı başladı bende yiyeceklerden tiksinecek kadar değil ama canım bişey istemiyor bulantıdan:26:

benim doktorum böyle işte, boşuna mı onu seçtim kilomu kurcalayıp durmasın diye ayda 1 kilo alacak şekilde kontrol et kendini dedi :44:

Cuma sabahi cnm yine acaip bi heyecan,stres ve korku var

yok canım.. benimki 1-2 gün önce gözüküyor şimdilik babasına çekecek heralde iri sıpa

:) olabilir :)
7+3 te kaç çıkmıştı bebişin ölçüleri sende yine unuttum ben :)

bu arada kiloyu baştan sınırlamaya çalışıyor doktorlar canım çünkü normal doğuma kilolar en büyük engel. hele de anne adayı iri bir anne değilse kemik yapısı vs. bebeğin çok kilolu olmaması lazım ki normal doğum olabilsin. yani bizim iyiliğimiz için aslında. ben 1.65 52 kg idim 64 le doğum yaptım bebek 3750 doğdu ve ben doğumda çok zorlandım anlıyo musun. doktorum bebek 3,5 un üzerinde olursa doğurtmak zor olur meyve yemiceksin dedi. son 3 ay hemen hemen hiç meyve yemedim.

Son düzenleme:

7+3te 7mm falandı
anladım canım tabiki onlar da haklı, ben de araştırdım falan kilonun doğumu zorlaştırdığını ama 1 kilo için demesi şaşırttı beni bana deseler haklılar çok aldım ben de doğru dürüst yiyemediğim halde 2 kilo almıştım düşün :S bir de iştahım açılsa ne yapacağım bilmem benim de boy 1.60 şuan 56 bucuk falanım.. sen yine de al tabi tedbirini tabiki hem bizden daha tecrübelisin

hangi gün gittin canım tam olarak? boyu ne kadar çıktı ufaklıgın?
benden de testler istedi 550 tuttu. ama bu bu haftaki testler. sen yaptırıyor musun bu haftalarda yapılan testleri?doktorun istedi mi?
ikili test için daha konuşulmadı 3 ayken yapılıyor ya.

bulantının olması bebeğin iyi oldugunun göstergesiymiş biliyo musun :) iyi tarafından bakıcaz başka çare yok :)
bende midem boş olunca bulanıyorum canım. bi de akşam yemeklerini yemek istemiyorum çorba dışında

Cuma sabahi cnm yine acaip bi heyecan,stres ve korku var

inşallah korkularından emin olmak nasip etsin Rabbim, hayırlı haberlerle gel, bişey kalmadı cumaya.

ama ben 7+3 te gittim 9 mm dedi 6+6 dedi nasıl oluo ya kafam karıştı :44:

hani iştah kapalıyken 1 kg. iştah açıkken kaç kg. olur kimbilir hesabı işte. testi kırılmadan söyleniyor işte.

Son düzenleme:
Kızlar bugün aile hekimliğine gittim. Kan tahlilerimi yaptırdım. Sonucu yarın alıcam inşş. Doktor bütün tahlileri istedim dedi ama hemşire 2 tüp kan aldı umarım eksik yapmadı. İdrar tahlilide yazıyordu ama idrar yok dedi bana.Yarın onuda sorucam :26: Nereye gitsem ilgisizler hep beni buluyor yaa.

Son düzenleme:
ama ben 7+3 te gittim 9 mm dedi 6+6 dedi nasıl oluo ya kafam karıştı :44:

:S Allah ALlah bi enteresan geldi bana. ultrason kagıdının yanında ne yazıyor haftası falan?

canım içine kurt düşürmek istemem ama 2 tüp az geldi bana :26: ben daha hamile değilken gidip yaptırmıştım kontrollerimi 6 tüp kan vermiştim vallahi :26: sen bir görüş doktorunla..

Valla canım hormon,biyokimya ve bulaşıcı hastalıklara bakılacaktı.Zaten hemşireyi hiç beğenmedim. Yarın doktora söylerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…