2014 Ekim-Kasım bebekleri büyüyor...

cnm primanın beyaz renk olanın da ön kısımda renk değişiyor maviye dönüyor ona bakarak da az yapıp yapmadığını anlayabilirsin. bir de kakası hardal sarısı ve hafif cıvık olursa doyuyor demekmiş geçenlerde nette görmüştüm.

zeyycim fitil değil de ben sana başka bir şey yapmanı öneririm. fitiller büyük oluyor yazık bebişine zaten küçük yavru. ablamın kızı da sorun yaşamıştı, o da ikiz haliyle küçük fitil yapmıştık poposu zedelenmiş sonra hiç yapmadık. onun yerine az bir gazete kağıdını incecik rulo yap, onu zeytinyağıyla ıslatıp poposuna tak az beklet bunu 2-3 kez yap, poposuna da yağ sür işe yarıyor. benimkine de 3. gün yapmıştık kabızlık olmuştu. küçük bebek olduğundan bunu tercih ettik , 2400 doğdu benim oğlan da

Öyle mi canim primayi inceleyelim o halde
Geçenlerde aldim prima ama yeşil paketlerden o da bebeğin gobegini kanatti tekrar canbebeye dondum

Öyle mi canim primayi inceleyelim o halde
Geçenlerde aldim prima ama yeşil paketlerden o da bebeğin gobegini kanatti tekrar canbebeye dondum
ben beyazdan memnun kalmıştım iki paket kullandım ondan sonra yeşilini aldım. şimdilik yeşilde de sıkıntı yok. göbeğini neden kanattı ki göbeği düşmemişmiydi daha

Fitili yapamadık canım zeytinyağı sürdük poposuna pıt pıt yaptık pamukla uyardık yapabildi..ama yine devam ediyo kabızlığı..

ay ben korseyi takamıyorum ya ağrı oluyor. bugün taktım şimdi yine ağrım var, sende de ağrı oluyor mu

Yok canım takmayınca esas oluyo ağrı bende..

bebeğimde & bende gaz sancısııııııı ...
bacaklarını karnına çekiyo emerken içim gidiyo

ben beyazdan memnun kalmıştım iki paket kullandım ondan sonra yeşilini aldım. şimdilik yeşilde de sıkıntı yok. göbeğini neden kanattı ki göbeği düşmemişmiydi daha
Dustu fakatvdusen yerden kanama yaptı gaz sancisi çekerken ayaklarini oynatiyordu o esnada bez surte surte tahriş edip kanatti diye dusunuyorum

zeyy kac oldu yazdıgım kuzum hic dönmedin. Dogurmuş evine bile gelmissin harıka birsey bu. Darısı başımıza artık

bebeğimde & bende gaz sancısııııııı ...
bacaklarını karnına çekiyo emerken içim gidiyo
cnm benimkinde de gaz sancısı oluyor, azaltmak için sallama rezene , anason çayı içiyorum her gün. bir de payaşanı çayı var bulabilirseniz otunu onu da dene. tadı acı ama faydası çok

ay yavrum benim, canı acımışdır. geçti mi şimdi kanaması ?
O agliyor ben agliyorum simdi biraz daha iyi ama o kan pihtisi gobisinde duruyor dun de k vit iğnesi yapildi birde o iğne vurulurken agladik öyle iste

O agliyor ben agliyorum simdi biraz daha iyi ama o kan pihtisi gobisinde duruyor dun de k vit iğnesi yapildi birde o iğne vurulurken agladik öyle iste
cnm sen de ağlama sütüne geçer bebeğin etkilenir ondan da. sen emzirdikçe düzelir göbeği canını sıkma, kaç günlük oldu şimdi. ben öyle iğne durumlarında yanında durmuyorum dayanamam diye, sen de durma bence dayanamıyorsan.

Canım doktor bana eğer virütik bir sebepten ishal veya kabızsan bebeğe geçer ama yediğin içtiğinden ötürü kabız veya ishalsen sütünden bebeğe geçmez dedi..

Canim durmadim ama ilk cigligi atinca dayanamıyorum koşuyorum yanina
16 günlük olduk bugün Rabbim insallah uzun ömürler versin yavrularimizaaa

Burnubtikali olmadigi için temizlemiyorum..hapsurarak kendi aciyo:)
İlk 1 hafta her istediğinde verdim..10 dak.bir 1,5 saate bir ne zaman istediyse..simdi ise 2 saate bir

OTE="lilipit, post: 37735892, member: 492607"]Sorular
1- bebeginizin anne karnindaki aliskanliklari ile dogdugundaki aliskanliklari uyusuyor mu
2-nasil uyutuyorsunuz
3-ilk ne zaman yikadiniz
4-sut artiran hangi yontem ise yaradi
5-gogus yaralarina hangi yontem ise yaradi
6-hangi araliklarla ne kadar sure emziriyorsunuz
7-burnunu nasil temizliyorsunuz[/QUOTE]
Her iki cocugumdada anne karnındaki hareketleri uyusuyor.. Büyükaz hareket ediyordu cçok sakin bir bebekliği oldu küçük ise canini acitiyordu çok hareketliydi şimdide çok mizmiz
Göğüs yaralari için burada defalarca yazdim tahinin üzerinde biriken yağ çok iyi geldi
Göbeği düşünce yikayacagim bugün 11.gündaha ddüşmedi.
Altuni temizliyorum ,sevip oksuyorum sonra kundak yapip emzirip yatagina birakiyorum.. Yatagin müziğini ve titreşimini aciyorum..hep ayni düzen..
Sut olayi ise bebegin emme refleksine bagli biraz.. İncir kuru büyük oglumda sut arttirmisti

Evet canım uyuşuyor benimkilerin hareketleri bi gece biri bi gece biri ayakta ve karnımdaki gibi çok hareketliler bildiğin gibi değil uyurken bile kımıl kımıllar ve ellerini hiç yana bağlatmıyorlar..
Ben yedirip gazlarını çıkarıp yan yatırıyorum genelde biberon emerken veya koynumda gaz çıkarırken uyuyolar..salonda yanyana yatırıyorum koltukta daha odalarına geçiremedim..diğer koltukta da ya ben ya annem yatıyo geceleri..
Esmayı göbeği düşmeden yıkamıştık küvezden çıkalı 3 gün olmuştu sadece göbeğini iyi kurulamak lazım..beyzanın zaten göbek deliğinden anjiyo olduğundan göbek bağını kesmişlerdi
Süt arttıran humana still iyi bence onu içtiğimde göğüslerim yanıyo..şimdi süt arttıran ne varsa aldım eczaneden..hangisi işe yararsa yazıcam buraya..
Göğüs yaraları bende olmadı çünkü emmiyolar ama kendi sütünle temizlersen iyi geliyomuş hemşire söylemişti..
Burnunu buruno ve ıslak mendille temizliyorum canım..

Cok guzel cvp yazmissin cnm

Cvp yazan herkese tesekkurler en cok sorulan sorulari toparlamak istedim hemde okuyan faydalanir

:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…