2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431

hayatım morla bozacak ne var anlamadım. Takma boyle seylere. Aynısı bana da oldu, hayatım boyunca asla horlamadım gerçekten de. Ama bikaç gece öncesi için eşim horladığımı söyledi. Ama rahatsız oldugundan değil korkmus bişey mi oluyor nefes mi alamıyorum diye çunku alışık değil benim horlamama :)

Kesinlikle dalini bende tavsiye ederim yumusaticisini da beraber kullandim ben harika kokuyor bende oglumda iki yil kullandim yine aldim zaten bebikin camasirlarini yikadim her yer mis kokuyor.

bende dalın yumuşatıcı ve dalın granül toz deterjan aldım canım
ama daha yıkamadım denıcem...
ama herkes cok güzel koktuğunu soluo

Sende benim gibi aşını geçe bırakmışsın anlasılan.benimde 2.doz pazartesi. Sağlık ocagındaki hemsire 30.haftadan itibaren vurulamiyor dedi.29+1 olucam. Aklımda soru işareti kaldı vurulmasammi diye endiseliyim bişey olur diye korkuyorum sende dikkat et 30a kadar bırakma aşını....

canım moralini bozma hamilelikte gayet normal horlaman
gunaydın kızlar

esım geldııııııııııı paylasayım dedım sızlerle
gözünaydın olsun
ben de 2 gün önce vuruldum önce bir şey yoktu ama dün cok ağrıdı omzum..

kızlar günaydınnnn

sıcakların gelmesiyle benim sıkıntılarım hızla başladı.
dün resmen sıcaktan fenalık geçirdim.
ayaklarım şişti.
yürüyemez oldum.

soğuk bi duş aldım.
biraz ferahladım.
ama sabaha kadar ayaklarım agrıdı.
wc giderken bile yürürken zorlandım.

bu sabah zaten kötü uyandım.
gece 11 de uyudum. 1-3-5-6 da olmak üzere 4 defa uyandım.
şimdide tansiyonum 11 e 7 normal insana göre iyi ama benim tansiyonum düşüktür. bana göre biraz yüksek.
ve de çarpıntım var.
kendimi iyi hissetmiyorum.

yarın için izin alacağım.
sanırım biraz dinlenmeye ihtiyacım var.

günaydın canım..
bızım son ıkı ayımız hep bole geçecek sanırım
cunku temmuz ve ağustosa denk gelıoruz
sıcaklar cok yoracak bızı
allah yardımcımız oldun..
bende her sabah uyandığımda ayaklarıma zor basıorum..
tansıyonumu olcturdum benımde 11 7 cıktı normal dedı ama hamışlıkten once hep 96 çıkardı
bu durum anormal mı yanı
bıde doktoruma ayaklardaki şişliklerımı sordum
bu haftalrda normal olduğunu cok tuzlu yememem gerektıgını soledı
ne cok fazla ayakta kal ne de cok fazla otur dedı
bıde otururken hep bıraz yükseğe kaldırıp oturmalıymışız
gebelıkte dolaşımda bozukluk oluomus

Canım haftada kaç gün ve hangi günler bu eğitimler. Zeynep Kamil bana çok uzak ama, o kadar güzel anlatmışsın ki, bi şekilde cesaret edip yollara düşebilir miyim diye düşünüyorum :)

Haftada 1 gün sadece salı ,saat 13.00-16.00 arası ve toplamda 6 hafta sürecek egitim.İlk hafta bişey kacırmadın sayılır.0 216 391 06 80 den 1092 ye baglanırsan egitim sorumluları Ebe Özlem hn ya da Döne hn. sana yardımcı olurlar.Sınıfta 11 kişi vardı ,eklerler yani sorun olmaz bence.Sonraki başka egitim benim icin geç olacak dersin... Nerede oturuyorsun sen? 3.haftadan sonraki eğitimlere gelebilinirse eşli gelin dediler zaten,belki eşin de gelirse seninle,gidiş dönüşün kolay olur ?

Bak işte eğitimde bunların hepsinin bize sagda solda konusulup dayatılan önyargılar oldugunu öğrendik.Çok bagırmak cok acı cekmek demek diil,gereksiz yere kendini yormak,acıdan degil korkudan bagırılıyor.Ne kadar kendini rahat bırakırsan o kadar rahat dogum yapacaksın.Dogum sancılarının arasında rüya bile görecek kadar mutluluk hormonu salgılanıyormuş,tek yapılması gereken kendini rahat bırakmak :)
Sen gel egitime :) Ama önce ebeleri ara da kayıt ol

canım senle aynı durumdayız anladığım kadarıyla,
yok tansiyonumuzda anormal bir durum yok.
sadece benim vücudum düşük tansiyona alışkın olduğu için. 11-7 beni rahatsız ediyor.
o anlamda yazdım.
yoksa hamilelikte 14 ler 13 ler bıraz sıkıntılı dıye bılıyorum.
doktorum tuzu bana yasakladı.
yemeklerımden tuzu cıkarmadım. ama eskıden herseyın ustune serperdım.
şimdi serpmıyorum.
ama yemeklerdende cıkartmam lazım sanırım.
son kontrolumde gene tuza dıkkat dedı.

Gunaydn canm bende oyleym bu hafta sicaklar iyiyce artti benim ayaklarm davul gibi oldu gece lavaboya gitmek icin.kalktgmda dengemi saglayamyrm yere basamyrm inanlmz bir agir olsmaya basladi ayaklarmda bide halsizlk istahszlik ve bas donmesi basladi bazen fenaliklar gecryrm

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

canım inan ben de senden farklı değilim. Uyuyamıyorum bikaç gecedir sıcak ve ağırlaşmamım etkisi ile. Hatta dün gece 1 de uyandım 3:30 da uyudum bir daha. Hatta o arada arkadaşımın eşi gün sayıyıordu gece yarısı dogum yapmıs, msj attılar bana anında cevap verdim şaşırmışlar. Eeeee hamile olmak böyle bişey gece nöbetlerindeyiz :)

Sabah deli gibi kalçamdan itibaren aşağı kadar kemik ağrısı ile uyandım ve ben de ayaklarımın üstüne zor bastım seke seke yürüdüm.

Allah başka dert vermesin de razıyım. Bol su iç gerçekten şişliklere çok iyi geliyor, ödemin azalıcak gör bak.

Ya makina eski olsa öylede diil anlamıyorum valla. Acaba bize mi kokmuyo bu çamaşırlar komşunun tavuğu kaz meselesi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…