2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431

canım yıllık ızın kullanırsın calışabılır raporu aldığında bunu ıyı bı arastr sen

Sen özelde misin canım? Ben devlet memuruyum, devlette uygulama böyleymiş. Geçen sene bir hamile yıllık izin alınca çalışabilir raporunu direk iptal etmişler, sakın sende öyle yapma dedi özlük işleri şefimiz. Alınacak hasta raporunun kesinlikle gebelik kaynaklı olmaması gerekiyormuş, o zaman çalışabilir raporun iptal olurmuş. Ben de gribal enfeksiyon nedeniyle rapor alıcam yani ...

yok bende dewlet memuruyum canım..
benım arkadaşlarımda calışabılır raporu alıp yıllık ızın kullandılar
sanırım ıdarecınız yanılıyor bu konuda

alkıslar sana arkadasım
aynı seyı demeye calıstım bence

bende devlet memuruyum canım
ama bızım burda bılmıyorlar bu kadar detaylı gercı bı arkadasım nısanda dogurdu ondan ogrenırım detayını ama
benım kafam seye takıldı sımdı 25 ınde 32 haftalık oluyorum ve calısabılır raporu verıyor ya 37.haftaya kadar
ama ben bu raporu bayramdan sonra alırsam 37.haftam daha gec dolacak gıbı gozukecek sıstemde ve ben daha fazla calısıcam dogumdan sonraya daha fazla ıznım kalıcak

normalde 37.haftada ayrılmam gerekırken bayram sonra rapor alırsam mesela 37+5 de ayrılırım ızne evde dogumum bekleyecegım sure kısalır dogumdan sorya daha fazla gun kalmazmı

benım mantıgım mı yanlıs yoksa

28 +0 haftalik oldu bebisim..ellerinizden oper :)) bugun doktr gittim hersey normal dedi not alirken bebk makat gelisi donmemis dedi erkenmiki donermi acaba sizin kac haftalikkken dondu acaba

canım bend e3 haftalıgım benım kızda donmedı daha 37.haftaya kadar doner dedı doktorum

bende 25 ınde alıcam calışabışır raporunu canım
senın 32.hafta gebelıgın bayram tatılıne gırmıo kı
gebelik ılerlemeye dewam edıo
bana doktorum 32+1 de werılıo dedı

temmuzun 25 ınde ben 32 haftalık oluyorum canım cuma gunu yanı sonra cumartesı pazar ve bayram var 5 gun gıdıyor gume yanı
bende 25 ı degılde bayrama donusu alayım dıyorum calısabılır raporunu olmuyor mı kı acaba

bıde dogurdugumuzda evrak mı yollucaz ısyerıne bız
ayy ben ısıtoyorum kı uızne ayrılayım doguırayım hemen ıznımın cogunu bebegımle gecıreyım cunku dogumdan sonra ıhtıyacımız olacak ızne bence

kurumuna bı sor canım
sanırım farklı uygulamalar war hep
ama bence olmaz cunku baya gec almış oluosun

tatlım her halukarda doğumdan sonrası için en fazla 5+8 hafta eklenmiomu yani sen bayramdan sonra alırsan 38 gibi çıkmış olcan yine 40 ta doğum olduğunu düşünürsek sen iş yerinde 1 hafta fazla çalışmış olmazmısın kafam iyice karıştıı:44:

benım bıldıgım dogumdan sonraya aktarılacak ızınde kısıtlama olmaması onemlı olan toplamda 16 hafta ızın kullanıyor olmamız
oooofff ıyıce allak bullak oldum bende sımdı

bılen bırı el atsın bıze kızlarrr
ıyıce karsıtırdım ben

tatlım tamm ya baktımda doğum öncesinde kullanamadığın 1 haftada sonraya eklenicek erken doğummuş gibi 33 teyken 32 gibi rapor alcaksın tabi verirler mi bilmiorum. 38 olduğunda izne çıkman gerekicek (rapora göre 37 olcak) doğumda 40 ta olursa erken doğummuş gibi kaln bi haftan sonraya eklencek doğrumu anlamışım

Ben de aynısını biliyorum canım. Toplamda 16 hafta izin kullanıyoruz. Bu durumda senin mantığın doğru oluyor. Çalışabilir raporunu ne kadar geç alırsan doğumdan sonra o kadar çok bebişinle kalıyorsun... Offf ne karmaşık işler. Bazen sırf bebeğimle daha çok ilgileneyim diye çalışmamayı istiyorum. Sonrasında da yok bakıcısıydı, yok kreşiydi dertlerimiz başlayacak.. İçim karardı birden

kızlar geçen akşam tansiyonumun çok düştüğünden bahsetmiştim. cuma günü randevum olduğu için kendimi tansiyon bakımından takibe aldım sonuçlar şöyle sizce nasıl?

08.07.2014
ilk ölçüm 8/3
tuzlu ayrandan sonra 9/4
2.tuzlu ayrandan sonra 10/4

09.07.2014
sabah 9:30 10/6 tok
Öğlen 13:28 10/5 tok
Akşam: 22:40 9/4 tok

10.07.2014
sabah 11:51 10/5 tok
öğlen 13.00 10/5 aç

aynen oyle canım anlastık sonunda

evet canım bende oyle ıstıyorum bakalım dedıgım gıbı olacak mı acaba

ben yarın kısmetse adatıpta sadık beye gıdecem bı onada sorarım rapor ısını canım
hber verırım sanada

pek anlamam canım ama benım tansıyonum genelde 9-6 gıbı cıkıyor
hamıle olmadan once hıc bı bılgım yoktu tansıyorunumu olcturme geregı duymamıstım

sımdı bu degerlere doktorlar normal dıyor bence senınkıde cok normal

kızlar hayırlı doğumlar doğum izinleriyle akıllar karısmış herhalde ben söyle izah edeyim size bir onceki doğumumda 32 ertelettım 37 de doğum yaptım yanı son güne kadar ertelettıgım gibi çalıstım ertesı günn hastaneye yATTIM VE DOGUM YAPTIM 3 HAFTA ZORUNLU KULLANIYORSUNUZ ZATEN DOĞUM SONRASI 8+ 5 HAFTA KULLANDIM 3 HAFTAYI NORMAL DOGUM OLACAKSA EVDE BEKLIYOSUNUZ EĞER BENIM GIBI 37 DE DOĞUM YAPSANIZDA ERTELETEMIYOSUNUZ

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…