tatlım bilmiorum emin değilim ama ozmn aynı gün içinde ver raporunu bi sorun çıkmasın..
Ben de devlet memuruyum canım. Tüm planları yıllık izne göre yapmıştım bende ama kesin sayılmıyormuş. Sen de bir sor istersen. Gribal enfeksiyon gibi basit bir nedenle rapor alacağım için aile hekimini sayacaklarını söylediler...
canım calışabılır raporu aldığında yıllık ızın kullanabılırsın kı
bızım kurumda oyle yanı
sadee hem calısabılır raporu alıp hem hasta raporu alamzsın
sen bı arastr
bende bayram sonuna yıllık ızın baglıcam cunku
canım yıllık ızın kullanırsın calışabılır raporu aldığında bunu ıyı bı arastr sen
Sen özelde misin canım? Ben devlet memuruyum, devlette uygulama böyleymiş. Geçen sene bir hamile yıllık izin alınca çalışabilir raporunu direk iptal etmişler, sakın sende öyle yapma dedi özlük işleri şefimiz. Alınacak hasta raporunun kesinlikle gebelik kaynaklı olmaması gerekiyormuş, o zaman çalışabilir raporun iptal olurmuş. Ben de gribal enfeksiyon nedeniyle rapor alıcam yani ...
sanada aaa ama. ne demek girmicem buraya. duymim bidaha. herşey bizin için hayatım ama herkezin başına farklı şeyler farklı şekillerde geliyor. sende tansiyon bende çatlak onda şeker mesela. neden etkileniyonki böyle haberlerden. bende senin aksine duyuyorum aa diyorum merak ediyosam araştırıyorum. ama korkmuyorum çünkü Allah bize ne yazdı ise onu göreceğiz sonuçta. merak etme bişecik olmucak. doğumun neden sezeryan olcak canım.
bence olmaz ben devlet memuruyum ve idari iler şube müdürüyle konuştum konuyu benimde 32. haftam bayramın 3. gününe denk gelio kanundan da baktık beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalıĢmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir dio bizim doğum tarihlerimizde son adet tarihine göre hesaplanıo ondan herşey açık ama son adet tarihini farklı gösteren doktor warmı yada yaparlarmı bilmem bana bayramdan önce alıcaksın dedi idareci ve üzerindede şu tarihten itibaren çalışabilir yazıcak dedi herhalde çalışabileceğim tarih aralıklarını belirtcekler
28 +0 haftalik oldu bebisim..ellerinizden oper :)) bugun doktr gittim hersey normal dedi not alirken bebk makat gelisi donmemis dedierkenmiki donermi acaba sizin kac haftalikkken dondu acaba
bende 25 ınde alıcam calışabışır raporunu canım
senın 32.hafta gebelıgın bayram tatılıne gırmıo kı
gebelik ılerlemeye dewam edıo
bana doktorum 32+1 de werılıo dedı
Canım muhtemel doğum tarihlerimiz aşağıdaki takvimden aynı görünüyor. Beni de doktorum çalışabilir raporunu almam için 24 Temmuz'da çağırdı. Sonraki hafta 3 gün bayram tatili zaten. Ben çalışabilir raporunu alıp bayram sonrası yıllık izne ayrılmayı planlıyordum. Ancak kurumdaki özlük işleri şefiyle konuştum, çalışabilir raporu alınca yıllık izne ayrılamıyormuşum. Sağolsun bana yol gösteri, gebelik kaynaklı olmayan bir sebeple (gribal enfeksiyon, mide rahatsızlığı v.b. diye de örnek verdi :)) rapor alırsın dedi. Aile hekimi de 10 ar günden 4 kere rapor verebilirim dedi. Çalışabilir raporundan sonra gribal enfeksiyon geçiricem yani:) Bu arada doğumum SAT'a göre 18 Eylül görünüyor ama ilk doğum sezeryan olduğu için bu da 8 Eylül'de sezeryan olacak. Hanımefendi daha aceleci davranmazsa tabiO aradaki 10 gün de doğum sonrası izne ekleniyormuş. Bunun için çalıştığım birime doğum raporunu göndermem yeterliymiş...
Daha bugün konuştum. Memurlar.netten bir araştırayım yine de canım. Uyarı için sağol...
alkıslar sana arkadasım
aynı seyı demeye calıstım bence
bende devlet memuruyum canım
ama bızım burda bılmıyorlar bu kadar detaylı gercı bı arkadasım nısanda dogurdu ondan ogrenırım detayını ama
benım kafam seye takıldı sımdı 25 ınde 32 haftalık oluyorum ve calısabılır raporu verıyor ya 37.haftaya kadar
ama ben bu raporu bayramdan sonra alırsam 37.haftam daha gec dolacak gıbı gozukecek sıstemde ve ben daha fazla calısıcam dogumdan sonraya daha fazla ıznım kalıcak
normalde 37.haftada ayrılmam gerekırken bayram sonra rapor alırsam mesela 37+5 de ayrılırım ızne evde dogumum bekleyecegım sure kısalır dogumdan sorya daha fazla gun kalmazmı
benım mantıgım mı yanlıs yoksa
canım bend e3 haftalıgım benım kızda donmedı daha 37.haftaya kadar doner dedı doktorum
temmuzun 25 ınde ben 32 haftalık oluyorum canım cuma gunu yanı sonra cumartesı pazar ve bayram var 5 gun gıdıyor gume yanı
bende 25 ı degılde bayrama donusu alayım dıyorum calısabılır raporunu olmuyor mı kı acaba
bıde dogurdugumuzda evrak mı yollucaz ısyerıne bız
ayy ben ısıtoyorum kı uızne ayrılayım doguırayım hemen ıznımın cogunu bebegımle gecıreyım cunku dogumdan sonra ıhtıyacımız olacak ızne bence
ben 31. haftaya gırdım benımkıde donmedı daha canım
daha wakıt war yanı
bende dün gittim doktora 31+4 deyim. dönmüş. daha erken ama ya döner sizinkide
alkıslar sana arkadasım
aynı seyı demeye calıstım bence
bende devlet memuruyum canım
ama bızım burda bılmıyorlar bu kadar detaylı gercı bı arkadasım nısanda dogurdu ondan ogrenırım detayını ama
benım kafam seye takıldı sımdı 25 ınde 32 haftalık oluyorum ve calısabılır raporu verıyor ya 37.haftaya kadar
ama ben bu raporu bayramdan sonra alırsam 37.haftam daha gec dolacak gıbı gozukecek sıstemde ve ben daha fazla calısıcam dogumdan sonraya daha fazla ıznım kalıcak
normalde 37.haftada ayrılmam gerekırken bayram sonra rapor alırsam mesela 37+5 de ayrılırım ızne evde dogumum bekleyecegım sure kısalır dogumdan sorya daha fazla gun kalmazmı
benım mantıgım mı yanlıs yoksa
canım bend e3 haftalıgım benım kızda donmedı daha 37.haftaya kadar doner dedı doktorum
temmuzun 25 ınde ben 32 haftalık oluyorum canım cuma gunu yanı sonra cumartesı pazar ve bayram var 5 gun gıdıyor gume yanı
bende 25 ı degılde bayrama donusu alayım dıyorum calısabılır raporunu olmuyor mı kı acaba
bıde dogurdugumuzda evrak mı yollucaz ısyerıne bız
ayy ben ısıtoyorum kı uızne ayrılayım doguırayım hemen ıznımın cogunu bebegımle gecıreyım cunku dogumdan sonra ıhtıyacımız olacak ızne bence
tatlım her halukarda doğumdan sonrası için en fazla 5+8 hafta eklenmiomu yani sen bayramdan sonra alırsan 38 gibi çıkmış olcan yine 40 ta doğum olduğunu düşünürsek sen iş yerinde 1 hafta fazla çalışmış olmazmısın kafam iyice karıştıı:44:
tatlım her halukarda doğumdan sonrası için en fazla 5+8 hafta eklenmiomu yani sen bayramdan sonra alırsan 38 gibi çıkmış olcan yine 40 ta doğum olduğunu düşünürsek sen iş yerinde 1 hafta fazla çalışmış olmazmısın kafam iyice karıştıı:44:
memurlar nettede aynı sey yazıo canım
senıde yanıltmayayım dıye daha az once okudum tekrar
benım bıldıgım dogumdan sonraya aktarılacak ızınde kısıtlama olmaması onemlı olan toplamda 16 hafta ızın kullanıyor olmamız
oooofff ıyıce allak bullak oldum bende sımdı
bılen bırı el atsın bıze kızlarrr
ıyıce karsıtırdım ben
tatlım tamm ya baktımda doğum öncesinde kullanamadığın 1 haftada sonraya eklenicek erken doğummuş gibi 33 teyken 32 gibi rapor alcaksın tabi verirler mi bilmiorum. 38 olduğunda izne çıkman gerekicek (rapora göre 37 olcak) doğumda 40 ta olursa erken doğummuş gibi kaln bi haftan sonraya eklencek doğrumu anlamışım
Ben de aynısını biliyorum canım. Toplamda 16 hafta izin kullanıyoruz. Bu durumda senin mantığın doğru oluyor. Çalışabilir raporunu ne kadar geç alırsan doğumdan sonra o kadar çok bebişinle kalıyorsun... Offf ne karmaşık işler. Bazen sırf bebeğimle daha çok ilgileneyim diye çalışmamayı istiyorum. Sonrasında da yok bakıcısıydı, yok kreşiydi dertlerimiz başlayacak.. İçim karardı birden
tatlım tamm ya baktımda doğum öncesinde kullanamadığın 1 haftada sonraya eklenicek erken doğummuş gibi 33 teyken 32 gibi rapor alcaksın tabi verirler mi bilmiorum. 38 olduğunda izne çıkman gerekicek (rapora göre 37 olcak) doğumda 40 ta olursa erken doğummuş gibi kaln bi haftan sonraya eklencek doğrumu anlamışım
kızlar geçen akşam tansiyonumun çok düştüğünden bahsetmiştim. cuma günü randevum olduğu için kendimi tansiyon bakımından takibe aldım sonuçlar şöyle sizce nasıl?
08.07.2014
ilk ölçüm 8/3
tuzlu ayrandan sonra 9/4
2.tuzlu ayrandan sonra 10/4
09.07.2014
sabah 9:30 10/6 tok
Öğlen 13:28 10/5 tok
Akşam: 22:40 9/4 tok
10.07.2014
sabah 11:51 10/5 tok
öğlen 13.00 10/5 aç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?